Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
MilanK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 10:34 pm

Post od MilanK »

meni npr. ne odgovara kada jedem puno brzih ugljenih hidrata...tj secer i slatkisi...
Andhaka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 20, 2008 10:26 pm

Post od Andhaka »

aha to za slatkise znam, sta jos treba/ne treba?
Wucko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 3:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Wucko »

nemam pojma sta bi trebalo a sta ne,ali sigurno sto manje slatkisa i ostalog
I meni su izlazile do 3-4 meseca ali od zadnjeg povecanja doze na 100mg dnevno stanje je postalo extra,koliko uzimas?
Jesi li na 1mg/kg ili ne?
Ja konkretno jedem sve,i slatko,u manjim kolicinama,ali je stanje fenomenalno i prezadovoljan sam,za 30ak dana zavrsavam terapiju,i ako ostane ovako,bicu presrecan :) :) :)
MilanK
Novi član
Novi član

Post od MilanK »

ja sam na 40 mg kao i od pocetka,jer nemam neke preterane akne,samo mi nista nije pomoglo i zato mi je na kraju prepisan Roac. a i ne mogu bas da povecam neke velike dze jer socijalno mesecno pokriva samo 3 kutije,a ostalo moram ja da placam...
Andhaka
Novi član
Novi član

Post od Andhaka »

Ja sam na 0.5mg/1kg, tek sam poceo da ga pijem, ovo mi je mozda treca nedelja, i evo vec pocinje da deluje posto osecam da mi se koza susi i nema vise masnoce ...
Wucko
Stalni član
Stalni  član

Post od Wucko »

MilanK napisao:ja sam na 40 mg kao i od pocetka,jer nemam neke preterane akne,samo mi nista nije pomoglo i zato mi je na kraju prepisan Roac. a i ne mogu bas da povecam neke velike dze jer socijalno mesecno pokriva samo 3 kutije,a ostalo moram ja da placam...
koliko kolograma imas?
Mislim daje to premala doza,ako imas 80ak kg trebalo bi da pijes 80mg bez obzira na stanje akni,a 40mg samo prvih 3-4nedelje.
A socijalno da pokriva 3 kutije???To sam cuo,ali meni pisu na 1 recept 3 kutije,i posto pijem 10kutija mesecno pisu mi na 3 recepta po 3 kutije i na 1 recept jedna kutija i podizem bez problema u apoteci.
Raspitaj se malo vise za to samo 3 kutije???
MilanK
Novi član
Novi član

Post od MilanK »

imam oko 83 kg...pa vidi ovako,pre mi je dermatologinica ispisivala kutija koliko je bilo potrebno,a sad ima valjda neki novi zakon pa su im(dermatolozima) uzeli recepte i onda ona meni mora ispisati misljenje sa kojim ja idem kod doktora opste prakse po lek i oni nece da izdaju vise od 3 kutije u mesec dana...sve je to glupo...

Wucko odakle si ti ?
Wucko
Stalni član
Stalni  član

Post od Wucko »

Ja sam iz indjije,do pre mesec dana sam podizao u Beogradu i to stoji da se daje maximalno 3 kutije,ali su meni rekli da je to po receptu,pa sam se vratio kod doktorke i ona mi prepisala na 3 recepta po 3 kutije i tako su mi dali u apoteci.
Sad sam u indjiji i isto,pijem 10 kutija,koje sam vec evo 2.put podigao i to po 3 ili sad 4 recepta i niko ne pravi problem.
Vidi sa lekarem da ti napise samo 2 recepta,na jednom 3 na drugom koliko vec fali(max 3)pa ako nece u toj apoteci da ti daju,otidji u neku drugu,i tamo podigni.Ja sam na kontroli kod dermatologa pricao sa njih troje koji koriste roac.takodje i svi kazu da podizu koliko oce kutija sdamo da budu 3 po receptu,naravno uz racunanje terapije za 30 dana.
MilanK
Novi član
Novi član

Post od MilanK »

ahaa,pa dobro ja cu pokusati,pa cemo videti :) u svakom slucaju tnx
MilanK
Novi član
Novi član

Post od MilanK »

ahaa,pa dobro ja cu pokusati,pa cemo videti :) u svakom slucaju tnx
Andhaka
Novi član
Novi član

Post od Andhaka »

Wucko napisao:
MilanK napisao:ja sam na 40 mg kao i od pocetka,jer nemam neke preterane akne,samo mi nista nije pomoglo i zato mi je na kraju prepisan Roac. a i ne mogu bas da povecam neke velike dze jer socijalno mesecno pokriva samo 3 kutije,a ostalo moram ja da placam...
koliko kolograma imas?
Mislim daje to premala doza,ako imas 80ak kg trebalo bi da pijes 80mg bez obzira na stanje akni,a 40mg samo prvih 3-4nedelje.
A socijalno da pokriva 3 kutije???To sam cuo,ali meni pisu na 1 recept 3 kutije,i posto pijem 10kutija mesecno pisu mi na 3 recepta po 3 kutije i na 1 recept jedna kutija i podizem bez problema u apoteci.
Imam 70kg ;) Verovatno ce i meni da poveca dozu posto sam tek u prvom mesecu
Wucko
Stalni član
Stalni  član

Post od Wucko »

ako su rezultati dobri,doza bi trebalo da ti bude povecana,na 70mg dnevno,a to opet zavisi od tezine akni zbog kojih pijes.
Nije dovoljno dostici kumulativnu dozu,na primer piti 10meseci po 30mg,za 50 i vise % su vece sanse za povratak akni (RELAPS) nego ako pijes recimo 4 ili 5 meseci po 100mg na svoju telesnu tezinu,opet sve zavisi od stanja akni kao i od organizma,to jest kako podnosis lek(SGPT,SGOT,ALP,TG,BIL,HOL)
Ja konkretno imam osecaj da sam trebao da krenem mozda sa jos vecom dozom od pocetka,jer je zaista dugo trebalo da se pokaze da lek deluje...ja sam neki baksuz,izgleda :) :) :)
MarkoL
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 07, 2008 9:24 pm

Post od MarkoL »

Wucko napisao:
koliko kolograma imas?
Apsolutno tacno. Ja sam iz Beograda i meni je lekar opste prakse prva dva meseca davalo samo tri kutije za mesec dana i kada sam otisao kod drzavnog dermatologa ( lecim se kod privatnog) rekao mi je da mogu da uzmem koliko hocu lekova, samo na jedan recept max je 3 kutije. Iscimaj se malo oko toga, nemoj dzaba da placas, ipak kosta poprilicno celo lecenje!!! pozz
Andhaka
Novi član
Novi član

Post od Andhaka »

A jel sme da se ide jednom mesecno na ciscenje lica kod kozmeticarke?
MarkoL
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 07, 2008 9:24 pm

Post od MarkoL »

Andhaka napisao:A jel sme da se ide jednom mesecno na ciscenje lica kod kozmeticarke?
Ne i nema potrebe. Samo se lice cisti postepeno, jer lek je nenormalno dobar!!!
Odgovori