hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Drage mojeeeeee :lol: :lol: :lol:
Aaaah, bas ste mi nedostajali svi!!! :lol: :lol:
Ja sam bila u velikoj guzvi ovih dana, oko faksa, oko lekara...ma oko svega, tetka mi je bila hitno u bolnici, mama mi je lose....ma sto cuda :lol:
Ali da znate da stalno mislim na vas!!!
Ja sam predala dokumenta za komisiju, ali ona nece pre kraja juna, bila je sad jedna krajem aprila...imala sam ekses onaj sa stitnoj, pa sam jurila po endokrinolozima...potpisase mi da mi je stitna ok, ali posto mi je endokrinoloski status grozan, u ponedeljak odo ja da zakazem bolnicu, tako mi je rekao profesor kod kog sam isla...pa cu malo da legnem da me ispip(T)aju :lol: :lol:
Kako ste mi vi??
Djuu, kako si ti??Jel zurka sutra? :)
Majce kako mama?MM?
Ljubim vas sve punooooo, pisemo se, bicu tu ovih dana cesce ;)
vasa jeca
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Sta si radila od analiza za stitnu??!!

Tebe je bas poteralo.........

Djuu je valjda danas trebalo da zavrsi sa biopsijom, sutra cu da je kontaktiram, nisam danas htela da je cimam, da bi odmarala sto vise!! :wink:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

:lol: :lol: :lol:
Samo na kratko da vas ljubiiiiiiim
Iksa oprosti, nikako da stignem da replay ;) :(
ma, poteralo ko ludo :lol:
Cula sam se sa Djuu, kad sam je zvala odmarala uz kaficu i cigaricu :lol:
Kaze da je dobro ali da ju je bolelo malo, zvucala je raspolozeno, kao da je u lux hotelu, a ne u bolnici :lol: :lol: i pozdravila vas je :lol:
Majjce, kako si ti?????????Kako ti je mama, MM????kako si ti u svemu tome???
Ma sve su radili, posle proveravali i antimikrozomalna,tsh, t3,t4, jos neka silna anti... i sve sem onog tgat je bilo ok, i ultrazvuk sjajan...ali ostatak hormona jooj tako da idem malo da odmaram tamo :lol: Znaju oni da ionako nemam para za letovanje, pa da mi priuste makar mali odmor :lol:
Ljubiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim vas sve!!
sl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 6:52 pm

Post od sl »

veliki pozz drustvo!

Nikom nesto nije sjajno,kazu da ce cela god biti takva,jer je u godini svinje ... :) crni kinezi ...

Meni su stigli rez ,samo jos da odem po rez biopsije

Gvozdje 8,5

UIBC 48

TIBC 57

Fetirin 16,6

.....................

ANA negativna

AMA negativna

AGMA negativna

AMZA negativna

......................

slobodan tiroksin ( FT 4) 9,9

tireostimulisuci hormon ( TSH ) 2,4

slobodni trijodtironin ( FT 3) 2,3

......................

mislim da nisu losi rez ,ali neznam cemu sluze i za sta se odnose ...

Jeco, bice sve ok jer si i vise nego pozitivna ...
Obavesti nas za djuu!
Majce, kakva je situacija kod tebe , jel ide psihicki na bolje , jer su prestale svadje sa mm,kada je njemu sl kontrola?

Puno vas ljubim!!!
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Evo i mene :D da vas pozdravim

Jeco, znaci tako... morace detaljno da te ispitaju. Gde bas i ti hormoni da se nakace :( . Nego, da resavas jedno po jedno.

Majjce, ti jel se drzis? A tvoji?

Sl, citam ovo, rez. su ti ok.

Budite dobro!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

:lol: :lol: :lol:
Eeee, sl dobri su ti rezultati, ovo poslednje ti je za stitnu, oni pre su antitela na raznorazne stvarcice, cemu sluze ne znam ali aj ;) :lol: Bitno da je negativno :lol:
Eeee, Iksa draga, ma ja sam zbog hormona i otkrila hepC, trebalo je da me bace na terapiju, ali zbog velikih transaminaza...sledom dogadjaja doslo se i do hcv-a, pa su hormoni baceni u drugi plan :lol:
Inace sjajno sam, noga mi je uzasno otecena, ne mogu da savijem nogu u kolenu, jer odatle krece otok, hodam gegajuci se na jedvite jade...vala jos mi samo tromb u nozi fali :lol: Ali i to je posledica cele slike ;) :lol: Resavacemo jedno po jedno...
Endokrinolog je hteo da mi da kortikosteroide...o cemu se tu radi?Sta je to sada? :lol:
Ljubim vas sveeeee!!
Drzi se sl, kako se ti osecas???
Ma, ovo vreme je bas zeznuto, mene ubi glava, pritisak mi seta ko da je na paradi :lol: Odo da drmnem jednu kaficu :lol:
Kiss
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Cao svima

Najgore je proslo, evo me kod kuce.
Ispalo je bolje nego sto sam ocekivala.
Ljudi su bili ok, nije bilo problematicnih a toga sam se najvise i plasila.
Svi su bili normalni, zdravi ljudi (u glavi) nesrecnim spletom okolnosti oboleli od cele abecede virusa (A, B, C).

Moram napomenuti da su sestre nestvarno ljubazne, mnogo ljubaznije nego u porodilistu u kom sam lezala. Svaka im cast!

Iznenadjena sam bila jednim slucajem hronicne HCV infekcije jednog starijeg gospodina kome su transaminaze u okviru referentnih vrednosti, UZ jetre nije pokazao nikakve promene a on covek ima cirozu!!! Nisam mogla da verujem!!

Ni Jednu bubu nisam videla! :P

Idemo sada dalje...
sl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 6:52 pm

Post od sl »

Jeco,cna ti!!!
Za nogu,ne mlataraj kada te molim..!!!
I ti i ja ima da se vucemo po bolnicama dobre dve godine,ali izdrzacemo...

Ja se super osecam,sto se zdravlja tice,nego sam trenutno nekako prazna,valjda me je posao zasitio,svi te drndaju kao konja,stvarno se i osecam kao robot kada odem tamo.

Djuu,drago mi je da je sve ok proslo.

Sve vas ljubim!!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

VELIKI pozdrav svima

Sl javi rezultate biopsije
laradi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 20, 2006 3:39 am

Post od laradi »

Majja
Ti si heroj i zaslužila si od Boga nagradu! Ovo je jedna od najlepših vesti koje sam čula u poslednje vreme ( za tvog dragog), zasluga je 50% tvoja, bez lažne skromnosti! Sretan je što ima osobu kao što si ti! Tvojoj mami sve najbolje od srca želim!
Djuu
Ne znamo se, dugo nisam postovala! U sledećem postu ću napisati nešto više, iako za sve vreme koliko se nisam javljala na forum nikakvih promena na bolje. Zaintrigirala me je tvoja priča o čoveku koji već dugo ima hepatitis C, rezultati su mu u granicama normale, UZ u redu,a on cirozu!? Kako je primetio? Ima li bilo kakvih spoljnih manifestacija ciroze?
Ovo pitam jer je meni dr Peruničić sugerisao sasvim drugo da je moguće da je virus nestao, u odnosu na moju anamnezu bolesti i veoma dugo trajanje, stresa u kojem živim, referentnih vrednosti u normali. Preporučio mi je da uradim Western blot, koji do danas nisam uradila, što od straha od razočarenja, što od fobija zbog kojih ne mogu obaviti najjednostavnije poslove kao što je overa zdravstvene legitimacije. Jednim dodirom mi je postavio dijagnozu helicobakterija ( da li sam tačno napisala?) na dvanaestopalačnom i pokazao mi šta znači specijalista u svojoj oblasti. Da ne razvlačim sada, bolovi su se nastavili, problemi i danas dobijem rezultat, pa ako se neko razume:
Helicob. plyori IgA 7.87 ref. vrednosti 0,8-1,1
Helicob. plyori IgG 181 ref.vred. 16-22
Malo previše, zar ne? Zna li neko nešto o ovome?
Pozdrav svima i držite se zajedno
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

laradi napisao:Majja
Ti si heroj i zaslužila si od Boga nagradu! Ovo je jedna od najlepših vesti koje sam čula u poslednje vreme ( za tvog dragog), zasluga je 50% tvoja, bez lažne skromnosti! Sretan je što ima osobu kao što si ti! Tvojoj mami sve najbolje od srca želim!
Djuu
Ne znamo se, dugo nisam postovala! U sledećem postu ću napisati nešto više, iako za sve vreme koliko se nisam javljala na forum nikakvih promena na bolje. Zaintrigirala me je tvoja priča o čoveku koji već dugo ima hepatitis C, rezultati su mu u granicama normale, UZ u redu,a on cirozu!? Kako je primetio? Ima li bilo kakvih spoljnih manifestacija ciroze?
Ovo pitam jer je meni dr Peruničić sugerisao sasvim drugo da je moguće da je virus nestao, u odnosu na moju anamnezu bolesti i veoma dugo trajanje, stresa u kojem živim, referentnih vrednosti u normali. Preporučio mi je da uradim Western blot, koji do danas nisam uradila, što od straha od razočarenja, što od fobija zbog kojih ne mogu obaviti najjednostavnije poslove kao što je overa zdravstvene legitimacije. Jednim dodirom mi je postavio dijagnozu helicobakterija ( da li sam tačno napisala?) na dvanaestopalačnom i pokazao mi šta znači specijalista u svojoj oblasti. Da ne razvlačim sada, bolovi su se nastavili, problemi i danas dobijem rezultat, pa ako se neko razume:
Helicob. plyori IgA 7.87 ref. vrednosti 0,8-1,1
Helicob. plyori IgG 181 ref.vred. 16-22
Malo previše, zar ne? Zna li neko nešto o ovome?
Pozdrav svima i držite se zajedno

Cao svima.
dobro dosla laradi.
Evo prvo da ti napisem nesto o nasem kolegi sa cirozom.
On je otkrio bolest u nekim devedesetim, inace je dugogodisnji davalac krvi (bio). Transaminaze su mu bile maltene stalno u granicama normale i UZ je bio normalan ali on se osecao lose. Poceo je da mrsavi i osecao se umorno pa su mu uradili biopsiju jer je kod njega u pitanju hronicni HCV i imaju sta da vide - ciroza.
Mene je to iznenadilo jer mi je receno da nemam sta da brinem dok su transaminaze u granicama. Posle sam cula od jedne doktorke da se to desava, retko, ali desava se.
Ja bih ti preporucila da poslusas svog doktora i uradis Western blot da bi bila sigurna. Ne znam kako ti ali ja volim da znam sta mi se desava u organizmu. A i bila bih presrecna kada bi mi se desilo da je virus nestao (mada u mom slucaju to je nemoguce).
Sta se uopste desava sa tvojim virusom. Da li si bila na terapiji ili? Pisi, bas me zanima.

A sto de tice Helicobactera tvoje analize krvi pokazuju da ga imas. IgA ti je pozitivan, on pokazuje trenutno stanje.
Helicobacter p. se leci antibioticima, predpostavljam da ti ih je doktor prepisao.

Kuckamo se, cao
laradi
Stalni član
Stalni  član

Post od laradi »

Hvala na odgovoru Djuu. Moj slučaj je verovatno specifičan i iako znam da ću navući nesimpatije mnogih, ispričaću vam priču! Heroinski sam zavisnih čitavih 30 godina, počela sam kao dete od 13 godina sa drogom, a bez prekida je uzimam 24 godine. Da vas ne davim o svom životu, onda kada sam želela da prekinem, to nije zavisilo od mene, nisam imala podršku roditelja, postala sam rob jednog lošeg braka i loših ljudi. U tom braku sam rodila dve ćerke, starija ima 25 godina, pre 15 sam se razvela i nastavila život sama sa decom iz samog početka. Nešto kasnije upoznajem sadašnjeg muža i sa njim rađam devojčicu koja ima 9 godina sada, a u vreme trudnoće sam saznala za C hepatitis. B sam takođe imala 1979 god. tada se on nazivao "hipi hepatitis" i nije mi ostavio posledice, bar prividno. Kada se mala rodila, pronađena su joj antitela na B, tako da po mojoj nekoj teoriji ili sam još tada dobila C ili je to neka mutirana verzija virusa. Nešto pre saznanja da imam C, započeli su problemi sa gušenjem, paničnim napadima koji su postali daleko intezivniji poslednje dve godine, dok u zadnjih godinu dana, valjda me je slomilo sve ono što sam prošla kroz život, stigle su me fobije, ne izlazim na ulicu uopšte. Uz sve to problemi sa decom, srednja ćerka me je dotukla svojom vezom sa pogrešnim momkom, što traje i dalje. Godinama sam živela u lažnom uverenju da mogu kontrolisati ovo zlo i tretirati ga kao bolest i ništa drugo, borila se za egzistenciju i pokušavala da droga ima što manje uticaja na život moje dece. Imala sam čeličnu volju, ali nekada samo volja nije dovoljna, no za neki minimum, a u mom slučaju taj "minimum " je zapravo sam život, jer sam preživela, jedna od retkih.
Do saznanja da imam C hepatitis nisam mnogo brinula o svom zdravlju. Čuvala sam se HIV-a, adok za C nisam ni znala da postoji, sve dok nisam saznala da ga imam ja! Čak i tada, nisam mislila na sebe, smatrala sam da je to neka vrsta kazne i da mi je zadatak da deci pružim sve ono što ja nisam imala, a o sebi ne zaslužujem da vodim računa. Najmlađa ćerka mi je otvorila oči, brinući o meni kao da sam dete ja a ne ona, nateravši me da promenim svoje stavove i shvatim da sam im potrebna uprkos svemu, i da niko ne može da me zameni, ma koliko bila bolja ličnost. Neću vas mnogo mučiti tim delom svog života. Pokušavala sam nekoliko puta da se lečim, okolnosti mi nisu dozvoljavale, a zatim je usledio strah jer su mi neki lekari rekli da je sasvim za očekivati, ukoliko bih naglo prestala da mi organi jedan za drugim otkazuju. To što sam i do sada bila zdrava mogu zahvaliti jedino genetici, no sada mi se polako vraća sve ono što sam "prebolela" misleći da neće ostaviti posledice. Počela sam panično da se plašim smrti, sve mi se najednom skupilo, ujedno i klimaks verovatno doprinosi svemu,a panični napadi i fobije koje su se rađale iz njih, dovele su me dotle da ne mogu da odem i završim najbanalniji posao, kao što je vađenje knjižice, odlazak kod zubara ili dr. Čak ni na telefon ne smem da se javim, ako je nepoznat glas sa druge strane, dobijam gušenje, za koje nikako ne mogu da utvrdim odakle je!
Nadam se da vas neće oterati moj kilometarski post, a želim da vam opišem tegobe koje imam. Djuu, kažeš da je taj čovek počeo da slabi i oseća umor!? Ja sam se naprotiv natovila kao prase,a umor ne osećam baš u tom smislu, već me savlada nakon tog napada koji doživim ( neki put je to čitava serija), završava se čvrstim snom! PO neki put osećam da sam puna vode, čak i izbacim poprilično kad popijem laseks, no na UZ koji sam radila baš tako "natečena" po mojoj proceni, doktorka je videla samo gasove. Nateknem u donjem stomaku, dok mi se u gornjem napravi kao zid, toliko očvrsne,a bolove imam ispod grudi, tj. iznad desne strane rebara. Da sve bude još gore i crnje, imala sam saobraćajku u kojoj sam jedva preživela, slomljeno mi je pet rebara sa desne strane, a rebra su mi probila i plućno krilo, grudna kost takođe mi je slomljena, kao i ključna. Ispao mi je mišić, za šta sam dugo vremena mislila da je "otečena jetra", tako da sam sve dublje zapadala u hipohondriju i jedan začarani krug.
Ova sumnja u postojanje virusa, dala mi je povod da mislim da za mene nije završeno, da imam još uvek šanse da se izlečim, da se oslobodim droge,a i ako treba, kasnije na terapiju pegazisom bih se odlučila. Sve, sve, samo da prevaziđem mali problem i overim knjižicu koju nemam! :-?
Nisam radila ni PCR, ništa sem običnih analiza i sto drugih čuda, bacila silne pare,a ništa nisam saznala konkretno do sada. Ovo je prva konkretna stvar (helicob.) za koju mogu reći da "bolujem od nje". Da li su ovi rezultati mnogo visoki i šta to znači? Je li doktor Ivica tu?
Pozdrav i neću vam zameriti, šat god prokomentarisali!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Laradi, niko te nece kritikovati, svi smo mi kovaci svoje srece!!

Ja samo mogu da kazem - svaka cast ako si uz heroin uspela da brines o svoj deci i da dobijes negu od najmladje cerke......to je morala od nekoga da nauci!!! :wink:

E sad, naravno da bi bilo bolje da prestanes, ali ja ti necu popovati sada o tome, ali jedno zasigurno mogu da ti kazem - dokle god si na heroinu (ili bilo kojoj drugoj droZi), NEMA SANSE DA DOBIJES TERAPIJU!!!!

Ne zato sto si u "nizem rangu" od ostalih, nego zato sto ishod moze da bude smrt kada se napravi kombinacija toga!! Potrebno je takodje da godinama nisi zavisnik, i da ti je organizam skroz cist. Ovo sigurno znam, jer sam isla na predavanja o hep C, gde je dr pricala kako je imala pacijenta koji je cak u bolnicu prosvercovao heroin (a poceo je sa terapijom), i nasli su ga u bas nezavidnom polozaju :cry: , kako pomodreo lezi na podu, jedva su ga spasili, ali je ostao bez terapije!!!

Prema tome-ne igraj se time, ako ti je zivot mio. Probaj da odes na lecenje, ako ne mozes sama sa tim da zavrsis.

Sto se tice ostalog, ja znam da postoji veoma mali procenat ljudi ciji organizam sam izbaci virus, a kako i zasto - to niko ne zna, ali je moguce!!

Sto se tice anksioznosti i panicnih napada, ja verujem da je tome doprinela i droga (jer se desavaju raznorazne hemijske reakcije u citavom organizmu prilikom unosenja iste, a narocito u mozgu), prema tome, za pocetak, mislim da bi bilo najbolje da na svaki moguci nacin prvo pokusas da resis problem sa drogom, uz to sa ovim poremecajem (ne mislim da si ti poremecena, tako se kaze!! :wink: ) sto mislim da bi ujedno i mogla da dobijes i strucnu pomoc neuropsihihatra i odgovarajucu terapiju za to, pa tek onda da se bacis na analize vezane za C. Ovo ti kazem, da ne gubis vreme, i da nemas prazan hod, jer kazem ti, sta god da je, terapiju kao zavisnik o heroinu, nema sanse da dobijes, jer bi te to ubilo!!!

Za helocobact. stvarno nemam informacije, ali imas o tome dosta ovde na forumu, prelistaj malo, i ja mislim da se leci antibioticima.

Sta je na kraju bilo sa cerkom i sa B??!

Samo lagano, kreni da resavas probleme, jedan po jedan, toliko ti se toga izdesavalo pa si izdrzala, i veruj mi, nije to bilo zbog droge, verovatno si u pravu kada kazes da je genetika u pitanju, ali godine su ucinile svoje, i verovatno sada placas danak :cry: , ali moras da das sve od sebe da stanes na noge, da se povratis, a droga ti sigurno nece pomoci, mozda samo trenutno i prividno, da te ustondira ali ne zadugo!! Jer kad se osvestis, svi problemi su i dalje tu. Nemoj da ih "resavas" sledecom dozom, nego snagom, koju sigurna sam, posedujes, samo ti treba jedan generalni remont!!

Skupi snagu i zavrni rukave, i kreni da resavas jedno po jedno!!!

@Djuu, drago mi je da je sve ok sa tobom, i da je konacno gotovo sa biopsijom, a sledeci put se vidimo obavezno!! :wink:

Sto se tice transaminaza-istina je, moguce je da miruju a da virus postoji, zato ja na sva zvona objavljujem - TESTIRAJTE SE LJUDI NA B i C, BEZ TOG TESTA NIKO OD NAS NE MOZE DA BUDE SIGURAN DA NEMA!!!!

A godine prolete za cas i eto ciroze!!! :cry:

To sto tebi transaminaze divljaju, moze da znaci i da divlja i virus, pa da budes "sjajan kandidat za lecenje" kako to dr Perunicic voli da kaze!!

Cekamo rezultate pa cemo videti... Obrazovacemo ovde jednu Komisiju :lol: !!

Idi u pretrazivac i ukucaj temu "zdrava hrana bingo", tu sam ja pisala sve o ishrani i kako sam u rekordnom roku od 2-3 meseca, MM-u dobrano smanjila transaminaze samo ishranom i cajevima!! :wink:

@ Sl, kad ce rezultati biopsije??!! Odmaraj od posla, ko je jos video vajde od rada??!! :lol: Salim se malo!! :wink:

@ Tweety, kako si ti??!! Kako noga? Hormoni? Nema te nesto ovih dana??!! Javi se!! :wink:

A o sebi, ne bih da pricam, stanje je i dalje napeto, kad se malo sredi eto mene sa "suma sumarum"!!! :wink:

Ljubim vas sve i drz'te se!! :wink:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Gde ste cure? :wink:

Laradi stvarno te niko nece kritikovati mada ja stvarno ne znam sta bih ti rekla.
Po svemu sudeci si se mnogo borila kroz zivot pa ja bih eto volela jedan dan da nam napises da si se izborila i sa svim tim strahovima i paranojama i krenula da resavas svoje probleme, jedan po jedan.
Motiv imas, neka to budu tvoje devojcice.

Samo hrabro i javi nam se
laradi
Stalni član
Stalni  član

Post od laradi »

Ćao narode!
Ne da sam se borila kroz život, već mi je svaki dan u životu bio borba, ali ne žalim se, tj. ne bih se žaila kada bi bar bilo nagrađeno srećom moje dece, ali ni tu stvari ne stoje kako treba Najstarija je nekako nesretna, osećajna i iskrena, nikako da joj krene u životu Srednja mi najviše problema i zadaje, već tri godine unazad, vezom na koju ne mogu pristati i svojom propašću u njoj.Najmlađa je suviše mala, ali na nju je pao sav teret mojih problema. Ne zaslužuje bolesnu, umornu mamu, opterećenu problemima. Možda smešno zvuči, mene je uništila potreba za ljubavlju i pažnjom, emotivnost koju nisam umela da kanališem, a kada sam rodila svoju decu, želela sam sve to da im pružim, te sam zbog toga zanemarila mnoge stvari, a čini mi se da njima ta moja ljubav i nije toliko bila važna, jer im nije nedostajala kao što je meni. Valjda to tako treba da bude u životu.
Sa drogom sam počela pre puberteta, te mi je valjda metabolizam navikao na takvo, usporeno stanje,a odavno sam je prihvatila kao bolest, te se tako i odnosim prema njoj, uzimam je terapijski, ujednačeno. Nisam imala mnogo šansi u životu za lečenje. Ni mogućnosti, ni vremena, a sada... Pokušala sam prošle godine, terapija je koštala 700eu da bi mi prvog dana, videvši krizu koju imam doktorka rekla da bez bolničkog lečenja nemam šanse. Da, droga mi smeta, a naravno, znam da nemam šanse za terapiju Pagazisom, najmanje devet meseci nakon prestanka. Sve znam, ali ne mogu načiniti ni toliki napor da odem i overim radnu knjižicu, da ne govorim o penjanju na drugi sprat da bih dobila uput koji ne daju nikome sem mene.
Upravo čitam o sličnim simptomima koje imaju ljudi sa helicobacterom?! Neverovatno! Nikada nisam razmišljala da bi mogla da patim od bilo čega drugog sem jetre, toliko je bio veliki strah! Ma, više ni sama ne znam, samo tonem sve dublje, toliko da razmišljam da li ću preživeti ovo leto i vrućine. Panika je tolika da ne znam šta ću sama sa sobom, gde da odem, koja bolnica bi me primila kad na izgled delujem zdravo,a ni tri koraka kroz kuću više ne mogu napraviti?! Kako bez knjižice?
Najzad su se stekli i svi uslovi da se mogu posvetiti sebi i lečenju od droge, dugo nije postojala mogućnost za tako nešto čak i da sam htela. Prepreka je naravno, knjižica! Padam u sve veću depresiju, ne vidim izlaz nigde. A želela bih još toliko mnogo toga. Ne da bih želela, već kao štoo rekoh, osećam se dužnom prema najmlađoj ćerki koja treba imati mamu u pravom smislu te reči. Za sada ima oca, za razliku od dve starije, ona je iz drugog braka, rođena iz ljubavi. Muž mi je dosta mlađi od mene, posvećen je meni i deci potpuno, trudi se da me odmeni u svemu u čemu može, ali mama je ipak mama!
Na sve muke stradali smo i u saobraćajnoj nesreći pre pet godina, jedva smo preživeli. Njemu je odstranjena slezina, a meni su polomljena rebra sa desne strane, probijeno plućno krilo i slomljena grudna kost, kao i ključna, što za posledicu ima nepravilno držanje tela, spondilozu, skroz sam se povila, te mi i to smeta i ometa disanje.
Eto, moje proširene ispovesti! Uf! Što se tiče malecke i antitela na "B", to je sve u redu. Antitela su bila znak da je došla u dodir sa virusom, koji je pretpostavljam bio začauren negde u organizmu ili lupam, jer dve starije nisu imale ništa,a i njima su rađeni testovi po rođenju! Maloj je rađen specijalno za hepatitis jer sam u trdunoći i saznala da ga imam, naravno sve je u redu. Odmah smo je zaštitili vakcinom i hvala dragom Bogu, deca su mi izuzetno zdrava!
Odgovori