pitanje

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

diabetis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 12, 2004 12:09 pm

Post od diabetis »

diabetis napisao:kako se kotiste tracice i u kojoj granici se treba kretati? :o
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mary »

Tračice kratko potopiš u uzorak mokraće. Ne mora biti prva jutarnja već bilo koja u toku dana. Acetona ne bi trebalo da bude uopšte! Meri se u rasponu od negativnog - znači nema ih, pa do 4 plusića što je vrišteće kritično! Tračica menja boju u odnosu na količinu acetona u mokraći a tablicu sa nijansama imaš na kutiji. Najbolje je da tražiš tračice koje su samo za acetone i glukozu u mokraći pošto ima nekih koje su za još neke analize koje ti zapravo i nisu potrebne u kućnoj režiji. :wink:
diabetis
Novi član
Novi član

Post od diabetis »

sto se tice one knjige trazio sam je juce ,i nisam je nasao jer me svi pitaju kako se zove a ja na to nisamimao odgovor ,zna li neko?a sto se tice pumpe kako se ugradjuje ? :roll:
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Prvo treba socijalno da se smiluje da ti da pumpu! :x Kada ti je odobre onda ideš u bolnicu da ti je ugrade i da te obuče da rukuješ pumpom. :-?
Ako misliš na Brojsovu knjigu mislim da se zove "Rak i leukemija" ali nisam sigurna. Imam ja negde primerak pa ako je ne nađeš daću ti da kopiraš :)
diabetis
Novi član
Novi član

Post od diabetis »

odlicno,ali prvo da vidim da li mogu da je nadjem, mada ima jos jedna metoda koju su dali dva ruska doktora mada o tome ne znam jos nista ali cu se raspitati. :roll:
Poslednja izmena od diabetis u Sre Nov 17, 2004 2:31 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.
diabetis
Novi član
Novi član

Post od diabetis »

kako je ugradjuju? :P
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

najbolje da ti to objasni Dijabeta jer je lično prošla kroz to :D
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Nema tu neke posebne ugradnje, zalepis kateter na tibu i furas. Kako sve to izgleda u praksi, pogledaj na www.diabeta.net :D
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Tracice za urin koje moj drugar uvozi su za glukozu, ketone i pH vrednost i kostaju 387 dinara 50 komada. Zovu se Combi-Screen.
diabetis
Novi član
Novi član

Post od diabetis »

a sta radis nocu, posto znam da ona ispusta po 0.7 jed. izmedju obroka , tj. zanima me da li se skida pre spavanja i da li je skidas kada se bavis nekim aktivnostima (npr. sport)? :o
diabetis
Novi član
Novi član

Post od diabetis »

da li i za ovo treba aparat i ako treba, koji(cena)?, posto vidim da meri i glukozu, a i veoma su jeftine. :roll: :lol:
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Ne postoji aparat za tračice za urin. jednostavno ih potopiš u uzorak mokraće. Ništa lakše! :D
diabetis
Novi član
Novi član

Post od diabetis »

zar one mere glukozu iz mokrace? :roll:
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Da i glukozu u mokraći i acetone.
Postije i one koje mere još neke stvarčice ali mislim da ti nisu potrebne
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

diabetis napisao:a sta radis nocu, posto znam da ona ispusta po 0.7 jed. izmedju obroka , tj. zanima me da li se skida pre spavanja i da li je skidas kada se bavis nekim aktivnostima (npr. sport)? :o
Pumpa ispusta izmedju 0.1 i 2.0 izmedju obroka, isprogramira se onako kako odgovara TVOM organizmu :D
Odgovori