pitanje
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
U kratkom periodu od par meseci dok sam ja bila na izuzetno malim dozama rekli su mi da postoji mogućnost da šećere kontrolišem samo mutnim insulinom - jedna doza dnevno i to ujutru. Na žalost moje doze su opet skočile. Mislim da je u početku najgore što kada god ti doze padnu ti se nadaš da si blizu rešenja i da će se desiti neko čudo u tvom organizmu. Na žalost to je uvek samo remisija!!!
Ipak i ona može biti super ako potraje. Kod mene je trajala samo 2 meseca ali može da traje i više od godinu dana. 

-
- Aktivan član
Sada je sve OK kada je težina i visina u pitanju ali brine me povećana potreba za insulinom. Optimalna se izračunava tako što težinu množiš sa 0.6 = optimalna dnevna potreba. Problem je što se gojim i zbog bebe - doduše mnogo manje nego u prvoj trudnoći ali onda takve kalkulacije više ne važe. Sve će morati da čeka februar! 

-
- Aktivan član
Nikada nećeš moći u potpunosti da se pridržavaš liste. Moraćeš da uneseš malo fleksibilnosti. Jedi koliko si gladan ali vodi računa šta jedeš. Bitno je da hrana bude dinstana - nikako pržena mada i to možeš ponekad. Ja se dobro snalazim obzirom da u mojo kuči ja kuvam pa mi je znatno lakše. Ne jedem svinjsko meso, slatkiše, jedem puno salata , voće jer bez njega ne mogu da živim... Ma u principu se normalno hranim ali bez masnoća i šećera. Naravno jedem crni hleb i jako puno žitarica
Količina koju ću pojesti zavisi i od toga koliko sam tog dana aktivna ili ne. Naravno imam 5 obroka i nema grickanja između njih i kod mene je sve na vreme! Doručak - obično žitarice, užina voće, ručak normalan: povrće, meso, salata, Dr. užina opet voće i lagana večera - salate, povrće i sl.

Količina koju ću pojesti zavisi i od toga koliko sam tog dana aktivna ili ne. Naravno imam 5 obroka i nema grickanja između njih i kod mene je sve na vreme! Doručak - obično žitarice, užina voće, ručak normalan: povrće, meso, salata, Dr. užina opet voće i lagana večera - salate, povrće i sl.

-
- Aktivan član
Znam da ne bi trebalo ali ja to već radim na osnovu osećaja. U principu moja ishrana je poprilično ustaljena. Odnos vrsta hrane je često veoma sličan - najviše povrća i žitarica, pa meso, pa onda sve ostalo... Doduše voće je kod mene možda i previše zastupljeno jer zaista ga obožavam ali uvek ide kao užina. Problem mi je da izbegavam grožđe i banane pa se ponekad pomalo i opustim.