Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
nensy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 10, 2008 10:03 pm

Post od nensy »

pa,svi kazu da je tako...strpljiva,strpljiva cu da budem... :roll:
prvih mesec dana sam pila 10mg dnevno, mozda zbog toga malo sporije napreduje.sad pijem 40 mg, a imam oko 50kg, malo manje mozda...
a jel moze azot da ubrza povlacenje flekica?i jel sme?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

nensy napisao:pa,svi kazu da je tako...strpljiva,strpljiva cu da budem... :roll:
prvih mesec dana sam pila 10mg dnevno, mozda zbog toga malo sporije napreduje.sad pijem 40 mg, a imam oko 50kg, malo manje mozda...
a jel moze azot da ubrza povlacenje flekica?i jel sme?
10 mg je veoma mala doza. Ne bih savetovala sada tecni azot
Milena_nk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 07, 2007 4:51 pm

Post od Milena_nk »

evo ja ga koristim vec dvije nedjelje
i bas sam zadovoljna...
fleke blijede. a bubuljice ne izlaze cesto,a kad izadju ubrzo se osuse
jedini problem imam sa usnama i suvom kozom
usne su mi taaako suve :-? uh... mazem ih Panthenolom,to mi je doktor prepisao
Wucko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 3:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Wucko »

evo i mene..
25 dana od prestanka terapije,prezadovoljan sam sa rezultatima,na ledjima mi izadje po koja,ali je lice fantasticno.
Usne se ne suse,koza se vraca u normalu,samo se bojim da se i akne ne vrate,ali to cemo videti.
Panthenol je za usne zaista najbolji,a za lice koristite neku hidratantnu kremu brenda Avene ili Uriage!!!
Srecno svima u lecenju :D
Andhaka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 20, 2008 10:26 pm

Post od Andhaka »

a jel sme da se rade hemijski pilinzi nakon zavrsetka terapije lekom? meni se zavrsava pocetkom avgusta, pa jel bi mogao tad da radim hemijski piling da bih uklonio fleke koje su ostale?
jelly-R
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 10:42 pm

Post od jelly-R »

Zdravo svima..ja sam se nekad ukljuchivala u ovaj forum cheshcce ali nije na odmet ni da sad podelim sa vama utiske..
Chinjenica da me nije bilo odavno samo govori o tome da je problem akni posle roakutana nestao u mom zzivotu..terapiju sam zavrshila u oktobru proshle godine i mogu recci samo da sam prezadovoljna, tu je samo josh poneki ozziljak na licu mada i oni s vremenom blede a bubuljicu ugledam pred ciklus tek da me seti da sam zzensko.. :D
Tako da puno srecce svima i imajte vere.. :wink:
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Andhaka napisao:a jel sme da se rade hemijski pilinzi nakon zavrsetka terapije lekom? meni se zavrsava pocetkom avgusta, pa jel bi mogao tad da radim hemijski piling da bih uklonio fleke koje su ostale?
ne moze. mora da prodje par meseci posle roaccutana, a i tretmani se ne rade sve do jeseni
_ErRoR_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 6:17 pm

Post od _ErRoR_ »

Hmmm mene dermatolog jos uvijek sputava! Govori mi kako moja upala i nije tako strasna! Te da lice nije za Rouctana,al mi fakat dopiz... cekati da mi od krema prođe, evo skoro 2 god se zezam sa kremamam...Diacneal mi jeste pomogao kao i benzaknen, al jos uvijek su tu! Iz dana u dan mi se pojavljaju druge akne! Jednih se rijesim druge dodu! A i pune 2 god sam pazio na ishranu i smrsao 4kg izbjegavajuci masnu hranu itd!...Fakat gubim strpljenje i mislim da nema lijeka! :(
Dare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 05, 2006 6:39 pm

Post od Dare »

Andhaka napisao:a jel sme da se rade hemijski pilinzi nakon zavrsetka terapije lekom? meni se zavrsava pocetkom avgusta, pa jel bi mogao tad da radim hemijski piling da bih uklonio fleke koje su ostale?
moze. ja sam radio i hemijske peelinge i vocne kiseline u toku terapije. Samo je bitno da radis sa nekim strucnim i, verovatno zavisi koja je doza.
dudadule
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 12:32 am

roakutan

Post od dudadule »

_ErRoR_ napisao:Da,da treba da izbjegavas mlijecne proizvode, te przenu hranu (na kilometar)! Slatkise mozes uzimati,al ne pretjerivati, znaci u mjerama! I sve ostalo od cega primjetis da ti se lice masti, ili izaziva pojavu bubuljica izbjegavaj! Pojacaj unos Cinka,A-vitamina,te omega kiselina!
ni slucajno nekoristiti sa roakutanom vitamin
dudadule
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 12:32 am

roakutan

Post od dudadule »

e sada ovako posto sam prelistala komentare od 2004 godine,da i ja nesto kazem :D
od 21 god.mi se pojavio problem sa licem (sada mi je 29god.) koje je iz godine u godinu,obilazeci dzordz,avalsku,koto dermu,lalosevica(koji me je mesecima drzao na antibioticima-u stvari covek ima sto godina,nista nevidi kroz naocare,a pogledom vrsi pregled i svima daje istu terapiju,sto vazi i za koto dermu,sve je to samo UZIMANJE PARA na tudoj nesreci,da ne imenujem ostale jer to sada nije vise ni vazno,samo da ponovim nema sta nisam probala,bila sam u ocaju sve dok slucajno nisam dosla do toga da u obicnoj apoteci nisam upoznala dermatologa kod koje i dan danas idem,istog trena mi je prepisala ROAKUTAN,o kome nisam tada ni razmisljala dali je stetan,bilo je bitno samo da vratim lice u normalu.Proslo je tacno dve godine od koriscenja ROAKUTANA,koji je dao i vise nego sjajne rezultate,i to vec posle drugog-treceg meseca,pila sam ga sskoro sest meseci,nisam imala nijednu aknu(mozda po neku bobuljicicu svremana na vreme),fleke su skroz izbledele,pore su se skupile,ten savrsen,cak sam bila i na moru posle terapije,sve to je trajalo godinu dana od kraja terapije i problem je ponovo poceo da se vraca,ne u toj meri,ali se vrlo cesto za vreme PMS-a ili ovulacije javi po neka bolna akna koja ostavi trag,na sve nacine se moja doktorka trudi da koliko toliko odrzavamo ravnotezu tromesecnim tretmanima,emulzijom,kremom sa skvalenom....,jer planiram trudnocu a roakutan neide za vreme i posle barem godinu dana,inace bih ga na jedan uzela,lek je cudo,a svako cudo ima dobru i losu strana-a jedina losa strana je bilo to sto su mi se usta malo vise susila i uopste koza,sve ostalo nijednu drugu reakciju ja nisam primetila.
Ako vam treba neki savet ili pomoc evo vam telefon od moje doktorke,ja iz Bg idem u Smederevo i za to sta mi daje u svojoj ordinaciji a to je strucnost i sigurnost nije mi nimalo daleko,zove se Slavica 0638228072
Nadam se da ce vam moje iskustvo koje sam vam prenela znaciti!
Korisnikov avatar
patka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 8:28 pm

Post od patka »

lalosevic ne daje istu terapiju, meni je danas prepisao roaccutan.

Inace imam problem sa kozom tj. zacepljenjem lojnih zlezdi i stvaranjem upala poslednjih skoro 15 godina. Za to vreme sam probao razne vrste antibiotika, krema, pilinga, ciscenja lica, salicil alkohola, acid boricina, ihtiola, stanicida, lasera, radio talasa, izbacivao gomilu stvari iz ishrane, prao lice raznim cudima, samo sto jos bokvicu nisam stavljao na lice. gomile dermatologa od drzavnih preko mensana, derma sana dive i raznih izmisljotina i svi su mi pricali kako je problem resiv a na kraju se zavrsavalo hiruskim intervencijama. kao mladji su od toga nastajali ateromi, a kako sam postajao stariji ostajalo je na crvenim bolnim upalama i oteklinama koje sam na kraju resavao hiruskim intervencijama ili ti incizijama na zivo a nekad ako nije bas velika upala pod lokalnom anestezijom. najvise se desavalo upravo na licu, grudima, vratu i ledjima i do sada sam imao oko 17-18 incija, izgubio sam manje vise svaku nadu. poslednja terapija mi je bila mazanje tretinoil gelom 0.25% i bio sam 4-5 meseci na amracinu i hemoralu sto nije imalo nikakvog efekta, osim sto mi je cesto bilo muka, da ne pricam da je pregled u tom derma sanu kod one ist3povane zene 2.500 din i samo mlati praznu slamu, krajnje negativna iskustva... umorio sam se od svega i pomirio se da tome nema leka i da sam genetski osudjen na uske lojne kanale i pojacano lucenje lojnih zlezda.

danas opet zahvaljujuci voljenom bicu i ljudima oko mene odem i do cuvenog doktora lalosevica koji je pazljivo saslusao moju istoriju problema i dobio sam terapiju roaccutana i matori dekica mi je vratio nadu da je moj problem reshiv. dobio sam Eritromicin losion da stavljam kao obloge par puta dnevno na aktuelne upale i Roaccutan u sledecoj terapiji (imam 92kg):

1. mesec 2 ujutru 1 popodne 1 uvece (kapsule po 20 mg, ukupno 80mg dnevno)

2. mesec 1 ujutru 1 popodne 1 uvece (ukupno 60mh dnevno)

3. mesec 1 ujutru 1 popodne 1 (10mg) uvece (ukupno 50mg dnevno)

4. mesec (sve po 10 mg) 1 ujutru 1 popodne 1 uvece (ukupno 30mg dnevno)

5. mesec (sve po 10 mg) 1 ujutru i jedna uvece (ukupno 20 mg dnevno)

Ostalo je jos da uradim krvnu sliku, lipidogram i glikemiju sutra i da pocnem terapijom jos ako uspem da izvucem na recept bice extra. U svakom slucaju ovo jedino jos nisam probao, a s obzirom da ne idem na more ovog leta zbog posla nije problem da pocnem sa terapijom u julu.

Cudno mi je jedino sto koliko sam video po ovom topicu svi uglavnom krecu sa manjom dozom leka pa povecavcavaju na vecu, kod mene je obrnuto, ali valjda covek zna sta radi, ulivao je poverenje za razliku od mnogih drugim dermatologa koji su mi prosli kroz zivot...
ivankg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 04, 2008 3:28 pm

Post od ivankg »

Imam problema sa aknama vec duze vreme isao sam kod kozmeticarka nije mi pomagalo. Posle nekog vremena otisao sam u bolnicu kod dermatologa koja mi je rekla da koristi akne stop kolekciju od nje mi se lice upalilo jos gore. Kada sam dosao na kontrolu dala mi je didermal od njega mi se sve povuklo posletoga opet mi je prepisala akne stop. Ovo je se ponavljalo nekoliko puta zato vreme sam dolazio na jonoforezu. Posto mi nije pomagalo prestao sam da idem, tu nastaje problem na vratu i donjem delu brade gde sam mazao didermal najvise javlja se jaka upala bolelo je vrat nisam mogao da pomeram. Sam zakazujem na vma, prvih mesec dana koristim dercome i airol cremu pijem dovicin. Airol crema mi izvlaci dosta svako jutro sam bio krvav ali idalje izlazi. Posle mesec dana odlazim na kontrolu dijagnoza mi je ACNE NODULOCYSTICA doktor mi prepisuje roakutan ovo je bilo pre mesec dana i tad pocinjem da uzimam primio sam i ampulu Diprophos. Od inekcije dosta je splasnulo ali posle nedelju dana opet je pocelo da izlazi, Sad na kraju meseca dosta se stanje popravilo. Sad imam jedno pitanje, kada sam vadio krv pred uzimanje leka sve je bilo uredu samo HDL holesterola koji je bio nizak to su mi rekli da je normalno posto sam mlad pa se trosi. Sad na kontroli krvi HDL holesterola je i dalje nije u graicama ali je malo poviseni od prosle kontroli. LDL holesterol je povisen od proslog puta ali je u granicana normale. Svi ostali rezultati su mi uredu. Dali zbog ovoga moze da mi se prekine uzimanje roakutana. Posto me je strah da ne prestanem sa uzimanjem i da se vratim na ono stane.
Andhaka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 20, 2008 10:26 pm

Post od Andhaka »

pa jedino ako ti holesterol predje granicu moze da se prekine, dok je u normali onda mozes da pijes
Odgovori