Dragi moji sapAtnici, zelim sa Vama da podelim tajnu mog uspeha, i na prvom mestu da se zahvalim svima koji su mi pruzili ohrabrenje da pokusam sa presnom hranom, beskintos, na prvom mestu tebi, ti si bio okidac....u pravo vreme, na pravom mestu.
Da Vas ne smaram sa celom pricom, u pitanju su bile transaminaze (enzimi jetre) koje su imale astronomske ramere. Samo kratak osvrt, da znaju i oni koji nisu bili u prici:
PRE REF.VREDNOSTI POSLE
AST 140 < 37 74
ALT 321 < 40 174
HGB 158 115-180 159
GVOZDJE 42.8 10.26-28.3 31.9
LEUKOC. 7.2 4-10 6.2
ERITROC. 5.14 4.20-5.70 5.06
Sve ovo je rezultat za samo mesec dana "uvodjenja reda" , i izbacivanja iz upotrebe svih stetnih materija koje svi mi svakodnevno unosimo u organizam preko hrane.
Podelicu sa Vama svoje "male tajne velikih majstora", pa ako se iko i dvoumi oko promene nacina ishrane, nadam se da ce ovo biti dobar podstrek za sve Vas koji iz bilo kojih razloga zelite da promenite nesto u svom zivotu. I za one malo bucmastije nije lose, jer se malo i kiligramcici tope...
Svaki obrok mora da sadrzi kuvane zitarice (ovas, jecam, raz, proso, heljda, zito....bilo sta zrnasto, ne mora sve navedeno...).
Kuvano povrce (ali kuvano max 5-10 min)(svo koje moze da Vam padne na pamet: krompir, sargarepa, karfiol, kupus, tikvice, persun, celer, spanac-ali on ne bas puno, bolje je zelje ili blitva, brokoli, prokelj, grasak, kukuruz...to je sve tako divno i sareno u tanjiru..
Svo voce, ali najbolje je ono koje inace raste na nasoj teritoriji, moze i poneka banana, ananas...ali ne preterano) uglavnom jabuke, bundeva,paaa, sto se voca tice ja sam spremala samo jabuke na hiljadu nacina zive, rendane sa sargarepom , limunom i medom_mnogo je lepseg ukusa nego sto zvuci), samo 1-2 min obarene- kao kompot, pa u kombinaciji sa zitaricama, suvim grozdjem, suvim kajsijama, sljivama, pa se u to dod samo nekoliko zrna badema ili lesnika (da "pokvari"
ukus)-SVE OVO JE UMESTO COKOLADE!!!!!
Meso je izbaceno totalno, ali samo u pocetku i to ne odjednom, nego postepeno. U fazama sa mesom samo kuvano-junetina, govedina, teletina barena sa crnim i belim lukom i povrcem, ali koje se dodaje tek kada je meso skroz kuvano. Svinjsko meso je totalno izbaceno, kao i sve varijante rostilja, pecenja i przenog mesa, osim junece dzigerice.
Dosta svezih sokova od cvekle i sargarepe, pomorandzi, limuna....totalno bez kupovnih sokova koji sadrze konzervanse, gazirano i alkohol ni pod tackom razno, kao ni kafa ni mleko i mlecni proizvodi (iako su vrlo oprecna misljenja po pitanju surutke!!!)
Od cajeva, caj od korena lincure i cikorije, kamilica, zalfija...i sve to naravno bez secera, moze sa medom, ali ni sa njim ne preterivati. Kada Vam organizam pozeli slatko, jedna jabuka resava stvar!!! Provereno.
Nadam se da nisam nesto zaboravila, i nadam se da ce i ovaj primer pomoci nekome ko ima tih problema. Jeste malo tesko u pocetku, jer smo mi "programirani" na mesinu, jos nam ni zubi ne porastu, a vec smo sa slaninom u ustima,
, bitna je samo cvrsta volja i da se ne preteruje sa kolicinom hrane-bolje je i 5-6 puta dnevno ali po malo, nego 1 ili 2 puta preobilno. Lakse se dise, lakse se misli, bez otrova je (koliko je to moguce posle svih ..... koja su nam bacali), i sto je najvaznije zdravije se zivi i, DELUJE.
Izvinjavam se ako sam nesto zaboravila, ako se setim, sledi anex
Veliki pozdrav svima i hvala jos jednom!!!