hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mathias
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 12:04 am

Post od Mathias »

Takodje me zanima da li hepatitis iz aktivne forme moze da predje u stanje mirovanja i da li to imoze doci samo od sebe ili uz pomoc lekova....
Mathias
Stalni član
Stalni  član

Post od Mathias »

Djuu napisao:
laradi napisao:Majja
Ti si heroj i zaslužila si od Boga nagradu! Ovo je jedna od najlepših vesti koje sam čula u poslednje vreme ( za tvog dragog), zasluga je 50% tvoja, bez lažne skromnosti! Sretan je što ima osobu kao što si ti! Tvojoj mami sve najbolje od srca želim!
Djuu
Ne znamo se, dugo nisam postovala! U sledećem postu ću napisati nešto više, iako za sve vreme koliko se nisam javljala na forum nikakvih promena na bolje. Zaintrigirala me je tvoja priča o čoveku koji već dugo ima hepatitis C, rezultati su mu u granicama normale, UZ u redu,a on cirozu!? Kako je primetio? Ima li bilo kakvih spoljnih manifestacija ciroze?
Ovo pitam jer je meni dr Peruničić sugerisao sasvim drugo da je moguće da je virus nestao, u odnosu na moju anamnezu bolesti i veoma dugo trajanje, stresa u kojem živim, referentnih vrednosti u normali. Preporučio mi je da uradim Western blot, koji do danas nisam uradila, što od straha od razočarenja, što od fobija zbog kojih ne mogu obaviti najjednostavnije poslove kao što je overa zdravstvene legitimacije. Jednim dodirom mi je postavio dijagnozu helicobakterija ( da li sam tačno napisala?) na dvanaestopalačnom i pokazao mi šta znači specijalista u svojoj oblasti. Da ne razvlačim sada, bolovi su se nastavili, problemi i danas dobijem rezultat, pa ako se neko razume:
Helicob. plyori IgA 7.87 ref. vrednosti 0,8-1,1
Helicob. plyori IgG 181 ref.vred. 16-22
Malo previše, zar ne? Zna li neko nešto o ovome?
Pozdrav svima i držite se zajedno

Cao svima.
dobro dosla laradi.
Evo prvo da ti napisem nesto o nasem kolegi sa cirozom.
On je otkrio bolest u nekim devedesetim, inace je dugogodisnji davalac krvi (bio). Transaminaze su mu bile maltene stalno u granicama normale i UZ je bio normalan ali on se osecao lose. Poceo je da mrsavi i osecao se umorno pa su mu uradili biopsiju jer je kod njega u pitanju hronicni HCV i imaju sta da vide - ciroza.
Mene je to iznenadilo jer mi je receno da nemam sta da brinem dok su transaminaze u granicama. Posle sam cula od jedne doktorke da se to desava, retko, ali desava se.
Ja bih ti preporucila da poslusas svog doktora i uradis Western blot da bi bila sigurna. Ne znam kako ti ali ja volim da znam sta mi se desava u organizmu. A i bila bih presrecna kada bi mi se desilo da je virus nestao (mada u mom slucaju to je nemoguce).
Sta se uopste desava sa tvojim virusom. Da li si bila na terapiji ili? Pisi, bas me zanima.

A sto de tice Helicobactera tvoje analize krvi pokazuju da ga imas. IgA ti je pozitivan, on pokazuje trenutno stanje.
Helicobacter p. se leci antibioticima, predpostavljam da ti ih je doktor prepisao.

Kuckamo se, cao
Evo sa, sad kad sam ovo procitao, skroz sam promenio raspolozenje i u mene se uvukao nenormalnan strah, jer mi je doktor rekao da su mi rezultati dobri. Jbg. sad!!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Caio Mathias
Dobro dosao u klub :D

Po nekim statistikama (u koje ja ne verujem uopste, kao sto ni lekarima mnogo ne verujem :D ) kod nekih 10% pacijenata akutni hepatitis B predje u hronicni. (?)

Ja sam malo konfuzna danas pa nisam bas najbolje razumela dokle si stigao sa lekarima tj. da li si isao kod hepatologa ali ti ja to toplo preporucujem :wink:
Znaci, za pocetak treba ponovo da izvadis krv (bar bi ja tako uradila). ALT jeste pokazatelj ostecenja jetre ali moze biti povisen i kod duge upotrebe lekova ili alkohola (to kazem onako, ne mislim da si se alkoholisao).
Postoji i PCR test za B, on ti pokazuje koliko imas kopija virusa u krvi (ako ga imas), ali ti testovi su prilicno skupi pa ih nemoj raditi na svoju ruku nego ako ti ih preporuci hepatolog. Mozda te caste pa ti urade to besplatno na infektivnoj, nikad se ne zna :P . ja nisam bila te srece :wink:
Nego znas sta - pravac infektivna, vadjenje krvi, ultazvuk pa ako se potvrdi da imas hronicni B uradice ti biopsiju i to je najbolji pokazatelj stanja jetre.

I samo hrabro. Pa nije to nista :D
Vidi nas hronicare kako smo veseli.
Tek kada sam saznala da sam bolesna zavolela sam zivot u pravom smislu te reci, sem toga vise ne trosim energiju na gluposti, na nebitne ljude i nevazne stvari.

Drago mi je da si nam se pridruzio.

Pozdrav svim curama a najveci predsednici Maji
:P
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

:D :D :D :D :D :D

He, he

Evo sad se plavusi ukljucio mozak.

Nema veze. Eto, skontala sam da si iz Nemacke. Znaci pravac kod nemackog hepatologa.
Mathias
Stalni član
Stalni  član

Post od Mathias »

Vidim da nisi procitala moje postove, ali u svakom slucaju ti zahvaljujem na odgovoru i podrsci. Ja jesam Hronicni, a ovde sam postavio moje rezultate, koje sam neki dan dobio... Ovih dana planiram termin kod hepatologa. Citajuci sve ovo, imam strah, ali sta da radim, mora se ici dalje i boriti... Ja inace ne konzumiram alkohol, kao ni gazirana pica, a nemam ni druge poroke; cigarete, drogu... Pokusavam da vodim krajnje uredan zivot, jer imam zenu koju jako volim, planiram porodicu i tako...
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Mathias napisao:Vidim da nisi procitala moje postove, ali u svakom slucaju ti zahvaljujem na odgovoru i podrsci. Ja jesam Hronicni, a ovde sam postavio moje rezultate, koje sam neki dan dobio... Ovih dana planiram termin kod hepatologa. Citajuci sve ovo, imam strah, ali sta da radim, mora se ici dalje i boriti... Ja inace ne konzumiram alkohol, kao ni gazirana pica, a nemam ni druge poroke; cigarete, drogu... Pokusavam da vodim krajnje uredan zivot, jer imam zenu koju jako volim, planiram porodicu i tako...
Ja ti se izvinjavam jos jednom, imam malu bebu i strasno malo vremena (videces i sam kako to izgleda).

Procitala sam tvoje rezultate i evo mog malog doprinosa:
HOLESTEROL (holesterin) je slozena mast koja se stvara uglavnom u jetri
Povisene vrednosti se javljaju toku opstrukcionih zucnih puteva, u nefrotskim sindromima, hipotireoidizmu,kod dijabetesa (u tvom slucaju kod hronicnog hepatitisa)...
Holinesteraza je enzim koji izaziva hidrolizu estera holina u kiselinu i holin.
Holin je organska baza u zuci i mnogim tkivima.Utice na smanjenje lipidnih rezervi u nekim organima, narocito u jetri.

To sam ti prepisala iz Biohemije, knjige koju sam koristila u visoj medicinskoj skoli,( pokusavam da se izvucem :lol: )

Podela hronicnih hepatitisa:
1 Hronicni perzistentni hepatitis - karakteriziran je osutnoscu simptoma ili veoma blagim klinickim simptomima, rezultati analiza su neznatno poremeceni.Osecaj umora glavni je simptom bolesti, pojedinci se ponekad zale na nadutost i bolove ispod desnog rebarnog luka.
Sto se tice hematoloskih, enzimskih i biohemijskih jetrenih proba one kod ovih bolesnika minimalno odstupaju od normale ili su normalne.
Prognoza je obicno dobra, bolest traje godinama a vecina bolesnika na kraju ozdravi neovisno o terapiji. Samo kod malog broja bolesnika predje u hronicni agresivni hepatitis.

2. Hronicni agresivni hepatitis
3.Hronicni aktivni hepatitis
(i ovo sam naravno prepisala)

Sigurno ce ti uraditi biopsiju jetre, to nije toliko strasno, osetices neprijatan bol, nije jak, samo neprijatan.

Sta da ti kazem, nije ni malo prijatno, to sigurno. Ali najvaznije je da imas podrsku zene koja te voli.
Ja sam zatrudnela i rodila (hvala Bogu) zdravo dete a imam hronicni hepatitis C. Najvaznija mi je bila podrska mog dragog, zato ti sve to i pisem.

Samo hrabro!!
Mathias
Stalni član
Stalni  član

Post od Mathias »

Stvarno si legenda, kao i Maja. Drago mi je za tvoju bebu i neka je dragi Bog cuva, da bude zdrava i sretna... Ja takodje imam super odnose sa mojom suprug, jako puno je volim i uglavnom me je bio strah za nju. Ona je sad dobila drugu dozu, jos je ostala jedna, zakazana za novembar mesec... Mozes da zamislis, mi smo vec 7-8 godina zajedno, a hepatitis nije presao na nju. Pisao sam tamo na temi Hronicni hepatits B, mi smo u onim mladalackim i nepromisljenim danima, cak se i isekli na ruci i ono... zakleli se na vecnu ljubav... I pored svega toga ona je ostala zdrava, za sta jedino mogu dragom Bogu da zahvalim... Sad necu ni da je poljubim, izbegavam da jede mojom kasikom i sl. , dok ona nista ne mari za tim. Ja to necu da joj pokazujem, jer ako na mene deluje psihicki, necu da i nju opterecujem... Cekam samo da prodje i ta treca doza, pa onda planiramo i prosirenje porodice :lol: :lol:

E, sad - sto si mi napisala ove tri opcije... Ja mislim da je kod mene u pitanju ova prva, ali to ce ipak hepatolog da vidi. Kod mene su rezultati skoro pa u granicama normale, ali ja osetim te bolove ( u stvari to je vise neko tupo žiganje ) i u poslednje vreme, ali samo pred zuru i ustajanje, neku vrstu nadutosti i cudnog osecaja u stomaku, ali kad ustanem sve je OK. Umor i mrzovolju osetim po nekad. Ja sam poprilicno aktivan, radim, a mogu da trcim po 40-45 min. bez prestanka. Sad sam malo vise poslovno zauzet, pa nemam toliko vremena za sport. Hranim se uglavnom zdravo, ne pijem alkohol, gazirane sokove... Svakodnevno pojedem kasicicu Kestenovog meda i one zdrave sokove, od cedjene narandze, mrkve, limuna...

Jos jednom ti puno zahvaljujem i priznajem da mi jako odgovara druzenje sa vama svima, ovde na forumu...
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

hello svima, dobrodoslica Mathias :D

ove devojke su super, sto ces od njih informacija da dobijes, neces nigde drugde :D , drz' se ti ovog kutka.

raznezila me tvoja briga da ti zena ostane dobro... Slika.

i, djuu, zaboravila sam da cestitam za rezultate :D
Mathias
Stalni član
Stalni  član

Post od Mathias »

Djuu, vidim da si napisala da mozes da se lecis, ali o svom trosku. Mene zanima o kojoj se cifri radi, ako neko zeli privatno da se leci i da to placa iz svog dzepa??
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

[quote="Mathias"]Stvarno si legenda, kao i Maja. Drago mi je za tvoju bebu i neka je dragi Bog cuva, da bude zdrava i sretna...
]

Hvala Mathias!!!

I ja mislim da je kod tebe slucaj br.1 zato sam ti samo to i napisala tj. prepisala :oops:
Stvarno ste ti i tvoja draga imali srece, pogotovo posle tog zaklinjanja na ljubav. Bog je cuva i ja sam bas srecna zbog vas dvoje.
A najsrecnija sam zbog toga sto si pronasao ovaj forum i nas sve ovde. :wink:

Pomisli samo na mnoge lose stvari koje su mogle da se dese da nisi poceo sad da resavas tvoje zdravstveno pitanje... Opet ti kazem - jeste tesko ali moras biti srecan sto je ispalo ovako, moglo je da bude i gore. Ovako ces izleciti sebe i zastititi svoju zenu i buduce dete.
Zato glavu gore, stisni zube i guraj napred! :wink:

Sto se lecenja tice ja stvarno ne znam sta se daje kao terapija za B i koliko kosta.
Za C je jako skupa, nekoliko desetina hiljada eura (za godinu dana)

Nesto sam razmisljala da prodam bubreg, ali kome treba inficiran bubreg!!!??? :D

Iksa hvala!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Za hep C, terapija kosta 12.000 evra!! :o :o :o :evil:

Mathias, za B ne znam........ :roll: Al cu da se raspitam!! :lol:

Drago mi je da ti se dopada ovaj nas kutak!!! :D A priznaj da ti nikada ne bi palo na pamet da sam potrazis info na ovom podforumu??!! :lol: :wink:

Hvala jos jednom na lepim recima!!

Pozdrav svima, majja :wink:
Mathias
Stalni član
Stalni  član

Post od Mathias »

Ma sve priznajem :lol: :lol: i zaista mi je ovde super sa vama...
Ja ne znam da li sa tom terapijom mozes da se izlecis, zalecis ili sta vec ???
Ovamo u Nemackoj to i nisu neke pare, mogu da se skupe od prosecne plate ( kad rade muz i zena ) za nekih godinu dana, a moze i pre... I ovamo situacija nije bas sjajna, ali verujem da je mnogo bolja nego dole kod nas...
Mathias
Stalni član
Stalni  član

Post od Mathias »

Mathias napisao:Ma sve priznajem :lol: :lol: i zaista mi je ovde super sa vama...
Ovamo u Nemackoj to i nisu neke pare, mogu da se skupe od prosecne plate ( kad rade muz i zena ) za nekih godinu dana, a moze i pre... I ovamo situacija nije bas sjajna, ali verujem da je mnogo bolja nego dole kod nas...
Pamela Anderson ima, verujem, dosta para i mogla bi da kupi 3 jetre, ali sam citao njen intervju, gde kaze da najvise veruje tradicionalnoj medicini; cajevima, zdravoj ishrani i sl.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Mathias napisao:Ma sve priznajem :lol: :lol: i zaista mi je ovde super sa vama...
Ako mislis na C, ne moze sa tom terapijom da se "izleci", nego se samo uspava virus.

Kada i da li ce se on ponovo probuditi - NIKO ne zna!! :o

Zato se ide na redovne kontrole na 6 meseci nakon terapije, pa opet na 6 i onda od tada na godinu dana.............

A u tom medjuvremenu treba ziveti........ne opterecivati se time (mada je jako tesko) i truditi se da se sto pravilnije zivi i hrani, kako bi se jetra sto vise obnavljala!! :wink:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

majja napisao:Za hep C, terapija kosta 12.000 evra!! :o :o :o :evil: :
cao drugari

Kazi mi Majce molim te da li je to zvanicna cifra?
Meni je moj dr rekao da treba 5.000 dinara nedeljno za jednu injekciju s tim da,znas i sama, ne daju 180 jedinica, zavisi kako kome. znaci ako racunam 48 nedelja to izadje (najvise) 3000 evra.
E sad, par puta sam ga pitala koliko kosta ribavirin i on je par puta izbegao da mi odgovori da bi na kraju rekao da je to "puno para".
A opet neka dr iz DZ mi je rekla da terapija kosta 19.000 eura za pola godine (sto je nemoguce, zar ne?)

Kako ste mi vi svi?
Ja sam bas super ovih dana, "bacila" sam se na prirodne preparate i dobro se osecam.

Cula sam se sa Jecom porukicama danas, ona sutra ima ispit, drzimo joj palceve da polozi!!! :)

Ljubim vas sve
Odgovori