Evo mene opet

, pa bi bio red da se i ja izjasnim sa svojom pricom.
Sto se tice bolesti imam ih vise bolujem od HEPATITISA C, HEMOFILIJE i KRONOVE BOLESTI

,.
Hemofifliju imam od rodjenja to je nasledno, moj deda je isto imao. Za "C" sam saznao pre nekih 4 godine, sasvim slucajno, krenuo po lekarima sa nekim ispitivanjima, otisao kod gastroenterologa, on mi napisao da se testiarm na odredjene strati. Kad sam poceo sa tim i otisao kod svog Hematologa, on mi ladno kaze: " nasli smo tvoj karton koji smo izgubili pre par godina, uuuuuuuuuuuuuuuuuu sine pa ti imas Hepatitis C, ma nije to nista samo nemoj da pijes alkohol

. Koji sok, ja mu nisam povervao u tu pricu. Posle sam otisao na Infektivnu kliniku da sve to proverim.
Uzeli su mi krv i za par dana mi javise da sam pozitivani da imam virus genotip " 1b ", kopija 2.220.000.
Kuci sam poceo da kopam po mojim starim papirima od lekara posto cesto idem kod njih, i imam stra da vidim. Po papirima ja imam HCV jos od 97, a mozda i ranije, znate ne fore transfuzija krvi i ostalo. Krv se tada nije proveravala, ja sam primao faktore koje nisu testirali pa mozda sam i imao srece posto dosta hemofilicara koji su u to vreme primali Fakror VIII ( faktor koagulacije krvi koji primam kad se povredim), ne samo da su dobili HCV nego i Sidu.
Ajde nema veze za to prihvatim ti ja stvar kakva jeste jedino me je uhvatila panika sto sam dobio dete, pa da se nije nesto iskomplikovalo, ali na srecu i supruga i dete su OK tj. testirala se samo ona i posto je bila negativna na ati tela onda su rekli da dete nema potrebe da se testira posto je ona cista. Planiram da obe odu i da se ponovo testiraju, za svaki slucaj.
Komisija na Infektivnoj me je odmah prihvatila, mislim odmah

, posle 6 meseci, de de me ne prihvate kad su me oni zaarzili

. Posto sam tada poceo da radim a posao nisam smeo da izgubim, sa doktorima sam sklopio dogovor da lezim u bolnici samo preko vikenda da mogu da me prate kolko tolko.
Tako je i pocelo, lezao sam vikendom a radnim danima sam radio i bio kod kuce, tamo me vodi profrsor Dokic, super lik

, Terapiju sam prihvatio zadovoljavajuce, jedino su me mucile stalne temperature, ali sam non stop pio neki paracetamol tako da mi je on dosta pomogao.
I sve je to islo svojim tokom, jedino sto sam ja imam stalno prolive za koje se nije znalo zasto, oni su mi obarali krvnu sliku. Uspevao sam da nadoknadim te stvari sa nekim sirupima i trevama iz privane apoteke.
I tako asm funkcionisao 7 meseci i onda je krvna slika pocela da pada i pocela je da mi se prekida terapija. Pa jedne nedelje dobijem pa onda ne dobijem 3-4, pa opet pojacam malo krvnu sliku, pa opet dobijem kad primam pegazis ona opet padne i sve tako dok me Dokic nije uputio na KBZ Zvezdaru kod Gastroenterologa da mi ispitaju te prolive posto su onibili glavni krivci za prekidanje terapije.
Kod njih sam lezao 3 nedelje, uradise mi sve sto su morali i ustanovili su mi Kronovu bolest

.
Al dobro zivot ide dalje, dali su mi lekove koji su zaustavili prolive ja se malo i opdgojio

, i ponovo poceo sa pegazisom.
Uspeo sam da izguram celu terapiju, i za divno cudo sve vreme sam radio, nisam imao problema kao neki od vas

, valjda se bog smilovao.
Kad su mi zavrsili terapiju uradili su mi PCR i bio sam negativan, jupiiiiiiiiii
ali tu se zavrsava moja radost. Posle 6 meseci sam otisao ponovo na kontroli z PCR i tu sam bio pozitivan

, i imao sam 1.200.000 kopija virusa, sto je morate priznati poprilicno.
Ali dobro tu smo gde smo iz ove koze se ne moze pobeci, jel tako, jedino nam preostaje da se borimo sa svim sredstvima koje imamo i da verujemo da ce mo se izleciti.
Ufffffffffffffff, ja se raspisao, ali moram na posao, za sad toliko od mene pisacu vam ponovo veceras.
I drago mi je da ste me prihvatili