GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
kole75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 08, 2009 11:57 pm

Re: GINEKOMASTIJA

Post od kole75 »

bio sam kod endokrinologa -kaze da pijem lekove....
odem kod plasticnog.....kaze kad oces operaciju....wtf
odem na onaj skener otkud znam sta je......kaze......nemas nista......i gotovo zavrsio sam .....bas me briga

Mislis ultra zvuk. Pa ni meni nisu nasli zlezde, samo masno tkivo. Ali sam ipak zakazao operaciju. To masno tkivo meni stoji jos kad sam imao 13god. i jedva 60kg sad imam 34god. i 85kg. Znaci kako se gojim tako i salo raste, nesto blaza varijanta nego Danijel.
kole75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 08, 2009 11:57 pm

Post od kole75 »

Uno-Problem napisao:bio sam kod endokrinologa -kaze da pijem lekove....
odem kod plasticnog.....kaze kad oces operaciju....wtf
odem na onaj skener otkud znam sta je......kaze......nemas nista......i gotovo zavrsio sam .....bas me briga
Mislis ultra zvuk. Pa ni meni nisu nasli zlezde, samo masno tkivo. Ali sam ipak zakazao operaciju. To masno tkivo meni stoji jos kad sam imao 13god. i jedva 60kg sad imam 34god. i 85kg. Znaci kako se gojim tako i salo raste, nesto blaza varijanta nego Danijel, sto je imao. :)
Uno-Problem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 24, 2009 11:11 pm

Post od Uno-Problem »

nne znam.....................................nije vazno....odustao sam......i pomirio sam se sa tim.......sta ima veze......
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Pa jeste bez veze. Umesto da resis problem ti odustajes. Al dobro svako sam donosi odluke i odgovara za svoj izbor :wink:
Urke10
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 6:15 pm

Post od Urke10 »

A ovo je stvarno odvratan problem.. Ne znam da li postoji gori problem za muskarca od ovog... Ustvari postoji :lol:
Igoor.l
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 31, 2009 5:26 pm

Post od Igoor.l »

Zdravo momci,

prije svega da vam pozelim sve naj u ovoj godini i da se svi resimo ovog problema ;) Meni je to jedan od ciljeva za ovu godinu ;)

Imam jedno pitanje ako neka zna odgovor:
Zasto se liposukcija masnog tkiva ne radi kroz otvor kroz koji se vadi mlecna zlezda, vec se prave dodatni oziljci?

Unaprijed zahvalan na odgovoru
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Iskreno ne znam tacno ali mislim da kroz rez na dodnjem delu areole ne moze da se pridje svuda gde treba...
Vladimir_V90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 27, 2009 1:29 am

Post od Vladimir_V90 »

Jel vas boli kad diras bradavicu ili slicno? Mene je bolelo kad mi se to pojavilo ali posle izvesnog vremena je prestalo da me boli.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Da, na pocetku puberteta su otekle i bile bolne, bol je prestao ali su ostale nadute.
Igoor.l
Novi član
Novi član

Post od Igoor.l »

Dejane veliko hvala na odgovoru.

imam jos dva pitanja:

Da li vadjenjem mlecnih zlezda moze doci da nekih drugih poremecaja u organizmu?
Da li je dovoljno da izvadim sledece nalaze (UZ dojki, krv) da li je to dovoljno za pocetak?

Hvala
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

1. Ne nema nikakvih problema jer one kod muskarca treba da su zakrzljale i ne vrse nikakvu funkciju. Kod ginekomastije one nisu zakrzljale i zato su naduvane (al opet nemaju funkciju). Citao sam da je povecan broj ginekomastija jer smo sve izlozeniji zenskim hormonima. Dosta unosimo preko hrane, pogotovo pileceg mesa, a znamo da se zivotinje kljukaju svime i svacime.
2. Potreban je pregled lekara, krvne analize, dr ce ti reci koje. UZ je pozeljan al ga ja npr nisam radio. To je sve dovoljno za procenu da li je potrebna operacija. Imas jos neke analize neposredno pred operaciju i to je to.
Igoor.l
Novi član
Novi član

Post od Igoor.l »

Dejane,

veliko hvala na brzom odgovoru. Tokom sledece nedelje zakazujem pregled kod endokrinologa pa cemo videti sta ce da kaze ;)

Pozdrav,
Igor
Vladimir_V90
Novi član
Novi član

Post od Vladimir_V90 »

Znaci sad sam 100% siguran da nije lipomastija... Ja se nadam da ce me ovaj endokrinolog poslati na operaciju iako mi je prolaktin visi nego sto treba. hvala na brzim odgovorima... Sto se tice pileceg mesa, jeo sam ga cesto al mrsav sam...
Brano123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 10, 2010 4:54 am

Post od Brano123 »

Imam 15 godina.Problem se pojavio prije godinu dana kada sam poceo da radim sklekove nakon 2 nedelje osjetio sam kuglicu na desoj strani malo kasnije pojavila se i na ljevoj na pocetku me nije boljelo pri dodiru sad boli i to dobro :-?
Vladimir_V90
Novi član
Novi član

Post od Vladimir_V90 »

Nisu sklekovi razlog ginekomastije... Ja sam cuo da je ginekomastija nasledna. :)
Odgovori