Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Wucko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 3:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

..

Post od Wucko »

cool,ovo je pocelo da deluje. :D 21.dan terapije,koza je cista,jos koja ima na licu,ali posto sam zaboravio da se obrijem,ni ne vidi se. :D :D :D Koza je pocela da se susi,sad cu da predjem na URIAGE pa da vidimo efekat,danas sam vadio krv,iscekujem rezultate,pa da nastavim sa povecanjem doze(do max)hehehe :D :D :D
nisam_luda,svaka cast,na opsirnim odgovorima,bas sam hteo priupiitati sta je najbolje za kozu sem na licu,ali ti si me vec preduhitrila,i dala odgovor... :P :P :P
Saquella
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 2:53 pm

Post od Saquella »

Wow nisam ocekivala da ce mi neko tako brzo odgovoriti!!!Nisam_luda hvala ti puno,puno!!!
Jos samo kada bih ovde mogla da saznam koji dermatolog u Nisu hoce da prepise roacc da ne idem od jedne do druge,ipak ih ima mnoooogo.Samo da je sa klinike!
Moj dermatolog mi je rekao da su za mene glikolne(ODRADILA SAM CELU SERIJU I NISTA POSEBNO BOLJE) i da nisam"slucaj"za roacc,tako da ne verujem da ce mi prepisati,ali pitacu :wink:
NE MOGU VISE DA BACAM PARE NA RAZNORAZNE TRETMANE OD KOJIH NEMA VAJDE :roll:
A inace problem su mi prosirene pore,mitiseri i u predelu brade potkozne bubuljice.Desava mi se ponekad posle depilacije da mi izbiju bubuljice,narocito na rukama.Posto roacc deluje svuda eto resenja :wink:
Wucko
Stalni član
Stalni  član

Post od Wucko »

ups...evo prvih losih vesti :o Rezultati krvi su pokazali sledece,holesterol povisen,iznad dozvoljenog,mada,jeo sam zaista sve i svasta zadnjih 2 meseca,p me ni ne cudi.Sad cu smanjiti masti na minimum,pa za 2 nedelje ponoviti rezultate.Transaminaze duplo uvecane,ALT vise AST manje,ali u granicama dozvoljenog.Koza na rukama je pocela da se iritira,i crveni,verovatno od rukava koji su ovek tuda(priroda posla kojim se bavim)pa je malo potpomoglo da se ruke pobune :D
Za sada koristim klindamicin gel 1% ujutro i uvece,po uputu lekara,a za kasnije cemo videti.
Hm..u Nisu,pa...daleko je,ali da bi dobila ROACCUTANE kao sto kazes,da zelis,a da bude na recept treba ti dijagnoza L 70.1 sto je jedan od najtezih oblika akni.Za sve ostale oblike(ako ti prepisu)placas ili punu cenu(1343din.)ili pola...
Sta drugo reci,sem srecno...
Saquella
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 2:53 pm

Post od Saquella »

Hmmm evo bas sada gledam...Meni je dijagnoza ACNE VULGARIS L.70.0
Ako je puna cena tolika onda i nije strasno u odnosu na to koliko sam ja para dala u poslednjia 3 meseca,a rezultati skoro nikakvi...
A jos jedno pitanje,koliko dana traje jedna kutija?
Wucko ako ti je holesterol povecan,pokusaj da postis,ako mozes na vodi!!!
Videces da nije strasno a sigurno ce ti popraviti krvnu sliku :wink:
Meni je uvek koza puno bolja kada postim :wink:
Sacekacu da prodju praznici i posle toga se bacam u lov na dr koji ce mi prepisati lek :wink: Nadam se da me nece setati puno!!!

Srecni praznici svima!!!!!!
Wucko
Stalni član
Stalni  član

Post od Wucko »

da,hvala na savetu,to sam i zapoceo,sad strogo cu da se hranim samo laganim obrocima to jest povrcem,malo cu ukljuciti setanje u dnevnu aktivnost kao i unosenje voca(jabuke i limun)koje do sada uopste nisam konzumirao,te se nadam da cu holesterol ako ne smanjiti,bar zadrzati na nekom dozvoljenom nivou!? :o
Sto se tice dijagnoze,i meni su postavili L70.0 ali je moja doktorka napisala L70.1 da bi mogao lek uzimati za 20din.po kutiji.Pa ja uzimam 30mg dnevno,kutija ima 30 komada po 10mg znaci 3 dnevno,ili kutija na 10dana.Normalno bi bilo da ide 6-8kutija mesecno,ali sudeci po mojim rezultatima koji nisu obecavajuci,ja izgleda nikada necu doseci tu dozu :evil:
Bas imam srece... :D :D
Tebi zelim srecnu potragu za lekarom koji ce ti prepisati,ali kamo srece da nam nije to uopste trebalo,jer i sam vidim po svom slucaju sta cini sa kozom ruku,sa krvi,sa jetrom...u tek malim kolicinama,no opet sve zavisi od organizma,koji kod mene na zalost nije najbolji da podnese roaccutane :roll:
P. S.
Ako umrem,dodjite na sahranu,bice sarme..hehehe :D :D :D (crni humor)
Hvala na cestitkama,takodje lep provod,i sercni praznici!!!
UFO_DNA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 03, 2008 2:41 am

Post od UFO_DNA »

Zdravo!
Imam jedno pitanje za one koji su već završili s terapijom roaccutanea...
Kolika je bila vasa doza(po kg),i da li su vam se akne,miteseri,masnoca vratili i u kojoj mjeri?
Koliko dugo iza tretmana?

Ja imam 57 kg i pio sam 3 mjeseca 30 mg denvno,1 mjesec 40 mh dnevno,i za sada 13 dana 20 mg dnevno i sad ne znam kak da se dogovorim s dermatologicom...Savjet?:o
roro_ice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 05, 2008 12:14 pm
Kontakt:

Naravno...

Post od roro_ice »

Roaccutane...hmm,ne reseno pitanje.Svega sam se naslusao i nacitao o ovome proizvodu.Neki clanci i komentari su me izuzetno plasili ali isto tako i davali nadu da cu ponovo izaci na svetlost dana a prilikom toga da ne spustam glavu pred drugima.Pa eto samo ukratko o mom iskustvu sa ovim lekom...Prvenstveno,ako zelite manje posledice ovog leka koje su neminovne,drzite se manjih doza.Terapija ce trajati duze nego uobicajena ali vi cete ostati i bez akni i bez posledica.Recimo ja imam 90 kg,preporucena dnevna doza je 1mg po kg,to je samoubistvo.Lek je izuzetno jak i kao sto vam je poznato utice na enzime u nasem organizmu i menja meni jos ne poznate strukture u krvi.No sve to nije tako strasno kao sto zvuci uzimajuci u obzir milione koji su se izlecili od naseg najgoreg neprijatelja mladosti-akni.Ja sam se drzao nekog optimuma:
10 mg prvi mesec
20 mg drugi
30 mg treci
40 mg cetvrti
40 mg peti
40 mg sesti
Zasto ovako sistematski?Iz razloga sto je potrebno dozvoliti organizmu da se navikne postepeno na ovaj lek i na njegovo dejstvo...
Verujte mi da sam ja licno terapiju zavrsio sa minimalnim posledicama a to su:
suva koza
blago perutanje koze koje se sredjuje kremama
jedino su usne katastrofa,ispucane ko pustinjska zemlja
mozda neki blagi umor ali vec pri kraju terapije
Eto nikakvo krvarenje iz nosa,nocne halucinacije,smanjenje vida i kojekakvih gluposti...Moj savet je da na vas broj kila uzimate pola od toga u miligramima ali obavezno sistematski tj postepeno dizite dozu do vaseg maximuma tj pola od ukupne tezine...Pozzdrav svima
P.S. Ovo je moje licno iskustvo i moje misljenje zato nemoj te mi zameriti ako sam pogresio ipak ja nisam lekar ali sam dobro upucen u sve sto se tice Accutane...
Mlad Zauvek...
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

UFO_DNA napisao:Zdravo!
Imam jedno pitanje za one koji su već završili s terapijom roaccutanea...
Kolika je bila vasa doza(po kg),i da li su vam se akne,miteseri,masnoca vratili i u kojoj mjeri?
Koliko dugo iza tretmana?

Ja imam 57 kg i pio sam 3 mjeseca 30 mg denvno,1 mjesec 40 mh dnevno,i za sada 13 dana 20 mg dnevno i sad ne znam kak da se dogovorim s dermatologicom...Savjet?:o

kada sam pila R imala sam oko 57kg a u pocetku sam pila 80mg dnevno zato sto sam zelela da sto pre zavrsim terapiju. kasnije sam bila na 60mg a pred kraj na 30. u oktobru 2006. sam pocela da pijem R i jos uvek mi lice nije masno. akni nemam, nakon R mislim da nisam imala ni jedan mitiser :wink: koza mi je jos uvek suva ali ne u onolikoj meri kao u toku terapije. sto se tice tvoje doze, moras izracunati kumulativnu dozu koja iznosi od 120 do 150mg po kg telesne tezine pa u skladu sa tim produziti terapiju do ispunjenja kumulativne doze
Wucko
Stalni član
Stalni  član

Post od Wucko »

pa,evo i mene,posle malo duze pauze,od par dana :D :D :D :D
Rezultati lrvi su bili katastrofa,holesterol,alt,ast,i ostalo,kod privatnika u labaratoriji,te sam se bojao da ne umrem i sa ovih 30mg....
Ali posle posete drzavne ustanove,ustanovio sam da su mi svi rezultati odlicni,a da je jedino holesterol umanjen,ispod donje granice(verovatno me ubila ova dijeta,sto sam drzao zbog lazljivih privatnih labaratorija)tako da mi je danas doza povecana na 60mg a planira se na 80 za mesec dana ako sve bude u redu....
Jedini problem je nastao oko nabavke leka,posto po nekom novom pravilu(koje se primenjuje od 10.januara(pre 7 dana))na recept moze da se uzme samo 3 kutije u mesecu!?
Malo sam muku mucio i nervirao se,ali na kraju nasao resenje da lekar napise na 2 recepta po 3 ili na 3 po 3 kutije i tako dizes,a to je kao drugacije(samo ne znam u cemu) :D :D :D :D :D
Ruke su se malo pobunile,sad ce se obraduju kremi,a lice je jos uvek bez kreme,ali s'obzirom na dupliranje doze,osecam da ce za koji dam poceti da i ono zahteva dodatnu negu(sto mu ja necu dati,dosta je ono mene mucilo sve ove godine,sad je dosao na mene red,da ja njega mucim) :D :D Salim se....
Nadam se nisu svi pobegli odavde,i da jos ima nekog ko je na terapiji,ili planira da pocne,kao i onih koji su je uspesno zavrsili(hvala Bogu)!!! 8)
Wucko
Stalni član
Stalni  član

Post od Wucko »

nepotreban komentar,ali aj nek bude.... 8)
....da ne duzimo dalje,znas....
Nego nisam luda,da te pitam,kolika je bila tvoja kumulativna doza?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Dragi pacijenti postoje i retinoidi za lokalnu primenu,a Roaccutane se daje samo kod nodulocisticnih oblika akni i zaista je skopcan sa ozbiljnim nezeljenim efektima.A masna jetra je reverzibilno stanje odnosno i laboratorija i patohistologija se normalizuje po prestanku terapije.
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

Wucko napisao:nepotreban komentar,ali aj nek bude.... 8)
....da ne duzimo dalje,znas....
Nego nisam luda,da te pitam,kolika je bila tvoja kumulativna doza?

da te ne slazem sada ali mislim negde oko 170mg/tt, potrazi negde u ranijim postovima ako te interesuje bas tacno. trebala sam popiti oko 150 mg/tt ali sam ja to sama malo produzila i vidis i posle vise od godinu dana sam ziva i zdrava :wink:
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Re: roacutane paznja !

Post od nisam_luda »

shukisima napisao:Ma kad je toliko dobar sto vam frka za rezultate ?
Moje gledanje na to je iz iskustva a sada se i slazem sa doktorom koji mi je tad reko :" MA NISAM LUD DA TI LECIM BUBULJICE , A OVAMO DA TI RIKNE JETRA''
Meni tad nije to ulazilo u glavu ! Jer mi je bilo do"" lepote"" a zdravlje?
I sta sad ALT ,AST, i svi ti jetreni pokazitelji uvecani 40,70. JETRA masna uvecana zbog cega >Postoji mnogo faktora ali rezultat je ocit.Kad sam ja cuo za to s...e mnogi nisu znali sta je to :-? TADA do tog leka nije moglo da se dodje tek tako <treba la je kinta , pa nije jos bio toliko testiran .pa nisi mogo da ga nadjes.A SAD GA KOLKO VIDIM PREPISUJU KO ANDOL...ma i andol neide vise na recept ....Pa bi stoga dobro razmislio da li bi uzeo to sada ...I pogledao dobro onu listu upozorenja od 1 metra u kutiji...Pa bi se pito sto taj lek sada iz inostranstva toliko dostupan nama ?I dokle sto se tamo izbacuje ko kasetne bombe mora da zavrsava kod nas ovde .
KOLKO o KUmulatiVNOJ dozi ... :evil: :D :roll:
POZDRAV SVIMA :wink:

preporuka za sve vas koji ste na Roaccutanu je da se ne obazirete na ovakve postove. Kao sto vidite ima dosta nas na forumu koji smo uspesno zavrsili lecenje. Niko odavde se nije razboleo od ovog leka, niko nije poludeo, niti se ubio :wink: Roaccutane se ne daje svuda na recept i nije istina da se prepisuje kao andol. ja sam morala sama da finansiram lek, kutija od 1500 dinara mi je tada trajala ako se ne varam 5 dana a lecenje je trajalo 6 meseci, pa kad se sve to preracuna :roll: meni niko u drzavnoj ustanovi nije hteo da da lek na recept jer moje stanje nije bilo toliko lose :roll: to da se R u drugim zemljama izbacuje pa zavrsava ovde kod nas je nevidjena glupost! decko, zapitaj se koliko kosta lecenje roaccutanom, cak i one koje imaju zdravstveno osiguranje npr u USA, sto mozes pogledati na www.acne.org.
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

da si malo pazljivije citao video bi da sam ja svoju terapiju odavno zavrsila i da nikakvih posledica nemam :roll:
tinamend
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:31 pm

rozacea

Post od tinamend »

Da li je neko koristio Roakutan za lečenje rozacie. Dijagnoza mi je rozacea fulminens i veoma je uznapredovala i lekari su mi preporučili da pijem i da ću se time izlečiti.
Odgovori