Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
cao svima! registrovala se , da nahvalim rakutan..citala sam jos pre nego sto sam pocela da pijem isti, vase komentare..
imala sam grozne akne, i naravno nista mi nije pomoglo, nikakve kreme, ni promena ishrane,ni nista..dugo, dugo nisam otisla kod dermatologa,govorili mi proci ce, to ti je pubertet..e pa nije bogami:D ..prepisali mi i pijem vec 3 meseca...i lice mi je perfektno..a nuspojave..nikakve..fizicki ni psihicki, sad mozda zavisi od osobe do osobe, ali ja sam samo srecnija, ovakva promena je neverovatna..samo treba dosta strpljenja!
pozdrav
najbolje ti je da koristis od Uriage Apaisac kremu,ili jos bolje s'obzirom na sunce koje predstoji odlicnu kremu "AVENE hydrance OPTIMALE Rich krem"
ili "Hydrance OPTIMALE UV 15B 15A krema" sa zastitnim faktorom.
Ja sam poceo da ih koristim,i ne da sam zadovoljan,nego prezadovoljan!!!
Inace koristim samo ovu prvu,uvece pred spavanje,a pocecu i drugu ujutro kao dnevnu kremu zbog zastitnog faktora.
Da napomenem kremu mi je prepisala doktorka kod koje se lecim,inace specijalista za Akne i Roaccutane na klinickom centru.
Inace cena svake kreme je oko 1600din(znam,previse,ali vredi,meni traje evo mesec i 10 dana jedna),i zaista je odlicna!
Ok, hvala. A za ciscenje lice sta je najbolje? (cena nije vazna). Meni je doktorka dala Hyseac, ali meni je koza nenormalno suva zbog leka a Hyseac samo dodatno isusava kozu a to nije dobro koliko sam citao. Sta bi bilo dobro za ciscenje koze koja je suva?
Samo obican sapun,neki neutralan i posle njega krema,nista vise. Veruj mi.
Svaki drugi preparat ce samo da ti jos vise iritira iovako suvu kozu.
Zato,mani se ciscenja,samo umivanje sapunom
Citao sam u novinama pre neki dan da mleko utice na pojavu akni, jel tacno to? Ja sam svaki put popio roaccutane za ovih mesec dana sto ga pijem, sa mlekom ... I jel ima nesto od ishrane sto bih trebao da izbegavam zbog leka?
sto se tice toga,nisam cuo za to,ja jedem sve sto i pre terapije,i to uvek masno,slatko jer sam iovako mrsav,pa mi ne smeta uopste bilo kakva hrana.Ne znam,jedi sve normalno,a ako imas problem sa holesterolom onda smanji unos masti.Normalno je da dok traje lecenje smanjis i unos secera(slatkisa)radi boljih rezultata.Uglavnom lek uzimaj uz hranu,a da li koristis meloko jos uz taj obrok ili ne,ja mislim da to uopste nije bitno,jer i sam uz obrok uvek koristim neki mlecni proizvod,bilo pavlaka,jogurt,mleko..
Da,da treba da izbjegavas mlijecne proizvode, te przenu hranu (na kilometar)! Slatkise mozes uzimati,al ne pretjerivati, znaci u mjerama! I sve ostalo od cega primjetis da ti se lice masti, ili izaziva pojavu bubuljica izbjegavaj! Pojacaj unos Cinka,A-vitamina,te omega kiselina!
zdravo ,
moje dete je pred krajem lechenja roacutanom,
rezultati holesterola i triglicerida su u normali,
zanima me da li ste imali neke pojave posle skidanja sa terapije
Danas otisao po jos jedno pakovanje Benzaknen-a kad me zapade neki Mlijecni benzaknen...Al svejedno upitam prodavacicu da li imaju Roucctan i ona mi vele da ne drze skupe proizvode, kao puno je skup,a ne trazi se previse, + se izdaje sa nalogom! Sada me zanima koliko je to skupo
oko 5000 dinara mislim da je jedan ali nisam siguran jer uzimam preko recepta ... nego, cuo sam da ne smem da se zamaram dok pijem lek, jel to znaci da ne bi smeo ni kosarku da igram?
cao svima
meni je u subotu prepiso jedan dr.Karadaglic ove kapsule
od ponedeljka pocinjem da ih pijem
i samo se nadam da ce biti super
ali ovih dana je mnogo vruce pa ne znam kako da idem us kolu,po suncu,
dr je rekao da ce mi se uzariti lice ako budem na suncu
da li ste vi imali neke nezeljene efekte od onih koji se mogu desiti
Andhaka napisao:oko 5000 dinara mislim da je jedan ali nisam siguran jer uzimam preko recepta ... nego, cuo sam da ne smem da se zamaram dok pijem lek, jel to znaci da ne bi smeo ni kosarku da igram?
Ja nisam prestajao sa treninzima kad sam poceo da pijem lek i dalje treniram i ne fali mi nista. Tako da slobodno.
Kutija od 20mg (30 kom) je oko 3200, a od 10mg (30 kom) oko 1200................ NEMOJTE da kupujete lekove zato sto lekar opste prakse MORA da vam izdaje recept nezavisno od toga da li se lecite kod privatnog lekara ili ne!!! Verovatno ce vam reci da mozete da dpbijete samo 3 kutije mesecno, ali to nije tacno. Moze da se dobije onoliko kutija koliko je potrebno samo sto su maksimalne 3 kutije po receptu.
Poslednja izmena od MarkoL u Ned Jun 01, 2008 11:00 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Milena_nk napisao:cao svima
meni je u subotu prepiso jedan dr.Karadaglic ove kapsule
od ponedeljka pocinjem da ih pijem
i samo se nadam da ce biti super
ali ovih dana je mnogo vruce pa ne znam kako da idem us kolu,po suncu,
dr je rekao da ce mi se uzariti lice ako budem na suncu
da li ste vi imali neke nezeljene efekte od onih koji se mogu desiti
U slucaju izlaganja suncu Hyfac emulzija SPF 25 brenda Uriage...
Citao sam ranije redovno forum, al nisam pisao, pa evo da i ja neshto napishem. Roaccutan pijem skoro vetj 4 meseca (josh 10 dana pa 4meseca) Doktor mi je uz Roaccutan prepisao i Granex sprej i losion.Kada sam poceo da koristim granx bilo je josh gore stanje i onda je krenulo na bolje i u 3 mesecu sam prestao da koristim granex. Imam 75 kg, i pijem 40 ujutru i 30 uvece, i terapija je trebala da traje 4 meseca, ali sam trazio da produzim josh mesec dana, i povecao sam dozu za josh 10mg, tj 80mg ukupno. Dok sam pio 70mg izlazile su neke male bele bubuljicece na svaka 3-4 dana, kako sam povecao dozu na 80mg mnogo je bolje...Sad trenutno na licu nemam ni jednu bubuljicu, ni mitiser (granex je izvukao te mitisere), nemam ni oziljke, ali imam dosta fleka.Jel ima neshto za fleke da se koristi, ili ipak treba malo strpljenja ?