diarera i diabetis

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Kolac dize secer - tebi je bio prenizak, znaci nemaju veze jedno s drugim. Jedino sto te je opet bio digao na onih 17 pa si drmao inzulin.

Nemas nista da pijes kada ti je visok secer u mokraci, kada bude normalan u krvi bice i na trakama. Ista stvar.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

BoJJo napisao:Kolac dize secer - tebi je bio prenizak, znaci nemaju veze jedno s drugim. Jedino sto te je opet bio digao na onih 17 pa si drmao inzulin.

Nemas nista da pijes kada ti je visok secer u mokraci, kada bude normalan u krvi bice i na trakama. Ista stvar.
Hm :x ovde me bash zbunjuju na forumu sa svoim izlaganjem.Kao kazu da jedinica i dvojka nemaju ama nikakvih dodirnih tachaka ,tj da se skroz razlikuju i da nemaju veze sa ishranom :-? .Koliko sad shvatih ipak imaju .Shto bih se reklo da moraju voditi rachuna shta jedu i koliko i jedni i drugi.Mozda sam bash glupa dibitus za ovde pojedine ,ali ipak mislim da treba povesti rachuna shta se jede ?I kad i koliko?Kadaif kolach koliko se secam' je sami shecer gori od baklave i tulumbe zajedno.I obichno se sprema za Bajram(muslimanski praznik) onako jedan od naj`jachih kolacha po slatkoci .Zao mi je da si se tako isprepadao i namuchio 2007,bash kad si bio onako poprilichno se oporavio !Mozda ja jesam panichar ali iz chiste predostroznosti,zamislim se i petit keks kad mi se jede?Bolje sprechiti nego lechiti.A josh da te upitam 2007?Da li si ostavio cigarete (duvan)?Nadam se da si toliko pametan , i prijatelj sebi i da si bacio taj veruj 'OTROV za svakoga a posebno za tebe.Nadam se da cesh se srediti i biti sve u redu?Pozdravljam te i zelim da shto pre ti bude bolje, kao i pozdrav za sve sa foruma!!!!!!
2007
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 15, 2007 11:29 am

Post od 2007 »

mikalja napisao:
BoJJo napisao:Kolac dize secer - tebi je bio prenizak, znaci nemaju veze jedno s drugim. Jedino sto te je opet bio digao na onih 17 pa si drmao inzulin.

Hm :x ovde me bash zbunjuju na forumu sa svoim izlaganjem.Kao kazu da jedinica i dvojka nemaju ama nikakvih dodirnih tachaka ,tj da se skroz razlikuju i da nemaju veze sa ishranom :-? .Koliko sad shvatih ipak imaju .Shto bih se reklo da moraju voditi rachuna shta jedu i koliko i jedni i drugi.Mozda sam bash glupa dibitus za ovde pojedine ,ali ipak mislim da treba povesti rachuna shta se jede ?I kad i koliko?Kadaif kolach koliko se secam' je sami shecer gori od baklave i tulumbe zajedno.I obichno se sprema za Bajram(muslimanski praznik) onako jedan od naj`jachih kolacha po slatkoci .Zao mi je da si se tako isprepadao i namuchio 2007,bash kad si bio onako poprilichno se oporavio !Mozda ja jesam panichar ali iz chiste predostroznosti,zamislim se i petit keks kad mi se jede?Bolje sprechiti nego lechiti.A josh da te upitam 2007?Da li si ostavio cigarete (duvan)?Nadam se da si toliko pametan , i prijatelj sebi i da si bacio taj veruj 'OTROV za svakoga a posebno za tebe.Nadam se da cesh se srediti i biti sve u redu?Pozdravljam te i zelim da shto pre ti bude bolje, kao i pozdrav za sve sa foruma!!!!!!
Cigare su me pratile cijeli zivot pa mi je tesko,nisam bacio al sam smanjio i jos prestajem posle ove kutije,izgleda da ja nisam svjesan koje posledice donose te cigare i sta mi se sve moze desiti.
Nisam dozivio taj mozdani udar nikad al da jesam sigurno bi bacio sve,nije mi se desila nikada nijedna komplikacija pa sam zato nemaran al to nije ok,ja vama zahvaljujem puno na ovim savjetima ovo su savjeti kao majcinski i od srca,zato vas moram slusati i postovati jer sada sam daleko od svoje majke koja bi me sigurno na neki nacin savjetovala isto kao i vi,ne svi posto niste svi godiste kao mikalja i jos pojedini.
Bez obzira mene je ovo zatrefilo i s tim mi je da zivim nemoze se drugacije,malo mi je tesko jer jos nisam svijestan svoje da nekazem bolesti :oops:
Postao sam *sladak*...
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

2007 napisao:
mikalja napisao:

Cigare su me pratile cijeli zivot pa mi je tesko,nisam bacio al sam smanjio i jos prestajem posle ove kutije,izgleda da ja nisam svjesan koje posledice donose te cigare i sta mi se sve moze desiti.
Nisam dozivio taj mozdani udar nikad al da jesam sigurno bi bacio sve,nije mi se desila nikada nijedna komplikacija pa sam zato nemaran al to nije ok,ja vama zahvaljujem puno na ovim savjetima ovo su savjeti kao majcinski i od srca,zato vas moram slusati i postovati jer sada sam daleko od svoje majke koja bi me sigurno na neki nacin savjetovala isto kao i vi,ne svi posto niste svi godiste kao mikalja i jos pojedini.
Bez obzira mene je ovo zatrefilo i s tim mi je da zivim nemoze se drugacije,malo mi je tesko jer jos nisam svijestan svoje da nekazem bolesti :oops:
I mene su pratile cigarete tj ja njih .A veruj da ni za zdrave osobe nisu pozeljne cigarete NI ZA KOGA.A posebno za tebe sa tom boleshcu .Drago mi je da ih pokushavash baciti I VERUJEM da cesh i uspeti!Veliki pozdrav za tebe i VERUJEM DA CESH USPETI !!Laq notj i prijatan san zelim i tebi i svima ......Kad ostavish cigarete videt cesh kako cesh se lepo popraviti i u tvom sluchaju (za tebe pozitivno) ugoiti LAQ NOTJ :wink:
2007
Stalni član
Stalni  član

P O Z D R A V

Post od 2007 »

A evo i mene posle malo duzeg vremena,samo da vas pozdravim sve i pozelim samo dobro zdravlje,sa secerom stara sema malo gore ide pa padne i tako nikako standardno da se odrzi.Pozdrav.......
Postao sam *sladak*...
mmila
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 12:06 pm

Post od mmila »

pozdravce i tebi!
Samo napred sa secerom (odnosno dole)!
:) Pozz
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Pozdrav za sve.Evo samo da vas pozdravim sve .Shta je ovo nikog nema?Nije valjda i vas virus zakachio kao mene?Nadam se da nije,a ako jeste zelim vam da brzo ozdravite.!2007 pozdravljam te i nadam se da ti je bolje i prehlada i shecer ,uho itd.Bezim puca mi glavudza.Pozdravvv za sveeeee :wink:
2007
Stalni član
Stalni  član

Post od 2007 »

Pozdrav svima..

Evo i mene ziv sam i zdrav,imao sam problema malo sa kompjuterom pa sve se da rijesiti,sto se tice secera mogu vam reci da se stabilizovo mnogo i u vecini slucajeva ide puno dolje do 3 a ide i gore do 14 mada rijetko u 2 dana jednom al oko 9 se krece,trazio sam od ove doktorke da mi da lantus da koristim kaze ona u sustini i lantus i insulatard rade na istoj bazi pa kao bolje da uzimas insulatard,pa eto neznam.Mikalja ova gripa je prosla i ostavila malo posledica kasljem jos uvijek i uho je zacepljeno necujem na njega samo 20%,valjda ce se odcepiti to je uzrok onog maslinovog ulja sto sam koristio.

Nego kako ste mi vi i kako se borite sa ovom zimom,bice zeznuto za nas jer ove bolescine se lijepe za nas ko lude to sam tek vidio sada od kako imam ovaj diabetes,budite mi pozdravljeni i pisite.
Pozdrav od mene :P
Postao sam *sladak*...
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

2007 napisao:Pozdrav svima..

Evo i mene ziv sam i zdrav,imao sam problema malo sa kompjuterom pa sve se da rijesiti,sto se tice secera mogu vam reci da se stabilizovo mnogo i u vecini slucajeva ide puno dolje do 3 a ide i gore do 14 mada rijetko u 2 dana jednom al oko 9 se krece,trazio sam od ove doktorke da mi da lantus da koristim kaze ona u sustini i lantus i insulatard rade na istoj bazi pa kao bolje da uzimas insulatard,pa eto neznam.Mikalja ova gripa je prosla i ostavila malo posledica kasljem jos uvijek i uho je zacepljeno necujem na njega samo 20%,valjda ce se odcepiti to je uzrok onog maslinovog ulja sto sam koristio.

Nego kako ste mi vi i kako se borite sa ovom zimom,bice zeznuto za nas jer ove bolescine se lijepe za nas ko lude to sam tek vidio sada od kako imam ovaj diabetes,budite mi pozdravljeni i pisite.
Fino,fino nek si ti nama ziv i zdrav! :D Znachi i shecerko se sredjuje polako.Pa neka i lepa vest ovde se nadje .Bash mi je drago.A to za uvce ma procice ,mada ne valja svaku ni chuti :P
Ovde se svi zavukli u mishije rupe.Neko od prehlade neko od reketasha :roll: ,kako ko?Ali vratit ce se oni.Vreme je uzasno i mnoge nas je neki virus zakachio ,valjda ce i da prodje?Ovde se mnogo umire, bolje reci crkava :( .Ginu ubijaju se ,ubijaju uzas.VREME LUDO NEKAKVO STIGLO! Budi mi dobro a komp se sredi .E da se tako sredi i boleshtina ova uh :x .Bilo bi super.A docice i to vreme bar se NADAJMO! Pozdrav za tebe a i za sve koi izvire :wink: Caosssssss
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Kako ste mi vi?

Post od mikalja »

Pozdrav svima koliko god vas ima!Kako ste mi i shta se radi?Dej ste vi brej ? Evo ja nisam skoro ni spavala :-? Dal ovo "Vreme"ili shta vec?Uglavnom bash nisam kako treba ni malo :x Juche ceo dan na muku shetala ,odala reko da ovaj moj shecer malo doteram u red. Ali dotera on mene bem mu...Ponekad mislim ,da shto vishe chovek vodi rachuna da mu je gore ili bar mislim? Racimo juche sam ruchala samo ribu sa parchetom crnog leba,buraniju kao dodatak i vodu sam pila ni sokic nisam htela.Reko da bi se malo sredio shecer.Posle otishli do Dunava odala sam kao luda,shetala pentrala se.Uveche nisam htela vecherati a mogla sam(mislim bila sam pogladna) .Popila sam samo chaj i jedno bareno jaje bez hleba.Kad sam jutros merila shecer ,ma rako oko 5 naj vishe inache ovih dana slabo jedem ,bila sam inache prehladjena i izmerim .Kad ON 10.5 :o qq skochila sam kao oparena.Pa shta reko vishe uraditi chovek a da ne pogreshi? :( .Reko mozda nije dobro izmereno i ponovim.A on tek onda skochio na 12.5 .E ljudi odsekla sam se :( .Pa nisam toliki imala od bolnice josh .Brze setim se shta mi mmila rekla ,odem uberem chuvarkucu sazvachem par listica(jer su mali).Ali ischekati 2 sata :-? ?I nakon 2 h izmerimo on 7.8. E reko ne diram dosta za danas.Ali popila kafu i pojela poola parchenceta crnog leba i kuvano jaje.Kaze muz daj sad da izmerimo.Reko neeeeecu sad je 3000 :oops: I izmerimo on 9 . Kao pa nije veliki vazno je da opada itd.Nije mi jasno shta chovek da uradi a da ne pogreshi?Da li ona ALA-Alfa da li mozda ona utiche na podizanje shecera kod mene?Jer od kako nju uzimam,chini mi se da mi ona poremeti shecer a bio se stabilizovao tu negde oko 5.6 do 6.8 i 7.2 u vrh glave.E tako ja se isqka a kome?Bash sam se uznervozila .Ono kad sam se naj boljem nadala?Ono :( .Ali opet sreca od kako pojede ono shto mi mmila reche poche opadati .Ma nisam ja panichar bez razloga verujte :roll: . Pozdrav za sveee i nadam se da vama prija ovo vreme shto samnom nije sluchaj.Pozdrav za 2007 mmila hvala za savet i pozdrav svima ostaliom.Caosss
misur
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 9:23 pm

Post od misur »

Prehlada moze da digne secer i da ga zakuca na visokom. Da nije to? Inace, ALA moze samo da znizi, a ne da povisi secer.
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član

Post od BoJJo »

ALA ne moze da snizi secer.. ala nije inzulin. Necemo sada o ciribu-ciriba.

Inace, danas sam bez glasa ljudi.. u subotu polufinale u tenisu sa Anom i polufinale u EP-u u odbojci sa nasim curama. Juce, finale u tenisu i pobjeda, kao i finale u odbojci i srebro. Bilo je super. Pozdravili smo i ruskinje koje su osvojile trece mjesto :) bratski, je li.
Elem, otkrio sam da je i navijanje odlican trening, jer sam se umorio vise nego posle trcanja.
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član

Post od BoJJo »

2007 napisao:Pozdrav svima..

Reci ti toj doktorici da si pricao sa drugim dijabeticarima i da ti insulatard dovoljno ne stabilizuje secer te da mislis da je lantus bolji. Ne znam ako je to ta doktorica za dijabetes, posto inace medicinske sestre za dijabetes znaju bolje od njih, sto se svega tice. Slobodno trazi nek ti to da, a ona Insulatard nek daje nekom drugom.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

misur napisao:Prehlada moze da digne secer i da ga zakuca na visokom. Da nije to? Inace, ALA moze samo da znizi, a ne da povisi secer.
Verovatno si u pravu da od prehlade ripa shecer ?Jer recimo danas mi je mnogo bolje tj od juche i prekljuche i odma i shecer mi je bolji vrh mu je 7 e sad nije ni to idealno ali i ne ochekujem idealno mada bi svako voleo.Ala znamo shta je?Mislim bar smo chitali o njoj i znamo da nije inzulin niko i ne kaze da je inzulin.Ali bar bi trebala da deluje na diabetsku neurozu i odma stim bi chovek normalan se i ponadao da skine shecer :x .Mislim bar da ga unormali koliko toliko?Jer bar mislim da nervoza bilo koja diabetska ili ne?Podize i shecer i pritisak. E sad ...Pitala sam da MOZDA na moj organizam ne utiche negativno (reakcija) neka pa mi ne podize shecer.Ali izgleda da je samo od prehlade bilo shto reche misur.Proshla me prehlada podobro, i odma mi je i shecer bolji.A i ovako i dalje idem shetam ,vodim strogo rachuna o ishrani .Mada ovi samomerachi :oops: i kad ih izmislishe?Kako su ljudi pre ziveli?A i sad mnogi idu na ambulantno merenje.Sedmichno pa chak i mesechno?Sve ima svoju loshu i dobru stranu medalje pa i ovo.Mene lichno smara to merenje non stop ,a ako opet ne izmerim kopka me i tako nikad zadovoljna i opushtena.Vazno je njima navuci ljude (boli njih za ljude) dal bi oni profitirali na aparatima trakicama,jer najvishe se bogate nad LJUDSKIM ZLOM' ILI TI BOLESHCU u ovom sluchaju.Uvek bilo i bit ce.Pozdrav za sve i prijatan dan i veche
:wink: Caoss
Idem gledati Shojica i Pantica --ja sam iznenadjen i uvredjen a ti si Pantittzu budala :P :lol:
2007
Stalni član
Stalni  član

Post od 2007 »

Pozdrav svima
Evo mene sa malim zakasnjenjem,neznam sta bi vam reko al evo u ovu zadnju sedmicudana trni mi citavo telo,najvise stopala i noge.
Toliko trni da mi pravi nervozu isto ko da mi nesto gmize po nogama.
Neznam sta je u pitanju al eto jednostavno me sve boli svaka kost,kolena.
Jeli moguce da mi je slaba cirkulacija?
Imate li neku dijagnozu za ovo moje stanje?
Ozbiljno vas molim ako neko zna,ili je imao slicnih problema da mi kaze sta da radim jer ovo je ne podnosljivo.
Nocu nemogu da spavam,a na ngama nemam osecaj da pomjeram prste .
Hvala vam u napred svima i ostajte mi pozdravljeni .
Do sledeceg pisanja pozdrav.
Postao sam *sladak*...
Odgovori