pitanje

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

diabetis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 12, 2004 12:09 pm

Post od diabetis »

prosao sam skoro ceo Nis i ne mogu naci trakice za merenje acetona, da li postoji neki drugi naci za odredjivanje acetona u mokraci? :o
diabetis
Novi član
Novi član

Post od diabetis »

Brana napisao:Ja sam novi ovde, i molio bih da mi neko kaze koje su dozvoljene dnevne oscilacije secera u krvi?Nisam dijabeticar, i nista o tome ne znam ali, mi se dogadja da u toku dana imam skokove secera izmjerenog u krvi do 10, a ujuto na taste mi je nivo normalan 5,1. Unapred zahvalan...
i ja sam ovde nov, ali obrati se lekaru mislim da ti je to najsigurniji resenje. :-?
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mary »

Kada u toku dana? Jako je važno koliko vremena prođe od poslednjeg obroka do merenja šećera! Izmeri šećer 2 sata posle obroka, bez grickanja do merenja i ukoliko je normalan sve je u redu. :D
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

diabetis napisao:prosao sam skoro ceo Nis i ne mogu naci trakice za merenje acetona, da li postoji neki drugi naci za odredjivanje acetona u mokraci? :o
Poslaću ti ja pouzećem, 50 kom. košta 387 din (+ptt). Ako ti odgovara, javi adresu. Takođe, daj kontakt za neku apoteku u Nišu, pa ćemo da se pobrinemo da redovno distribuiramo tamo :)
diabetis
Novi član
Novi član

Post od diabetis »

Jednom sam pitao ali ako su vam vrednosti do 8,9, ujutro do 6.8
a mokrite samo danju 4,5 puta sta da se radi(tj. da li tu nesto ne stima)? :o :P
Odgovori