GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Uno-Problem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 24, 2009 11:11 pm

Re: GINEKOMASTIJA

Post od Uno-Problem »

ajd sad ja ponovo........za max 4 meseca punim 18 god..i ocu da idem kod..doktora -hirurga( sad ne znam tacno-u sledecem postu cu reci) Dejan je tamo operisan..

Slika

na gornjoj slici..je kada je opusteno...a doNJa..slika..je kada ..ih "stipnem" i tako kad se skinem negde...svakih...10 min "stipnem" i meni se cini da je ok.... msm .ne moze biti .ok....ali naspram onog gore.. ok je
Urke10
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 6:15 pm

Post od Urke10 »

Uno-Problem napisao:ajd sad ja ponovo........za max 4 meseca punim 18 god..i ocu da idem kod..doktora -hirurga( sad ne znam tacno-u sledecem postu cu reci) Dejan je tamo operisan..

Slika

na gornjoj slici..je kada je opusteno...a doNJa..slika..je kada ..ih "stipnem" i tako kad se skinem negde...svakih...10 min "stipnem" i meni se cini da je ok.... msm .ne moze biti .ok....ali naspram onog gore.. ok je
Kolko ja vidim ovo je ginekomastija. Al stvarno nije nista strasno. Nek ti je sa srecom!
Uno-Problem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 24, 2009 11:11 pm

Post od Uno-Problem »

Verovatno je neki "blagi" oblik...al ono... .zato sam par puta odustajao od lechenja.....i sada .....sacekacu 18 god , pa da idem kod Momcilovica...(hirurg.u klinickom centru vojvodina) - vec sam jednom bio kod njega..reko mi je da ne moze da me pregleda..zato sto sam maloletan
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

Uno-Problem napisao:Verovatno je neki "blagi" oblik...al ono... .zato sam par puta odustajao od lechenja.....i sada .....sacekacu 18 god , pa da idem kod Momcilovica...(hirurg.u klinickom centru vojvodina) - vec sam jednom bio kod njega..reko mi je da ne moze da me pregleda..zato sto sam maloletan
Ajde nek ti je sa srecom
DDPG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 21, 2010 6:06 am

Post od DDPG »

Bio sam kod ljekara opste prakse i dobio uput za ultra-zvuk i neku analizu krvi... Reci cu vam kad bude bilo sto novo...
DDPG
Novi član
Novi član

Post od DDPG »

Uzeli su mi uzorak krvi. Rezultate trebam da podignem za nedjelju dana.
Bio sam i na ultra-zvuku. Evo ga nalaz:
-------------------------------------------------------------------------------------------------
ULTRASONOGRAFIJA OBJE DOJKE I AKSILA:

PRISUTNI ZNACI GINEKOLIPOMASTIJE U DOJKAMA OBOSTRANO, IZRAŽENIJE LIJEVO BEZ IZDVAJANJA TU ZONA. U AXILLAMA NEMA PATOLOŠKIH LGL.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ako neko ima neki komentar neka slobodno kaže ili savjet na osnovu svog iskustva 8)

Pozdrav
kole75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 08, 2009 11:57 pm

Post od kole75 »

Sad sam stigao iz KCV gde sam operiso lipomastiju, i proveo 4 dana. Znaci otiso sam 16 utorak, operisali me u sredu, dva dana nosio one bocice(drenove) i evo u subotu stigo kuci.
Kolko sam uspeo da vidim dok su me previjali, znaci isto kao sto je i Danijel opisao. Nadam se da ce vremenom izgledati bolje.
Kad bude moglo valjalo bi ubaciti bazen, teretanu, pravilnu ishranu, ne znam za proteine i ostalo.
Sta reci posle svega :) , nije bas sjajno u drzavnoj ustanovi ali 'dzabe je', istrpis tih pet dana i miran si. Osoblje je OK, sestrice :wink: ...
Sad nosim elasticni zavoj dve nedelje, pa kad ga budem skino, cu da okacim fotke.
Pozz
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

kole75 napisao:Sad sam stigao iz KCV gde sam operiso lipomastiju, i proveo 4 dana. Znaci otiso sam 16 utorak, operisali me u sredu, dva dana nosio one bocice(drenove) i evo u subotu stigo kuci.
Kolko sam uspeo da vidim dok su me previjali, znaci isto kao sto je i Danijel opisao. Nadam se da ce vremenom izgledati bolje.
Kad bude moglo valjalo bi ubaciti bazen, teretanu, pravilnu ishranu, ne znam za proteine i ostalo.
Sta reci posle svega :) , nije bas sjajno u drzavnoj ustanovi ali 'dzabe je', istrpis tih pet dana i miran si. Osoblje je OK, sestrice :wink: ...
Sad nosim elasticni zavoj dve nedelje, pa kad ga budem skino, cu da okacim fotke.
Pozz
E cestitam. Nek ti je sa srecom :D
DDPG
Novi član
Novi član

Post od DDPG »

kole75 napisao:Sad sam stigao iz KCV gde sam operiso lipomastiju, i proveo 4 dana. Znaci otiso sam 16 utorak, operisali me u sredu, dva dana nosio one bocice(drenove) i evo u subotu stigo kuci.
Pozz
Čestitke i od mene... i da se brzo oporaviš :D
kole75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 08, 2009 11:57 pm

Post od kole75 »

Hvala puno!
Moracu jos mesec dana da nosim ovaj zavoj :-? . Danas su mi skinuli "konce" ustvari najlon, treba da uzmem gel za oziljke, vec pijem chymoral za otoke. Jos uvek mi izgleda malo ulegnuto mozda i zbog zavoja, nemam pojma videcemo.
danijel
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2005 11:04 pm

Post od danijel »

To kole majstoru :D evo i meni se polako popunjava vec sam krenuo sa teretanom i tako al kada stisnem misic onda se malo izoblici al valjda ce to doci na svoje mesto :D A videces kako ti se polako popunjava samo nemoj svaki dan da gledas to ce dugo traje :D poz
F12345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 8:02 pm

Post od F12345 »

Поздрав свима.
Сутра ми је операција,мало сам узнемирен али и срећан јер ћу најзад решити овај проблем.Свако ко има гинекомастију зна колики је пре свега психички проблем,а може постати и озбиљан здравствени(стварање злоћудног тумора).
Волео бих да ми неко ко је већ обавио операцију напише колико је времена одприлике потребно да бих се вратио физичким активностима(теретана и трчање)?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

3-5 nedelja lakse i srednje aktivnosti bez kontakta, a kontaktne sportove barem 8 nedelja jer ce samo bradavice ipak biti malo bolne na udarce i slicno.
F12345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 8:02 pm

Post od F12345 »

Хвала на брзом одговору и имам само још једно питање заборавио сам у прошлом посту:
Да ли може после 2-3 дана да се изађе у напоље и да се прошета?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

U principu da ali ne mora da znaci. Zavisi od drenova, ja ih nisam imao i izasao sam sutradan iz bolnice, samo sam bio pogrbljen zbog steznika. Neki su ovde imali drenove, pa se tad verovatno duze lezi u bolnici.
Odgovori