POJACANO ZNOJENJE POD PAZUHOM!!!

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
doktorica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 11:22 pm

Post od doktorica »

Zeljela sam da narucim neki od ta dva spreja,pa sam se prvo informisala kako djeluju.Kako sam ja shvatila,a ispravite me ako grijesim,glavni razlog je taj sto sadrze aluminijum hlorid koji prakticno zatvara otvore na kozi i sprecava znoj da izlazi.Zatim sam se informisala u apotekama,gje su mi rekli da im je izricito zabranjeno da nabavljaju preparate sa tim sastojkom jer izaziva kancer.Procitala sam da ukoliko znoj ne izlazi pod pazuhom,dolazi do nagomilavanja otrova koji kasnije moze dovesti do raka dojke.I SAD NE ZNAM STA DA RADIM??????Inace imam uzasno pojacano znojenje,desava se da osjetim kako krece znoj,ispruzim ruku i kapljica mi dodje u dlan.Zeljela bih da rijesim problem ali ne i da dobijem novi,mnogo gori.
bejkerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 09, 2008 9:03 pm

......

Post od bejkerka »

i ja sam se isto informisala o odabanu pre nego sto sam ga narucila, i svesna sam svega.. ali jednostavno prihvatila sam rizik jer vise nisam mogla da podnesem te odvratne krugove
pujol
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 14, 2009 9:45 pm

Post od pujol »

pozdrav drugarice i drugovi
naime, cini mi se da dijelimo isti problem :(
prosle godine, negdje na ljeto sam primjetio da se uzasno znojim ispod pazuha, ali cudno mi je bilo to sto se znojim posebno ispod lijevog.

Znaci, kad sam stigao kuci uocio sam mrlju ispod lijevog pazuha, mnoogo vecu nego ispod desnog, gdje su mozda bile 3-4 mokre kapljice..
hajd dobro, to mi nije predstavljalo neki problem (jer sam bio misljenja svi se moramo znojiti).
Eh, sutradan sam sjedio za racunarom igrajuci omiljene igrice :P - odem u wc vidim mokro ispod lijevog a nista nisam fizicki radio niti sam se nervirao radi igre.
Poslije toga, izvedem psa u setnju, jedno u 6 ujutro, nije jako sunce, svjeze vani - kad ponovo uocim mokro :\. Nakon toga, radio bilo sta ili ne, znojio sam se i to posebno ispod lijevog, dok je desni bio poprilicno OK.

Eh.. negdje u novembru sam surfao netom i bas naisao na taj famozni odaban i imao sam namjeru narucit ga, ali sam procitao na mnogim mjestima da je sastojak (aluminium-nesto), koji je inace kao sto znamo glavni sastojak odabana, veoma otrovan i da izaziva rak, tako da sam odlucio ipak ga ne testirati + sto nisam bio siguran u njegovo djelovanje. Sada vidim da nekim forumasima odlicno fercera, nekim me, ali uglavnom to je to - neko rjesenje koje je svima potrebno.

Moje pitanje ownerima odabana : da li ste razmislili STA ako taj sastojak izazove neke promjene na vasem tijelu za nekih cca 15 godina ? Da li cete se kajat' i proklinjati dan kada ste poceli koristiti odaban ? Ja licno mislim da bih :D. Inace, imam opasnu namjeru da narucim i da ga koristim u manjim kolicinama da ne bih nesto zeznuo. Dalje, da li koristite na oba pazuha (ili dlana) ? Nakon mjesec2, da li vam se ikako smanjio (posto tamo pise cini mi se da ce totalno ukinut znojenje) intenzitet znojenja ?

eto, raspisah se ja, a u sustini nista pametno ne napisah :P

stvarno je ono istina - niko nece razumjeti tebe ni tvoje probleme dok ih sam ne osjeti.

pozdravi;)

ps.
prijatelj mi je imao slicnih problema, ali na oba pazuha
ono sto mu je "pomoglo" (kako on kaze) je redovno pranje pazuha, i ne stavljanje nikakvih mirisa dezodoransa i stikova najmanje 15 sati poslije brijanja, kada je nervozan radio je fizicke vjezbe da tu nervozu "istjera" iz sebe i naravno, usput smrao 4kg
daughter of a preacher ma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 05, 2009 11:39 am

Post od daughter of a preacher ma »

Nije tacno da nista pametno nisi napisao.

Ja sam evo odlucila da ne narucim odaban.
sama ideja o povecanom riziku od raka, dovoljna je da se pomirim sa mokrim krugovima.
kleopatraaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 08, 2009 8:14 pm

Post od kleopatraaa »

daughter of a preacher ma napisao: sama ideja o povecanom riziku od raka, dovoljna je da se pomirim sa mokrim krugovima.

nemojte me strašit ....mislim da sam negdi čitala da je to samo varka da se dobije rak..naravno da nije zdravo,mazati se sa svačim,al nije ni psihički zdravo mislit na to kako si stalno mokar..

i ne razumijem kako ljudi koji to nemaju ne razuumiju nas!! puna mi je kapa,kad se nekom potužim,a on kaže:to je normalno! da naravno,zato što se tebi ne dešava,zato ti je normalno!! umjesto da postoji malo suosjećanja,među ljudima..
ne mogu virovat da me samo na forumu razumiju.. :cry:
btw: kad šetam gradom ne vidim nikog mokrog(iako pomno gledam)!!

pozz,moji mokri prijatelji!! :wink:

sorry na opsežnom uvidu u situaciju,ali rijetko kad(gotovo nikad)imam priliku pričat s nekim ko me kuži.. :oops:
;))
plavooka_90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 08, 2009 6:47 pm

Post od plavooka_90 »

Uhhh.. Nas niko ne razume....nazalost :( ...Nego, budite Vi srecni sto se znojite ispod pazuha, sta bi ste da se znojite kao ja i po dlanovima!!!!!... . . .Sastavni deo zivota je i znoj, sva prljavstina i necistota iz tela upravo izlazi preko pora pazusne jame ( zbog toga ne treba sprecavati znojenje pazuha)....U svakom slucaju budite srecni..jer postoji i gori problemi..kao nap.moj...( da nista ne mogu da uzmem u ruke)!!!!!!!!:(...
PoZZ za sve forumasheee...
Funny
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 5:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Funny »

Uh vidim da ste se bas raspisali :D
Jos mi nije stigao Odaban,cekam...
I ja sam se dosta razmisljala da li da pocnem da koristim ove antiprespirante ili ne. O cinjenici da li aluminium izaziva rak ili ne bi se moglo raspravljati,mislim da nije ni dokazano da izaziva ili ne. Ne kazem da me nije briga ili da ne razmisljam o tome.Mislim da je tu genetika presudna. Evo moja strina je umrla od raka dojke,starija zena sa sela koja nikada nikada u zivotu antiprespirante nije koristila, ali eto desilo se.

Kao sto sam rekla dok sam koristila Maxim znojenje mi nije prestalo i dalje sam se malo znojila,znaci nisu mi bile blokirane zlezde,znoj je i dalje po malo izbijao.Mislim da ni sa Odabanom nece potpuno prestati ali se nadam da ce mi omoguciti da normalno funkcionisem. Inace ako budem mogla da ga koristim planiram da to bude samo period prolece-leto,a posle se vracam na ove uloske. Treba biti umeren u svemu.
tratincica09
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 4:33 pm

Post od tratincica09 »

Funny kad si ti narucila Odaban?Ja jos uvijek cekam karticu iz banke samo se nadam da ce se moci s njom naruciti
Funny
Stalni član
Stalni  član

Post od Funny »

Narucila sam ga 04.04. i to je bila Subbota, pa je sad za vikend bio katolicki uskrs,nisu radili. Ali proverila sam danas u banci skinuli su mi sa racuna novac. Uplatila sam 20 usd i skinuli su mi nepunih 19 usd.
bejkerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 09, 2008 9:03 pm

.......

Post od bejkerka »

funny slazem se sa tobom.. odaban koristim dok ne prodju vrucine pa posle ulosci
tratincica09
Stalni član
Stalni  član

Post od tratincica09 »

Funny napisao:Narucila sam ga 04.04. i to je bila Subbota, pa je sad za vikend bio katolicki uskrs,nisu radili. Ali proverila sam danas u banci skinuli su mi sa racuna novac. Uplatila sam 20 usd i skinuli su mi nepunih 19 usd.
Sigurno ce ti ubrzo stici...a jel mora biti uplaceno na karticu usd il mogu i euri?
pujol
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 14, 2009 9:45 pm

Post od pujol »

sto vise razmisljate o tome dok ste npr u setnji vise se znojite, sama pomisao na to stvara nervozu od koje cete se znojiti po cijelom tijelu, ne samo na kriticnim mjestima :(

@fanni
nakon sto primis posiljku, pls napisi kako je djelovalo i u kojim kolicinama 8)
Funny
Stalni član
Stalni  član

Post od Funny »

tratincice,
mozes bilo koju valutu,ja sam imala 20 usd pa sam ih uplatila,ali tek sam posle procitala na onom propratnom pismu sto sam dobila uz karticu da se celokupna potrosnja obracunava u eur.
Funny
Stalni član
Stalni  član

Post od Funny »

pujol napisao:sto vise razmisljate o tome dok ste npr u setnji vise se znojite, sama pomisao na to stvara nervozu od koje cete se znojiti po cijelom tijelu, ne samo na kriticnim mjestima :(

@fanni
nakon sto primis posiljku, pls napisi kako je djelovalo i u kojim kolicinama 8)
Javicu kako je,cim stigne.Jbg ako ne stigne sutra onda tek od utorka ocekujem da stigne :(

Ja se inace u svim situacijama stresnim ili bilo kakvim drugim znojim samo ispod pazuha. U nekim situacijama se znojim manje u nekim vise,ali uvek se znojim.
Recimo,primer...Kad krenem na posao,stavim uloske i potpuno sam mirna, ne razmisljam o flekama na majici i da li cu se oznojiti,uopste ne stignem ni da pomislim na to. Desi mi se da sam ceo dan sama u kanc. i da nemam nikakvog konakta sa ljudima....a opet se znojim....tj.ulosci mi se natope...
Desi mi se naravno i da mi nekad "procuri" malo,ali to je kad sam bas na suncu ili mi radi adrenalin.
tratincica09
Stalni član
Stalni  član

Post od tratincica09 »

E super da ne moram jos i eure mijenjati za usd...Moracu probati te uloske sto ti Funny koristis al to tek kad prodje ljeto jer je sad nemoguce to koristiti :cry:
Odgovori