hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

E da Dzoni srecno!!! Budi nam dobar kao sto i jesi 8)

@Ontario: Da li ti muz ima holesterol i trigliceride? Posto je masna jetra obicno su i masnoce povisene... prosto je neverovatno da ima masnu jetru a nema povisen hol ili trg? :roll:
Bye bye little lady
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Draga moja JESEN STIZE DUNJO MOJA,
I mi sumnjamo da je sve to zbog jednih lekova,ali nismo sigurni....antipsihotik......doktori ne priznaju
Vadice krv za trigliceride i holesterol pa cu ti javiti,verovatno su mu povecani upravu si......
Ne znam vise sta da mislim ni da radim.....
Veliki pozdrav svima
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

Jesen je musko. :)

Prosto je neverovatno da to rutinski ne rade, posto ima enormno uvecane transaminaze a to nije od juce?! Ni jednom mu nisu radili holesterol i trigliceride? :?

Ali da ne davimo temu ovde, ima ona 'masna jetra' ;)
Bye bye little lady
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Jesen stize dunjo moja napisao:Jesen je musko. :)
E jel ti meni veruješ da ja nikako da upijem tu činjenicu!! :lol:

I mene si već ispravio, a i sada, kad god čitam šta pišeš uvek imam u glavi da si žensko :lol: i ako se nekad zeznem, ne zameri mi, molim te. Nije zlonamerno!!! :wink:
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

Nema problema :)

Mada mislim da je ocigledno da pisem u muskom rodu... :P Mozda previse parafraziram i ispadam kao neki narator, pa ljudi lose skontaju a nick ih asocira na zenski rod :P

Nego, Dzoni kako si prosao u BG? Javi jel sve OK.
Bye bye little lady
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Jesen stize dunjo moja napisao:Nema problema :)

Mada mislim da je ocigledno da pisem u muskom rodu... :P Mozda previse parafraziram i ispadam kao neki narator, pa ljudi lose skontaju a nick ih asocira na zenski rod :P
Moraću da obratim pažnju, ali čini mi se da retko kada upotrebiš rod u isanju, a nick me asocira na Dunju :lol: , ili na (žutu) dunju, ili na "......i sakrila pogled pod velom......." :lol: :lol: Eto, mene to buni i zato dolazi do tih grešaka.
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Zdravo drugari,
upravo sam usao u kucu i odmah da se javim vama i da kazem da sam mnogo razocaran, ne zbog ishoda terapije ( jer je necu znati ko zna jos koliko ), vec onim sto sam doziveo u Beogradu. Pregled je trajao 1 minut i u fazonu, izlazi odavde dok te ja sama ne izbacim. " Moraces sam da uradis OCR, ANA, AMA... jer mi tebi to necemo da platimo, pa ti ako zelis da znas da li si izbacio virus, ali ja verujem da jesi, ti ces to da uradis. A transeminaze su ti velike jer izbacuju virus!!!" :o Ja mislim da ovo nema ni u Zimbabveu.
Jedva cekam da se vidim u ponedeljak sa svojom doktorkom da vidim sta ce ona da kaze.
A Bozicki necu ostati duzan!!! Sad bih napisao razne njene kvalitete, ali ipak necu.
Jeca se pravi da je O.K. da bi je pustili da ide kuci, a inace je drma temperatura, jeste ona 37.2, ali ona je najgora. Ne znam, ako su je pustili kuci, trebalo bi da je sinoc izasla.
Toliko za sada. Odlazim da se tusiram i odmaram mozak. A sutra cu da pocnem da smisljam kako da se osvetim!!! :lol:
Budite mi dobro!!!
Ljubim vas!
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Posto ovde nema " EDIT ", mala ispravka PCR, a ne OCR! :D
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Cao svima
Samo da vam javim da se kod mene stanje jaako pogorsalo. I lepo ti odem ja kod mene u laboratoriju i uzmem bris iz jedne od mnogooo tih gnojnih rana koje su mi izasle oko savova kad Staphylococcus aureus. hmm,sreca pa radim na bakteriologiji,da sam slusala doktore za ove dve nedelje dok cekam rezultat otpala bi mi ruka. Oni rekose da ne diram nista ali ja sam naravno odmah krenula sa antibiotskom mascu i bice bolje.
niko od njih mi nije ni spomenuo da uradim bris!?
Sta reci!!!
E sad,videcemo kad stignu rezultati,da li je sve ovo izazvala jedna bakterija ili sam mozda nju dobila prilikom te intervencije (ili Posle).
Sve u svemu ne mogu da verujem
A cinjenica je da se sve to desava zbog pada imuniteta
Jos jednom see uverih u to da stvari ne treba prepustati slucaju,nazalost ponovo i u to da ne treba slepo verovati doktorima. Svaka njima cast ali ... nemam komentar!
Ljubim vas sve puuno
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

O Bože........ :cry: :cry: :cry:

Džonik ćuti, a zamisli da si stalno kod Božićke kad je u tom fazonu (mada ima ona i dobrih momenata, nije da nema :lol: )
Batali osvete i čuvaj živce za sebe. Ovako sebi stvaraš negativnu energiju.

Djuu mila, pa tebi se to baš zakomplikovalo. :cry:

Kada će ti biti gotovi rezultati??!!
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

Djuu napisao: Jos jednom see uverih u to da stvari ne treba prepustati slucaju,nazalost ponovo i u to da ne treba slepo verovati doktorima. Svaka njima cast ali ... nemam komentar!
Ljubim vas sve puuno
Definitivno tacno i nazalost surova istina Srbije... :-?

Cast izuzetcima, ali pojedini ne zasluzuju da lece pse i macke a kamoli ljude... :roll:

BTW, ocigledno je u zivotu zakonitost sto je veca "veza" tj. bolje poznanstvo sa nekim ljudima oni ce ti sve losije uraditi kada ti zatreba... bio to mehanicar za kola, prijatelj programer ili kolega doktor... strogo profesionalna obaveza "iz oglasa" rules! 8)
Bye bye little lady
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Jesen stize dunjo moja napisao:
Djuu napisao: BTW, ocigledno je u zivotu zakonitost sto je veca "veza" tj. bolje poznanstvo sa nekim ljudima oni ce ti sve losije uraditi kada ti zatreba... bio to mehanicar za kola, prijatelj programer ili kolega doktor... strogo profesionalna obaveza "iz oglasa" rules! 8)
Da, ovo je izgleda nepisano pravilo. :-?
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

Dobro dan svima,

Ne znam prosto sta da kazem!!!

Pa to sigurno i boli, Djuu! Bas neprijatno!!!

A ovu tvoju peripetiju dzonik, tek ne kapiram !!!!!!!!!

Prvo, od pocetka ne shvatam cija je ideja bila da ides na roferon i to bez ribavirina? To gde je problem u prepisivanju i ribavirina sa roferonom, mi je jasno, a cak mogu donekle da shvatim i da su na tu ideju dosli zbog genotipa 2. Drugo, mislim da Bozicka sve i da je htela ne moze da ti napise uput za PCR, zato sto su oni vezani uputstvom (od strane ministarstva zdravlja) kad mogu da ga napisu...a ti ne spadas u one kojima ne mogu da rade kontrolni PCR posto ti nije komisijski odobreno lecenje, jer si bez fibroze - zato i nisi bio na kombinovanoj antiviralnoj th. Ja sam mislila da ste se mozda unapred dogovorili da ona napise taj uput na svoju ruku (zaobidje pravila), kao sto je prepisala i terapiju. Nista mi nije jasno!!! Drzava te leci, a onda i ne proverava rezultate tog lecenja?!?! Mozda mogu u Uzicu da potpisu tri lekara pa da ti se izda uput za PCR mimo nje?

Zasto treba da radis antitela (ANA, AMA)?

Nisam pametna, ali moram da priznam da je ova tvoja kalokada iznenadjujuca...ne znam kako ces bez PCR testa da utvrdis sta se zbiva?

Btw, majja je u pravu - cuvaj zivce, trebace ti! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Gem, ima puno začkoljica kod toga šta je besplatno, šta mora da se plati i šta je "besplatno"!!!

Evo još jednog primera: MM je bio na terapiji, uradjen besplatan PCR pre, jedan u toku, jedan nakon i jedan nakon 6 meseci od kraja terapije.
E sad, pošto je relapser, pročitan je nalaz kao "slabo pozitivan", on mora da uradi još jedan test 4 meseca nakon ovog poslednjeg testiranja, ALI u koliko transaminaze skoče, definitivno će morati sam da finansira PCR, a u koliko su u normali, "možda će moći da ga provuče, pa da uradi o državnom trošku, ali to ne može da tvrdi, videće kad u martu dodje sa transaminazama na kontrolu, pa će se dogovoriti!"

Ovo sa Džonikom i celokupnom njegovom pričom o terapiji je od samog starta bila greška, manipulacija i igranje sa njim, ali da je tada znao ovo što sada zna, svakako ne bi pristajao na to. Koji god da je genotip, ovaj predlog terapije koji je on dobio, je čista besmislica (to sam mu rekla i ja, kao laik, ali i stručnjaci, a "foteljaši" su mu prodavali šarenu lažu")
Ovo ne pišem da bih njega krivila, on je čovek saznao da je bolestan, ponudjena mu je terapija i tu je uvek pitanje sad i odmah, jer panika prevlada, količina novca za istu je abnormalna, i onda čovek (svaki a ne samo Džonik) ide logikom "daj šta daš, samo da ja ozdravim"! O posledicama se tada, na žalost ne razmišlja.

Djuu, kako si danas? Kako ti je ta rana? Jel si uspela da saniraš malo?

Gde je Jeca??
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Sta da ti kazem majce, bolje je u smislu da nemam novih gnojnih promena, boli me jako i svrbi nepodnosljivo. Konci od biopsije su mi "pojedeni" ranama i krastama.
A ja i dalje ne mogu da verujem da se niko od njih nije setio da mi preporuci da uradim bris. I da se razumemo,ne osudjujem nikoga, samo se cudim
voli vas sve dju
Odgovori