Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Tračice kratko potopiš u uzorak mokraće. Ne mora biti prva jutarnja već bilo koja u toku dana. Acetona ne bi trebalo da bude uopšte! Meri se u rasponu od negativnog - znači nema ih, pa do 4 plusića što je vrišteće kritično! Tračica menja boju u odnosu na količinu acetona u mokraći a tablicu sa nijansama imaš na kutiji. Najbolje je da tražiš tračice koje su samo za acetone i glukozu u mokraći pošto ima nekih koje su za još neke analize koje ti zapravo i nisu potrebne u kućnoj režiji.
sto se tice one knjige trazio sam je juce ,i nisam je nasao jer me svi pitaju kako se zove a ja na to nisamimao odgovor ,zna li neko?a sto se tice pumpe kako se ugradjuje ?
Prvo treba socijalno da se smiluje da ti da pumpu! Kada ti je odobre onda ideš u bolnicu da ti je ugrade i da te obuče da rukuješ pumpom.
Ako misliš na Brojsovu knjigu mislim da se zove "Rak i leukemija" ali nisam sigurna. Imam ja negde primerak pa ako je ne nađeš daću ti da kopiraš
odlicno,ali prvo da vidim da li mogu da je nadjem, mada ima jos jedna metoda koju su dali dva ruska doktora mada o tome ne znam jos nista ali cu se raspitati.
Poslednja izmena od diabetis u Sre Nov 17, 2004 2:31 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.
a sta radis nocu, posto znam da ona ispusta po 0.7 jed. izmedju obroka , tj. zanima me da li se skida pre spavanja i da li je skidas kada se bavis nekim aktivnostima (npr. sport)?
diabetis napisao:a sta radis nocu, posto znam da ona ispusta po 0.7 jed. izmedju obroka , tj. zanima me da li se skida pre spavanja i da li je skidas kada se bavis nekim aktivnostima (npr. sport)?
Pumpa ispusta izmedju 0.1 i 2.0 izmedju obroka, isprogramira se onako kako odgovara TVOM organizmu