hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ja cu samo da vam mahnem u ove sitne sate :lol: , i odoh pravac u krevet!!

Vidimo se sutra.

Sl, drzim figeeeee!!! :D :D :D

Pozz svima, caoooooooo :wink:
sl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 6:52 pm

Post od sl »

Zvala sam jutros dr , 'ladno radi po podne,a nista ne mogu bez njega.NAdam se da ce me primiti danas.
Ako odem danas i ja cu organizovati zurku,tako da ocekujte pozivnice....
Cujemo se za 5 dana...
Majja ljubim te puno !!!!
Veliki pozz svima i lepo provedite suncane dane !!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

sl napisao:Zvala sam jutros dr , 'ladno radi po podne,a nista ne mogu bez njega.NAdam se da ce me primiti danas.
Ako odem danas i ja cu organizovati zurku,tako da ocekujte pozivnice....
Cujemo se za 5 dana...
Majja ljubim te puno !!!!
Veliki pozz svima i lepo provedite suncane dane !!!

Sl, sretno ti bilo :D

Nadam se da na ovim zurkama vodite racuna-alkoholnog i gaziranog pica nema, trogo je zabranjeno!! :lol: :lol: :lol:

Vidim ja da cete vi mene pre da smenite nego sto i dodjem na celo!! :lol:

Ali, nema veze, vazno je da se mi lepo druzimo, a to sto ja glumim ovde Atilu :lol: , nadam se da mi necete zameriti!!! :roll:

Ja to samo za vase dobro, pa mrzite me koliko hocete!! :D

Sve vas ljubim i idem da odmorim malo, nocas, tj. jutros :lol: sam rano legla, tako da me stigao umor. 8)
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Dragi moji,
evo i mene :lol: :lol: :lol:
Gotovi su mi rezultati biopsije i moram vam reci da sam jako srecna!!!
Evo i nalaza
Patohistoloski nalaz
punkciona biopsija jetre odgovarajuce velicine, ocuvane gradje.
Portalni prostori u obicne velicine.Lako do umereno su infiltrisani limfocitima, retkim eozinofilima i DPAS+ makrofagima. Granicni hepatitis je redak, fokalan.
U parenhimu se vide retke fokalne nekroze.Laka je krupnokapljicna, masna promena.Sinusoidi su obicnih osobina.
Zakljucak: hronicni C virusni hepatitis minimalne aktivnosti u stadijumu vrlo lake fibroze.
Bojenja: HE, Masson trihromno, DPAS, PAS, retikulin, aldehid fuksin, Fe po Perlsu.

E sad, pojma nemam sta znaci ovo dpas+ i ova bojenja na kraju...pojma nemam...ali sjajno je ispalo, jer sada imam da uradim kako mi doktor kaze jos neke analize krvi i hormona, pa mogu da idem na komisiju i ako mi svi ti nalazi budu ok dobijam pegazis! :lol:
mojoj sreci kraja nema, blizim se tom pegazisu i srecna sam sto cu izbeci obican interferon! :lol:
milsim da me je ova vest najvise obradovala u proteklih par godina!
Sta ima novoga kod vas?Majce kako ti je MM?Sto se mene tice, mozemo sutra na kafu, slobodna sam :lol: ljubim vas punoooooo
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

:lol: :lol: :lol: Oni su prepisali zakljucak sa biopsije MM!! Potpuno je isto!! :lol:

Cestitam ti na toj fibrozici :lol: koju imas, a sad trk u lab. na te analize da im asto pre dostavis, i onda sledi cekanjeeeeeeee!!

Cekacemo zajedno!! :wink:

Sto se tice kafe, mozemo da se dogovorimo za cetvrtak ako mozes, sutra sam vec "rezervisala", al cucemo se, pa se dogovoaramo!! :D

Nadam se da i kod Sl ima novosti, jedva cekam da se javi!! :wink:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Tweety, suuuupeerr!!!!!! :D :D :D :D
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm

Post od milica m »

Tweety, odlicno :D ..hajde cure, pa da navalite na radove i da cekamo te bebe 8)
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Majceeee, kakvo sad cekanje?? :( nemo da me sekiras :(
Ma mozda oni stancuju te nalaze, ko ce ga znati :lol: ionako nisu bas svi cisti, tj sami... :lol:
Ajde dogovoricemo se za cetvrtak u principu ne radim nista, u petak idem uvece na Kosovo i necu biti u subotu u Bg-u...samo toliko :)
Cucemo se, kupujem kredit sutra, casna pionirska :lol:
nazalost, ima i lose vesti...od sutra ujutru, nemam vise internet...a kako sam bez dinara, ko zna kada cu ponovo doci...ali bicete u mojim mislima!!!
Moram da orobim neku banku ljudi moji, potpuno sam bez para mesecima...pa dokle vise...
No...pozitivno samo :lol: :lol:
Mnogo mi se koci ova leva ruka, trne skroz, prsti i na gore...i zubi mi trnu...bas sam se u nedelju bila debelo iznervirala...sta ti je stres :lol:
Sada je sjano!!ali jos trni :lol:
Majce cujemo se fonom, znajte da mnogo mislim na vas i kad me ne bude bilo!!!
Pisite vi ovde i cim budem mogla, dolazim!!!
Sve vas mnogo volim i svi ste mi u srcu, drzite mi se, samo pozitivno ma sta se desilo i ma kako bude!
Ljubim vas!!
Hvala vam sto ste tu i sto postojite!!!!!!
vasa jeca
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Eto ti sad... ko ce da se smeje ovde ? Ono nije da mi ostali nismo pozitivni, nego ti se nekako najsire smejes :D :D :D

I sto se zahvaljujes? Cut tamo i otmi pare od rodjaka pa se vracaj da ti ne dolazim tamo Slika !

A sto se tog trnjenja tice, fraera pa da masira! :D

A vi majjce, jel ste bolje? i obuzdaj te ekstrasistole, to se desava kad si zaljubljen, a ti si valjda to prerasla :wink:

Pozdravljam vas!!!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

ma od rodjaka sam vec pozajmila :lol: :lol: :lol:
nemam toliko rodjaka...nazalost, sve je to cudno...samu sebe izdrzavam a penzija tatina mala...
ma moracete vi da se smejete i za mene :lol: :lol:
to je naredjenje i ne dovodi se u pitanje :lol:
onda malo svi kod cika zube da vam prosiri vilicu sa par pregleda...bice da je zbog toga, operisah umnjake :lol:
ma nema fraera...izumrla to vrsta :lol:
Ljubim vas sveeeeeee
Iksa drzi se i uci, pa kad se vratim da me lepo obradujes :lol:
Volim vas!!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Tweety, cekanje do komisije..........to nakda zna da se oduzi malo........pa da se ne prodje prva, pa onda se ceka druga..........moze malko da s eoduzi, ali nije za paniku, samo ti kazem kako stoje stvari!! :wink:

Nemoj :cry: , nego :D !! Vazno je da ti jetra nije mnogo ostecena, sao mi nije jasno kako ti sada rece za Peg, al nema veze, vazno je da ti je receno tako!! :lol:

Cujemo se (ili sms) i dogovaramo se za cetvrtak d akonacno popijemo i tu kafu!! :wink: Tj. ja cu caj, ako nemas nista protiv!! :lol:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Ma, za peg je najbitnije da ima bar malo fibroze i da je bar malo aktivan virus...ne mora do ciroze da se ceka :)
rekao mi je dr danas, da je potrebno samo da odem na te preglede, recice mi u cetvrtak...ne znam sta se tu radi, ali ako to bude ok idem na komisiju..jebga..ne znam sta ce biti i kako ce biti, ali druge mi nema, ionako ceo zivot nesto cekam, nije mi prvi put :lol:
Ma naidje meni grozan period, ali ne dozvolim da traje duze od par sati...sve je to ljudski, ali je najbolja varijanta da zasmejavam ljude... :lol:
verovali ili ne, mnogo puta mi se ne smeje, ali se smejem, moram, bolje da misle da sam neozbiljna :lol:
ionako mi niko ne moze pomoci ako sama sebi ne pomognem, mozemo da se lazemo, ali svi smo mi sami kada je stani pani...sami sa sobom i sa Bogom, ko veruje u Njega...jedino to znam i osecam...ja sam vam zivo cudo, dolazila sam do samrti i vracala se u zivot, sve zahvaljujuci Njemu...samo to sto je crnni pricao, nema tu, Bozija volja, pera zika mika, ne moze Bog nista umesto nas da uradi, mi moramo da stisnemo zube i da se borimo, mi snosimo odgovornost za svoja dela, imamo tu slobodu...a biti slobodan znaci biti odgovoran, biti zreo...a to ponekad nije lepo :)
Ali, u duhu zezanja, odo ja da spavam...situacija mi je grozna u kuci, jos cu na ulici da ostanem, sa pegazisom u rukama :lol: to bi bilo veselo :lol:
Voli vas jeca vasa, i samo pozitivno molim vas!!!! :lol:
Ovo mnogi citaju, i mi snosimo odgovornost i za svaku ovako napisanu rec...tako da je ovde samo :lol: dozvoljen :lol:
A one koji citaju bih volela jakooo da pozdravim!!!!Slobodno se javite!!
Cmoks :)
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Evo, ja cu da ti kazem :D :

Pored onih osnovnih analiza krvi, UZ abdomena, rtg pluca (koji MM inace nije ni uradio :lol: ), treba da uradis sledece analize krvi:

ANA

AMA

ASMA

Anti LKM1 antitela

Antitireoglobulinska antitela

T3

T4

TSH

AFP

On je radio i FERITIN, jer je imao poviseno gvozdje!!!

Naravno, uz sve to prilazes i PCR i nalaz biopsije, i cekas................

Kiss, cujemo se!!! :wink:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

pa radili mi uz i rtg pre 2 nedelje, zar se sto ne racuna? :lol:
ovo mi je poslednja poruka :(
ma volim vas
jedva cekam cetvrtak :lol:
plizz majce, jel mozes na abchep da mi se raspitas sta znace ova bojenja i ovaj DPAS kako vec...molim te...kad nadjes vremena naravno, ali prvo kada se odmoris :lol:
kissssssss od jece
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

tweety_girl napisao:pa radili mi uz i rtg pre 2 nedelje, zar se sto ne racuna? :lol:
ovo mi je poslednja poruka :(
ma volim vas
jedva cekam cetvrtak :lol:
plizz majce, jel mozes na abchep da mi se raspitas sta znace ova bojenja i ovaj DPAS kako vec...molim te...kad nadjes vremena naravno, ali prvo kada se odmoris :lol:
kissssssss od jece

Racuna se!! :lol:

Nije poslednja, vratices se ti!! :wink:

Mogu da se raspitam, ali to ti nije ni bitno, to je neki njihov sistem rada, kad se JA nisam za to raspitivala, sta ce to tebi??!! :lol:

Neces valjda da budes gora od mene!!?!? :roll: :lol: :lol: :lol:

Ma nema sanse, ne dam ti titulu, JA sam najgora!! :lol: Ne dam ti da budes ovakva, ko ce onda da nas tera da se smejemo!! :D
Odgovori