hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Djuu, rane ima i MM, nemam pojma od čega zavisi njihovo divljanje, ali su se povukle nakon one 40-todnevne dijete bez mleka i mlečnih proizvoda, a inače ih tretira Elocomom. Nema dermatologa kod kog nije bio, kljukali su ga godinama antibioticima i ništa. Može da bude da jeste od C.

Ne znam kako zračim, ali se osećam nekako tupo i prazno, čak mi je nestao i onaj moj smisao za humor, sva sam nešto rezervisana i nedefinisana, a humor je jedino što mene diže. Trudim se ja, ali mi nešto slabo ide......

Sl, jeste se baš svašta izdešavalo, a to ko je koga zaslužio ili ne............ebi ga, to nije ni važno. Jeste bilo puno dešavanja, nemam negativnih emocija i na momente ne mogu da verujem da više nismo zajedno.....čudno mi je, i teško mi je i sva su mi osećanja nekako pobrkana, a trenutno ni ne razmišljam o nekom drugom, još sam nepovezana sa samom sobom, taj "neko" bi mi bio samo višak u ovoj konfuziji. Moram se povezati za početak sama sa sobom, a to mi baš i ne ide od ruke, još kad se potrefi pun mesec, pms i ova glupa prehlada koja me je prikovala 10 dana za krevet da ne mogu da mrdnem..........možeš misliti koliko vremena i prostora za razmišljanje, suze i bedak. :cry:
Ali proći će. Mora da prodje. Sve prodje, pa će tako i ovo.

Ima li vesti od Jecke? Kako je podnela drugu??
sl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 6:52 pm

Post od sl »

Majce,razumem te skroz !!! Zao mi je ,ali videces cim izadjes iz kreveta bice ti mnogo lakse. Izbegavaj da budes sama ,iako mislis da ti je tako najbolje ... Naravno da ti je tesko , toliko godina ste bili zajedno i kroz svasta ste prosli , to je sve navika a covek bez svega moze .
Nadam se da ce i mm biti dobro sa tim njegovim problemom . Mladi ste ... Samo napred , potrebno je i malo vremena da se sve slegne... Jaka si nam ti , samo ti sada emocije jebucka ta prehlada !

Drzi te mi se svi !!! Doci ce i nase lepo vreme !!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

sl napisao: Jaka si nam ti , samo ti sada emocije jebucka ta prehlada !
:lol: :lol: :lol: Kakav izraz!! :lol: :lol: :lol: E baš me slatko nasmeja. :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Gde ste ljudi??!!

:roll: :roll: :roll:
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

Pa, :) ... evo ja sam tu!

Sve je ok i onda se ne javljam. :P

A nesto sam i zauzeta ovih dana tako da redje svratim na forum.

Djuu, super sto si preuzela inicijativu. Navijam da bude nesto od tvog skorasnjeg lecenja. :wink:

Sl, vidim kks se drzi. Jel proveravas i transaminaze s vremena na vreme? :)

Sad ce Jeca da se vrati, pa ce valjda biti i dinamicnije na temi. :wink:

Ostali, puno pozdrava!

ps: naravno, majji zelim sto manje teskih emocija...sve to dodje i prodje...za cas ce da pocne neki novi ciklus :wink:
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm

Post od milica m »

Ja se ovde nesto ne javljam, vise sam mom hepatitisu B, ali vas redovno citam.
Svima puuuno srece sa terapijom. Gde vam je dzonik, kako njegove transeminaze, je li uspeo da dodje na kontrolu u BG?
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Pa, evo i mene! :wink:
Milice, transeminaze i dalje divljaju, a 1. februara idem u Beograd na kontrolu.
Nisam bas u toku oko tih rana, ali ako mislimo na isto, na " lisajeve " po kozi imam ih i ja i jako svrbe. Mazem sa Sinodermom, nakon sat dva se povuku, ali cim se sledeci put umijem, vrate se. Ni jedna druga krema mi ne odgorvara.
Ljudi, mnogo me bole misici od silnih uboda ( 63 ) i veceras 64. A tek sto je koza pozutela, katastrofa. Da hoce doci taj 15. februar da primim i poslednju... :oops:
Jeca je O.K., misli da ce veceras kuci, pa ce u cetvrtak ponovo na odelenje da lezi. Prolazi je temperatura, ali kaze da je misici rasturaju od bolova.
Danas me je pitala da nadjem nesto o HBsAg sto je Gem pisala, ja sam sve precesljao na forumu i nisam nasao. Pa bre, ocoravio sam :D .
Ljubim vas sve!!! :P
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Pa de ste ljudovi??! :lol: :lol:
Ja mislila bice veselo kad dodjem, a ovde neki broje vakcine i samo se nerviraju :wink: :lol: Moram malo da grdim naseg Dzonija, ovde ga boli ruka od vakcina, a vamo mi narucuje kafu u petak ujutru, da ga saceka kad dodje na kontrolu, pa jel ima to negde?! :lol: :lol:
Elem, ja cu biti jako kratka, pa nazad pod cebe :lol: I dalje mi se ne spusta temperatura ispod 37.3 ponekad me pusti dotle, eventualno u trenutku padne do 37 ali me lomi 00-24, bas joj se svidja 38 broj :lol: :lol:
jos da mi je to konfekcijski br gde bi mi bio kraj :lol: :lol:
Mene bas slama, Bozicka koja je svaki put kad me vidi prema meni sve bolja i bolja, zaista mogu samo da je pohvalim, ona se odusevi.Sto je meni gore njoj sve veci smesak na licu :lol: :lol: :lol:
Nemam pojma da li zbog terapije, a bice i zbog 1200mg ribavirina dnevno, meni ode zeludac, sisam onaj gelusil 3x dnevno, boli me svaka koscica, nisam znala ni da postoje toliko misica i kostiju na nasem telu :lol: :lol: Otkrila sam i da kukovi umeju itekako da bole, da vam se mozak pomeri, a i na peti par kostiju me vrti :lol: :lol: kolena da ne pominjem :wink: :lol:
Jedino me cudi sto je krenulo srce da mi preskace, ostalo sam ocekivala.
Pocelo je sa blagim treperenjem srca, a sad bas ume da preskoci, pomislim da cu ga progutati :-? 8) Valjda je i to ok, sta da mu radim, oni su tamo presrecni kad me vide ni na nebu ni na zemlji :lol:
Toliko me vole, da u cetvrtak idem ponovo u bolnicu, i trecu cu primiti u bolnici tj lezacu opet do ponedeljka, to je izgleda poseban tretman :lol: :lol:
No dobro, jos malo pa je ono hotel slj kategorije, ali makar je dobro drustvo :lol: Sa mnogima sam se toliko sprijateljila, a jednu devojku sam zavolela kao rodjenu sestru, eeee, rasplakale smo se sinoc, dok jos nisam znala da se ipak ponovo vracam da legnem u cetvrtak :lol: Mnogo je dobra devojka, inace ima akutni B...
Sto se drugih stvari tice, sada nemam snage da pisem, samo da kazem svima koji citaju ovo, ljudi TESTIRAJTE SE REDOVNO NA SVE HEPATITISE!!!!
NE CEKAJTE, U JEDNOM TRENUTKU MOZE BITI KASNO!
Jedan decko, 24g, fin, iz sjajne porodice, ima sestru i dva brata, nikad se drogirao, nikad bio "problematican", pozlilo mu je pre par dana, inace je iz Valjeva...dok su se lekari SETILI da on mozda ima neki hepatit, posto nije bio zut, i dok je stigao do Bg-a, bilo je kasno, dosao je u polu komi, sa 7% jetre koja je radila, smirivale su ga i vezivale ne samo sestre, nego i mi pacijenti, jer je bio uzasno jak, polomio je krevet, jadnicak, bas je bio u bolovima...posle se smirio, pokusali su da ga spasu ali uzalud, umro je u subotu :cry: Svega toga ne bi bilo da se ove analize rade kako treba, sta reci, devojka pored mene se 7 dana ubedjivala sa doktorkom da nema GRIP, iako joj je decko imao par dana pre toga zuticu, hepA, lekarka joj je tek posle 7 dana dala uput za infektivnu, sa recima "garantujem ti da nemas zuticu" iako je devojka bila zuta, nije mogla jesti, mucnine, povracanja, bolovi...toliko o lekarima, sestra ju je spasila, bukvalno su ubedjivale dr za uput...Srecom pa je bila samo zutica...mogu samo da kazem STRASNO STA SE RADI!
Toliko ima nespecificnih hepaA i B, bez zutila, ali koliko ja znam, zar ne bi trebalo makar po beloj stolici da provale da nesto nije u redu, pogotovu sto su transaminaze bile CETVOROCIFRENE kod njih svih???
Ko je tu lud?!
Bozicki mogu samo da skinem kapu, kao i onim sestrama tamo, rade sa manjkom osoblja, preklapaju smene, ostaju po smenu i po, samo da bi pokrili ogromno odeljenje, nas ima svakakvih....pa nemaju dovoljno ni BRAUNILA, ljudima kojima daju infuziju i 2-3x dnevno, stalno ih bodu, stede....majko Bozija sta se radi...
Mene vec svaka koska boli, odo da legnem, ja imam 37.5 sada i puno vas ljubim :lol: :lol: :lol:
Majjceeeeeeee i Minjaaaaaaaa cekam vas na kahvi :lol:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Ko nema u glavi ima u tastaturi :lol: :lol: :lol:
Djuu, znaci i ti nam dolazis na kafu ove nedelje????????
Sl, jel si ti bila prenocila u sobi broj 7 na 11tom?
Pricale su mi devojke da se neka devojka tripovala isto da nije primila vakcinu i nikako nisu mogle da je smire :-? :lol: Pa ne bi valjda stedeli na tome, pa potpisujes se svaki put, ne moraju da nas urnisu jos i tako.
Zaista mislim da se nemas zasto razmisljati o tome, a za zutilo, modrice i neke osipe ima dana, cekaj tamo negde za par meseci :lol: :-?
Majjce, ako ti nisi povezana povezacemo te mi :lol: :lol: :lol:
nista se ti ne sekiraj :lol:
Ljubim vas sve punoooooooo
IKSIC CESTITAM OD SVEG SRCA!!!Vala ima da pijemo tu kafu uskoro, ako nece Muhamed bregu, docicu ja tu :lol: :lol: :lol:
Ljubiiiiiiiiiiiiim vas
Emanuil, kako si ti??Nema te nesto, jel i dalje sve super?
Drzimo ti figeeee
Kisss
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

tweety_girl napisao: Sto se drugih stvari tice, sada nemam snage da pisem, samo da kazem svima koji citaju ovo, ljudi TESTIRAJTE SE REDOVNO NA SVE HEPATITISE!!!!
NE CEKAJTE, U JEDNOM TRENUTKU MOZE BITI KASNO!
:lol: :lol: :lol: Jecka, pazi da te ne proglase pojedini hipohondričnom :lol: , ovo sam isto i ja pisala (kada sam ušla u svet hepatitisa i prvi put kročila na 11. odeljenje...........), da, na žalost tamo se svašta može videti i čuti, a svest ljudi (onih koji nisu oboleli, ili bar misle da nisu :roll: ) je daleko od toga (da ne kažem od surove stvarnosti).

Drži se i trpi, tako mora da bude, lomi, ubija sve živo. Ako baš ne možeš da izdržiš ti uzmi Paracetamol. :wink: Obloge od krompira na noge, pod jorgan i kuliraj.

Ja sam i dalje prehladjena, nije više onako strašno, ali i dalje sam zapušena. :evil:

Džonik, nema te na yahoo.........nadam se da je sve ok?!?! :roll:

Djuu, šta ima kod tebe? Ostali? Pišite kako ste!! :wink:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Evo i mene samo na brzinu da vam kazem da sam bila na VMA za C, otom-potom.
Nego,bila sam i kod dermatologa, na prvi pogled covek mi napisao Vaskulitis cutis (pioderma gangrenosum). Moram da jurim po uput pa na biopsiju koze,kaze covek to je gnojna upala malih krvnih sudova ali pre biopsije nista tacno ne moze da kaze, vrlo verovatno da ima veze sa hepatitisom.
Mislim,sta reci... Po domovima zdravlja samo penzioneri i ja.
Idem sad,jurim,zurim, ujutro rano se ustaje,idem na zurku u dom zdravlja.
Ljubim vas sve puno i budite mi dobro
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Drago moji,
samo da se javim i da vas sve pozdravim.......
Muz je bio kod gastrologa i opet ga je poslao vaditi nalaze....na hepatits i ostalo i to je sve.....
Hoce da mu rade gastroskopiju, ma to je uzas.........
O ostalim pretragama ni govora.......
Veliki pozdarv
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Moguće je HCV infekciju preneti i vertikalnom transmisijom sa majke na dete, a ne može se isključiti ni horizontalna, interfamilijarna ne seksualna transmisija infekcije putem kontakta ili fekooralna, mada je ona zanemarljiva.
http://* REKLAMA */zarazne-boles ... tis-c.html

Hm, sta ovo znaci da se moze preneti kao zutica (hep A) putem hrane itd?

Sta su ovo otezali dijagnozu?
Dijagnoza

* 1. Detekcija virusne detekcije RNK PCR metodom u serumu ispitivane osobe.
* 2. ELISA test radi testiranja seruma na anti HCV antitela.
* 3. RIBA test radi eliminacije lažno pozitivnih elisa testova.
ELISA nije dovoljan test, a PCR stavili na prvo mesto?! :o

RIBA test, sta je to?
Bye bye little lady
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Jesen stize dunjo moja napisao:
RIBA test, sta je to?
Ako sam dobro shvatila, to je neki da kažem "napredniji test" kojim se utvrdjuje da li se radi o akutnoj ili hroničnoj HCV infekciji.

Evo ti, prostudiraj malo :lol: , pa me ispravi ako grešim. :wink:

http://www.medfak.ni.ac.yu/Acta%20Facul ... 1X6Xa.html
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

Ta strana na stetoskopu je malo out of date i napisana ofrlje, prema tome ne uzimaj je mnogo u razmatranje. Ne moze HCV da se prenese putem hrane, ali teoretski moze zivotom u zajednickom domacinstvu (interfamilijarno) i kad nema seksualnih odnosa. Primera radi, koriscenje iste cestkice za zube, koriscenjem istog brijaca, u krajnjoj liniji nekom krvavom tucom….i slicno.

I Elisa i Riba test testiraju anti HCV antitela, s tim sto je Riba test pouzdaniji, mada je ova Elisa koja se koristi prilicno pouzdan test. Ko je na Elisa testu negativan, on je, moze se pouzdano reci u velikoj meri, negativan. U malom broju slucajeva je moguce da Elisa bude lazno pozitivna (oboleli od dijabetesa, kad su prisutni autoimuni poremecaji…) i Riba test se koristi da bi se potvrdilo da li je pacijent zaista pozitivan. Za konacno postavljanje dijagnoze jedino je merodavan PCR test (on konkretno detektuje ima li viremije ili ne), ali posto se radi o skupom testu, on se ne koristi rutinski vec prema indkacijama i potrebi. Kod nas se narocito na PCR testu stedi, sto su oboleli uglavnom iskusili na sopstvenoj kozi. I oni koji su se spontano resili hcv infekcije ili zalecili na terapiji imaju pozitivnu Elisu, a negativan PCR (HCV RNA) test.

Djuu, javi sta je bilo s ovom novom dijagnozom. Nije uopste nemoguce da ima veze sa hepatitisom c, s tim sto biopsijom mora da se potvrdi. Samo ti je jos to falilo, bas mi je zao sto moras da se cimas po lekarima. Ma trebalo bi i ti na terapiju sto pre…
Odgovori