hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Quattro
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 9:11 pm

Post od Quattro »

Cao svima, veliki pozdrav za sve.

Danas sam se prijavio na ovaj forum u zelji da razmenim moje iskustvo sa vama. Dosta sam citao na temu Hepatitis "C", naravno zato sto i sam bolujem od te bolesti, ljudi su super a narocito majja, svaka joj cast.

Ne bih da se zalim od samog pocetka sa mojim problemima, za pocetak samo da vas SVE pozdravim i nadam se da me primate u DRUZINU :D

POZDRAV!!!!!!!!!!!!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Quattro napisao:Cao svima, veliki pozdrav za sve.

Danas sam se prijavio na ovaj forum u zelji da razmenim moje iskustvo sa vama. Dosta sam citao na temu Hepatitis "C", naravno zato sto i sam bolujem od te bolesti, ljudi su super a narocito majja, svaka joj cast.

Ne bih da se zalim od samog pocetka sa mojim problemima, za pocetak samo da vas SVE pozdravim i nadam se da me primate u DRUZINU :D

POZDRAV!!!!!!!!!!!!
E pa cao!!!
Dobro dosao. Pisi nam nesto o sebi i o svom C.

Gde ste drugari? Nadam se da ste svi doobro.
Mathias
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 12:04 am

Post od Mathias »

Quattro napisao:Cao svima, veliki pozdrav za sve.

POZDRAV!!!!!!!!!!!!
Pozdrav brate i dobro dosao :lol: :lol:

Takodje pozdrav i za ostale... Ja sam OK ( svakodnevno rokam surutku i zdrave sokove od sargarepe i cvekle i... ), malo sam u frci... posao i obaveze, a moji su otisli u Otadzbinu i tako...
Nisam jos napravio termin kod hepatologa, ali cu to svakako da uradim uskoro... Bicete blagovremeno obavesteni...

Pozdrav za ekipu... :lol: :wink:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

:lol: :lol: :lol:
Drage mojeeeeeeeeee :lol:
Kako je samo lepo imati internet ponovo, bas ste mi svi nedostajali!!!!!!!!
Hvala vam svima na pozdravima, nisam ni kredita imala vise, a mob mi je bio crko pa sam izgubila brojeve....
Bitno je da se vratih konacno, dala sam jedan ispit imam za 1o dana jos jedan, uci se po malo :lol:
Bas mi je drago da vidim nove ljude ovde, da pisete li pisete ;) :lol: Cujem da su nekima nedostajali smajliji, vala i meni su :lol:
Nisu mi bile cesto sve ovce na broju, umem da budem bas umorna ponekad, transaminaze samo lete na gore, ne spustaju se ispod 140...
TRebalo je da legnem u bolnicu na endokrinologiju, ali sam otisla tamo i zahvalila im se na svemu, rekoh im da cu doci kad mi se ispiti zavrse, ko sisa sada sve ostalo :lol: :lol: Ona dr me je samo pogledala u stilu nije tebi lako cero ;)
Ma, smirio se onaj trombic, nestao je, bubrezi kako kada, zub i dalje zeza...ali dobro raspolozenje je tu :D
Majjce, kakvo zracenje??Kako si mi ti?Kako je MM, mama?Jel uspevas malo da se odmoris???
Djuu, sl, sta mi vi radite, kada pijemo neku lepu kaficu?Sta kaze nasa pionirka, jel bilo nesto majce za udruzenje?
Iksaaa, kako je bilo na aps.veceri, kako si mi? :) :lol:
Dajte drage moje neke lepe novosti, malopre sam prala neki ves, ala se ja brzo umaram, smorila sam se :D
Trebace mi vremena da sve lepo iscitam za sada vas samo ljubiiiiiiiiiiim jako, i gotovo je vise sa tim minus fazama ;) :lol:
Jel smo pozitivci il nismo?
Vala svacega ima, ja citam na nekom forumu, panika i frka, hcv tretiraju kao polnu bolest, grrrrr, sta sve ljudi ne izmisle...sujeta je gadna stvar :(
Nije ni cudo sto malo ljudi zna o ovoj bolesti, makar ono osnovno, a uvek se nadje neko "pametan" da ubije u pojam nekog pozitivca poput nas! :D :lol:
Necemo se mi dati tako lako, eeeeee :D
Sve vas puno volim, cuvajte mi se molim vas!!!
Veliki kissssssssssss
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Evo ,samo da vas pozdravim, :lol: ja sam ona što se poneki put javi ,da se napuni pozitivnom energijom ovde sa Vama baš na ovoj temi :lol: (zvuči čudno,al stvarno tweety je puna pozitive,i Majja ,mada se sa njom i na drugim temama nasmejem :lol: ,za Majče osmeh :lol: )

Samo toliko veeeeeeeeeeliki pozdrav za Vas pozitivce ,držite se i gurajte,sa ovoliko energije ,definitivno je to izvodljivo :lol:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Minja samo ti svrati bez ustrucavanja ;) :lol:
ja citam vasu "anksioznost" i sve planiram da uskocim, ali nikako da postignem, ma, najbolje da se udruzimo svi zajedno, popijemo kaficu, sokic i uzivamo ;) Zajedno smo jaci :D
Svako od nas ma koliko pozitivan bio, padne u neko bljak stanje kad mu je potrebna kafica sa prijateljima, a i ne verujem da postoji neko ko je konstantno neraspolozen da ni tu jednu kaficu ne moze da popije i da se svi zajedno smejemo :lol:
ima jedna lepa izreka...nije slab onaj ko padne, nego onaj ko kad padne ne ustane ;)
ljubim vas sveeeee :lol:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

@ Quatro, pozdrav i tebi, drago mi je ako si ovde pronasao neke odgovore na svoje nedoumice i hvala na lepim recima!! :D

Kad budes hteo, iznesi nam i svoju pricu, verujem da je svako iskustvo dobro doslo!!

@ Tweety, pa gde si BRE ti??!! :D

Lepo si nam unela ovde gomilu :lol: :lol: :lol: . Nema nista novo, sve je po starom, za "onu" pricu nema nista novo, jos se nisam ni videla sa onima sa kojima sam trebala (malo su me zaboravili da ne kazem izignorisali :lol: , ali verovatno je frka i guzva u pitanju!!). Cim bude bilo kakvih vesti, svi ovde cete biti obavesteni!! :wink:

Drago mi je da ti je bolje (u neku ruku), a za transaminaze........probaj zeno onu "moju" ishranu!! A za endokrinologiju naspram ispita......... :roll: necu da komentarisem!! :lol:

Posstavila sam jedan vic mom drustvancetu na kardiologiji, a evo i vama ovde.....za lep pocetak dana!! :lol: :lol: :lol:

Saznaju novinari kako jedna baba na nekoj planini ima mnogo ovaca i sama ih cuva.

Jedan od njih je nekako pronadje, sjedi baba na stolici i prede, a ispred nje po livadi pase mnoštvo ovaca.

- Bako, koliko imaš ovaca ?

- Kojih, crnih ili bijelih? - pita baba.

- Pa, naprimjer bijelih?

- Hiljadu.

- A crnih ?

- Isto - mrzovoljno ce baba.

- A koliko jedna ovca daje vune ?

- Koja, crna ili bijela ?

- Pa, naprimer, bijela ?

- Dvije kile godišnje.

- A crna ?

- Isto.

- A koliko se mesa dobije od jedne ovce ?

- Koje, crne ili bijele ?

- Naprimer, crne ?

- Dva'es pet kila.

- A od bijele ?

- Isto.

Novinar vec iznerviran, puk'o mu film, pa vikne na babu:

- Pa, dobro baba, kakva je razlika izmedu crnih i bijelih, kad me stalno

pitaš : crne ili bijele, a na kraju sve isto !?

- Eeee, crne su moje !!!

- A bijele ?

- Isto.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Veliki poljubac svima i kuckamo se!! :wink:
Quattro
Novi član
Novi član

Post od Quattro »

:P Evo mene opet :P, pa bi bio red da se i ja izjasnim sa svojom pricom.

Sto se tice bolesti imam ih vise bolujem od HEPATITISA C, HEMOFILIJE i KRONOVE BOLESTI :( ,.
Hemofifliju imam od rodjenja to je nasledno, moj deda je isto imao. Za "C" sam saznao pre nekih 4 godine, sasvim slucajno, krenuo po lekarima sa nekim ispitivanjima, otisao kod gastroenterologa, on mi napisao da se testiarm na odredjene strati. Kad sam poceo sa tim i otisao kod svog Hematologa, on mi ladno kaze: " nasli smo tvoj karton koji smo izgubili pre par godina, uuuuuuuuuuuuuuuuuu sine pa ti imas Hepatitis C, ma nije to nista samo nemoj da pijes alkohol :o . Koji sok, ja mu nisam povervao u tu pricu. Posle sam otisao na Infektivnu kliniku da sve to proverim.
Uzeli su mi krv i za par dana mi javise da sam pozitivani da imam virus genotip " 1b ", kopija 2.220.000.
Kuci sam poceo da kopam po mojim starim papirima od lekara posto cesto idem kod njih, i imam stra da vidim. Po papirima ja imam HCV jos od 97, a mozda i ranije, znate ne fore transfuzija krvi i ostalo. Krv se tada nije proveravala, ja sam primao faktore koje nisu testirali pa mozda sam i imao srece posto dosta hemofilicara koji su u to vreme primali Fakror VIII ( faktor koagulacije krvi koji primam kad se povredim), ne samo da su dobili HCV nego i Sidu. :o

Ajde nema veze za to prihvatim ti ja stvar kakva jeste jedino me je uhvatila panika sto sam dobio dete, pa da se nije nesto iskomplikovalo, ali na srecu i supruga i dete su OK tj. testirala se samo ona i posto je bila negativna na ati tela onda su rekli da dete nema potrebe da se testira posto je ona cista. Planiram da obe odu i da se ponovo testiraju, za svaki slucaj. :wink:

Komisija na Infektivnoj me je odmah prihvatila, mislim odmah :D , posle 6 meseci, de de me ne prihvate kad su me oni zaarzili :D . Posto sam tada poceo da radim a posao nisam smeo da izgubim, sa doktorima sam sklopio dogovor da lezim u bolnici samo preko vikenda da mogu da me prate kolko tolko.
Tako je i pocelo, lezao sam vikendom a radnim danima sam radio i bio kod kuce, tamo me vodi profrsor Dokic, super lik :D , Terapiju sam prihvatio zadovoljavajuce, jedino su me mucile stalne temperature, ali sam non stop pio neki paracetamol tako da mi je on dosta pomogao.
I sve je to islo svojim tokom, jedino sto sam ja imam stalno prolive za koje se nije znalo zasto, oni su mi obarali krvnu sliku. Uspevao sam da nadoknadim te stvari sa nekim sirupima i trevama iz privane apoteke.
I tako asm funkcionisao 7 meseci i onda je krvna slika pocela da pada i pocela je da mi se prekida terapija. Pa jedne nedelje dobijem pa onda ne dobijem 3-4, pa opet pojacam malo krvnu sliku, pa opet dobijem kad primam pegazis ona opet padne i sve tako dok me Dokic nije uputio na KBZ Zvezdaru kod Gastroenterologa da mi ispitaju te prolive posto su onibili glavni krivci za prekidanje terapije.

Kod njih sam lezao 3 nedelje, uradise mi sve sto su morali i ustanovili su mi Kronovu bolest :( .
Al dobro zivot ide dalje, dali su mi lekove koji su zaustavili prolive ja se malo i opdgojio :D , i ponovo poceo sa pegazisom.
Uspeo sam da izguram celu terapiju, i za divno cudo sve vreme sam radio, nisam imao problema kao neki od vas :) , valjda se bog smilovao.
Kad su mi zavrsili terapiju uradili su mi PCR i bio sam negativan, jupiiiiiiiiii :D

ali tu se zavrsava moja radost. Posle 6 meseci sam otisao ponovo na kontroli z PCR i tu sam bio pozitivan :cry: , i imao sam 1.200.000 kopija virusa, sto je morate priznati poprilicno.
Ali dobro tu smo gde smo iz ove koze se ne moze pobeci, jel tako, jedino nam preostaje da se borimo sa svim sredstvima koje imamo i da verujemo da ce mo se izleciti.

Ufffffffffffffff, ja se raspisao, ali moram na posao, za sad toliko od mene pisacu vam ponovo veceras.

I drago mi je da ste me prihvatili :D :D :D :D :D :D
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Djuu napisao:
majja napisao:Za hep C, terapija kosta 12.000 evra!! :o :o :o :evil: :
cao drugari

Kazi mi Majce molim te da li je to zvanicna cifra?
Meni je moj dr rekao da treba 5.000 dinara nedeljno za jednu injekciju s tim da,znas i sama, ne daju 180 jedinica, zavisi kako kome. znaci ako racunam 48 nedelja to izadje (najvise) 3000 evra.
E sad, par puta sam ga pitala koliko kosta ribavirin i on je par puta izbegao da mi odgovori da bi na kraju rekao da je to "puno para".
A opet neka dr iz DZ mi je rekla da terapija kosta 19.000 eura za pola godine (sto je nemoguce, zar ne?)

Kako ste mi vi svi?
Ja sam bas super ovih dana, "bacila" sam se na prirodne preparate i dobro se osecam.

Cula sam se sa Jecom porukicama danas, ona sutra ima ispit, drzimo joj palceve da polozi!!! :)

Ljubim vas sve
Djuu draga moja, sada polako gledam vase prethodne postove...
Kada sam bila kod mog profe, hteo je da me leci prvo obicnim interferonom, ali nije jer...taj drugi lek ribavirin kako mi je on rekao kosta 60 000 din mesecno na sta je meni pamet stala :lol: zaista je to minimalna cifra :lol:
Kako si mi ti Djuu??
Sta radi malisa, jel slusa? :lol:
Nadam se da ces dolaziti uskoro u ove krajeve da se gledamo ;)
Ljubiiiim teee
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

[quote="majja
@ Tweety, pa gde si BRE ti??!! :D

Lepo si nam unela ovde gomilu :lol: :lol: :lol: . Nema nista novo, sve je po starom, za "onu" pricu nema nista novo, jos se nisam ni videla sa onima sa kojima sam trebala (malo su me zaboravili da ne kazem izignorisali :lol: , ali verovatno je frka i guzva u pitanju!!). Cim bude bilo kakvih vesti, svi ovde cete biti obavesteni!! :wink:

Drago mi je da ti je bolje (u neku ruku), a za transaminaze........probaj zeno onu "moju" ishranu!! A za endokrinologiju naspram ispita......... :roll: necu da komentarisem!! :lol:

Posstavila sam jedan vic mom drustvancetu na kardiologiji, a evo i vama ovde.....za lep pocetak dana!! :lol: :lol: :lol:

Saznaju novinari kako jedna baba na nekoj planini ima mnogo ovaca i sama ih cuva.

Jedan od njih je nekako pronadje, sjedi baba na stolici i prede, a ispred nje po livadi pase mnoštvo ovaca.

- Bako, koliko imaš ovaca ?

- Kojih, crnih ili bijelih? - pita baba.

- Pa, naprimjer bijelih?

- Hiljadu.

- A crnih ?

- Isto - mrzovoljno ce baba.

- A koliko jedna ovca daje vune ?

- Koja, crna ili bijela ?

- Pa, naprimer, bijela ?

- Dvije kile godišnje.

- A crna ?

- Isto.

- A koliko se mesa dobije od jedne ovce ?

- Koje, crne ili bijele ?

- Naprimer, crne ?

- Dva'es pet kila.

- A od bijele ?

- Isto.

Novinar vec iznerviran, puk'o mu film, pa vikne na babu:

- Pa, dobro baba, kakva je razlika izmedu crnih i bijelih, kad me stalno

pitaš : crne ili bijele, a na kraju sve isto !?

- Eeee, crne su moje !!!

- A bijele ?

- Isto.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Veliki poljubac svima i kuckamo se!! :wink:[/quote]
Majce, to mi je isto rekla i jedna drugarica..."od tebe se samo to i moglo ocekivati" :lol: :lol:
Znas kako, meni hcv ni endo, nisu glavni problemi u zivotu, ako ne dam ove ispite gubim penziju, socijano i zdravstveno...pa ako ikada planiraju da me lece, bilo koju od mojih boljki...trebace mi knjizica, zar ne? :lol:
Onda nema kud, znas i ti, oni su tamo svojevrsni, znam devojku kojoj su 3meseca radili analize, dobila je sve moguce bolesti samo od tolikog lezanja tamo...nemam ti ja toliko vremena u ispitnom roku :lol:
Sinoc sam zapala u neko cudno stanje, noga me boli...i odem na onaj divan hrvatski forum...eeee, citala sam ga do 3h ujutru i valjala se od smeha, divni ste zaista :lol: :lol:
Casna pionirska, pridruzujem vam se i tamo :lol:
Bas bih volela da te vidim, pricaj oma kad si slobodna, da ne krenem da saljem ponovo mailove pa da me ne prepoznas ;) :lol: :lol:
Mogli bi da spoojimo drustvo sa kardio i nas hcv-icne ;) :lol:
Ljubiim te punoooo
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Iksa napisao::D :D :D :D :D :D :D :D :D

cula sam se sa jecom, rekla je da vam posaljem osmeh :D i da vam kazem da se ona stalno smeje.
ona je dobro,malo umorna, uci, sprema ispite, "pomerila je bolnicu" zbog ispita , net ce da uplati oko 15. i sve vas je puno pozdravila.

caos
Drugarice pa di si ti?? :lol:
Ja dosla, tebe te nema :( :lol:
Samo da te pozdraviiiiiim puno
Ljubim tee
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Quattro napisao:
Veliki pozz za tebe quattro!!!
Samo se drzi molim te!Zaista citam tvoju pricu i ne mogu da dodjem sebi!!Bogu hvala, toliko toga si izdrzao, ti znas kako je pregurati sve to i nastavljati dalje, zaista svaka ti cast!!!!!
Ja ne razumem samo kako si to sada pozitivan opet, zar je to moguce??? :( Ja sam mislila da se bolest vraca u nekom min % slucajeva! Jel moguce da si dosao u medjuvremenu u kontakt sa nekim drugim genotipom....za 6 meseci i to toliko kopija :( :( :(
Doduse kako ti je imunitet los, ko ce ga znati, mozda je samo tu cucao i cekao da se aktivira :(
Sta ti kazu sada lekari?Moj ti je savet da krenes da popravljas imunitet i to hitno, to je vec Majin domen :lol: jer mora da ti je organizam uzasno slab..plus i Kron na sve to, gubitak tezine...
Drzi se i gore glavu!Izguraces ti i to, ma mora da se sredi! ;) :lol:
Mi smo tu da se pomazemo medjusobno, ali zaista ne umem ti nista pametno reci! Znam da meni kada je tesko, pomaze smeh, situacija je takva kakva je, sto je pre prihvatimo lakse cemo je pregurati, od negiranja problema nista necemo uraditi...covek mora izgleda da dodje do granice pucanja da bi se promenio, da bi drugacije gledao na stvari...i obicno tada postaje mnogoooo lakse...Nema druge, opcije su ili da se ubijemo ili da nastavimo da zivimo.Kako niko od nas nece da se kokne, to je dekretom foruma zabranjeno :lol:, ajmo onda da zivimo i to da zivimo ko ljudi, dostojanstveno.Kada je najgore pevacemo i trudicemo se da budemo sto pozitivniji, jer nema druge opcije, pa i tvoj zivot to pokazuje.
Bogu hvala imas porodicu, to je sjajno, imas prijatelje i nas ovdje ;) bice to sve dobro!!
Samo nastavi da nam pises, ne, nemamo mi sta tebe da prihvatamo, tebi hvala sto si sve to podelio sa nama i sto si ti nas prihvatio!!!!!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Cao drustvo

Jeco bas se radujem sto si opet tu sa nama. Cestitam ti taj polozeni ispit. Ajde sad polozi i taj drugi pa pravac endokrina!
Znaci ribavirin toliko?!
Cena prava sitnica :lol:
Meni dragi dr nije ni hteo da saopsti cifru, samo je rekao da je to bas puno para. ali bas toliko?
I gde nakacih uopste ovu fensi bolest? Mogla sam i neku jeftiniju.

Beban je Bogu hvala super.Raste, mmnogo je sladak.

Quattro ni ja ne znam sta pametno da ti kazem, sem da ostanes ovde sa nama, u drustvu je sve lakse.
Nego stvarno kako da ti se vrati taj virus? Jesu li ti radili biopsiju ponovo? sta kazu kada ce?

Majce ti me bas nasmeja sa babom i ovcama. :o

Ljubim vas sve
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Djuu napisao:Cao drustvo

Jeco bas se radujem sto si opet tu sa nama. Cestitam ti taj polozeni ispit. Ajde sad polozi i taj drugi pa pravac endokrina!
Znaci ribavirin toliko?!
Cena prava sitnica :lol:
Meni dragi dr nije ni hteo da saopsti cifru, samo je rekao da je to bas puno para. ali bas toliko?
I gde nakacih uopste ovu fensi bolest? Mogla sam i neku jeftiniju.

Beban je Bogu hvala super.Raste, mmnogo je sladak.
Eeeeee, upravo to! :lol:
uze mi rec iz usta :lol:
Ma, bas smo svi fensi ;) :lol:
Lazu nas kao niska inflacija, a vamo sve neke skupe bolesti :lol:
Mogle smo i da preskocimo i jeftinije, al dobro je, da se zaustavimo na ovijeh par :lol:
Ne pominji mi endokrinu, samo za par analizica sam dala preko 100 evrica, e kad mi neko kaze kako nije strasno nista, dodje mi da ga ugrizem :lol: ma nije strasno, samo ako ti je tata Rokfeler :lol:
Quattro
Novi član
Novi član

Post od Quattro »

Tweety ti bi mogla malo vise da odmaras, s obzirom da mnogo ucis, a nocu svrljas po forumima :D . Ne znam koliko ti je to pametno, po onome sto sam procitao o tebi u ranijim postovima ti bas i nisi u nekom najboljem stanju. Usvakom slucaju ti cestitam na polozenom ispitu, a i za ova drugi ti drzimo PALCEVE. Kad bese polazes ovaj drugi ispit?

Sinoc sam zapala u neko cudno stanje, noga me boli...i odem na onaj divan hrvatski forum...eeee, citala sam ga do 3h ujutru i valjala se od smeha, divni ste zaista
Na koji hrvatski forum to ides, i da li ima jos neki ovakav slican? :roll:

Sto se tice Pegazisa to nije lek koji 100% leci, sve zavisi od genotipa, eto za ovaj moj na primer izlecenje je nekih 53%,predpostavljam da je za sve kojima traje terapija 48 nedelja a dok je za neke izlecenje 83% ( taj genotip uglavnom dobijaju narkomani, ja nazalost ne znam tu oznaku :( genotipa). ALi u svakom slucaju za sad je najefikasniji.

Kad mi je doktor saopstio ruznu vest posle drugog PCR-a, pitao sam ga, sta sad?
On je rekao:" Sad nista ostaje samo da se pridrzavam ishrane", a sto se tice ponovne terapije pegazisom, to je za sad nemoguce. U stavari postoji varijanta ali to samo ako se na svetskom nivou dokaze da je lecenje uspesno u nekom % kod pacijenata koji su vec imali prvu terapiju, e onda bi tek ROSH odobrio meni drugu dozu lecenja. Bar je tako meni doca rekao.
Doduse kako ti je imunitet los, ko ce ga znati, mozda je samo tu cucao i cekao da se aktivira
U pravu si sto se tice imuniteta u poslednjih godinu dana mi je bio opao pa mi se virus zato pojacao.
Sto se tice biopsije jos je nisam radio, :D kazu da ne smju zbog Hemofilije tj. zbog unutrasnjeg krvarenja, ovih dana bi trebao da odem da proverim transeminaze ali koliko ja vidim po sebi meni virus jos miruje, ja se osecam super radim po ceo dan nisam nesto preterano umoran, a mogao bi i malo da smrsam :D :D .

Ljudi moramo da budemo optimisti i da verujemo da ce sve biti u redu jednog dana :P :P :P :P
Ja se otprilike ponasam kao da nemam ni jednu bolest, a imam 2 koje ne mogu da se izlece :lol: .

Djuu koliki ti je mali, ja imam cerkicu ima 4 godine.
Ona je pokretac za sve da nema nje ne znam sta bih radio.
Deca su cudo!!!!!!!!!!!

Pozdrav svima cujemo se :wink: :wink: :wink:
Odgovori