Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Da li moze neko da mi kaze koliko treba da prodje od terapije sa roakutanom pa do planiranja bebe? Ja sam terapiju zavrsila prosle godine u junu, bubuljice da kucnem u drvo, nemam. U poslednje vreme mi se javi po neka ali brzo nestne. Moj doktor kaze da je dovoljno da prodje 2 meseca (kao i sto pise u uputstvu), na ovom forumu je neko pricao 1 godina, neko kaze 2 godine, a bilo je i onih koji kazu za svaki slucaj tri.
Ako je neko saznao tacan odgovor, please odgovorite.
Pozdrav svima,trazila sam po netu nseto o ovome lijeku,i naletela sam na ovaj forum.I meni je propisano da pijem,treba da popijem 30 tableta, u tri mjeseca po 10 tableta da pijem.Pocitala sam komentare,neki kazu da su uspjeli,neki ne.Ja zaista nemam nesto puno akni,ne primijeti mi se toliko uppste.Javi mi se kada se nerviram i kada ucim.Doktorica mi je propisala ove jake tablete,zato sto mi je kao 25 godina i imam ih od buberteta,ali kazem nemam nesto puno,neprimjetno.Kada se iznerviram izdje, i naravno ja to pipkam pa zato mi se oduzi. A sada me interesuje koliko u srbiji kostaju,ili gdje ste vec,jer ovde u Banjaluci 6 tableta kosta 50 km, ne znam koliko je u dinarima,mislim zasita skupo.Pa ako neko zna da mi kaze,mozda bi mogla da ih narucim negdje tu.Hvala unapred
arijanaa napisao:.Ja zaista nemam nesto puno akni,ne primijeti mi se toliko uppste.Javi mi se kada se nerviram i kada ucim.Doktorica mi je propisala ove jake tablete,zato sto mi je kao 25 godina i imam ih od buberteta,ali kazem nemam nesto puno,neprimjetno.
Hm,prepisala ti je roakutan,tek tako?!
Moj ti je savet da ako nemas toliko ozbiljan problem sa aknama,probas da pitas jos nekog dermatologa za misljenje,posto roakutan nije nimalo naivan.
Ja imam 22 i doktorka nije ni slucajno bila za to,prepisala mi je blazu varijantu lecenja, koja mi je pomogla tako da mi je sad lice 90 % bolje i ja sam prezadovoljna...
A ni ja nisam bila bas kritican slucaj...tako da ako ne moras,mozda je bolje da pokusas nesto manje radikalno,a za roakutan nikad nije kasno!
kod nas u bl se to veoma lako izgleda prepisuje, posto ja znam mnogo ljudi koji su to pili, a definitivno nisu slucajevi za bilo kakav antibiotik. po koja bubuljica i to je to...
ja sam pio roaccutan u mini dozama 2 mjeseca i odustao, meni nije odgovaralo nikako. ja sam ga pio zbog crvenila na licu, a imam i akne, al' ne nesto pretjerano, trenutno me muci to crvenilo...sto se tice bubuljica one su se sve povukle poslje prve sedmice, al' kao sto sam rekao ja sam to pio najvise zbog crvenila, a tu nisam vidio nikakva poboljsanja. .
a za marka, jetra je na desnoj strani, a mene isto boli sa lijeve i probada ispod rebara...ja ne znam jel' se to moze dovesti u nekakvu vezu sa ovim lijekom. ja sam bio na ultrazvuku i kazu da mi je slezena uvecana, al' posto sam ja visok, moguce je da mi je tolika. al' to me i dalje boli.
ja uskoro krecem na neka putovanja, a sve po zemljama gdje je mnogo toplo. znam da je poslje roaccutan-a koza osjetljiva, pa me interesuje koliko je vremena potrebno da se koza vrati na prvobitno stanje?
Ja sam sredila akne,ali i meni je ostalo crvenilo,treba da idem uskoro na pregled posto mi je doktorka rekla da ce mi dati nesto za to kad zavrsim sa terapijom,pa ako otkrijem neki "cudotvorni lek" javicu ti
nemoj te piti roaccutane ukoliko nemate probleme sa bubuljicama,ne leci oziljke ni crvenilo tako da je u om slucaju potpuno beskoristan!Terapija mora da traje 6 meseci uz povecavanje doze,cena je za roaccutane 10 mg*1800din i od 20g*3000din,doza se povecava mesecno uz nadzor doktora a ako imate petlju mozete i sami,obavezno je koriscenje hidrantne kreme jer ce vam se koza nenormalno susiti,labello za ispucale usne,krema za ruke..Znaci nikakva sredstva protiv bubuljica koja ce vam dodatno isusiti lkozu.Devojke ne smeju ostati u drugom stanju za vreme terapije i GODINU DANA KASNIJE!Znaci ne mesec ili dva vec godinu dana jer se lek jako dugo zadrzava u organizmu! Toliko od menneee
Ja sam poceo da pijem roaccutane pre oko 10 dana, i dermatolog mi je rekao da nastavim da koristim Hyseac gel za umivanje ( mada ne znam zasto jer on isusuje kozu) i da stavljam posle klindamicin rastvor .... jel treba to tako?
ne znam,zavisi kakvo ti je lice.Najbolje ces sam provaliti sta ti odgovara,ako ti lice previse 'zateze',peruta,svrbi,ne bi trebao to da koristis,a i ako ste procitali uputstvo u kutiji pise da zbog isusivanja treba koristiti hidrantnu kremu!Ja licno koristim Pavlovicevu mast i verovao ili ne,koza mi upija kao sundjer. Znaci pokusaj da 'provalis' kako ti lice reaguje,ali je svakako pogresno maximalno isusivanje koze dobices ko zna sta po licu!
evo i mene posle manje pauze,pa da se javim,sad sam u zavrsnom sestom mesecu terapije,zapravo tek je poceo,i prezadovoljan sam.Nema ni jedne bubuljice,a ako koja izadje namazem uvece klindamicin gel i nestane.
Sto se tice losiona mozes slobodno sve koristiti sto ti je lekar prepisao,jer dejstvo roac.pocinje tek posle 25dana da se odrazava na kozu,a dotle dok on ne pocne da deluje kozu moras da mazes ostalim glupostima
tek kad osetis susenje i slicno,a i lekar ce ti reci na kontroli prestaces sa time i poceti sa hidratantnom kremom,ali to sve zavisi od osobe do osobe.
Sto se tice cene leka,ona kod nas iznosi oko 38KM bez recepta,ili za blazi oblik sa receptom 28KM od prilike.