hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

majja napisao: Najvaznije je cuvati se otvorenih rana i krvarenja, i NIKADA nikome ne pruzati ni prvu pomoc bez zastite (rukavica, ne kondoma :lol: ).
Sto se tice, hcv-a kao polnoprenosive bolesti, rizika malog ima, kao i ti majjce sto vidis da si i bez zastite, za 3 godine, Bogu hvala izbegla virus tako je i mnogima, znam ljude koji po 20g nose hcv, obicno muskarci, a imaju zenu i dvoje, troje dece koji nisu zarazeni ;) Rizik je oko 2-3% na godisnjem nivou, znaci svaki dan bez zastite i posle godinu dana to je procenat ;) :lol:
AAAAAAAAAAAA sad je na mene red :lol: :lol: :lol: Nasmeja me slatko :lol: :lol: Ne, ma mozda neko i ima kondom kad pruza prvu pomoc, zavisi o kojoj pomoci je rec i kome se pomaze ;) :lol: :lol:
Bas mi je drago sto si se lepo provela ;) :lol: Sjajno, malo da opustis mozak i ti!!
Sto se udruzenja tice, ubrzacemo nesto, imam i parice...nista se ne brini, samo da te "uvatim" i gotova si ;) :lol:
Ja kada sam razgovarala sa koordinatorima iz Zavoda za zastitu zdravlja Batut, ima tome 2god, rekose mi ovo za polno prenosenje...ali i da opstaje po nekim procenama i do 5 dana u sasusenoj krvi...ko ce ga znati :( :roll:
Ljubim vas sve!
Majjce, mozda ces sada vise odmarati, kad krene zeludac da vari neku normalnu hranu :lol: :lol:
Cujemo se
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Quattro napisao: Kad smo vec kod vakcine da li ste se vakcinisali protiv hepatitisa B :roll:
MM nije, mada mu je dr sa infektivne to preporucila, a na pitanje da li sme zbog terapije (jer se vakcina prima u vise doza), rekla je da nema veze, a opet, ja sam kopala, i dosla do saznanja da ne bi trebalo da se mesa vakcina protiv B sa Pegazisom!!

Quattro napisao: Ja koliko znam i dan danas ti niko ne garantuje da neces dobiti neku od bolesti ako primas transfuziju, dans je sve rizicno cak i aparaturu koju koriste za razna ispitivanje ne sterilisu kako treba. U svakom slucaju nase zdravstvo je katastrofa.
Slazem se sa tobom. Na zalost, sali tako je!! :cry:

Quattro napisao: Da majo tu si u pravu, to sto se nisam izlecio prekid terapije je imao dosta uticaja. Ja sam terapiju prekidao nekih 4-6 puta za 4 meseca, sto je poprilicno, ali sam ipak posle terapije bio negativan :D , ako je to za utehu. Koliko sam shvatio iz licnog iskustva nikako ne smemo da dozvolimo da nam imunitet opadne ni u jednom trenutku.
Pazi, imunitet MORA da opadne zbog same terapije, jer utice na celu krvnu sliku (i na sve ostalo), te se za vreme terapije treba sto vise cuvati, i sto manje izlagati bolestima (izbegavati velike skupove ljudi-proslave, sajmove, ma uopste guzvu, a narocito prehladjene osobe!!), jer dolazi do promene u citavom organizmu, video si i sam kako su ti npr varirali limfociti i granulociti za vreme terapije!! Znaci, organizam je tada podlozan tome i kao sundjer upija sve sto ne treba, jer je ceo imunitet ispod nule.

Zato ga treba dizati, ali samo prirodnim putem, mada neki dr kazu da je pozeljno uzimati kompleks B vitamina i selen za vreme terapije.

Vitamin C je najbolji za imunitet ALI..........vitamin C cini da se bolje resorbuje gvozdje iz hrane, a za vreme terapije je bolje da je gvozdje sto nize, jer tako bolje deluje terapija. :roll:

Znaci, ispada onda da treba da ti bude sto gore dok terapija traje, i da se organizam sto vise iscrpi, kako bi terapija bolje delovala, a onda nakon terapije, poceti sa unosom svega zivoga, kako bi se imunitet poboljsao sto pre......... Mnogo tu ima cudnih stvari u svemu tome.........ali ja sam nasla neku sredinu i sto se tice ishrane i svega i toga se strogo pridrzavala svo vreme terapije.
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

PS: eh, ja vise ne lezem pre 3-4-5 i to kada sam sjajno raspolozena :lol:
Nocu mi je onaj hr forum sjajan za opustanje ;)
Ah, da nas divni 1 genotip...sad citam da je bas zeznut, dopala mi saka i neka "teza literatura" oko transplantacije i svega ako terapija ne uspe...i tu je najzastupljeniji 1, bas je dosadan :lol: Kazu da je 1c najcesci za brzo razvijanje fibroze, a nas 1b ne daje tako brzo fibrozu ali kad razara razara i da je uporan neverovatno :lol:
Meni ovo vreme nesto ne prija, od pre neki dan sam ko da me je krava zvakala, jedva ustajem iz kreveta, boli me sve zivo, sve cesce mi se muti pred ocima, onaj osecaj kad legnem da propadam, cas vidim prozor, cas kao da je kilometar od mene...ali dobro, ovo je sad ona minus faza....zato ste gotovi :lol:
Ma, sutra idem da odlozim ispit, imam ga tek za nedelju dana...bice valjda nesto, ako ne, bice sledeci put ;) :lol:
Odo ja back to bed ;)
Kisss
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Djes Majjce, pogodismo se u isto vreme :lol: :lol:
Kisssss :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

tweety_girl napisao: Sto se tice, hcv-a kao polnoprenosive bolesti, rizika malog ima, kao i ti majjce sto vidis da si i bez zastite, za 3 godine, Bogu hvala izbegla virus tako je i mnogima, znam ljude koji po 20g nose hcv, obicno muskarci, a imaju zenu i dvoje, troje dece koji nisu zarazeni ;) Rizik je oko 2-3% na godisnjem nivou, znaci svaki dan bez zastite i posle godinu dana to je procenat ;) :lol:

Ma sta mi naprica!! :lol: Vidi se da ucis ekonomiju........bolje me baci na latinske poslovice, nego da se uopste trudis da mi objasnjavas nesto sto na bilo koji nacin ima veze sa racunanjem!! :lol:
tweety_girl napisao: AAAAAAAAAAAA sad je na mene red :lol: :lol: :lol: Nasmeja me slatko :lol: :lol: Ne, ma mozda neko i ima kondom kad pruza prvu pomoc, zavisi o kojoj pomoci je rec i kome se pomaze ;) :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: Luda si 100%!!! :lol: (kad kazem luda, mislim na opaljena, opicena, blesava.............jaaaaaooooooo, bolje da se ne vadim hahaha, svasta ces jos da ispadnes, a bez zadnje namere!! :lol:)
tweety_girl napisao: Bas mi je drago sto si se lepo provela ;) :lol: Sjajno, malo da opustis mozak i ti!!
Sto se udruzenja tice, ubrzacemo nesto, imam i parice...nista se ne brini, samo da te "uvatim" i gotova si ;) :lol:
Ja kada sam razgovarala sa koordinatorima iz Zavoda za zastitu zdravlja Batut, ima tome 2god, rekose mi ovo za polno prenosenje...ali i da opstaje po nekim procenama i do 5 dana u sasusenoj krvi...ko ce ga znati :( :roll:
Ljubim vas sve!
Majjce, mozda ces sada vise odmarati, kad krene zeludac da vari neku normalnu hranu :lol: :lol:
Cujemo se
Bolje se ti sada odmaraj, nego sto hoces mene da "vatas"!! :lol: Mada ja sam i dalje za tu pricu, ali misli na svoje zdravljeeeeeeeeee, vreme i energiju!!! :wink:

Da znas da si u pravu, ceo dan sam pospana od juce :lol: samo bih spavala, ali noc je i dalje ostala BUDNA!! :o :lol:

Sto se tice sasusene krvi- da, istina je, to sam i ja cula od dr Bozic. I da je opasno npr nasloniti ruku(npr na sto) sa otvorenom ranicom na to sasuseno-da se i tako prenosi zaraza! :o
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Kad smo vec kod te vakcine ja sam primila euvax B ,protiv hepa B cim sam saznala za C.
Jaaao kakva recenica!!! :lol: :lol:

I sve hocu to da vam napisem i kad god sednem za komp ja zaboravim sta sam htela kuckati.
Ali eto podseti me nas drugar. Znaci vakcinisite se ako niste, obavezno.

tweety i ja imam taj osecaj propadanja kad legnem u krevet,Cudan osecaj, stvarno

Zao mi je majce sto ne mozes da vidis slicicu. :cry:

cmok svima
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Di ste drustvoooo :lol: :lol:
Majjce, ma ja jesam luda ko struja, nista tu novo nije ;) :lol:
Eh, vidim ja sve mi se manta od subote, prespavah juce....kad odem ti kod dr po uput i izmeri mi pritisak, a ono 90\60 :lol: Bas me cudi sto mi se spava :lol:
Ja inace imam visok od detinjstva, 130\100 i to mi je normala, ovo me je opaucilo debelo :lol:
Idem sjutra da vadim krv, pa videcemo kakvi su rezultati...
Dakle, treba da se vakcinisem i za b? :lol: Dobro de, kad kazete, taman sam htela da ne posecujem skoro bele mantile kad ono tamo medjutim :lol:
:lol:
Ljubim vas sve, ostadoh i ja sada bez teksta, ubijte me nemam pojma sta je pisac hteo da kaze :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

@ Djuu, videla sam slicicu - Tweety HVALA TI!!! :D

Bebac ti je presladak, mogu samo misliti kako ga "gnjavusas" po ceo dan!! :D

@Tweety..kasno Marko.... :lol: .dok ja povezah sta je juce a sta danas......ali svakako u TO doba ja spavam snom pravednika :lol: nisam vredna kao ti, a ni ti vala nisi budna kao ja u ovo doba!! :lol:

Jel mi oprosteno??!! 8) :lol:

Ne znam za vas, ali mene ove vrucine ubise. Ne znojim se uopste, a pijem oko 3 l vode dnevno, al me od juce pred zoru drmaju neke glupe vrtoglavice! :-? Ustadoh jutros oko 9 sa nekom uzasnom nervozom, popih jedan Persen, i vratih se u krevet.......vrtela se skoro do podneva i onda sam zaspala MUSKI do pola 5 popodne!! :o Od tada vilenim, a to radim i dalje, spremila sam rucak za naredna 3 dana :lol: , jer kazu da se sprema pakao od vrucine, a spremam se i ja da prespavam te dane, pa da nocu disem!! :lol:

Eto, napisah i ja jedan neobavezan post, odoh da probam sada da spavam!! :D
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

majja napisao:
Predsednice draga, i ja sam malo opaucena ovom vrucinom i naduh se ko zaba...al meni u glavu ne udje ceo dan sta ja to treba kao tebi da oprostim :lol: :lol: :lol: Evo oprastam draga moja ne moram ni znati sta ;) :lol:
....
Ne, meni je definitivno potreban san :lol:
Shvatila sam o cem je rec ;) :lol: Opusteno samo, i ja sam u to vreme spavala pa nisam ni bila kod dr-a :lol:
De ste drustvo, drzite li se po ovom lepom vremenu? :lol:
Tako je fino, prijatno, pirka lep vetric, nije vlazno i sjajno za celodnevne setnje po gradu...kad smo kod toga, jel ste li za soping?? :lol: :lol: :lol:
:roll: Nije nama lako :lol: :lol:
Ljubim vas sve
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Za soping??? Uveek. :o :o

Leci depresiju, stres, nervozu.
Probati barem jednom nedeljno uz svu onu surutku, ajkulino ulje i razne cajeve.
Pomaze. Provereno. :lol:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Djuu napisao:Za soping??? Uveek. :o :o

Leci depresiju, stres, nervozu.
Probati barem jednom nedeljno uz svu onu surutku, ajkulino ulje i razne cajeve.
Pomaze. Provereno. :lol:
E pa draga moja pozivam te, naravno ne samo tebe nego sve koji su raspolozeni, da krenu sa mnom u jednu posebnu varijantu sopinga!!! :lol:
Ova varijanta garantuje ne samo otklanjanje depresije, stresa i nervoze, smanjuje transaminaze ;) i leci i cirozu jetre i sva ona nasa stanja nego sto je mnogo vaznije aktivira do maximuma sve stomacne misice nekontrolisanim smehom. Obicno se praktikuje u malim grupama, zenskih i po potrebi muskih osoba i sve sto vam je potrebno su udobne cipele. Pare vam nisu potrebne pri ovom sopingu jer ionako nista necete kupiti :lol: Poenta i jeste uci u radnju isprobati sve ono sto biste voleli da kupite, vidite sta ima i po kojoj ceni, a onda se fino i uctivo zahvaliti prodavacici :lol: :lol: Posle toga sledi lavina smeha koja blagotvorno deluje na sve zive i nezive boljke!Mnogo je jeftinija od svih tih alternativa i po meni nepotrebnih stvari, ne trebaju vam kure niti cajevi, a najveci uzitak se postize ako se u dzepu nema ni malo dinara, ili tek toliko da nas nekoliko kupi litar, dva soka u obliznjem C marketu i nesto za gric gric, pa da se ode u obliznji park i uziva u prirodi :lol: :lol: :lol:
Za ovu varijantu sam uvek i praktikujem je godinama, a kad zaista imam pare, soping traje samo par desetina minuta jer ne uzivam u tome :lol:
Ovo i nije sala, ako ste to pomislili, bas volim da "obijam" prodavnice, a onda smislim sta bih kupila, vidim sta mi je ok, kupim neki ok materijal i sasijem kod moje drage prijateljice i snajderke ;) :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

tweety_girl napisao:
majja napisao:
Predsednice draga, i ja sam malo opaucena ovom vrucinom i naduh se ko zaba...al meni u glavu ne udje ceo dan sta ja to treba kao tebi da oprostim :lol: :lol: :lol: Evo oprastam draga moja ne moram ni znati sta ;) :lol:
....
Ne, meni je definitivno potreban san :lol:
Shvatila sam o cem je rec ;) :lol: Opusteno samo, i ja sam u to vreme spavala pa nisam ni bila kod dr-a :lol:
Joj Tweety draga, smejem se sada iz sveg glasa :D :D :D , jer citajuci sta si napisala, samo sam dosla do zakljucka da smo nas dve ko lud i zbunjen!! :lol: :lol: :lol: :lol: Definitivo nam ova vrucina ne ide na ruku!! :lol:

A ono sto si napisala u sledecem postu o shopingu, JA TO RADIM STALNO :lol: , jer i ja ne podnosim "pravu" kupovinu, i kod mene to traje sto krace, a sto se tice ove tvoje opaske "nije nama lako" :lol: , ja sam od jedne prodavacice prilikom pseudo shopinga dobila sledeci komentar: "Eee blago tebi.........(samo sto mi nije jos rekla "da mi je tvoj mozak da se odmorim par dana" :lol: ), a ja se iskidah od smeha! A ona ce ozbiljno: "Ne, zaista, blago tebi, tebi je tako lepo sa samom sobom"!!! :lol:

A ja joj ni manje ni vise, nego odgovorih: "Jes, ti mislis da je meni lepo. Lepo je tebi, jer te zabavim malo, a sta mislis kako je meni sa samom sobom 24/7!!?? Nije to ni priblizno ovako zabavno kako se tebi sada cini!!" :lol: :lol: :lol:

Nego, ajd sad malo ozbiljno.........

@ Quattro gde si nam ti??!! Nadam se da se ne ljutis zbog onih mojih postova??!! :( Nisam htela da pobegnes, samo mi je bilo jako krivo kad sam procitala sve ono!! Mozda nije trebalo da reagujem onako? Mozda sam sve previse emotivno dozivela citajuci tvoje postove??! :( Izivni ako sam te na bilo koji nacin uvredila, nije mi bila namera, zaista!! :oops: :roll:
Quattro
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 9:11 pm

Post od Quattro »

Majja napisao: @ Quattro gde si nam ti??!! Nadam se da se ne ljutis zbog onih mojih postova??!! Nisam htela da pobegnes, samo mi je bilo jako krivo kad sam procitala sve ono!! Mozda nije trebalo da reagujem onako? Mozda sam sve previse emotivno dozivela citajuci tvoje postove??! Izivni ako sam te na bilo koji nacin uvredila, nije mi bila namera, zaista!!
Ma nemam razloga da se ljutim, a i nisam ni pobegao :lol: , samo sam bio u guzvi ovih dana, imao sam puno posla, jurcam po terenima pa kad dodejm kuci stignem samo da procitam sta vi kuckate jel mene iskreno mrzi posle celog dana rada. Pa reko da se javim izjutra posto sam tada sveziji :wink: .

Vidim da se vi ovde lepo zabavljate, Tweety, dobra ti je ona fora za soping :D .

Majjce kako ti je sad suprug, kako se sad oseca, da li mu je spala temperatura, kako je psihicka?

Ljudi pozdravljam vas sve pa ce cujemo!!!!!!!
Pozzzzzzzzzzzz :wink:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Quattro napisao: Vidim da se vi ovde lepo zabavljate, Tweety, dobra ti je ona fora za soping :D .
Koja fora???? :lol: :lol: To ti je ziva istina ;)
Ne samo da je to jako skup zanat, ali zahteva i mnogo truda i rada, godine i godine obuke ;) Sta mislis, mora sve da bude sjajno, da niko ne posumlja da smo samo pseudo kupci :lol: :lol: :lol:
Salu na stranu, bas mi je drago sto nas citas, sto si prenatrpan poslom...ali mozda mi mogao da uzmes u razmatranje da malo vise i odmaras ;) Pazi ko ti to kaze :lol:
Velikiii pozzzzz
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

majja napisao: ... samo sam dosla do zakljucka da smo nas dve ko lud i zbunjen!! :lol: :lol: :lol: :lol: Definitivo nam ova vrucina ne ide na ruku!! :lol:

A ja joj ni manje ni vise, nego odgovorih: "Jes, ti mislis da je meni lepo. Lepo je tebi, jer te zabavim malo, a sta mislis kako je meni sa samom sobom 24/7!!?? Nije to ni priblizno ovako zabavno kako se tebi sada cini!!" :lol: :lol: :lol:
Eeeh, ti to koristis guzvu sto ja ovde ne mogu da podebljam nista??! :lol: :lol:
Kad je neko lud, a neko zbunjen onda mora da se ukaze prva pomoc sa kondomom ;) :lol: Tako da cemo to da zaobidjemo :lol: :lol: :lol:
A to da smo obe malo pod dejstvom ovog sunca, to nije tajna :lol: :lol:
Sto bi rekla jedna moja prijateljica, da si ti meni ziva, zdrava i debela :lol: :lol:
Kako ti je MM?Mama?Jel se on malo stabilizovao posle svega ili da ga izlozimo malo vise suncu? :lol:
Kako si ti?Smirujes li se malo ili i dalje stizes na sve strane?
Ljubiiiim te punooooooooo
PS: ma, niko ne zna kako je nama u glavi, ugnjezdise se neki podstanari pa kad bi bar placali i nekako, al em su nam u glavi em mi njih mora da izdrzavamo :lol:
Odgovori