diarera i diabetis

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
2007
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 15, 2007 11:29 am

Post od 2007 »

Evo i mene svez sa malo visokim secerom sada mi je 14.6,bio sam kod tog toktora danas i ovako on je slab sto se tice inzulina pa cu morati da nadjem endokrinologa,ali uzeo je krv da posalje na probu da vidi zasto mi oticu noge i zasto su crvene.
Ali jos nasao je da imam vode u koljenima pa kaze da i to moze biti uzrok posto stvarno na obadvije noge kod casica na koljenima kao male ili malo vece kugle skoro ko omanje jaje al ja sam to imao i prije ovoga doduse ne ovolike al eto i uvijek sam mislio da su to misici sada kaze da je to voda,sta se obicno radi kada nadju vodu u koljenima i na koji nacin se to izbacuje.

Jeo sam krisku hljeba sa trapist sirom malo sudzuke i jedan lajt sok to sam jeo sinoc bojjo,al evo sada sam opet uzeo insulatard 12 i 3novorapid pa vidjet cemo.
Postao sam *sladak*...
2007
Stalni član
Stalni  član

Post od 2007 »

E siroce malo, bas te napalo..Idi ti druze zbog toga kod onog dr opste prakse ako traje vec danima, mozda je neka viroza, pa ti to dodatno otezava kontrolu secera. Ili ti je eventualno organizam preiscrpljen od svega, trpe svi organi kad su seceri dugo visoki.. I pod br 1 sasvim sigurno si pod stravicnim stresom: prvo visemesecne zdravstvene tegobe, smrsao silne kilograme, posao, bebica (pozitivan stres ali je stres), pa sad prihvatanje dijabetesa i borba sa njim.. Ne znam da li si u mogucnosti da malo iskuliras sa poslom dok se ne sredis, bilo bi dobro.
Vidis da smo se svi saziveli s'tvojom situacijom, pa mora to onda biti sve dobro. Nek te zena lepo ususka, pa na spavanjac..
pozz[/quote]

Danas sam otisao ranije sa posla jer sam bio dosta slab drzi me ova prehlada i kasljem dosta,kazem osjecam veliku vrucinu unutar a nemam temperaturu, :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Postao sam *sladak*...
jasbi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 9:08 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od jasbi »

E, ljudi, pošto ste se svi okupili ovde turiću ovaj link ovde da možete pročitati svi. Nadam se da se Dijabeta neće ljutiti. U pitanju je priča o načinu ishrane, mada ima i neki aparat, ali to mi još uvek nije baš najjasnije.

http://www.nultaterapija.com/zitarice.html
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

jasbi napisao:E, ljudi, pošto ste se svi okupili ovde turiću ovaj link ovde da možete pročitati svi. Nadam se da se Dijabeta neće ljutiti. U pitanju je priča o načinu ishrane, mada ima i neki aparat, ali to mi još uvek nije baš najjasnije.

http://www.nultaterapija.com/zitarice.html
E Ljudi moji :) .Josh malo chekam kad ce nam predloziti Gradjaru za menzu :P .Pa shta drugo, trece :oops: .NE meso,ne zitarice,ne slatko ,ne voce.ONda cement,gvozdje,drvo a da siporeks on je mekan :lol: :lol: :lol: :lol: .Maaaaaa?ciaooooooo :wink:
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Siporeks hehehehhe e bas me nasmija :)

2007, kakav sok light? Marka? Ja mislim da je do soka. Bolje uzmi solju mlijeka.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
2007
Stalni član
Stalni  član

Post od 2007 »

bojjo to je onaj svedski sok fun light,na razblazivanje,evo me sada kuci bolujem dobio sam upalu uha i boli me ludo,neznam sta me vise nece snaci
Postao sam *sladak*...
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

2007 napisao:bojjo to je onaj svedski sok fun light,na razblazivanje,evo me sada kuci bolujem dobio sam upalu uha i boli me ludo,neznam sta me vise nece snaci
Izgleda da je tebi imunitet opao , i sad ove promene i jesu luuuuuude i napada te svaki virus.A organizam nemocan da se brani.Malo povedi rachuna o ovim promenama naglim .Oblachi se i prilagodjavaj vremenu a ne datumu :-? .em mi vraga bash te spopalo sve .NEDAJ SE :wink: .Pi vitamin c a sok ako je shvedski ne mora znachiti da je dobar,Bolje pij chajeve bre od koprive i zdravije i korisnije i jeftinije :wink: ciaos
2007
Stalni član
Stalni  član

Post od 2007 »

mikalja ja neznam hocel meni biti bolje al od kako je ovo pocelo bolesti se samo nizu jedna drugu,a doslo je do toga da moram ostati u kuci i odlezati ove bolesti i jos najgore sto ja nisam navikao biti tko vezan u kuci,uh :roll:ej a caj od koprive ma ludo vec se najezim kad pomislim
Postao sam *sladak*...
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Mnogi se mi nismo navikli na shto shta, pa kad se mora?Mora se.Na zalost shvatimo to onda kad moramo :-? Jezish se na chaj od koprive e e eeeee jezim se i ja na mnogo shta pa ako hocu da mi bude bolje na jezenje zaboravim :x .Ajde ne budi razmazen nego lechi se ,lezi pij chajeve za sad caos :wink:
mmila
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 12:06 pm

Post od mmila »

Dobro vece svima!
2007 - upala uva na sve, e stvarno sad vise.. Nemam komentar osim da izdrzis. Onda definitivni "deo" tih secera mozes prepisati tim ostalim tegobama, pa bi bilo lepo da te sto pre prodje.. Nisi javio "kakav si danas"? Evo i ja sam u "permanenciji" - danas sam pocela uzimati analoge pa budno pratim stanje.. Ajde ozdravi sto pre,
pozz
2007
Stalni član
Stalni  član

Post od 2007 »

Evo mene mmila,bio sam danas mnogo lose a sada sam malo bolje sve me boljelo i kosti i glava i uho ma sve al jutros na dorucku secer je bio 14.3 i onda se zakuco na 10.1 cijeli dan sve do sada kada je bio 15 pa sam uzeo malo extra novorapida,nego sta ti je permanencija,a sta su ti analozi i zasto pratis budno stanje,malo nerazumjem.... :lol: :lol:
Postao sam *sladak*...
mmila
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 12:06 pm

Post od mmila »

Konacno malo poboljsanja kod tebe, i odma i smajlici bolji, superiska. Ali ovaj te secer zeza i dalje.. Ne znam, mislim da povecavas jos insulatard, taj jutarnji bas bode oci. Povecaj jednu po jednu jedinicu, tako sigurno ne mozes preterati.
Ja to saljivo - da sam u permanenciji-pripravnosti jer sam danas pocela sa koriscenjem analoga (ti vec koristis jedan - actrapid); ja sam do sada bila na "humanim" insulinima, ali sam zbog JAKO cestih hipoglikemija trazila ove druge. Zato sada pratim situaciju vise nego obicno, da bi se snasla sto pre, jer organizmu, valjda treba vremena da se navikne na novi insulin, a i doze ce verovatno trebati korigovati zbog promene.

Da, to sam jos htela da pitam, ne znam otkud to da koristis tu kombinaciju insulina - jedan ti je humani a jedan analog. Uglavnom ide ili jedna ili druga varijanta (ne kombinuju se). Analozi bi trebalo da su generalno bolji (brzi i stabilniji) u svom dejstvu, i zato ti na svom prvom pregledu kod endokrinologa trazi da ti umesto "insulatarda" da "levemir". Evo jas ga sad bas uzela I put, javicu ti iskustva, i TOPLO se nadam da cu i ja kao i vecina koji ga koriste biti zadovoljna, pa nisam ja valjda jedini baksuz...Nadam se da si me razumeo sta sam sve natrabunjala..I da, jesi li dobio konacno uput za endokrino.?
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Meni nikako ne ide u glavu da sa 13 pred spavanje uz sav onaj inzulin navece uprkos svemu imas preko 10 ujutro. Imam osjecaj da to kvari cijeli dan kasnije, nesto mi tu nije kako treba.
A hipoglikemiju ocito nemas, cim ti je onaj oko 2-3 ujutro isto visok. Digni oba insulatarda na 14 jedinica, rapide ostavi na istom pa probaj opet.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
2007
Stalni član
Stalni  član

Post od 2007 »

Pozdrav svima ovog tmurnog i oblacnog dana ovde kod mene :wink: .
Sinoc oko pola 4 sam merio secer i bio mi je 10.7,a jutros pre dorucka u 8 sati bio je 12.3.
Nahladjen sam puno,ponovo sam izgubio par kg za ovu sedmicu,oslabio mi je apetit,slabije jedem nego pre.
Neznam kad cu dobiti uput kod endokrinologa,ali kod ocnog imam 8 oktobra,a da vas pitam sta se obicno radi kad se ode kod endokrinologa?
Sta mislis bojjo sta ne funka kod ovih moih nocnih insulina?
To je to za sad :lol: :wink:
pozzdrav
Postao sam *sladak*...
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Pozdrav !Ovde nije turobno kaaao ali je zato hlaadno do vraga oko 5c bilo a sad je oko 7 vec proshlo 11h .I kako da chovek bude zdrav????Do nekidan kretala se i do 60 50c PA PUCALO bi i pucalo je i zelezo a kako ne bi chovek :-? .I ja sam jako prehladjena iako ne podnosim vrucine niiiikako ova promena me ubi i boli me svaka koshcica ma ne osecam koja mi je leva a koja desna noga .Nikako da se sakupim :( .Tako i tebi bit ce bolje kad se vreme stabilishe.Idem popiti chaj (a ne pijem ga u sred zime) sad moram :x i idem u prnje malo .Pa bolji ti je shecer bre nije mnogo ali svaki pomak je dobar :) .Sad ce tvoj lekar BoJJo da uzme tefter i izrachuna .A i shecer ripa i na promenu i na prehladu tvoju normalno brej.endokrinolog ce da prati razvoj bolesti dijabetesa kod tebe kao recimo shto kardiolog prati srce i srchane probleme. On ce (bar bi trebao?) .Da pokusha da putem ispitivanja otkrije uzroke diabetesa kod tebe a pogotovu tog naglog padanja i skakanja.Pratit ce ti lekove koe treba da uzimash i menjati u sluchaju koi ti ne odgovara ili insulin koi i koliko jedinica i kad da uzimash?Vrshiti kontrolisati krv vensku i mokracu i shecer u istima.U svakom sluchaju on je lekar i specijalizovao se iskljuchivo za tu bolest ,s`toga ipak bolje poznaje (bar bi trebao) uzroke i nastavak lechenja od nekog drugog lekara koi nije kompetentan za diabetes.Pozdrav pa pishemo se bezim u rite ,bash sam se prehladila :-?
Ciaosss
Odgovori