diarera i diabetis

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
mmila
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 12:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mmila »

Ej 2007, pa super je ovaj 7,1! To je to do cega treba da dodjes 2h posle jela. A ako ti opet bude visok pre sledeceg obroka - vecere (kao sto ti je pre rucka bio visi nego 2h posle dorucka) ne znam, mislim da ti onda treba vise bazalnog (insulatarda) ujutro. Ne zaboravi da belezis sve: vreme i kolicinu insulina, vreme jela i sta si jeo, i sva merenja, pa uporedjuj dan sa danom, a i sve to pokazi dr kada odes na pregled, to mu je najbolji pokazatelj sta se desava.
Sto se tice uzimanja insulina, i meni je problem da nadjem mesto sa dosta masti, pa je onda mnogo veca verovatnoca da pogodmo neki krvni sud ili misic, i bas zato je najbolje "tamo iza", i to malo gore, sa strane. E onda kada ti secer bude kako treba, sve to sto pocopas vise nece mokracom izlaziti iz tvog organizma, vec ce se smestiti u njega, a onda ce ti ta neka priblizno idealna telesna tezina opet omoguciti da lakse kontrolises secer (to je jedan od razloga sto dijabeticari treba da teze priblizno idealnoj tezini, ne biti ni suvise mrsav, a pogotovo ne kuburiti neke velike zalihe).
Pozz i javi lepe rezultate!
2007
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 15, 2007 11:29 am

Post od 2007 »

znaci pre svake uzine moram nesto extra insulina uzeti,a zar i ovaj novo rapid u guzu au mnogo novine brate mili i svasta nesta sto nisam znao sada dolazi,ok znaci manje hleba da jedem pa onda cu da se osusim,i ovako sam ko robijas,ok prijatelji moji slatki,nisam bosanac ali sam iz grada na granici bosne,crne gore i naravno zivim u srbiji u malom gradu koji se zove priboj to ti je blizu uzica,tako da imam naglasak bosanski,kako najbrze da povratim kile i kako je sada u ovom mom stanju raditi i koliko smem,posto sam automehanicar,,pozdrav cijelom slatkom svijetu i hvala vojvodjanko,a i hvala mom doktoru bojji.... :D :D
Postao sam *sladak*...
mmila
Aktivan član
Aktivan član

Post od mmila »

Hej, druze, jel to meni upuceno vojvodjanko? Nije valjda da rastezem i dok pisem?!
2007
Stalni član
Stalni  član

Post od 2007 »

hehehehehehe naviko sam se imao sam u vojsci puno dobrih drugara iz vojvodine strasni momci,
Postao sam *sladak*...
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Sto bi Rambo rekao: FAP - fabrika automobila PRIII-BOJ! :lol:

Slobodno jedi leba, ali inzulina uzmi isto tako da taj hljeb nebi samo proletio kroz tebe. mikalja je tip 2, koji se malo razlikuje od keca sto se ishrane tice ali posto si smrsao, moras da se udebljas malo..a da bi se udebljao moras da jedes a secer da drzis pod kontrolom. Znaci dzaba ti je jesti ako je visok, a dzaba ti je nizak ako ne jedes.

Rapid je, kontam kao i Humalog, tako da mozes da ga uzmes i odmah poslije jela, tako da ne moras da planiras tacno. A kao sto milka rece, izbjegavaj misice i krvne sudove, bodi samo u mast, gdje god da je ima.

Sto se rada tice, radi kao i obicno, samo jedi dovoljno da se nebi onesvijestio, jer kontam naporan je rad i onda ces i da trosis energiju. Pusenje, ako vec pusis, slobodno zaboravi a pricekaj i sa alkoholom.

Sto se sokova tice, za pocetak se drzi coca-cole light ili pepsi max-a, nista drugo. Obicna kola sadrzi 25% secera ako se ne varam, a ove gore ni truncice.. samo najbolje pice je VODA.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
2007
Stalni član
Stalni  član

Post od 2007 »

pusim jasta i to moram ostaviti znam samo mi je malo tesko covece,jeste FAP je podigao taj grad i nekada je radilo 6000 radnika a danas jedva 1000 mozda ni toliko,imam igle od 5mm,jesu ok one,a sta mislite na lajt sokove na razblazivanje jesu dobri,
Postao sam *sladak*...
2007
Stalni član
Stalni  član

Post od 2007 »

A :oops: jel neko zna da mi kaze ili mu se slicno desavalo da kada malo vise setam ili provodim na nogama nateknu mi noge oko calanaka i budu vruce i crvenkaste a osjecam nekakve zmarce po tabanima i u listovima to kada malo vise hodam ili radim,jel ima neki doktor da zna nesto,izvinite na ovoliko pitanja i zapitkivanja al hvala vam na svemu.
Postao sam *sladak*...
mmila
Aktivan član
Aktivan član

Post od mmila »

BoJJo napisao:
A kao sto milka rece, izbjegavaj misice i krvne sudove, bodi samo u mast, gdje god da je ima.
Ta ju naopako, sada sam lala prava, i to prekrstena u MILKU !? :oops:

Evo jos milka da ti kaze da to koliko ces se ugojiti zavisi koliko kalorija uneses. 1 gram pojedenih ugljenih hidrata ce se pretvoriti u 4 kalorije, a 1 gram masti u citavih 9 (znaci vise nego duplo)! Zato ti BAJA predlaze da onaj heb (koji uglavnom i ima ugljene hidrate) zamenis sa namirnicama koje su bogatije sa mastima. A pored toga, masti (meso, jaja, riba) gotovo uopste ne podizu secer, a ugljeni hidrati itekeko. Naravno, to ne znaci da treba da se potpuno resis ugljenih hidrata. Samo nauci u kojoj se hrani nalaze i odprilike u kojoj kolicini.
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član

Post od BoJJo »

Ma mesika je keva :) Kad bi mi neko stavio tanjir torte i tanjir svinjetine, tj pecenja pred mene, na tortu se ne bih ni osvrnuo.

A pusenje, 2007, ODMAH prekidaj, znaci bez zaebancije, mozes da dobijes katastrofalne posljedice, tipa sljepilo i slicno. To ti najozbiljnije kazem. I duvan nikako ne doprinosi stabilizaciji i poboljsanju tvog secera. Ne znam kako ti to nijedan doktor nije rekao u pm.. :roll:
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

mmila shta ima veze ako te zove vojvodjanka :x .Ja sam napisala da zivim u Vojvodini a rodom sam iz bivshe Bosne sad vec Srpske krajine :D .Nek me zovu i loncem samo nek me ne razbiju :wink: .Ja sam mislila da je 2007 Bosanac ali Priboj ima isti naglasak ijekavski pa nish :) .Jes BoJJo ja sam 2-ojka ili dvica pa sam malo po sebi pochela rachunati IZVINJAVAM SE,nije mi bila zla namera ali opet bolje meso nego hleb bwe.Malo leba uz dosta mesa :wink: Nadam se da je bolje i napreduje svaki sat .S nadom da sutra ovde ochekujem pozitivne vesti pozdravljam vas sve , odlazim na zasluzeni odmor (krevet) da ne pomislite kako sam otputovala i uzalud se obradovali :P .Danas sam bila vredna bash pa sam umorna onako podobro .A metereopata osetim pre dan dva jake promene i vuche me kauchhhh.A 2007 pushish?Pushila sam i ja i to mnogo .I kad su me pitali u bolnici da li pushim?Uvek su mi se smejali jer sam odvalila crnjak na svoj rachun :JA SAM SVOJE ISPUSHILA :( .Tako da one fore kao ma ne znam shta cu sa rukama ne priznajem .Ne daj Boze da prodjete kroz one muke kroz koje sam ja proshla ,a to je MOZDANI UDAR !! Uh kako se bace cigarete posle i imate gde ruke staviti i ne pada mi ni na pamet vishe verujte........Pozdravljam vas SVE slatkishi moji.Zelim vam ugodnu noc ,da se probudite vedri i nasmejanog lica sa shto boljim rezultatom zeli vam vasha Mikaljica :wink: :D
2007
Stalni član
Stalni  član

Post od 2007 »

moram baciti cigare aj to mi je kao prijatelj i bice mi mnogo tesko to znam,al sada je u pitanju moje zdravlje,hvala vam svima na pomoci i evo listam ovu stranicu diabeta pa svasta nesta glava mi je puna od ovih brojki uglj.hi.i neznam ni ja sta vec pa se pitam dali cu ikada znati i uspijeti spustiti ovo na normalu,pre vecere bio mi je secer 12.3,a posle 2h 7.4,mada kad budem uzimao ovaj u 22h bice mnogo veci sigurno,al drzim se doze mojih doktora bojje po najvise on je glavni koji je odredio dozu,pa vidjet cemo sta ce biti ujutro,
Postao sam *sladak*...
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član

Post od BoJJo »

2007 nam je garant klisnuo na Fapov trg da gleda Radeta Jorovica i Nedju Bilkica.. sta bih dao da sam u Priboju veceras, bem ti.. :P
2007
Stalni član
Stalni  član

Post od 2007 »

neznam bojjo jesi dobio privat
Postao sam *sladak*...
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

2007 napisao:neznam bojjo jesi dobio privat
Znachi pocheli ste se privatizovati ,shto znachi mi da se iskljuchimo okk :wink: da znamo i ne ischekujemo :) NEka je sa srecom :D CAOSSSSS
2007
Stalni član
Stalni  član

Post od 2007 »

nezamjeri mikalja,to je moj doktor pa malo i oko intimnih stvari ima pitanja pa koristimo privat hehehehe :oops:

kakoste jutros svi,mozda spavate dok sam ja vec odavno na poslu i ustajem svako jutro u 6h,jrel ok da ja uzimam tako rano insuline i doruckujem,a sta kazete,samo nemam odgovora na moje crvene noge i to sto naticu i trne,ljudi imal ko da mi to objasni,staje sa diabetom ona ima najveci staz
Postao sam *sladak*...
Odgovori