GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Brano123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 10, 2010 4:54 am

Re: GINEKOMASTIJA

Post od Brano123 »

inace nisam ni debeo 180 cm 62 gk ali sam se od prosle godine udebljao cak 17 kg...a sto se operacije tice nista srtasno imao sam operaciju otvorenog preloma noge ...samo legnes na sto i zaspes...
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Brano123 napisao:Imam 15 godina.Problem se pojavio prije godinu dana kada sam poceo da radim sklekove nakon 2 nedelje osjetio sam kuglicu na desoj strani malo kasnije pojavila se i na ljevoj na pocetku me nije boljelo pri dodiru sad boli i to dobro :-?
Ovo sto sam boldovao je kljucno :)
Urke10
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 6:15 pm

Post od Urke10 »

Idi ti kod endokrinologa sto pre mozes... Ne znam sta bi to moglo da bude. Al nije ginekomastija ili liptomastija, ako su samo te kuglice sto kazes..
danijel
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2005 11:04 pm

Post od danijel »

Brano123 napisao:Imam 15 godina.Problem se pojavio prije godinu dana kada sam poceo da radim sklekove nakon 2 nedelje osjetio sam kuglicu na desoj strani malo kasnije pojavila se i na ljevoj na pocetku me nije boljelo pri dodiru sad boli i to dobro :-?

Pa ono prvo pusti par meseci da vidis da li ce da nestane, a i imas 15 godina to je normalno, ako ne nestane onda idi kod lekara jer dosta muskaraca prolazi kroz to samo sto nekima kao nama ostane i posle puberteta a vecini prodje :)
DDPG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 21, 2010 6:06 am

Post od DDPG »

Pozdrav svima... vidim ima vas dosta s ovom mukom :-? . Ja sam iz Podgorice. Imam 17 godina, tezak sam 72kg i visok 180cm.

Kao manji sam bio debeo i mislio da su povecani grudi rezultat moje tezine... Za godinu dana, od pocetka 7. razreda do pocetka 8. osmog sam smrsao 15kg i porastao oko 10cm. Neki nisu mogli da me prepoznaju i govorili su mi kako sam se osušio :), ali se nisam otarasio problema sa grudima... Otac mi je rekao da ce to vjerovatno proć samo od sebe dokle ja napunim 16,17 godina, da trebam da radim sklekove itd,... Ja sam se vec tad sa 14 godina bio pomamio sto ću morat da čekam još 2-3 godine...

Poceo sam sa sklekovima u februaru-martu 2007. Tad nisam mogao normalno 10 da ih uradim, sad da me dignes u 5 ujutru iz kreveta mogu 50 da uradim a radio sam više puta i 60...

U aprilu prosle godine sam išao u teretanu pa sam prestao zbog škole...

Rekao sam ocu da mi je dosadilo da se više nosim s ovim i rekao mu da oću da idem kod doktora...

U maju sam otišo direktno kod endokrinologa(preko veze). Rekao mi je da je siguran da mi grudi nemaju veze sa žlijezdama već da je to rezultat naglog mršanja u pubertetu... tj. da imam oko bradavice nešto sala i višak kože... Rekao mi je da idem oko mjesec dana u teretanu, ne jedem nista slatko, vec samo voće i da ne pijem gazirano pa da dođem opet da pogleda ima li efekta...

Dva mjeseca sam išao u teretanu redovno(jun i jul), bukvalno ništa gazirano popio nisam i možda sam pojeo poneki keks u 2-3 nedjelje i bukvalno nikakve razlike... Tako da mi propade i ovo zadnje ljeto i rekoh sebi da iduće s ovim sranjem neću dočekat...

Poslije odlaganja i čuda bio sam juče opet kod doktorice endokrinologa, i ona je rekla da misli da je sve u redu što se žlijezda tiče i dala mi neki papir da trebam na ultra-zvuk i još neka čuda... Tako da me intresuje vaše mišljenje i ako može da mi pojasnite kako ide procedura sa uputima, papirima, od koga do koga treba da šetam i pošto bih volio da odem na operaciju koliko bi mi trebalo vremena dokle dođem pod nož...

Sad... nisu mi grudi pretjerano velike... imam povećane bradavice i recimo da je situacija nesto gora nego sto je kod mileta90 na prvoj strani... Iako je vjerovatno u pitanju lipomastija ne pričajte mi da treniram jer sam se ubio od treniranja pa ništa... a i vidio sam na drugim forumima da nekima i u slučaju lipomastije nije pomagao trening. Neki su već rekli da bi salo moglo da se pretvori u mišić i slično, ali ne u mom slučaju... Šta više, dosta sam fino napucao grudne mičiće i tačno osjećam razliku i prelaz sa mišića na salo(ili šta li je već) sa donje strane bradavice... Šta ima više da se kaže? 8) Uživam u svim čarima ovog problema - neprijatno se osjećam u tankim majicama, majicama kratkih rukava,... ne smijem da skidam majicu, ne mogu da idem na more... tako da mogu i sjutra bih otišo na operaciju... Šta ti je mjesec dana da nosiš zavoje... i nek operacije boli koliko oće al da poslije živiš normalno. Pročito sam na jednom američkom forumu, neki idiot ima ginekomastiju sa skoro 30 godina i oženjen je i nikad pred ženom nije skinuo majicu. Ne znam za vas, meni ovo ni malo ne zvuči primamljivo :lol:

... i rekao bih branu132 da se ne igra sa zdravljem i da što prije ide kod doktora
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Tvoja prica je apsolutno "standardna"... Sledi ti pregled kod plasticnog hirugra, da se dogovoris sa njim oko operacije i analiza koje su potrebne.
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

Samo da ti odgovorim za ovo: "Neki su već rekli da bi salo moglo da se pretvori u mišić i slično". Nema sanse da se salo pretvori u misic, jer nisu istog sastava. Moze samo da se dobije misic ispod sala, i malkice skine to salo, al ne u potpunosti... Ja evo cekam april. Tek mi je tad zakazan pregled kod endokrinologa. Nadam se da ce do leta da me operisu i da konacno pocnem da zivim...
DDPG
Novi član
Novi član

Post od DDPG »

Sad to me intresuje, treba li mi samo ultra-zvuk i analiza krvi da bi me poslali kod hirurga? Treba li endokrinolog da mi da uput za hirurga? Mogu li ja da idem na operaciju buduci da imam 17 god.(jes da sam iz CG ali pretpostavljam da je isti sistem i kod nas) tj. da sam maloljetan? Koliko sam shvatio kod ginekomastije postoji neka šansa da se žlijezde vrate na normalno oko 20-te godine tj. da ginekomastija nestane međutim sa lipomastijom se ništa ne dešava budući da se radi o salu. Sad mene, iskreno, ne intresuje mišljenje doktora bi li ja trebo da idem na operaciju ili ne jer oni nikako ne mogu doživjeti problem kao ja... Inače sad kad sam mlađi bio, zajebavali su me za to, a i moj najbolji drug mi je rekao da mi grudi djeluju smiješno te da mi salo ispod mišića koje sam fino napucao(kako je on reko) djeluje kao kesice. Inače se suzdržavao da išta komentariše da me ne bi uvrijedio dok ja nisam pitao... Stoga mišljenje doktora mi ne treba, već papirčine koje će mi omogućiti da što prije odem na operaciju...

I zanima me iskustvo onih koji su već uradili operaciju? Koliko nakon operacije se leži u bolnici? Nedje sam pročito da grudi ostanu natečene neko vrijeme poslije operacije. Ako je tako, koliko vremena? Poslije koliko vremena mogu nastaviti sa fizičkim aktivnostima, vježbama itd. i smijem li moram li da dodatno srežem broj knjiga koje nosim u školu :) da ne bi vršio pritisak na grudi?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Sve je vec pisano, koristi search i nacices :wink:
Mozes pregledati moje postove...
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

DDPG napisao:Sad to me intresuje, treba li mi samo ultra-zvuk i analiza krvi da bi me poslali kod hirurga? Treba li endokrinolog da mi da uput za hirurga? Mogu li ja da idem na operaciju buduci da imam 17 god.(jes da sam iz CG ali pretpostavljam da je isti sistem i kod nas) tj. da sam maloljetan? Koliko sam shvatio kod ginekomastije postoji neka šansa da se žlijezde vrate na normalno oko 20-te godine tj. da ginekomastija nestane međutim sa lipomastijom se ništa ne dešava budući da se radi o salu. Sad mene, iskreno, ne intresuje mišljenje doktora bi li ja trebo da idem na operaciju ili ne jer oni nikako ne mogu doživjeti problem kao ja... Inače sad kad sam mlađi bio, zajebavali su me za to, a i moj najbolji drug mi je rekao da mi grudi djeluju smiješno te da mi salo ispod mišića koje sam fino napucao(kako je on reko) djeluje kao kesice. Inače se suzdržavao da išta komentariše da me ne bi uvrijedio dok ja nisam pitao... Stoga mišljenje doktora mi ne treba, već papirčine koje će mi omogućiti da što prije odem na operaciju...

I zanima me iskustvo onih koji su već uradili operaciju? Koliko nakon operacije se leži u bolnici? Nedje sam pročito da grudi ostanu natečene neko vrijeme poslije operacije. Ako je tako, koliko vremena? Poslije koliko vremena mogu nastaviti sa fizičkim aktivnostima, vježbama itd. i smijem li moram li da dodatno srežem broj knjiga koje nosim u školu :) da ne bi vršio pritisak na grudi?
Evo ovako. Prvo odes kod doktora opste prakse. Onda te on malo pregleda, pa ti da uput za endokrinologa. Kad odes kod endorinologa onda se radi ultra-zvuk, analiza krvi i sta je sve potrebno. Nemam pojma posto tek na pregled idem u aprilu. Onda te pregleda hirurg. E onda, ako hirurg i endokrinolog odobre operaciju ( mora tako posto si maloletan) tek onda mozes na operaciju. Rekli su mi da je takva procedura.
Ja sad cekam april da odem kod endokrinologa posto sam i ja maloletan, jos sam mladji godinu od tebe. Pa se nadam da ce odobriti i da pocnem da zivim vise normalnim zivotom.
Neko je rekao da se ostaje u bolnici jos jedan dan, i da posle moras mesec dana ili tri da nosis neki steznik da bi se vratilo na normalu... Eto to bi bilo to :)
DDPG
Novi član
Novi član

Post od DDPG »

OK, uglavnom sam sve pročito :) No rekoh ako može neko da malo detaljnije da objasni, ali nije problem... Idem u srijedu na još neke preglede pa ću vas informisat o napretku, kako se što bude dešavalo...

pozdrav i da se svi što prije riješite ovoga :)
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Sta te tacno zanima?
DDPG
Novi član
Novi član

Post od DDPG »

Pošto sam pročito neđe da grudi ostanu natečene do nedjelju dana i tek onda može fino da se vidi ishod operacije(nije ništa strašno samo me intresuje) a ovdje sam pročito da su neki iz bolnice komentarisali da je sve super pa pretpostavljam da kod njih nije ništa oteklo :) . Mada, moguće da to varira od osobe do osobe.

I pročito sam da osoba koja je imala operaciju neko vrijeme ne smije da se fizički napreže pa me zanima koliko to traje?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Otoci su individualni, ja ih i nisam imao nesto posebno.
Za fizicku aktivnost bez kontakta ce ti trebati nekih mesec dana (sklekovi, neke vezbe itd...), a za sport sa kontaktom (kosarka-gde ima guranja, borilacki sportovi...) malo vise ali opet je i to individualno.
DDPG
Novi član
Novi član

Post od DDPG »

Ok, hvala 8)
Odgovori