hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

laku noc jekac, odmori se malo, red je! Slika

pozzz za drustvo
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Iksa napisao:laku noc jekac, odmori se malo, red je! Slika

pozzz za drustvo
i tebi draga moja ;)
jedan smajli veliki za tebeee :lol: :lol: :lol:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Samo da vam mahnem, i da znate da mislim na vas, kod mene je malo "ratno stanje", pa nemam inspiraciju da pisem, MM je relativno ok, nema vise temperaturu i sve ono, samo je malo ratnicki raspolozen + moj PMS, tako da.............. :roll: !! Svi sve znamo :lol: :lol: :lol: .

Ljubim vas sve, nadam se da ste ok! :wink:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

:( Majce, bas mi je zao za to ratno stanje :( Nadam se da je to samo prolazna oluja, jes gadna, ali prolazi brzo :)
Evo ni mene nije bilo par dana, ja imala napad bubrega, valjda :lol:
Toliko sam bila otecena, nisam mogla da stanem na noge, od kolena na dole sve grozno oteceno, sake takodje, ali i oci...bas mi je bilo lose, srce mi je preskakalo, pa sam na kraju drmnula jedan diuretik...sve u svemu posle cajeva, prolom vode, vitamina i lezanja, sad mi je sjajno...ali od cetvrtka uvece do juce u 11h sam ukupno bila budna aj da kazem 12h :lol: naspavala sam se ko nikad :lol:
Stigli su mi rezultati krvi, sve je ok sem ocekivanih

got 103.3 ui/l ref.vr. do 31 ui/l
gpt 143.7 ui/l ---------||--------
alkalna fosfataza 149 ui/l ref.vr 39-117
tgat 1:300 ref.vr. 1:100
gama-gt 49.4 ref.vr. 7-32
konc.gvozdja 6.3 ref.vr. 7-26

E sad sta to sve znaci pojma nemam :lol:
Ajde za transaminaze, to je normalno, mada su obicno oko 130, gama gt predpostavljam da je isto jetra, posto mi je hemoglobin 131g/l a hct 37.9% ovo ne bi trebalo da je neka anemija, ko ce ga znati...ja sa tim anemijama kuburim od rodjenja...a sta je ovo ostalo? :lol:
Sve vas ljubiiiiiiim pisite :lol:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Pa cao svima,drago mi je da ste tu.
Jeco rezultati su ti takvi da ides odmah sutra kod lekara.
Gamagt je enzim jetre, povecava se kada je jetra ostecena i kod opstrukcije zucnih puteva.Alkalna fosfataza ima veze sa kostima, povecava se kod razgradnje kostiju i moze biti znak osteoporoze.Ne znam da li ima veze sa C, verovatno da i nemam pojma sta bi u tvom slucaju to moglo da znaci.
Tgat su verovatno tireoglobulinska antitela.
Ali pusti ova forumaska tumacenja nalaza i pravac kod lekara.Javi obavezno sta je rekao.
Majo veliki pozdrav za tebe i MM i sredite se, najvaznije je da se covek na nervira, mada ni meni to bas ne polazi za rukom u poslednje vreme.
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Djuu napisao:Pa cao svima,drago mi je da ste tu.
Jeco rezultati su ti takvi da ides odmah sutra kod lekara.
Gamagt je enzim jetre, povecava se kada je jetra ostecena i kod opstrukcije zucnih puteva.Alkalna fosfataza ima veze sa kostima, povecava se kod razgradnje kostiju i moze biti znak osteoporoze.Ne znam da li ima veze sa C, verovatno da i nemam pojma sta bi u tvom slucaju to moglo da znaci.
Tgat su verovatno tireoglobulinska antitela.
Ali pusti ova forumaska tumacenja nalaza i pravac kod lekara.Javi obavezno sta je rekao.
Majo veliki pozdrav za tebe i MM i sredite se, najvaznije je da se covek na nervira, mada ni meni to bas ne polazi za rukom u poslednje vreme.
Djuuu draga moja, bih ja sutra rado kod dr, moram i kod zubara za ovaj umnjak...ali...sutra je 1maj :lol: :lol: :lol: :lol:
oticicu u cetvrtak, radi pre podne...moraju i oni da se odmore ;) :lol:
jos mi samo osteoporoza fali :lol: :lol: a ne znam nekog ko pije vise kalcijuma, mleka, jogurta...zivela bih na tome :? :lol:
Veliki pozzz
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Ma ne Jeco,ne verujem da je osteoporoza ali alkalna fosfataza ima veze sa kostima. Nego kad smo kod toga da li te bole zglobovi. Mene otkidaju.Rekli su mi da to ima veze sa C.
A tebe bas muci zdravlje.I kakvo je to oticanje? Jel ti se to i pre desavalo?
Ljudi dajte Jeci pegazis!!!
sl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 6:52 pm

Post od sl »

Jeco,ne brini-verovatno nije nista toliko strasno,ali kao sto kaze djuu najbolje je da odes do lekara.Macko,bas te hoce povrede i ozlede :D Te biopsija,te noga,te zub,... crna ti !

A ti nase majce , raspolozenje vam je zbog ovog bolesnog vremena... Niko se bas ne oseca kako treba,a plus pms plus terepija jednako je onako kako si ga i nazvala-rat :D ,ali gde nema ni toga nema ni ljubavi....
Ma samo da sacekamo kraj sledece nedelje,da nam javis rezultate i doci ce sve na svoje...Dosta ste vas dvoje izdrzali,a pogotovu ti , da bi sada prskali na kraju.Jos samo malo i onda ono o cemu sanjas...Porodica , deca , ... pa mi svi kod vas na babine ... Kriza ce proci i plod ce biti najlepsi cvet za tebe!
Jer ga jesi zasluzila!!!
Puno vas sve ljubim!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Draga Jeco, sve vezano za jetru ti je poviseno (tako je bilo i kod MM), i sve ti je to zbog C! :(

Hvala vam na pozdravima, stanje je malo bolje, juce je bilo katastrofa, a danas se sklanjam ceo dan, i vodim ga medju ljude :lol: - tako je bolje, jer moramo da se kontrolisemo zbog okoline!! :lol: :lol: :lol:

Sto je sigurno-sigurno je!! :lol: :lol:

Kiss :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ćao ljudi , mene nije bilo kod Vas odavno (svak se vuče sa svojom boljkom :cry: ) al evo samo da Vas pozdravim, vidim ne ide sve baš najbolje.

Tweety javi kako si prošla u četvrtak.....

Majjo, kod vas je baš stanje opasno, ratno ili kako hoćeš ,ali spuštaj loptu -trebate jedno drugom, definitivno, Ćuti tvoj pms traje par dana (nadam se da nije kao kod mene - tada beži ujedam na malo lošiji pogled ,a kamo li na nešto drugo, i stvarno ne mogu da se iskontrolišem :lol: :evil: ) pa rekoh ,ako nije tako , probaj da digneš malo ručnu -ako možeš(razumem te i ako ne možeš,ko to nema ne zna šta je :lol: )

Ostali gurajte i pozdravljam Vas...... :wink:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

helloooo svimaaa :D

samo da znate, pratim vas sta radite :D
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

samo sam na minut dosla.. :lol: :lol: :lol:
da vas sve izljubim, izgrlim i da vam prenesem da se drzite i da budete srecni!!!!!!!
Pisemo se kasnije drage moje, Majceee drzi se plizzzzzzz,djuu, sl i minja, hvala vam na podrsci, ma sve to ide u rok sluzbe, sjajno sam Bogu hvala :lol:
i kao i uvek veselo :lol:
odo da usisavam i radim nesto, pisem kasnije ;)
ljubiiiiiiiiiiiiiiiiiiim :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

I ja samo da vam mahnem i da vas ljubnem!! :D :D :D

Danas je stanje malo bolje, savrseno proveden dan u iskljucivo zenskom drustvu koje me odlicno poznaje i tolerise moje "ispade" :lol: (naravno to je visestrano, sto rece Minjab, ko ovo ne dozivi - nema pojma kako je :lol: ), i dalje je PMS u toku, ali u mnoooooogo, mnogo blazoj varijanti.

Divna je stvar imati prave prijatelje!! :D :D :D

Kuckamo se sutra!!

Kiss, majja :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

SAMO DA VAM JAVIM PCR JE NEGATIVAN!!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Korisnikov avatar