Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm
prosla su dva meseca od kraja terapije,masnoca se malo vratila,ali ne preterano,taman fino,od akni ni traga,haha....jedino primecujem da su mi malo kapilari u ocima popucali,ali ne znam jel to od roaccutana,dakle oni koji nose sociva preporucujem da ih ne nose za vreme terapije...i jos nesto ,izbegavati suncanje,ja sam mesec dana posle terapije bila na moru nisam se uopste suncala,ali sam prvi dan dobila takve opekotine lezeci ispod suncobrana da sam se 5 dana lecila,mislim da koza ostaje superosetljiva izvesno vreme...toplo preporucujem roaccutane,i srecno svima!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm
Zdravo svima...Pocinjem uskoro terapiju ovim lekom ,naravno ,pod nadzorom lekara,ali me brinu te propratne pojave kao i da li ce se stanje vratiti na staro nakon 6 meseci. Vidim 50ak ispisanih stranica pa me mrzi sve da citam...
I jos nesto,cula sam da koriscenje ovog leka moze uticati na pojavu strija i perutanja koze usled isusivanja koze,da li je to tacno?
Unapred hvala na odgovorima...

Unapred hvala na odgovorima...
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 2:35 pm
Po nekoj statistici, Roaccutane dovodi do potpunog izlecenja u 80% slucajeva, tako da mislim da ne treba da se plasis da ce se problem ponovo vratiti. Od propratnih efekata najcesci su perutanje koze, suva usta i pucanje kapilara (ja posle 8 dana od pocetka terapije imam samo prva dva).
@MilanK & ostali: Ja ne znam kako to funkcionise kod vas, ali meni je direktno dermatolog dao recept za Roaccutane cim sam doneo rezultate i ispostavilo se da su u redu (posto nije bilo dileme oko toga da li treba da pijem lek). Kod lekara opste prakse nisam ni isao.
@MilanK & ostali: Ja ne znam kako to funkcionise kod vas, ali meni je direktno dermatolog dao recept za Roaccutane cim sam doneo rezultate i ispostavilo se da su u redu (posto nije bilo dileme oko toga da li treba da pijem lek). Kod lekara opste prakse nisam ni isao.
Caos ''roakutanci'',zanima me da li neko zna da me uputi na doktora koji mi moze prepisati roakutan i voditi lecenje u Beogradu ????
Ja sam ovaj lek pila pre 3 ipo godine i zivot bez bubuljica je bio stvarno super,ali su me u poslednjih nekoliko meseci opet spopale . Poludecu ! Jedna sam od onih koje to teze podnose. Inace,kada sam ga ja pila ,nisu ga jos uvek davali na recept,pa sam velike pare na to dala a i isla sam na jednu privatnu kliniku ,koja je takodje bila skupa. Sada bih zelela da prodjem malo jeftinije...
Ako vas bilo sta zanima iz mog iskustva,pitajte...
Ja sam ovaj lek pila pre 3 ipo godine i zivot bez bubuljica je bio stvarno super,ali su me u poslednjih nekoliko meseci opet spopale . Poludecu ! Jedna sam od onih koje to teze podnose. Inace,kada sam ga ja pila ,nisu ga jos uvek davali na recept,pa sam velike pare na to dala a i isla sam na jednu privatnu kliniku ,koja je takodje bila skupa. Sada bih zelela da prodjem malo jeftinije...
Ako vas bilo sta zanima iz mog iskustva,pitajte...
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Sep 05, 2006 6:39 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Roaccutane je na listi lekova koji se ne placaju, samo 20 dinara participacije.
Sto se prepisivanja tice, mozes otici i kod privatnih dermatologa, pa sa izvestajem mozes kod lekara opste prakse, koji te nista onda ne pita.
ja trenutno pijem 2.5 mg dnevno, da malo smirim sebum i sitne akne, kanda je 20mg dnevno ipak premalo...
Sto se prepisivanja tice, mozes otici i kod privatnih dermatologa, pa sa izvestajem mozes kod lekara opste prakse, koji te nista onda ne pita.
ja trenutno pijem 2.5 mg dnevno, da malo smirim sebum i sitne akne, kanda je 20mg dnevno ipak premalo...