POJACANO ZNOJENJE POD PAZUHOM!!!

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
lela89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 10:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od lela89 »

[quote="pboskovicyu"][b]Posto smo ocigledno resili problem sa znojenjem ispod pazuha i na konkretnim primerima ustanovili da Odaban i Galmanin zaista deluju, da li bi neko mogao da mi pomogne i kaze kako bi moglo da se smanji znojenje dlanova ?[/b][/quote]

E ja sam pre jedno pola godine isla par puta na jontoforezu i vise mi se ruke ne znoje...samo sto je tesko danas naci nekoga ko to radi,obicno na privatnim klinikama i 1 terapija se krece oko 2000 dinara a potrebno je najmanje 5-6 ali sve je individualno..
Nisam citala odtale postove mozda je jos neko pisao o ovome al ja reko da pomognem koliko mogu ;)
POZDARV
lela89
Novi član
Novi član

Post od lela89 »

[quote="Funny"]Imam jedno pitanje.
Da li je neko od vas probao sa Elektroforezom ili ima neke informacije o tome kakav efekat ima. I da li ima svrhe da pokusavam i sa tim,da ne bacam pare uzalud.Znam da imaju manji ucinak za pazuhe nego na dlanove i stopala.
Raspitivala sam se u jednoj ordinaciji i cena tretmana je 2000 din. Radi se na svaka 2-3 dana u seriji od 10-12 tretmana.

Evo i teksta sa njihovog sajta.

LECENJE-ELEKTROFOREZA

Od 1984.godine prhivaćena je kao zvanični terapijski postupak u lečenju hiperhidroze od strane FDA (Američke agenicije za hranu i lekove).

Mnogi dermatolozi je smatraju kao prvu terapiju koju treba primeniti prevenstveno kod pojačenog znojenja dlanova i tabana.

Terapija se može sprovoditi i kod aksilarne hiperhidroze, ali su rezultatai nešto slabiji, nego kod dlanova i tabana.

Preporučuje se kod osoba kod kojih antiperspiranti nisu dali odgovarajući efekat, pa je neohodna intenzivnija terapija.

Ukoliko se pravilno koristi efikasnost je veoma velika (oko 83% prema Američkoj dermatološkoj akademiji, prema drugim studijama čak i preko 90%).

Terapijski postupak je veoma jednostavan: u plitke kadice sa vodom stavljaju se šake ili stopala, za pazuh postoje posedne elektrode, i potom se pušta jednosmerna galvanska struja. Bola nema. Osim blagog peckanja ili osećaja mravinjanja nema drugih neželjenih osećaja. Nema opasnosti od strujnog udara, jer je struja veoma slaba. Terapijski postupak traje oko 30 minuta, izvodi se svaki drugi dan. Prosečno je potrebno između 10 i 12 tretmana. Kada se postigne optimalna suvoća, nekima je neohodna terapija održavanja, od jedanput nedeljno do jedanput mesečno. Ovaj režim se određuje individualno. Kada se primeti ponovno znojenje potrebno je ponoviti terapijski postupak.

Elekroforezu ne mogu da koriste trudnice, osobe sa epilepsijom, bolesnici sa pejsmejkerom ili metalnim implantatima (na pr. u zglobovima[/quote]

Ej ja sam pre pola godine isla na Jontoforezu (mislim da se tako preciznije kaze) i nazalost mogu da kazem da je to skupo i sto je najtuznije PRIVREMENO RESENjE!Znojenje nece prestati u potpunosti ali ce se smanjiti i to tek posle 5-6 tretmana koji traju po pola sata uz malo neprijatno peckanje.Ovaj postupak moraces da ponavljas na svake dve nedelje ako zelis da odrzavas rezultate ... :(
lela89
Novi član
Novi član

Post od lela89 »

[quote="lela89"][quote="pboskovicyu"][b]Posto smo ocigledno resili problem sa znojenjem ispod pazuha i na konkretnim primerima ustanovili da Odaban i Galmanin zaista deluju, da li bi neko mogao da mi pomogne i kaze kako bi moglo da se smanji znojenje dlanova ?[/b][/quote]

E ja sam pre jedno pola godine isla par puta na jontoforezu i vise mi se ruke ne znoje...samo sto je tesko danas naci nekoga ko to radi,obicno na privatnim klinikama i 1 terapija se krece oko 2000 dinara a potrebno je najmanje 5-6 ali sve je individualno..
Nisam citala odtale postove mozda je jos neko pisao o ovome al ja reko da pomognem koliko mogu ;)
POZDARV[/quote]

DA ZABORAVIH DA KAZEM NESTO VAZNO!
Znojenje RUKU mi je u potpunosti prestalo metodom JOntoforeze ali ruke mi se i nisu bas nesto znojile...veoma malo a sto se tice PAZUHA tu se samo malo smanjilo ali...kao sto rekoh...sve se vrati ako se ne nastavi sa tretmanima na sveke dve nedelje...
Funny
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 5:10 pm

Post od Funny »

Tako sam i mislila,da ce biti potrebno "odrzavanje" kad se radi Eektroforeza. Ma spremna sam na sve,samo ako daje rezultate.
Nasla sam samo jednu ordinaciju koja to radi. Planiram i to da probam ali mozda tek od jeseni,sad nemam nesto vremena da bi mogla da idem 12 tretmana svaki drugi dan.

Gde si ti isla na Jontoforezu?
lela89
Novi član
Novi član

Post od lela89 »

hmmm...negde sam izgubila broj telefona ali znam da je ordinacija u blizini Ktitora ako ti nesto znaci...i da zove se Dr.Bojovic i imaju sjajnu doktorku sa kojom mozes da pricas o svemu.
Pozdrav
Funny
Stalni član
Stalni  član

Post od Funny »

Da,to je ta ordinacija koju sam i ja nasla.Cak su mi dali i mobilni te doktorke pa sam sa njom malo razgovarala o tome.
Probacu i to jednog dana,sta da radim.....
Anjchiii
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 27, 2009 12:45 am

Post od Anjchiii »

ja treba ovih dana da dobijem galmanin..pa javljam :D
ex3m
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 17, 2009 4:50 pm

Post od ex3m »

Ja sam imala problem sa pojacanim znojenjem izpod pazuha...Pre vise od mesec dana uradila sam simpatektomiju na Institutu u Sremskoj Kamenici i veoma sam zadovoljna rezultatom. Vise se ne znojim i nema negativnih posledica. Tako da bih svima koji imaju isti problem preporucila ovu operaciju jer je to jedino trajno resenje....ipak, na vama je da odlucite...
Pozdrav svima :D
LA Man
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 4:06 pm

Post od LA Man »

da li si imala overen uput kada si isla na Institut (na kom odeljenju?) ili si platila intervenciju...
da li je to rutinska intervencija ? tu mislim na komplikovanost zahvata ne na posledice.
hvala
ex3m
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 17, 2009 4:50 pm

Post od ex3m »

Imala sam overen uput tako da nista nisam platila. Takodje ti treba i potpis 3 hirurga ali to ce ti sve objasniti lekari kad odes po uput. Sto se tice komplikovanosti zahvata bolje da ti hirurg to objasni...ali mislim da je jednostavan zahvat, jer isti dan ides kuci nakon operacije.
Najbolje je da pozoves grudnu hirurgiju u Kamenici i doktor ce ti sve objasniti...
Davorin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 01, 2009 12:20 pm

Obavjestenje

Post od Davorin »

Zahvaljujuci maloj reklami koju je clan milion ostavila na ovoj web stranici u poslednjih 2 mjeseca sam prodao jako puno Galmanina, kako u Bosni tako i u Srbiji, Crnoj Gori pa cak sam imao narudzbu iz Makedonije. Veleprodajna cijena Galmanina u Sarajevu iznosi 7KM ili 3,5 EUR. Galmanin sam najcesce slao autobusom po republikama bivse Juge, pa dok se pocasti vozac, dok ja iz Banja Luke odem u Sarajevo po proizvod, ostane 2-3 eura po komadu. Dakle ja sam tu nasao prostora za malu zaradu i to je funkcionisalo sve do danas. Danas sam opet otisao u nabavku i djevojka koja tamo radi mi je rekla da je Galmanin poskupio i sadasnja veleprodajna cijena je 20KM ili 10EUR. Na njihovoj internet stranici jos uvijek pise stara cijena pa sam ostao zbunjen. Dakle, u Beogradu na stanju imam jos 2 ili 3 losiona i ja zavrsavam sa ovim poslom. Ne vidim prostora da se nesto zaradi jer prodavati Galmanin po neki besmislenim cijenama 20 eura ili vise, nema smisla. Moj sledeci korak je taj da cu pokusati stupiti u kontakt sa ljudima iz Odobana u namjeri da otvore predstavnistvo na ovim prostorima kako bi olaksali kupovinu ovih proizvoda. Nadam se da cu u tome uspjeti. Svi oni koji su kod mene narucili Galmanin ovih dana dobice svoje posiljke jer toliko imam na stanju u Banja Luci. S poštovanjem, Davorin!
Poslednja izmena od Davorin u Sre Apr 01, 2009 12:50 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Davorin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 01, 2009 12:20 pm

Obavjestenja

Post od Davorin »

Zahvaljujuci maloj reklami koju je clan milion ostavila na ovoj web stranici u poslednjih 2 mjeseca sam prodao jako puno Galmanina, kako u Bosni tako i u Srbiji, Crnoj Gori pa cak sam imao narudzbu iz Makedonije. Veleprodajna cijena Galmanina u Sarajevu iznosi 7KM ili 3,5 EUR. Galmanin sam najcesce slao autobusom po republikama bivse Juge, pa dok se pocasti vozac, dok ja iz Banja Luke odem u Sarajevo po proizvod, ostane 2-3 eura po komadu. Dakle ja sam tu nasao prostora za malu zaradu i to je funkcionisalo sve do danas. Danas sam opet otisao u nabavku i djevojka koja tamo radi mi je rekla da je Galmanin poskupio i sadasnja veleprodajna cijena je 20KM ili 10EUR. Na njihovoj internet stranici jos uvijek pise stara cijena pa sam ostao zbunjen. Dakle, u Beogradu na stanju imam jos 2 ili 3 losiona i ja zavrsavam sa ovim poslom. Ne vidim prostora da se nesto zaradi jer prodavati Galmanin po neki besmislenim cijenama 20 eura ili vise, nema smisla. Moj sledeci korak je taj da cu pokusati stupiti u kontakt sa ljudima iz Odobana u namjeri da otvore predstavnistvo na ovim prostorima kako bi olaksali kupovinu ovih proizvoda. Nadam se da cu u tome uspjeti. Svi oni koji su kod mene narucili Galmanin ovih dana dobice svoje posiljke jer toliko imam na stanju u Banja Luci. S poštovanjem, Davorin!
Funny
Stalni član
Stalni  član

Post od Funny »

Zdravo Davorine,
ne znam zato je tebi besmisleno da prodajes Galamanin po bilo kojoj ceni. Ima puno ljudi koji nisu u mogucnosti da ga nabave, a zele. Tvoje je da kazes cenu a kome odgovara taj ce da uzme(a sigurna sam da ih/nas ima dosta) kome ne odgovara nece. Pa i cena Odabana kad porucis je 15-ak eur.

Ja cu poruciti Odaban jel mi je tako lakse,platim preko kartice,isporuce mi kuci.... Imam u Sarajevu vrlo dobre prijatelje koji bi mi u svakom trenutku poslali Galamanin kad bih zatrazila....ali eto postoje ljudi koji ne mogu da dodju do njega,pa ti razmisli reci cenu pa kome odgovara. Lepo tebi lepo i njima. :wink:

Pozdrav
tratincica09
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 4:33 pm

Post od tratincica09 »

Cuj 20 KM...Bas cudno da sa 6KM koliko je kostao odjednom poskupi za 14 KM :roll: ...Meni nije bitna cijena kao sigurno ni vecini koji imaju ovaj problem al mi je cudno da je toliko poskupilo odjednom..Btw meni prestaje da djeluje Galmanin i ostale su mi uzasne smedje fleke ispod pazuha i sad ne znam cime da to otklonim jednostavno koza mi je posmedjila i bas ruzno izgleda :(
DragEna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:46 pm

Post od DragEna »

kako mislis prestaje da deluje???
koliko dugo ga koristis? i ja imam te fleke, izgleda grozno, ali bar se ne znojim, ako moram da biram izmedju fleka i znojenja, biram fleke, ali me brine sto si rekla da prestaje da deluje...
i meni je cudno sto je poskupeo, jer je meni prijateljica pre par dana kupila po staroj ceni...
osim fleka,i uzasnog peckanja kad ga stavim, ja sam prezadovoljna rezultatom koji daje... samo da ostane tako..
Odgovori