Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

prosla su dva meseca od kraja terapije,masnoca se malo vratila,ali ne preterano,taman fino,od akni ni traga,haha....jedino primecujem da su mi malo kapilari u ocima popucali,ali ne znam jel to od roaccutana,dakle oni koji nose sociva preporucujem da ih ne nose za vreme terapije...i jos nesto ,izbegavati suncanje,ja sam mesec dana posle terapije bila na moru nisam se uopste suncala,ali sam prvi dan dobila takve opekotine lezeci ispod suncobrana da sam se 5 dana lecila,mislim da koza ostaje superosetljiva izvesno vreme...toplo preporucujem roaccutane,i srecno svima!!!
MilanK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 10:34 pm

Post od MilanK »

a zna neko mozda kolika je cena Roaccutana??
karloman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 30, 2006 1:21 am

Post od karloman »

Cena leka ti je oko 2000/2500 din. Ali ti naravno neces kupovati,vec ces ici kod lekara opste prakse da ti prepise lek na recept,ali moras da mu odneses nalaze dermatologa.
MilanK
Novi član
Novi član

Post od MilanK »

a cek ja to ne moram platiti,ako donesem nalaze od dermatologa?
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

verovatnije je da ces platiti,nego da ce ti dermatolog to napisati,oni su jako teski da nekom daju ovaj lek,ko da je bogami sami cijanid!!!!
MilanK
Novi član
Novi član

Post od MilanK »

a da li cena Roaccutana zavisi od toga kakav oblik akni imas?ili je svejednoo?
karloman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 30, 2006 1:21 am

Post od karloman »

Ma kakvi,ne zavisi. Lepo ti kazem sta treba da uradis da bi ga dobio besplatno... Ako ti je dermatolog rekao da smes da uzimas taj lek,onda slobodno uzmi recept kod lekara opste prakse. Sto bi placao svakog meseca toliku cifru?!
Butterfly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 22, 2007 7:38 pm

Post od Butterfly »

Zdravo svima...Pocinjem uskoro terapiju ovim lekom ,naravno ,pod nadzorom lekara,ali me brinu te propratne pojave kao i da li ce se stanje vratiti na staro nakon 6 meseci. Vidim 50ak ispisanih stranica pa me mrzi sve da citam... :oops: I jos nesto,cula sam da koriscenje ovog leka moze uticati na pojavu strija i perutanja koze usled isusivanja koze,da li je to tacno?

Unapred hvala na odgovorima...
Flying Dutchman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 2:35 pm

Post od Flying Dutchman »

Po nekoj statistici, Roaccutane dovodi do potpunog izlecenja u 80% slucajeva, tako da mislim da ne treba da se plasis da ce se problem ponovo vratiti. Od propratnih efekata najcesci su perutanje koze, suva usta i pucanje kapilara (ja posle 8 dana od pocetka terapije imam samo prva dva).

@MilanK & ostali: Ja ne znam kako to funkcionise kod vas, ali meni je direktno dermatolog dao recept za Roaccutane cim sam doneo rezultate i ispostavilo se da su u redu (posto nije bilo dileme oko toga da li treba da pijem lek). Kod lekara opste prakse nisam ni isao.
Softy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 6:10 pm

Post od Softy »

Caos ''roakutanci'',zanima me da li neko zna da me uputi na doktora koji mi moze prepisati roakutan i voditi lecenje u Beogradu ????
Ja sam ovaj lek pila pre 3 ipo godine i zivot bez bubuljica je bio stvarno super,ali su me u poslednjih nekoliko meseci opet spopale . Poludecu ! Jedna sam od onih koje to teze podnose. Inace,kada sam ga ja pila ,nisu ga jos uvek davali na recept,pa sam velike pare na to dala a i isla sam na jednu privatnu kliniku ,koja je takodje bila skupa. Sada bih zelela da prodjem malo jeftinije...
Ako vas bilo sta zanima iz mog iskustva,pitajte...
coldcova
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 12:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od coldcova »

Ako neko može da mi odgovori da li je ovo da se roacutan dobija na recept 100 posto provereno i od kada je to uvedeno.
Softy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 6:10 pm

Post od Softy »

Da! To je 100 posto proverena informacija. Samo je pitanje koji doktor podrzava lecenje roacutanom,da bi ti ga prepisao. I naravno da li je tvom licu zaista neophodna ta vrsta lecenja. Moja sestra ga je pila na recept,ali u unutrasnjosti. Ne znam koji lekari ga u Beogradu prepisuju ...??
makarije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 6:02 pm

Post od makarije »

Ja sam terapiju zavrsio prije nesto vise od 8 mjeseci i citavo vrijeme sam uzimao Roac na recept. Placao sam samo participaciju od 20 din po kutiji.
coldcova
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 12:59 am

Post od coldcova »

Hvala ljudi na odgovorima.A ako roacutan nije za mene ja ne znam za koga je.
Dare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 05, 2006 6:39 pm

Post od Dare »

Roaccutane je na listi lekova koji se ne placaju, samo 20 dinara participacije.
Sto se prepisivanja tice, mozes otici i kod privatnih dermatologa, pa sa izvestajem mozes kod lekara opste prakse, koji te nista onda ne pita.

ja trenutno pijem 2.5 mg dnevno, da malo smirim sebum i sitne akne, kanda je 20mg dnevno ipak premalo...
Odgovori