Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Zdrava hrana BINGO
PostPoslato: Sre Mar 08, 2006 4:13 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Dragi moji sapAtnici, zelim sa Vama da podelim tajnu mog uspeha, i na prvom mestu da se zahvalim svima koji su mi pruzili ohrabrenje da pokusam sa presnom hranom, beskintos, na prvom mestu tebi, ti si bio okidac....u pravo vreme, na pravom mestu.

Da Vas ne smaram sa celom pricom, u pitanju su bile transaminaze (enzimi jetre) koje su imale astronomske ramere. Samo kratak osvrt, da znaju i oni koji nisu bili u prici:

PRE REF.VREDNOSTI POSLE

AST 140 < 37 74

ALT 321 < 40 174

HGB 158 115-180 159

GVOZDJE 42.8 10.26-28.3 31.9


LEUKOC. 7.2 4-10 6.2

ERITROC. 5.14 4.20-5.70 5.06


Sve ovo je rezultat za samo mesec dana "uvodjenja reda" , i izbacivanja iz upotrebe svih stetnih materija koje svi mi svakodnevno unosimo u organizam preko hrane.

Podelicu sa Vama svoje "male tajne velikih majstora", pa ako se iko i dvoumi oko promene nacina ishrane, nadam se da ce ovo biti dobar podstrek za sve Vas koji iz bilo kojih razloga zelite da promenite nesto u svom zivotu. I za one malo bucmastije nije lose, jer se malo i kiligramcici tope... :D

Svaki obrok mora da sadrzi kuvane zitarice (ovas, jecam, raz, proso, heljda, zito....bilo sta zrnasto, ne mora sve navedeno...).

Kuvano povrce (ali kuvano max 5-10 min)(svo koje moze da Vam padne na pamet: krompir, sargarepa, karfiol, kupus, tikvice, persun, celer, spanac-ali on ne bas puno, bolje je zelje ili blitva, brokoli, prokelj, grasak, kukuruz...to je sve tako divno i sareno u tanjiru.. :D

Svo voce, ali najbolje je ono koje inace raste na nasoj teritoriji, moze i poneka banana, ananas...ali ne preterano) uglavnom jabuke, bundeva,paaa, sto se voca tice ja sam spremala samo jabuke na hiljadu nacina zive, rendane sa sargarepom , limunom i medom_mnogo je lepseg ukusa nego sto zvuci), samo 1-2 min obarene- kao kompot, pa u kombinaciji sa zitaricama, suvim grozdjem, suvim kajsijama, sljivama, pa se u to dod samo nekoliko zrna badema ili lesnika (da "pokvari" :D ukus)-SVE OVO JE UMESTO COKOLADE!!!!!

Meso je izbaceno totalno, ali samo u pocetku i to ne odjednom, nego postepeno. U fazama sa mesom samo kuvano-junetina, govedina, teletina barena sa crnim i belim lukom i povrcem, ali koje se dodaje tek kada je meso skroz kuvano. Svinjsko meso je totalno izbaceno, kao i sve varijante rostilja, pecenja i przenog mesa, osim junece dzigerice.

Dosta svezih sokova od cvekle i sargarepe, pomorandzi, limuna....totalno bez kupovnih sokova koji sadrze konzervanse, gazirano i alkohol ni pod tackom razno, kao ni kafa ni mleko i mlecni proizvodi (iako su vrlo oprecna misljenja po pitanju surutke!!!)


Od cajeva, caj od korena lincure i cikorije, kamilica, zalfija...i sve to naravno bez secera, moze sa medom, ali ni sa njim ne preterivati. Kada Vam organizam pozeli slatko, jedna jabuka resava stvar!!! Provereno.

Nadam se da nisam nesto zaboravila, i nadam se da ce i ovaj primer pomoci nekome ko ima tih problema. Jeste malo tesko u pocetku, jer smo mi "programirani" na mesinu, jos nam ni zubi ne porastu, a vec smo sa slaninom u ustima, :oops: , bitna je samo cvrsta volja i da se ne preteruje sa kolicinom hrane-bolje je i 5-6 puta dnevno ali po malo, nego 1 ili 2 puta preobilno. Lakse se dise, lakse se misli, bez otrova je (koliko je to moguce posle svih ..... koja su nam bacali), i sto je najvaznije zdravije se zivi i, DELUJE.

Izvinjavam se ako sam nesto zaboravila, ako se setim, sledi anex :D

Veliki pozdrav svima i hvala jos jednom!!! :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Mar 08, 2006 4:26 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Ups, tabela je bila preglednija pre slanja, majke mi :D


PRE........................... REF.VREDNOSTI............ POSLE

AST 140......................... < 37 .............................74

ALT 321......................... < 40........................... 174

HGB 158......................... 115-180...................... 159

GVOZDJE 42.8............... 10.26-28.3 ....................31.9


LEUKOC. 7.2................... 4-10............................ 6.2

ERITROC. 5.14................ 4.20-5.70.................... 5.06

Jel sada bolje??! :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 11, 2006 3:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 10:12 pm
Postovi: 10
Tek sad sam ti video ovu temu Majjo, čestitam na dobrim rezultatima. Napravili ste evidentni pomak, nemojte sad stati. Predlažem da postepeno smanjuješ termičku obradu i to malo namirnica koje si barila. Sve (osim mesa) može da se jede presno ukoliko je zrelo i pravilno čuvano. Čak i krompir! Ja sam ga rendao u manjim količinama i dodavao svojim salatama.
Od srca vam želim da budete istrajni i stignete do potpunog izlečenja. :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 11, 2006 4:00 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Hvala na lepim recima i zeljama, kao sto rekoh, tvoja prica nam je zaista bila glavni "okidac" da pocnemo sa primenom svega sto smo vec i znali, ali nikako nismo zapocinjali!!!! :lol:

I da, naravno, nastavljamo i dalje!!!!

Ja verujem u cuda!!! :D

Pozdrav, Majja :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 12, 2006 9:27 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Mar 10, 2006 10:59 am
Postovi: 5
Divno,zaista se radujem zbog tebe i tvog decka.
Samo budite uporni :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 12, 2006 9:10 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Hvalaaa!! :D :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 25, 2006 1:10 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 12:35 am
Postovi: 3
Lokacija: BGD
Cao ljudi,
zaista sam impresioniran i zaintrigiran ovim iskustvima. :o
Ono sto me jos vise potice na razmisljanje jeste logicnost ovog nacina
ishrane i zdravog zivota , a narocito lecenja.
Moram da pokusam i sam ovo sto je majja uradila.

Poz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 25, 2006 6:26 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Probaj, nemas sta da izgubis, samo je vazno da kroz hranu unosis dovoljne kolicine vitamina, minerala, i svega potrebnog za zdravo funkcionisanje organizma. Izgubi se po neki kilogram,ali vazno je da otpornost organizma bude povecana!!!!

P.S. Tek sam sada shvatila zasto su starije generacije imale duzi zivotni vek!!

- Bili su vise gladni (zbog nemastine), ili u prevodu, prinudjeni na post, i na taj nacin nisu svoje zdravlje narusavali nezdrvom hranom i svim onim sto nosi moderan zivot!!!!

Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Pozdrav svima!
PostPoslato: Pon Mar 27, 2006 1:20 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 3:09 am
Postovi: 107
Sve sto je majja rekla, mogu da potpisem! Ne bih da ponavljam ono sto sam vec rekao u komentaru koji se odnosi na dermatologiju (tema: roakutanci), ali ja sam imao slicne probleme (posle operacije zuci). Promenjen nacin ishrane me je veoma brzo doveo u red i stvarno se sjajno osecam. Coveka treba nesto da snadje, pa da mu dodje iz ... u glavu. Mada, ja iz ishrane nisam izbacio mlecne proizvode, a meso povremeno jedem i to ili przeno u foliji, ili na maslinovom ulju. Takodje, tu je i articoka.

Samo sam hteo i drugima da ukazem, da mi danas nismo ni svesni koliko nam malo treba da bismo bili zdraviji. Izgleda da nam je lakse da otrcimo u apoteku i kupimo gomilu lekova, krema, preparata i ko zna cega jos, nego da svratimo do pijace ili prodavnice.

Pozdrav,
mr M


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 28, 2006 1:39 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 08, 2005 5:50 pm
Postovi: 45
Mislim da je ovaj nacin ishrane preporucljiv i za potpuno zdrave osobe, ali btw. nisam u poziciji da sada pricam o tome, jer se moje znanje pokazalo na nalazima :D Imam jednu nedoumicu - dr mi je rekao da potpuno izbacim i pasulj, grasak, kupus, spanac i sve vrste svjezeg voca (valjda zbog zuci). Receno mi je da smijem samo kiselo milijeko i obrano. Imam i nedoumicu sa surutkom. Ne znam nista da spremim bez ulja i przenja, a posebno ne ribu (kuvanu ne mogu da jedem). Preporucen mi je caj od koprive zbog masnoce. I ne znam smijem li da koristim vjestacki secer (na tren npr.). Jedan doktor je rekao da ne smijem nikakvu vrstu ulja, drugi da smijem samo maslinovo, treci da smijem i obicno, ali u malim kolicinama. STA DA RADIIIIMMM?

_________________
IVANA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 28, 2006 6:25 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Pasilj, grasak, kupus....sve su to namirnice koje izazivaju nadimanje i kod zdravih osoba, bez ikakvih tegoba.
Misljenja oko mleka i mlecnih proizvoda su dosta oprecna, i iako je uvazeno misljenje da je surutka ok, mi smo se priklonili terapiji bez mleka i mlecnih proizvoda, sto se do sada pokazalo dobrim izborom.
Sto se voca tice, nije ti problem da ga obaris(ne duze od 10 min).
Spanac i ovako nije bas tako zdrav kako se prica (price o Popaju!! :D ),zato sto izmedju ostalog njegovom upotrebom dolazi i do pojave oksalata u mokraci, al zato mozes uzimati zelje, blitvu..
Kopriva je oslicna za sve, pa i za krvnu sliku (corba, caj, neko je jede cak i zivu, ja se ne bih usudila, ali znam ljude koji to rade.. :lol: )
Natren , po mom misljenu nije zdrav kao ni sve ostalo sto je "hemija" , ja ti ga ne bih preporucila.
Probaj da jedes riblju corbu ili bar iz rerne, ali przenu nemoj nikako...
Sto se tice ulja, mi koristimo hladno cedjeno suncokretovo, ponekada i maslinovo. Nemoj da "lutas", odluci se za jednu vrstu terapije, pa ces videti vremenom da li ti i sta odgovara i u kojoj meri.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 20, 2006 11:09 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
majja je napisao:


PRE........................... REF.VREDNOSTI............ POSLE

AST 140......................... < 37 .............................74

ALT 321......................... < 40........................... 174

HGB 158......................... 115-180...................... 159

GVOZDJE 42.8............... 10.26-28.3 ....................31.9


LEUKOC. 7.2................... 4-10............................ 6.2

ERITROC. 5.14................ 4.20-5.70.................... 5.06



Cao narode, evo me opet, nakon malo vise od mesec dana!!!! :D Sa ishranom je nastavljeno po starom, mislim, ovom novom rezimu, i evo danasnjih rezultata:


AST.................44

ALT..................99

Hgb.................160

GVOZDJE..........29.5

Leukociti...........6.4

Eritrociti............5.12


Kao sto vidite, sve je bolje i bolje!!!!!! :D :D :D :D

Pozdravljam sve koji zele da poprave kvalitet svog zivota i zdravlja, i samo napred!!!

Beskintos, opet poseban pozdrav tebi, jer si (da ponovim!!), bio glavni "okidac" da krenemo!!!! :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 23, 2006 9:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 10:12 pm
Postovi: 10
:D :D :D
Svaka čast!!! Baš ste me oduševili!
Idemo do kraja, navijam za vas :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 30, 2006 12:52 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Apr 30, 2006 12:21 am
Postovi: 10
majjo,čitala sam o problemu tvog dečka na još jednom forumu i baš sam htjela da ti preporučim da pročitaš Brojsovu knjigu...
Te noći sam i pogledala u knjizi šta ima o bolestima jetre-osim raka,pominje se samo slučaj(u pismima onih koji su ozdravili uz pomoć Brojsove terapije) čovjeka koji nije naveo tačno koju je imao bolest jetre i pankreasa-nije ni rekao da je rak,ali je posle terapije gladovanjem izliječio...
Večeras naletjeh na ovaj forum,tražeći nešto što bi pomoglo mojoj majci,pa vidim da si već čula za taj način ishrane i tu terapiju...
Drago mi je da je tvom dečku bolje,nadam se da će brzo i ozdraviti!

A možda da ga nagovoriš da proba terapiju gladovanjem prije nego što počne da prima citostatike,jer posle toga ona slabije djeluje...
A što se tiče citostatika,možda da prvo pročitate knjigu "Kako sam pobijedila rak"-dr Lorin Dej(u originalu "Cancer doesn't scare me anymore"-dr Loraine Day),gdje ona opisuje kako djeluju na cijeli organizam...Zbog toga je i moja majka odlučila da ni po koju cijenu neće opet ići na hemioterapiju,već za nekoliko mjeseci ponavlja Brojsovu...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 02, 2006 12:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Maj 02, 2006 12:11 am
Postovi: 2
Lokacija: Beograd
Apsolutno se slazem da treba da procitas tu knjigu imaju na krstarici delovi te knjige potrazi.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 65 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: