hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 6:52 pm

Post od sl »

Evo i mene!!!
@laradi,izvini,ali mislim da tebi nije problem knjizica,vec strah da ostavish takav zivot iza sebe.Vec dugo si zavisnik i naviknuta na takav nacin zivota i kod tebe je samo panika kako se skinuti sa toga,kako ces sve to podneti i da li ces izdrzati taj bol...Ali ako covek ima celicnu zelju-onda sve i izdrzi.Ako vec zelis - ONDA ODMAH KRENI !!! Problem se nece sam od sebe resiti!!!
I neznam zasto toliko potenciras ta tu knjizicu,jer je ona najmanji problem u tvojoj situaciji tj. nikakav!!!
Laradi , vise necu komentarisati tebe ,jer mislim da ovde samo skupljas paznju , koju ces i dobiti ali ti nece nista pomoci dok sama ne preduzmes nesto. Mi i da uzmemo pusku da te teramo do neke ustanove,ne bismo uspeli ako sama to ne zelis!!!
Sve je na tebi !!! Pomisli samo na svoju decu !!! I zasto im to radis ??

@Majja,'de si ti,srce nase forumasko ??? :D
Stigli su mi rez od biopsije , srecna sam sto stanje nije tesko-laka fibroza , sa dr strane sam nesrecna jer kao takva ne mogu da prodjem komisilju....

Ziva nisam :lol:

Puno vas ljubim sve !!!
laradi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 20, 2006 3:39 am

Post od laradi »

Sl
Što si toliko ogorčena? Pretpostavljam da ovde svako ko iskaže svoju muku želi da privuče pažnju na sebe? Momenat sa drogom sam ispričala iznenađena napretkom bolesti kod ljudi koji žive normalnim životom, za razliku od mene. Problem narkomanije se ne rešava na gastroenterološkom delu foruma, a najmanje "čeličnom voljom" kako ti to kažeš! Ovde ljudi dolaze da razmene svoja iskustva, saznanja, da potraže pomoć,a ti meni pokaži onoga ko se izlečio tom "čeličnom voljom i željom"?! I odmah "mi" i "ti"? Da li si čula za reč diskriminacija? U bolesti smo svi jednaki! Ružno je što akcenat cele moje priče stavljaš na narkomaniju, jer sam ovde zbog sasvim drugih problema, ali o otme ni reči?
Da si pažljivo pročitala ono što sam napisala, saznala bi da meni nije problem knjižica ( naročito ne zbog lečenja narkomanije) već panični napadi, koji me onemogućavaju da uradim bilo koju normalnu radnju u životu, kao što je to na primer overa radne knjižice, odlazak u bilo koju zdravstvenu ustanovu gde postoji stepenište i sl. a da za to ne postoji rešenje, jer niko ne može uraditi neke stvari umesto mene.
"Više me nećeš komentarisati"?!?
Ko te je uopšte pozvao da me komentarišeš? Naravno, najlakše je osuditi nekoga! "Droga je ono što se događa drugima! Ali i C hepatitis takođe!
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

pozz svima!

laradi, pretpostavljam da je sl pomislila da jednostavno trazis sebi opravdanje za neku (ne)radnju, i da bi trebalo da iz ovih stopa uradis sve sto je potrebno, nije mislila nista lose. i ja sam, citajuci, ispustila da je u pitanju fobija. dakle, niko te ne osudjuje, naprotiv ovde (bar) ljudi podrzavaju jedni druge, i ako je koja glasna rec izgovorena, to je da bi eventualno postigli drmajuc efekat :) i stimulaciju na akciju (citaj: pronalazak lekara koji ce da se zauzme za tebe).

budite dobro :wink: :D
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Joooooooooj samo bez svadje ovde pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiz!!! :wink:

Laradi, sve sam ti vec rekla, jednostavno to MORAS!!! Pokusaj ako moze muz da ti zavrsi knjizicu (vise se ne overava preko biroa!!), neka kaze da si jako bolesna i da ne mozes iz kreveta, nek smisli nesto tamo...treba ti potvrda o primanjima, ne znam sa kim zivis i kolika su primanja u domacinstvu, ali prosek ne sme da bude preko -cini mi se 6.500 - to je bruka i sramota, ali eto, tako i ja ostadoh bez knjizice :evil: i sada ludim zbog toga.

Inace, mogu da je overim, ako mesecno placam oko 1700 din!!

Eto, i sada ja kao nezaposlena, moram da dam taj novac za overu, jer zivim sa mamom ciji iznos na ceku za penziju premasuje 6.500 (80%)!! Sam da covek poludi i nista vise!!

i onda i kad dobijem overenu knjizicu, j amoram da idem po privatnim laboratorijama, jer u domu zdravlja nemaju agense za potrebne analize (konkretno govorim za ove za stitnu koje su meni potrebne!!).

I smao da ti kazem, ja znam mnogo primera gde su se ljudi skinuli "na suvo", samo uz dobru volju, bez Heptanona ili kako se vec zovu ti lekovi, i zivi su i zdrav, i pravi i normalno funkcionisu!! :wink:

Zato, samo hrabro!! MORAS to zbog dece!!! :wink:

@ Sl, rezultati su ti sjajni, i ne gubi nadu, mozda i prodjes komisiju, nikad se ne zna!! :wink:

Drzim ti fige!! :wink:
sl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 6:52 pm

Post od sl »

Iksa me je skapirala 100% !!!

S druge strane kapiram da ne zelis da cujes takvo misljenje koje sam ja iznela , jer nisi spremna na sve to... Znam dosta iskustava da su se ljudi skidali bez icega , zato sam pokusala i da ti ga nametnem ,da vec pocnes da razmisljas u tom pravcu ... I daleko od toga da zelim da te diskriminisem , samo sam htela , sto kaze Iksa , postignem 'drmajuci efekat' - ali,izgleda da sam ga drmnula na drugu stranu :lol:
Sto se tice mog akcenta na tvoju pricu , moram da ga stavim na narkomaniju , jer dok se nje ne resis nista dalje ne mozes ni preduzeti !!!!

Majce,ja jesam svadjalica :lol: ,ali daleko od toga da zelim ovde to da ispoljim , ovde ipak treba da se drzimo zajedno i podrzimo !!! I hvala na savetu :D

Ljubim vas sve do citanja !!!!!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Cure moje pa sta se ovde desava? :roll:
Cim nema Jece opada nivo pozitivne energije. :(
Jeco vrati se. :D

Nego, gotovi su mi rezultati biopsije, pa rekoh da vam se pohvalim. :cry:

Punkciona biopsija jetre suboptimalne velicine, izgleda ocuvane gradje.

Portalni prostori su obicne velicine.
Lako su infiltrisani, uglavnom linfocitima.
Nema granicnog hepatitisa.

U parenhimu nema patoloskih promena.

U sinusoidima su lako umnozene Kupferove celije.

ZAKLJUCAK: Hronicni C hepatitis.
Minimalne aktivnosti.
Bez fibroze.

Sta reci? Jetra mi je suuuper zdrava. Od terapije naravno nista.Mogu da se lecim ali o svom trosku (sto znaci za moj dragi genotip 4 godinu dana), pa eto bas se razmisljam koju banku da obijem. Ako imate neku u kraju javite mi obavezno.

Moj dragi doktor je bio presrecan, a meni bolje neko samar da je udario. Znaci bicu infektivna i umorna ko zna koliko jos godina dugih :D .
Ja sam hodajuca zaraza.

Postavila sam mu naravno hiljadu pitanja, covek mi je dao hiljadu odgovora i na kraju mi kaze da dodjem slobodno kad god budem htela da pricamo a ako treba mozemo i da placemo zajedno. I lepo se pozdravismo pa svako svojim putem a kontrola za 6 meseci.

Pa ne pijem ja za dzabe polen, propolis, ehinaceu kapi, pa kapi articoke, pa hepadiet, pa razne cajeve i cajice, ajkulino ulje...

Mozda ipak da predjem na akohol !!!????
Tada bi mozda imala sansu da se resim ovog zla.

Puno vas ja sve volim i pozdravljam :wink:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Cure moje pa sta se ovde desava? :roll:
Cim nema Jece opada nivo pozitivne energije. :(
Jeco vrati se. :D

Nego, gotovi su mi rezultati biopsije, pa rekoh da vam se pohvalim. :cry:

Punkciona biopsija jetre suboptimalne velicine, izgleda ocuvane gradje.

Portalni prostori su obicne velicine.
Lako su infiltrisani, uglavnom linfocitima.
Nema granicnog hepatitisa.

U parenhimu nema patoloskih promena.

U sinusoidima su lako umnozene Kupferove celije.

ZAKLJUCAK: Hronicni C hepatitis.
Minimalne aktivnosti.
Bez fibroze.

Sta reci? Jetra mi je suuuper zdrava. Od terapije naravno nista.Mogu da se lecim ali o svom trosku (sto znaci za moj dragi genotip 4 godinu dana), pa eto bas se razmisljam koju banku da obijem. Ako imate neku u kraju javite mi obavezno.

Moj dragi doktor je bio presrecan, a meni bolje neko samar da je udario. Znaci bicu infektivna i umorna ko zna koliko jos godina dugih :D .
Ja sam hodajuca zaraza.

Postavila sam mu naravno hiljadu pitanja, covek mi je dao hiljadu odgovora i na kraju mi kaze da dodjem slobodno kad god budem htela da pricamo a ako treba mozemo i da placemo zajedno. I lepo se pozdravismo pa svako svojim putem a kontrola za 6 meseci.

Pa ne pijem ja za dzabe polen, propolis, ehinaceu kapi, pa kapi articoke, pa hepadiet, pa razne cajeve i cajice, ajkulino ulje...

Mozda ipak da predjem na akohol !!!????
Tada bi mozda imala sansu da se resim ovog zla.

Puno vas ja sve volim i pozdravljam :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Djuu, necu ni da cujem takvo razmisljanje!!! :o

I ja sam kao i tvoj dr :lol: , presrecna zbog tvojih rezultata!!

Vec sam pisala da umor i moze i ne mora da prodje nakon terapije, a ovo "hodajuca zaraza............" :o :o :o :cry: :cry: :cry:

Nemoj tako pliiiiz!!

Jeco gdeeee siiiiiiiiiii???!!!

Ljubim Vas sve!! :wink:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

majja napisao:AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Djuu, necu ni da cujem takvo razmisljanje!!! :o

I ja sam kao i tvoj dr :lol: , presrecna zbog tvojih rezultata!!

Vec sam pisala da umor i moze i ne mora da prodje nakon terapije, a ovo "hodajuca zaraza............" :o :o :o :cry: :cry: :cry:

Nemoj tako pliiiiz!!

Jeco gdeeee siiiiiiiiiii???!!!

Ljubim Vas sve!! :wink:

Zezam se draga moja.

Prva reakcija mi je bila sok, nadala sam se nekom lecenju.

Tek sad u stvari shvatam koliko sam srecna.
Pa ja sam u stvari zdrava!!! :lol:

A i drago mi je sto sam jaca od tog stvora :evil:

:wink:
laradi
Stalni član
Stalni  član

Post od laradi »

Niste valjda pomislili da se svađam ili da nešto može još da me uvredi nakon staža od trideset godina?! Želela sam samo da napravim paralelu, jer sam najmanje na OVOj temi očekivala takav stav! :roll: Sigurno ste se i sami do sada susreli ako ne sa izgovorenim rečima, a ono bar sa čudnim pogledima, ako bi pred nekim pomenuli C hepatitis! Da li zaista mislite da za sve ove godine nisam "prodrmana" sa svih strana,a naročito od strane života i da mi zaista ne treba nikakvo opravdanje za neku radnju ili (neradnju) jer da sam na taj način stupala kroz život, odavno me ne bi bilo, jer NARKOMANI DUGO NE ŽIVE!
Sl
Imaš godina malo manje nego što ja ŽIVIM u ovom problemu,a onoliko koliko ima moja ćerka. Kažeš da znaš dosta slučajeva da su se ljudi skidali bez ičega? Znam i ja, ali nisam sigurna da su se i skinuli, pokušavala sam i sama slično, no kao što rekoh to ovde nije tema. Sigurna sam da ne znaš ni jedno iskustvo slično mojem, te to "već" ne može stajati nikako,a kada bi čekala da prvo rešim problem droge, zatim probleme koje imam...načekala bih se. Po nekim stručnim mišljenjima da bi se čovek izlečio od narkomanije ( pardon da bi se "smatrao" izlečenim) treba proći duplo duže vremena apstinencije nego aktivne narkomanije, što znači da bi meni trebao još jedan život za to! Nakon saobraćajne nesreće koju sam imala, lekar je zahtevao od mojih prijatelja koji su došli ( ironija je što je jedan od njih upravo bio policajac) da nabave drogu jer bolnica ( unutrašnjost) nije mogla da mi da adekvatnu zamenu,a u krizi nisam imala šanse za preživljavanje, jer se organizam ne bi izborio!!
Zašto sam to napisala!?!
Najviše zato što nada uvek postoji i čovek mora biti borac! Ako ja smatram da za mene sa 40 i kusur godina postoji i dalje neko zdravo sutra ( možda), vi u svakom slučaju imate mnogo većih šansi! Ono što je najgore u celoj priči je psiha koja ubija i kojoj se ne sme prepustiti ni jednog trenutka. Uvek sam sebe smatrala jakom ženom, borcem, ali sam se sada slomila,a da ni sama nisam svesna trenutka. Naravno i banalne, trivijalne stvari kao što je zdravstveno osiguranje na primer! Kada sam saznala za virus, smatrajući ga neizlečivim nisam ni pomišljala bilo šta da preduzmem u tom pogledu, čak sam ga smatrala kao neku vrstu kazne za ono što sam živela. Zdravstveni problemi koji su me najzad slomili, ujedno su me i pokrenuli, a naročito mi je motivacije dala nada da sam ga se rešila, jer bi to bio još jedan na dugom spisku Božjih znakova da mi je poklonio život sa nekom namerom, bilo bi nehumano proćerdati takav poklon.
Drugo, videla sam u praksi šta znači kada neki lekari automatski "preuzimaju" dijagnozu i svaku smetnju pripisuju hroničnoj bolesti koju imaš! Djuu ovo se odnosi baš na [/b]tebe takođe i tvoj umor koji osećaš, jer i pored svega ja do sada nisam osećala simptome hepatitisa! Dovoljno je bilo da kažem da sam aktivni narkoman i da imam C hepatitis ( zaboravih da napomenem da zapravo nemam pojma na koji način sam ga unela, jer nisam uzimala intravenozno drogu), na kraju bi uvek bila ista dijagnoza, tj. jedna od njih: upala jetre, "normalni" simptomi poremećaja funkcija jetre, te čak i panični napadi se dešavaju "usled hroničnog trovanja jetre"!? :roll: Kruna svega je dijagnoza ciroze jetre i "palpacija sedam poprečno postavljenih prstiju", dok je jetra nalik plastelinu, oštrih ivica! Dovoljno da poludiš kada tako nešto čuješ i dovoljno da izgubiš dragoceno vreme u lečenju pravog problema, kao ja sada! Na poslednjem UZ mi je rečeno da se ne vide tragovi hroničnog hepatitisa, ali da je cela jetra u nekoj izmaglici, pod jakom upalom! Danas sam na gastroskopiji otkrila da je ta upala zapravo jaka upala želuca i da mi je helicobacter plyori napravio silne probleme, a delimično i napade gušenja mogu pripisati tome!
laradi
Stalni član
Stalni  član

Post od laradi »

Djuu
Vesti su super i ne smeš razmišljati više o stvoru u organizmu, sem u smeru "kako ga utamaniti" :evil: Odgovore treba tražiti u prirodi i zdravom načinu ishrane i života uopšte,a najpre u pozitivnim mislima! Umor se može savladati vežbama, onaj naš dr Filgud ( ne znam mu pravo ime, stalno je na TV-u, inače nutricionista), simpatični ćelavko, osmislio je vežbe baš za ljude sa nekom od hroničnih bolesti, a naročito hepatitisom. Nekada mu je glavni promoter bila voditeljka BK televizije ( ime sam zaboravila) kojoj je izvađena slezina. Uglavnom to su lagane vežbe istezanja na velikom balonu, kao i na trenažeru koji se reklamirao u TV shopu, premda sam ja sigurna da je "lopta" dovoljna i lagane šetnje po prirodi, ako ne sa muškim partnerom ljudskog roda, bar sa psom!
Inače, što se tiče zdravstvene sutra svečano pokušavam još jednom da to obavim. Malo mi je hrabrosti unela današnja šetnja do lekara i policije gde sam vadila ćerki * SPAM *. Doduše par puta sam kretala napolje, već me je sustizala panika, ali sam se dobro naoružala "pelenama za odrasle" i ponavljanjem mantre:"Gde ćeš budalo, nemaš šanse da stigneš do vrata, spičiće te napad na sred sale, obrukaćeš se!"... i nekako je prošlo! Zato sam eskivirala zubara, treći put za redom. Nije mogao da veruje da sam prešla 25km i vratila se kući! :oops:
Gastroenterolog mi je pregledao rezultate krvi, unazad tri puta rađene, pa baš da ne prođe sve "bezazleno", pronašao je ono što mi ni jedan lekar do sada nije rekao:
Gvožđe pokazuje dugogodišnje prisustvo virusa u krvi jer je 28, a referentna jedinica je do 32 za žene!? Da li neko nešto o ovome zna? Ako je ref. jed. 10,7-32 po čemu je rezultat previsok? Dva meseca ranije rezultat je bio 18, šta to znači?
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

cula sam se sa jecom, rekla je da vam posaljem osmeh :D i da vam kazem da se ona stalno smeje.
ona je dobro,malo umorna, uci, sprema ispite, "pomerila je bolnicu" zbog ispita , net ce da uplati oko 15. i sve vas je puno pozdravila.

caos
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Hvala Iksa na pozdravima. :P

Laradi da li si uspela da sredis knjizicu? Ponavljaj u sebi da ti to mozes , sigurno ces uspeti. Ma ja sam sigurna da ti to stvarno mozes. Imas moju podrsku, verovatno i podrsku ovih ostalih devojaka. Samo hrabro!! :wink:

A sto se tice tvoje preporuke za lagane vezbe to otpada jer nemam vremena ali zato imam malog bebana koji za cetiri dana puni pet meseci a vec je nemiran i prepun je energije tako da imam dobar trening svaki dan i po ceo dan. :D

Sl kad ce komisija? Iz sveg srca zelim da ti i Jecka dobijete taj pegazis.

Ja sam inace u svoju malu kucnu apoteku uvela jos jednu biljku. Domaci naziv joj je precica, zovu je jos i djavolja trava :evil:
Slucajno sam prosetala pijacom u potazi za sezonskim vitamincicima i naletim tamo na jednu tezgu, covek prodaje razno korenje, zacine, biljcice... I kazem mu za sta mi treba i on mi da precicu (do dobrog zdravlja :o ).
Kuvam caj od nje. Nije ni malo ukusna, ima grozan miris ali ajd ja cu da probam pa cu vam javiti rezultate.
Naravno pre upotrebe sam je pronasla na netu (ko ovisnik? Ja ? Ma neee).
Procitala sam dosta o njoj, stvarno pomaze kod obolenja jetre i vraca snagu.
Hm, vec se osecam jace :D .

Budite mi dobro

Cmmok
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Djuu, ja trave kupujem u biljnim prodavnicama, nesto nemam poverenja u te sa tezge, mozda sam paranoicna??!! :o :lol:

A da je zdrava za jetru-jeste, kao i maslacak!! :wink:

@laradi, ovo i za tebe vazi :wink: , baci se na trave. Liv 52 je takodje sjajan, narocito za ljude koji nisu na terapiji!! :wink:

Sto se gvozdja tice, MM je imao poviseno, u momentu otkrivanja hep C, bilo je 42.8!!! :o Onda je radio jos jednu analizu - feritin da bi se videlo da li se gvozdje talozi u jetri, medjutim bilo je ok. :wink:

Sto se droZe tice, ja znam par likova koji su se sami i zauvek skinuli i to na suvo, (za sada, znaci jedno 10-15 godina), ali nisu bili toliko dugo godina konzumatori iste (a bili su intravenozni). Inace, kazes da to nisi, ali ako se droga usmrkava istim priborom, takodje moze da dodje do zaraze, zato sto kapilari u nosu popucaju, stvore se male ranice, i onda se tako prenosi sa jednog na drugog, ako je isti "pribor" (dolar, marka, evro). Inace, svakako se moze pokupiti na bilo kojoj drugoj intervenciji gde ima krvi :cry:

Joj sramota, ja se sa Jecom uopste nisam cula niti kuckala, iskreno - potpuno sam zaboravila, ali nisam uopste za drustvo, nadam se da ce razumeti!! :wink:

@Iksa pozdravi je puno kad se cujete i kazi joj da necu da je zracim!! :wink:

Pozz za sve i drz' te se!! :wink:
Mathias
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 12:04 am

Post od Mathias »

Pozdrav narode!

Na nagovor Maje, odlucio sam da svratim malo i kod C strelaca :wink: Pokusavam da malo stvar okrenem na salu, ali sam u principu kukavica...
Da ne duzim; Meni su pre 4 godine u zatvoru ( U nemackoj ) rekli da imam Hepatitis B, a ja do tad nisam pojma imao sta je to Hepatitis... Na srecu nisam dugo bio unutra ( u zatvoru ), pa sam posle mesec dana izasao i otisao kod naseg doktora Srbina, koji mi je rekao da sam pozitivan na Hepatitis B, ali da nije nista strasno... Od tad vise nisam isao doktoru, sve dok nisam zalutao na ovaj forum, koji mi je mnogo pomogao da neke stvari bolje sagledam, a u svemu tome najzahvlniji sam Maji... Od saznanja da imam hepatitis prestao sam piti alkohol i uglavnom se trudim da vodim zdrav zivot... Pre desetak dana sam dobio nalaze koje mozete pogledati na ovom linku:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 9826#69826

Ja se u to i ne rezumem, ali mi mnogi kazu da nalazi nisu losi, sto mi je i doktor rekao. Ali smo se dogovorili da odem kod hepatologa i da mi on jednom sve pogleda i da svoje misljenje. Od toga me je mnogo strah.

Sta znaci kad je hepatitis aktivan, jer ispada da je kod mene aktivan, a da su nalazi Ok. Voleo bi da mi i vi jos malo protumacite ove nalaze, u zavisnosti ko se koliko razume u sve to...
Ja sam inace ok, radim i aktivan sam, ali osecam zigove sa desne strane ( da li je to normalno ? ) i u poslednje vreme, u jutro, pre nego sto ustanem osecam neku tezinu u stomaku, sve dok se ne podignem, posle je sve ok. Ma ne znam vise, bilo sta da me zaziga - odmah pomislim "jetra mi je otisla"... :( :(
Odgovori