Sladoledi za dijabeticare
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta
-
Diabeta
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ma, pravi od čega hoćeš i uživaj!
Visine šećera posle klope su osnovni parametar 
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
Jesen stize dunjo moja
- Aktivan član

- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Sorbitol, acesulfam kalijum, aspartam itd imaju laksirajuci efekat. Mislim da je to razlog ogranicenja. Osim toga, rijec je o hemijskim proizvodima te ne treba pretjerivati.
Sto se fruktoze tice, s obzirom na to koliko voca jedem svakodnevno, 60 gr je smijesno
Ali i ovde je rijec o konzumiranju direktno iz voca a ne iz epruvete.
Sto se fruktoze tice, s obzirom na to koliko voca jedem svakodnevno, 60 gr je smijesno
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
-
Jesen stize dunjo moja
- Aktivan član

- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Pogledajte na svakoj fruktozi to pise... na cokoladi itd.
Mislim da cak i na ovom frikom sladoledu pise. Medjutim nema logike jer zasto bi neko ogranicavao koliko voca sme dnevno da se pojede? Fruktoza je vocni secer iz voca zar ne? Znaci sve prirodno, kao da jedete jabuke i breskve?
Mislim da cak i na ovom frikom sladoledu pise. Medjutim nema logike jer zasto bi neko ogranicavao koliko voca sme dnevno da se pojede? Fruktoza je vocni secer iz voca zar ne? Znaci sve prirodno, kao da jedete jabuke i breskve?
Bye bye little lady
-
Diabeta
- Saradnik
- Kontakt:
Nisam se udubljivala mnogo u ovu temu, samo glasno razmišljam... Možda je ograničenje stavljeno da se ne bismo prejedali, jer i fruktoza diže šećer
Svakako jedemo voće, ali ne smažemo 2 kile
(nadam se) 
- mikalja
- Stalni član

- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
E nazdravljemary napisao:Ja sam pronašla Natreen puding u Tempu ali se nisam usudila da ga isprobavam.
Zapravo, u više navrata uspela sam Natreenom ( dve tabletice na jezik) da podignem šećer i niko me neće ubediti da ne utiče na šećere u krvi.
Pozdrav za sve....
U frikom sladoledu ima sorbitola,a za Milku ne znam...mozda nije fora u fruktozi...lupam :pJesen stize dunjo moja napisao:Pogledajte na svakoj fruktozi to pise... na cokoladi itd.
haha...ma pise ti tamo koliko je grama jedna jedinica.Ako ne pojedes cijeli puding,ne brini.(jer znam da si tip II)Ja sam ga jela dosta puta.mikalja napisao:E nazdravljemary napisao:Ja sam pronašla Natreen puding u Tempu ali se nisam usudila da ga isprobavam.
Zapravo, u više navrata uspela sam Natreenom ( dve tabletice na jezik) da podignem šećer i niko me neće ubediti da ne utiče na šećere u krvi..Ja tek chula za taj puding natreen i sad ovo prochitah ,i ispuha ko dushitza !A danas sam tako bila napenalila da ga trazim i radovala se kao dete jbg!
..Bash bi' ne na treen, tren' nego i bez tren ...
Pozdrav za sve....
- mikalja
- Stalni član

- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Ako ne pojedem celi puding?Ana_ napisao:haha...ma pise ti tamo koliko je grama jedna jedinica.Ako ne pojedes cijeli puding,ne brini.(jer znam da si tip II)Ja sam ga jela dosta puta.mikalja napisao:E nazdravljemary napisao:Ja sam pronašla Natreen puding u Tempu ali se nisam usudila da ga isprobavam.
Zapravo, u više navrata uspela sam Natreenom ( dve tabletice na jezik) da podignem šećer i niko me neće ubediti da ne utiče na šećere u krvi..Ja tek chula za taj puding natreen i sad ovo prochitah ,i ispuha ko dushitza !A danas sam tako bila napenalila da ga trazim i radovala se kao dete jbg!
..Bash bi' ne na treen, tren' nego i bez tren ...
Pozdrav za sve....
Mozete li da stupite u kontakt sa nekim vecim super marketom i da ih pitate o mogucnosti uvoza "Diät", tj dijetetskih, proizvoda Dr. Oetkera? Oni prave i pudinge i slagove i vocne jogurte sa aspartamom, sa jednocifrenim kolicinama UH na sto grama a sa fantasticnim ukusom.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
-
Diabeta
- Saradnik
- Kontakt:
Tu i tamo možemo naći ponešto od Dr. Oetkerovih proizvoda. Pitaćemo čika Miškovića...

Ovdje od dr.oetkera ima light slag.I imamo natreen pudinge i neke vocne jogurte...slagom sam zadovoljna,ali dodajem tecnog Natreena jer je bez malo bezukusan.Inace je grejtBoJJo napisao:Mozete li da stupite u kontakt sa nekim vecim super marketom i da ih pitate o mogucnosti uvoza "Diät", tj dijetetskih, proizvoda Dr. Oetkera? Oni prave i pudinge i slagove i vocne jogurte sa aspartamom, sa jednocifrenim kolicinama UH na sto grama a sa fantasticnim ukusom.