hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Pa gde si mi ti dobrice nasa???! :lol: :lol: :lol: Bas si mi nedostajala drugarice, al ti samo guraj te ispite, imaces sigurne pacijente cim zavrsis, pa gde to ima :lol: :lol:
Ma evo vec sam danas super, otkud znam, kako kada :lol: izbacili me iz bolnice, nema slobodnih kreveta, imaju frku sa pacijentima :lol: tako da sam kod kuce jupiiiiiiiiiiiiii :lol: :lol:
Imam povisen hemoglobin, sad sam vec zaboravila koliki su mi eritrociti, leukociti su oko 4.5, a jos nesto od onih mch, mchc i ostalog mi je poviseno :lol: :lol: aj da jedem povrce, cveklu i ostalo bogato gvozdjem pa i da razumem...umesto da se snizava ide gore, ko ce znati uopste sta moj organizam radi :lol: :lol: :lol: :lol:
rekoh ja dr da imam "epizode" emocija, a ona ce meni da je tek pocetak i da ce biti i gore, tako da za sada ne rade nista :lol: :lol: :lol:
samo da ne bude ono KAD VOLJIM VOLJIM, KAD NE VOLJIM, JA ZAKOLJIM :lol: :lol: malo da napravim cistku na 11tom odeljenju :wink: :lol: :lol: :lol:
kissss za sve :lol:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

:lol: :lol: :lol: Jeco moja
"sramoti normalne narkomane"
E stvarno,ulepsala si mi dan
Sram ga bilo , stvarno!
Kakav covek :lol:

Ma sad mi nije nista, sve pet!

ne ajd sad,salu na stranu,drago mi je da si dobro i da si vesela.
Kod mene stvari ide na bolje,polako doduse ali sigurno,
Cekam jos nedelju dana pa po rezultate biosije. Bas me zanima ima li tu jos nesto ili samo ova aureus.
Moja dr sto radim s njom je zabrinuta. Kaze da mi je imunitet mmmnogo los ako mi je organizam ovako odreagovao,tj. ako bakteriju nisam zaradila dok su me sekli (ili posle)
ljubim vas sve puno
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Jeco čuvaj se i ne tripuj se. Navala emocija kreće otprilike malo pre sredine, ovo ti je sada sve zbrkano a i čini te nervoznom to što ti je stalno loše (temperature, bolovi u mišićima i te stvari.......). Isperi sebi mozak da će to potrajati skoro pa do kraja terapije, a opet, ne mora da znači da je kod svakoga isto. Neće biti prijatno ni malo, ali kloni se konfliktnih situacija koliko god možeš. Moraš da se kontrolišeš, jer možeš biti i agresivna. Ovo ti sve pišem ovde, jer si me danas pitala, a ne može sve da stane u sms!! :lol:

Zavisi kolikom snagom barataš, toliku ćeš silu i demonstrirati. Sećaš se da je mene MM u tim fazama bacao, da sam znala da preletim i preko cele dnevne sobe :lol: (sad mi je smešno, a onda nije bilo ni malo). Požalila sam tada što nemam krila, da se bar lakše dočekam :lol: , a i on nije bio baš toliko surov, gadjao je fotelju!! :lol: Sad ja pokušavam sve ovo da okrenem na zezanje i budem u tvom fazonu :lol: , ali moj ti je savet, okupiraj se nečim i izbegavaj svaki konflikt. Zacrtaj sebi da ćeš biti konstantno umorna i iscrpljena, ali da je to privremeno.

To što ja izbegavam da se vidimo sada, je iz prostog razloga, kao što ti danas rekoh, ja sam u lošem raspoloženju i MNOGO sam svadljiva i ne želim da kvarimo odnos, zbog obostrane "neuračunljivosti" :lol: . Ja kapiram tebe i verujem da si već utanjila sa živcima (što se da videti iz tvojih sms-ova :lol: ), samo nemam snage u sopstvenom mozgu da shvatim to, jer se očas posla dokačim sa svakim sa kim progovorim više od 5 reči, a kad bi se našle.......... :lol: ..............bio bi masovni pokolj, stim što si ti bar 5 puta jača, još sad ovako dopingovana.............napravila bi fleku od mene!!! :lol: :lol: :lol:

I da, još jedan savet - batali te cvekle što ti savetuju u bolnici, svako normalan će ti reći da ne unosiš ništa što utiče na povećanje gvoždja, jer ma koliko terapija srozavala sve ostalo, bolje deluje kada je gvoždje niže. (imaš podosta o tome na abc, dr je odgovarala, mislim da sam baš ja postavila temu, ali nisam sigurna)!!!Prema tome, cveklu ostavi za Minju npr (sad će Minja da me ubije :lol: ), a možeš malo i meni da daš! :lol:

To važi za sve, jer se gvoždje taloži u jetri i otežava tako njen rad, a kad je terapija u pitanju, onda inf lakše ubija virus ako je gvoždje niže.

Čuvaj se, čuvaj živce, ne tripuj i odmaraj što više. Nauči da osluškuješ organizam i vodi se time šta ti on kaže. Nemoj se forsirati, jer dug je put pred tobom i trebaće ti mnogo snage. Kisssss

Djuu, javljaj obavezno rezultate.

Džonik, kako si ti? Što te nema tamo da pišeš???
vecca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 7:54 pm

Udruzenje

Post od vecca »

Tweety, teraj i dalje optimisticki, uz sve muke koje prezivljavas,
Obavila sam sve pretrage i na infektivnoj, stanje gotovo nepromenjeno, trombociti jos uvek ispod "prolaznih" za terapiju, sad na tome radim, kontrolisem kks svake nedelje, prva analiza je bila 105, pa videcemo.
Ali za vraga, zakacila sam grip ili tako nesto, a to sigurno nije ulepsalo moju krvnu sliku.
Neko pomenu udruzenje, pa sam htela da vam kazem da sam u ambulanti na infektivnoj videla papir na zidu kojim se pozivaju oboleli na udruzivanje. Istina, malo su mi cudni zahtevi i ciljevi koji su navedeni. Jedan od ciljeva je besplatan prevoz, zatim materijalno obestecenje (od drzave, socijalnog!?!) pretrpljeno zbog bolesti, bolovanja i lecenja, naravno saradnja i razmena iskustava medju obolelima i sl.
U potpisu je Aleksandra i broj telefona, mozete se javiti posle 9 sati uvece.
tel: 344 24 23
majja
Stalni član
Stalni član

Re: Udruzenje

Post od majja »

vecca napisao: Istina, malo su mi cudni zahtevi i ciljevi koji su navedeni. Jedan od ciljeva je besplatan prevoz, zatim materijalno obestecenje (od drzave, socijalnog!?!) pretrpljeno zbog bolesti, bolovanja i lecenja, naravno saradnja i razmena iskustava medju obolelima i sl.
U potpisu je Aleksandra i broj telefona, mozete se javiti posle 9 sati uvece.
tel: 344 24 23
Ovo za prevoz se odnosi na one ljude koji putuju u Bg da bi primili terapiju. Možda će davati besplatno i LIV 52 (tako je bar bilo u nekom udruženju u NS).

A šta ti radiš da bi poboljšala trombocite?

Pozz, :wink:
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Re: Udruzenje

Post od Gem »

majja napisao: Ovo za prevoz se odnosi na one ljude koji putuju u Bg da bi primili terapiju.
To za prevoz se refundira redovnim kanalima preko Fonda, za celu Srbiju, naravno. Cini mi se ko stanuje na vise od 50 km od Bgd-a, a tu prima th, ima pravo da podnese zahtev da mu se nadoknade troskovi putnovanja. Tako neka razdaljina je u pitanju. Ko je blize, nema pravo na povracaj novca. Znam da su neki pacijenti nadoknadjivali potrosenu svotu. To te lekar/ka ili sestre uglavnom upoznaju da imas i tu mogucnost.

Videla sam i ja taj papir u ambulanti. Udruzenje se zove "Pobednik". Bas pominje ostvarivanje prava iz socijale... invalidsku karticu za prevoz GSP-om pod uslovom da imas odgovarajucu hcv dijagnozu, navedena i sifra, pa ostvarivanje prava na manje zahtevno radno mesto i u tom stilu...

Drz se tweety...verujem da je uzbudljivo. :wink: Promene raspolozenja ne treba da te uznemiravaju. :P

Ostali...

Sve naj i za danas! :)
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Zdravo svima,
Gem, sto se tice refundiranja putnih troskova od nove godine je to ukinuto od strane RZZO-a. Tako da vise nema povracaja novca. Sve oko odlaska na preglede van svog podrucja je totalno izmenjeno, tako da je i to.
Nisam cuo za to udruzenje, ali se bojim da je i to nesto slicno onome sto sam pominjao ovde na forumu nedavno. Pozvacu pa cu da se raspitam.
Majce, kuckamo se ivih dana, a ostali drzite se!!!
KISS!!!
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član

Post od Gem »

dzonik82 napisao:Gem, sto se tice refundiranja putnih troskova od nove godine je to ukinuto od strane RZZO-a. Tako da vise nema povracaja novca. Sve oko odlaska na preglede van svog podrucja je totalno izmenjeno, tako da je i to.
Moze biti da je promenjeno - u pravu si ti. :) Prosle godine je vazilo. Treba sve to proanalizirati i objaviti bar ovde - mozda nekom ko cita, treba ta informacija. Ili bar ljudi da se raspitaju. Nikad ne znas kad su sta promenili.

Sad se lecenje daje u nekoliko referntnih centara u Srbiji, tako da recimo ovi sa podrucja Vojvodine, svi valjda pripadaju Novom Sadu kao regionalnom centru. Osim ako od ranije nisu pacijenti u Beogradu. Ako neko zna preciznije, nek me ispravi. Znam da mi se zalila jedna zena, kojoj je fizicki blizi Beograd od Novog sada, a iz Vojvodine je, da je jedva izborila da zadrzi svog starog lekara u Beogradu, jer su hteli da je prebace u Novi Sad po toj novoj reorganizaciji sto ti spominjes.

Nego kad ces dzonik da aktiviras malo vise onaj novi forum? :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Šta se dešava sa svima???!?! :roll:

Nadam se da ste ok! Jeco? Djuu? Džoni? Gem? Ma SVI OSTALI, GDE STE??!?!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Ja sam ovde 8)

Zakazivala sam danas kontrolni pregled na VMA, nema mesta ranije,tek u sledecu sredu. Naravno meni se situacija smirila posle onih antibiotika,konce jos nisam izvadila jer je rana jos uvek kriticno. A sta bi se desilo da sam cekala na taj kontrolni pregled :evil: ,ne smem ni da mislim o tome.

Nego sad me muci malisa,celu proslu noc nisamo spavali, imao je temperaturu 39, nadam se da ce nocas biti bolje.

Ja imam problem pojacanog apetita, ne mogu da se kontrolisem,jedem sve, najvise slatkise! Kupim malom (kao ) pa onda sve sama pojedem :-? . Bicu debela jooj, a jetrica uziva :roll:

Ljubim vas sve
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član

Post od Gem »

Malo da dignem temu. :)

Vidim niko se ne javlja. Nigde zive duse. :lol:

Ja sam bila zauzeta, pa nisam ni svracala...a nocas, ne znam sta mi je...potpuno sam se razbudila, iako nisam nikakva nocna ptica.

Jeste li svi dobro?
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Djuu nadam se da je mališa sada već puno bolje!!

Ne preteruj sa slatkišima!!! :lol:

Drago mi je da saniraš polako i tu ranu, javi nam se obavezno posle kontrole.

Za Jecu znam da uči, nadam se da će biti uspešno!! Ne znam kako je sada, ali terapija je počela da je drma kad smo se dopisivale poslednji put. Nadam se da je sada bolje, ali njoj borba tek predstoji.......

Džoni, nikako da ti otpišem, ali hoću sigurno, u gužvi ću biti do kraja meseca, a onda ću valjda imati više i vremena.

Pozz svima!!
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Drugari, samo da vas pozdravim! Drzite se svi!!!!!!!! Spec. pozz za Jeku, Djuu, Majju i Dzonija! :D :D :D

Ja ucim, nista novo :( mada koncentracija me izdaje... nema veze ne zalim se.

Javite seeeeeeeeeeeeee
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Hvala Iksice :P

Mene sve po malo izdaje ali ne damo se, zar ne?!
Sve vas puno ljubim
zvoncicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 3:09 pm

Post od zvoncicaa »

Djuu,kakvi su rezultati?????

Za zubice nemoj brinuti,ako ti da malo mu masiraj to mesto ima i gel da se kupi u apoteci (mada ti to sigurno vec znas). Ljubi dete !
Odgovori