Ne izlazi kozu suncu, sacekaj jesen i podji kod dermatologa koji dobro radi hemijski pilingkgb napisao:Citao sam ranije redovno forum, al nisam pisao, pa evo da i ja neshto napishem. Roaccutan pijem skoro vetj 4 meseca (josh 10 dana pa 4meseca) Doktor mi je uz Roaccutan prepisao i Granex sprej i losion.Kada sam poceo da koristim granx bilo je josh gore stanje i onda je krenulo na bolje i u 3 mesecu sam prestao da koristim granex. Imam 75 kg, i pijem 40 ujutru i 30 uvece, i terapija je trebala da traje 4 meseca, ali sam trazio da produzim josh mesec dana, i povecao sam dozu za josh 10mg, tj 80mg ukupno. Dok sam pio 70mg izlazile su neke male bele bubuljicece na svaka 3-4 dana, kako sam povecao dozu na 80mg mnogo je bolje...Sad trenutno na licu nemam ni jednu bubuljicu, ni mitiser (granex je izvukao te mitisere), nemam ni oziljke, ali imam dosta fleka.Jel ima neshto za fleke da se koristi, ili ipak treba malo strpljenja ?
Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
ajde da nesto priupitam... ja sam probavao mnoge preparate za kozu,ali svi su imali efekat samo kratkorocno,ja bih rekao dok se koza ne navikne.
onda sam skontao,a i citajuci po netu prilicno se uvjerio da je problem iznutra organizma,odnosno u pojacanom lucenju hormona,koji prouzrokuju pojacano lucenje lojhin zlijezda i tako dalje,pa ti spoljni preparati nemaju sustinskog dugorocnog efekta. Primjetio sam da kada pijem recimo Bactrim,lice mi se iscisti,ali kada lijek izadje iz krvi sve se vrati.
Sad mene interesuje sta bude kada se zavrsi retapija Roaccutanom? Da li se bubuljice vracaju kada lijek iscezne iz organizma,ili postoji trajan efekat?
onda sam skontao,a i citajuci po netu prilicno se uvjerio da je problem iznutra organizma,odnosno u pojacanom lucenju hormona,koji prouzrokuju pojacano lucenje lojhin zlijezda i tako dalje,pa ti spoljni preparati nemaju sustinskog dugorocnog efekta. Primjetio sam da kada pijem recimo Bactrim,lice mi se iscisti,ali kada lijek izadje iz krvi sve se vrati.
Sad mene interesuje sta bude kada se zavrsi retapija Roaccutanom? Da li se bubuljice vracaju kada lijek iscezne iz organizma,ili postoji trajan efekat?
Efekat je dugotrajan. Kod malog broja pacijenata mora se kasnije ponovo dati Roaccutan. Nije problem "samo iznutra". Malo je komplikovanije. Nemoj sam na svoju ruku da pijes lekove.aeroplan napisao:ajde da nesto priupitam... ja sam probavao mnoge preparate za kozu,ali svi su imali efekat samo kratkorocno,ja bih rekao dok se koza ne navikne.
Problem je sto vecina dermatologa cak i za teze oblike akni daje neke "mazalice", koje uglavnom sami prave, jer tako imaju svoj interes. Uzas. Ili pacijenti idu sami u tzv. ordinaciju Kotoderma, koja to u stvari nije.
citao sam ovdje po forumu da Differin gel ima dobar efekat,tj. stekao sam utisak da je to jedno od rijetkih sredstava za spoljasnju upotrebu koje moze da ozbiljnije popravi situaciju. Ne bih se usudio za terapiju Roaccutanom (naravno nista od toga ne bih radio na svoju ruku) jer sam 4 godini bio na psihoterapiji gdje sam bio pod odredjenom (mada laksom) terapijom,pa kontam da mi je jetra onako "naceta"
...
sta mislite o Differin gelu?

Differin je OK. Slican efekat imaju i Airol ili Zorac samo sto malo vise "irirtiraju" lice. Nanose se svi 1x uvece i nema izlaganja tog dela koze suncu. Svi oni spadaju u grupu retinoida i osnova su u lecenju akni. Moraju da budu u terapiji akni kod gotovo svih slucajeva kada pacijent ima akneaeroplan napisao:citao sam ovdje po forumu da Differin gel ima dobar efekat,tj. stekao sam utisak da je to jedno od rijetkih sredstava za spoljasnju upotrebu koje moze da ozbiljnije popravi situaciju. Ne bih se usudio za terapiju Roaccutanom (naravno nista od toga ne bih radio na svoju ruku) jer sam 4 godini bio na psihoterapiji gdje sam bio pod odredjenom (mada laksom) terapijom,pa kontam da mi je jetra onako "naceta"![]()
...
Nijedan od gore spomenutih lekova, sem Zoraca, nije registrovan u Srbiji. Medjutim, Zoraca jos uvek nema na nasem trzistu. Brojne apoteke mogu da nabave Differin i Airol iz Grcke, naravno ilegalno. Mislim da im ni cena nije velikaaeroplan napisao:hvala na odgovoru. Ima li neko ideju gdje bi se mogao kupiti Differin? Danas sam obisao apoteke po NS-u i svi kazu da tog lijeka kod nas nema.
jel moze neko dami odgovori na par pitanja?do sada sam popila 900mg roakutana(kumulativna doza mi je oko 6000).ovih dana sam prilicno raskopala kozu cedjenjem i na ti mestima mi je sada odran sloj koze...da li ce mi tu sigurno ostati oziljci ili postoji sansa da se vremenom regenerise?
imam dosta zacepljenih velikih mitisera jedan do drugog, koji izgledaju kao reljef, pa me vrlo zanoma da li mitiseri nestaju ili se smanjuju u nekoj pozeljnijoj meri u toku ili posle zavrsetka terapije?
i zanima me da li stvarno mora da se ceka sest meseci po zavrsetku terapije da bi se skidali oziljci(na primer manji, koji ne pokrivaju celo lice i nisu velike dubine)?
please please da mi neko odgovori
hvala unapred
imam dosta zacepljenih velikih mitisera jedan do drugog, koji izgledaju kao reljef, pa me vrlo zanoma da li mitiseri nestaju ili se smanjuju u nekoj pozeljnijoj meri u toku ili posle zavrsetka terapije?
i zanima me da li stvarno mora da se ceka sest meseci po zavrsetku terapije da bi se skidali oziljci(na primer manji, koji ne pokrivaju celo lice i nisu velike dubine)?
please please da mi neko odgovori

To je odgovarajuca kumulativna doza ukoliko imas 50 kg. Ne mora da znaci da ces imati oziljke. Mitiseri mogu da se tretiraju i komedoekstrakcijom tokom uzimanja Roaccutana ili odgovarajucom lokalnom terapijom. Hemijski piling ne treba raditi kada se uzima Roacutane, a pogotovu ne za vreme letnjih meseci.nensy napisao:jel moze neko dami odgovori na par pitanja?do sada sam popila 900mg roakutana(kumulativna doza mi je oko 6000).ovih dana sam prilicno raskopala kozu cedjenjem i na ti mestima mi je sada odran sloj koze...da li ce mi tu sigurno ostati oziljci ili postoji sansa da se vremenom regenerise?
please please da mi neko odgovorihvala unapred
Mitiseri bi trebalo da nestanu tokom terapije ukoliko je doza leka odgovarajuca. Naravno, tvoj lekar bi trebao da ti doda i nesto od lokalne terapije da ubrza efekat. Ne bih ti savetovala hemijski piling pre 6 meseci od zavrsetka terapije. Tada pogledaj ko to dobro radi i kakve ima rezultate. Nemoj da ti obecavaju cuda, kao sto to obicno biva. Bojim se da laserskim tretmanom za oziljke od akni u Srbiji neces naci odgovarajuci tretman. Savet, zavrsi terapiju kod svog dermatologa, i kad prodje 6 meseci videces zajedno s tvojim dermatologom da li ti treba korekcija oziljaka. Ako ti bude trebala, pitaj na forumu za savetnensy napisao:hvala puno.a da li cu moci da radim hemijski piling,laser ili nesto drugo cime se skidaju oziljci u oktobru odma po zavrsetku terapije?i da li mitiseri nestajju posle roakutan terapije?mnogo bi mi znacio odgovor
Pozdrav Roakutanci!!!
Samo napred bicete zadovoljni rezultatima - meni je sve to vec davna proslost od pre dve i po godine.
Na ovaj forum nisam svracao dve i po godine hehehe.
Roaccutane & Roche RULES!!!!
Evo za one koji se razumeju u ekonomju i berzansko poslovanje:
http://finance.google.com/finance?q=OTC%3ARHHBY
Roche holding AG - sa 78.600 zaposlenih ljudi, sa prihodima 46 milijardi dolara, sa profitom 10 milijardi dolara i sa trzisnom vrednoscu kompanije 146 milijardi dolara - to je jedna od najvecih farmaceutskih kompanija na svetu. I siguran sam da je Roche sigurno medju 20 najvecih kompanija na svetu uopste.

Samo napred bicete zadovoljni rezultatima - meni je sve to vec davna proslost od pre dve i po godine.
Na ovaj forum nisam svracao dve i po godine hehehe.

Roaccutane & Roche RULES!!!!

Evo za one koji se razumeju u ekonomju i berzansko poslovanje:
http://finance.google.com/finance?q=OTC%3ARHHBY
Roche holding AG - sa 78.600 zaposlenih ljudi, sa prihodima 46 milijardi dolara, sa profitom 10 milijardi dolara i sa trzisnom vrednoscu kompanije 146 milijardi dolara - to je jedna od najvecih farmaceutskih kompanija na svetu. I siguran sam da je Roche sigurno medju 20 najvecih kompanija na svetu uopste.