hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

Gem napisao:Ma Jeseni, pusti tu temu ... bitno je da su komp i njen muz krenuli s pregledima, a ko ce sta da misli i nije tako vazno. ;)
Ocigledno vazi ona stara: ljudska glupost je neunistiva. :roll:

A ja verujem u onu: Covek se uci dok je ziv, budala umre u neznaju. 8)

Ne treba onda niko da se cudi zasto je stanje u Srbiji, posebno u zdravstvu takvo kakvo je... sad but true ni za 1000 god necemo dostici EU :roll:
Bye bye little lady
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Pozz svima :D :D :D , evo me samo na kratko, trenutno dial up sljaka, ali kilavo...........a zadrzah se i na onom linku. :lol:

Svima koji su krenuli zelim srecan pocetak i jos uspesniji kraj terapije, Vecca ne ocajavaj, dolazi uskoro i nova terapija.

Jedno pitanje za sve na terapiji: Gde vadite krv svake nedelje pre "doze"??
Kako ste to organizovali? Pitam, jer to zna jako da zagorca zivot i dodatno unese stres. Evo kako ga je MM resio: on nije fizicki mogao da postigne da ide svaki put u dom zdravlja, te je vadio privatno. Primao je terapiju petkom, a svakog cetvrtka je isao da vadi krv, nekada ujutru, nekada popodne, nebitno da li je na prazan stomak, nakon 2-3 meseca se opametio i malo postedeo vene, te je KKS i leuko formulu radio iz prsta. U cetvrtak uvece, na mail mu je stizao rezultat, to bi odstampao i u petak u podne isao sa tim da primi terapiju. Ko nema stampac, moze na sam dan terapije da digne nalaz.
U koliko bi se desilo da je nalaz u cetvrtak losiji, on bi onda petkom ujutru isao da da opet krv (ali tada iz vene) i onda cekao da bude gotov (ovako je stalno radio u pocetku i to je katastrofa od nervoze, da li ce biti gotovo do podneva ili ne!!!!). Na kraju se sve svelo na "laganicu" cetvrtkom i bez tog stresa petkom.

Eto, toliko od mene za sada, a opsirnije od sutra, jer bi trebalo da dobijem kablovski net sutra!!! :D :D :D

Dzonik, drzi se, kuckamo se ovih dana.

Ljubim vas sve i drzite se. :wink:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Evo mene, ponovo da se javim,
Nesto sam u polslednje vreme u fazi interpretiranja stihova i logova, pa cu i sada " VRATICE SE RODE ". Medju te rode spadam i ja i ...
E pa, " rode ", dobro dosle natrag na " NASU MALU KLINIKU "!!! :D :wink: :D
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Dobro vece ili zdravo po treci put danas,
Jeca vas je puno sve pozdravila ponovo salje mnogo :D ( rekla mi je da ce me odrobijati ako ne stavim sve sto je ona rekla, ali rizikovacu !!! :-? ). Jos uvek je drma temperatura, ali nasa Jeca se neda. I ako sa temperaturom, osmeh joj je i dalje u glasu ( jer nisam mogao da ga vidim ) :D .
I tako...
Laku noc svima, lepo spavajte, lepo sanjajte i sa sto vise pozitivne energije.
Ljibim vas sve!!! :P
Korisnikov avatar
Miles Davis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 5:24 pm

Post od Miles Davis »

ah
sta je tu je, Kvalitativni PCR +
ipak pozitivan, a toliko sam se nadao...
sta je tu je :cry:
i ja krecem u proces lecenja
dr. Gorana mi je preporuchila dr. Delica sa Infektivne
tamo ce da mi urade Genotipizaciju i Kvantitativni PCR, na zalost u Vinci te testove vise ne rade
dr.Gorana je jako jako fina zena

pozz svima
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

Eh, Miles...

Mada nije iznenadjenje ovaj tvoj rezultat s obzirom da ti je ALT vec bio blago povisen (pogledala sam malocas tvoju prvu poruku).

Vazno da si ti napravio prvi korak, sad samo da se ne oduzi cekanje na biopsiju, genotipizaciju, kvantifikaciju virusa, etc... Sto ranije se postavi kompletna dijagnoza - to bolje! Blizi si lecenju, pa makar morao i da sacekas malo na terapiju.

Presiraj odabranog ili dodeljenog doktora da sto pre prodjes kroz tu proceduru. Prof. dr Delic je prva liga.

Za ostatak ekipe puno pozdrava!!! :) :) :)
Korisnikov avatar
Miles Davis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 5:24 pm

Post od Miles Davis »

tnx na podrsci za taj "first step" :)

malo sam i sam pogubljen oko cele ove price i pre svega neobavesten
pa ja nisam imao pojma koliko je HCV ozbiljna stvar...ranije sam pominjao da su mi HCV detektovali na VMA u toku mog sluzenja vojnog roka, ali to se sve tako odvratno odigravalo da sam potpuno izgubio poverenje u te lekare, jednostavno sam imao strah krenuti u bilo kakav proces, jer gde god da se pojavim kao HCV + stavljen sam u jednakost sa narkomanom...taj odnos lekara prema meni kao pacijentu nista dobrog nije doneo, osim mog beskonacnog odugovlacenja ovog prvog koraka.
samo da nije kasno !
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Nije kasno Miles,ne brini! Vazno je da si krenuo,korak po korak sada.
Isla sam i ja kod dr Delica na infektivnu, nista nisam uspela da odradim o trosku drzave,sve sam morala iz svog dzepa,nadam se da ces bar po tom pitanju imati vise srece od mene.
Samo glavu gore i ignorisi sve te doktore i ruzne poglede,meni je doslo 100 puta da ih bijem ili pljunem,kad pocnu da sude i gledaju ispod oka... umesto toga samo osmeh na lice, ko ih j...
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Konačno dobih net, danas ću lagano da iščitavam sve........ :lol: :lol: :lol:

Puno ste mi nedostajali!!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zar ste mislili da cete se izvuci sa dzonijevim jednim smeskom :lol: nema sanse :wink: :lol:
dosla ja kuci, pustili me da odmorim, ponovo idem da legnem u cetvrtak...
Jos uvek imam 37.5-38 trese me sve i boli...bas sam upala u pogresnih 20% ali ne zelim nikog da plasim nego upravo suprotno da podrzim!
Da, moze da bude gadno, da osecam se kao da me je pregazio voz i ne spavam od bolova...ali to nije potpuna istina.Sretna sam, duboko u sebi sam sretna presretna, samo lek radi svoj posao i fizicki nemam snage da budem sretna.Da, nije sjajno i bajno, moze da bude jako tesko, ali verujte mi, znate vrlo dobro da to niste vi, to otrov govori iz vas i jako ste dobro svesni sta je ono sto je vase licno osecanje a sta posledica lekova.Tako da je lakse :lol:
Samo sam dosla da vam mahnem, moram da idem da ucim imam ispit u utorak :lol: :lol: :lol: nek mi je Bog u pomoci :lol:
Miles, samo napred, ne brini!Polako korak po korak, dan po dan.Delic je ok, samo mnogo njih znam koji su bez veze prosli kod njega, licno preporucujem dr Kseniju, ona je izgleda tamo najbolja, i najmanje vristi :lol:
Mada kako vam je Dzoni preneo, prof. Bozic je prema meni bila jako korektna sta vise, ljubazna, a i one sestre tamo, cak i glavna koja je bila ekstra fina, a cula sam da jede malu decu :lol:
Samo sam malih prolema i neuroza imala zbog ljudi koji se tamo drogiraju i kradu ali Boze moj, sta da se radi...
Ljubim vas sve punoooooooooooooooo
Ne dajte mi se, Majce, ne sekiraj se, mozemo mi na kafu jos sam pri sebi :lol:
Dobro nam se vratila bas si nam nedostajala!
Ljubiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim vas
sunshine08
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 7:34 pm

Post od sunshine08 »

Pozdrav dobri ljudi,
evo iscitah sve sto ste pisali na ovu temu i odlucih da vam se javnem:)
Moj brat je juce otisao na infektivnu, danas prima prvi pegazis, nadamo se najboljem!
Tweety_girl, carica si:) Ja sam svim srcem uz tebe i uz sve vas! Samo hrabro!
Mnogo znace vasa iskustva koja ste ovde podelili, hvala vam na tome.
Zelim vam svima svako dobro!
kisssssss
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Srećno svim početnicima!! :D

Jeco draga, vidim ja, ne daš se ti. Ako, tako i treba. Sestre su ok (vremenom to skapiraš :lol: ), ali meni je ubedljivo najbolja Sneža i mnogo mi je bila draga Borka! :D :D
Uzimaj samo dosta tečnosti i ako te baš lomi Paracetamol.

Ja sam i dalje bolesna, iz kuće ne izlazim uopšte, a videćemo se tak kada budem dobro prezdravila i povrdila to :lol: , jer sada moraš da se čuvaš bilo kakve viroze ili prehlade, više nego ikada u životu. Znam ja da možeš bilo gde da pokupiš bilo šta, ali znaš me :lol: koliko ja bežim od tudjih prehlada, toliko isto štitim druge i od svoje. Prema tome, dok ja ne kažem "zdrava sam" ništa od kafe pa makar me linčovala tako dopingovana!! :lol:

Džonik ti si se baš uposlio. Svaka čast. Šta se sa tobom dešava, nema te da pišeš, nema izveštaja........??!! :(
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ja čekam Majo i Tweety :lol: , al čekajuću na našu kafu............i mene spopade neko čudo!

Srećno svima i Tweety samo napred hrabra i vesela kao i uvek! :wink: :lol:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

:lol: :lol: :lol:
E moja Minja, nacekacemo se mi :wink: :lol: moracemo nekako da poguramo nase majce, dok mi nju sacekamo, mogle smo vec rsum da napravimo :lol: :lol: :lol:
Puno vas sve ljubim, odo da se pakujem :lol: vec mi se dize kosa na glavi, ali majjce u pravu si, tamo su sestre jos i najbolje kakvih pacijenata ima :lol: :lol: :lol:
Sunshine, samo polako, ako ti je brat jos uvek na infektivnoj, mozda se i sretnemo, pod uslovom da ne igra fudbal po ceo dan na soniju i svraca u trpezariju :lol: mene je lako prepoznati, a ako mozes pisi na pp, da ga uvatimo pod svoje :lol:
Kad svracas do bate, samo javi, da ti skuhamo kafu, jes plasticna solja, ali ima dobre kafe :lol:
Veliki kisssss
Cuvajte se narode!
Svako vam dobro zeli vasa jeca :lol:
PS: meni su trazili da donesem pizzu kad se budem vracala, ponela sam im telefone, mozda nam se neko smiluje i dostavi nam par dobrih lepih velikih pizzaaaaa :lol: javicu vam kakve su :lol:
kisss
Odgovori