Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
mene zanima koliko traju ovi nezeljeni efekti ako se vec pojave valjda traju sve dok proacutane ne izadje u potpunosti iz organizma ali znate li koliki je taj period???nisam_luda napisao:kao prvo, moras da znas da je sve individualno
sada si u pocetnom pogorsanju, to je ono sto na sajtu www.acne.org nazivaju IB. koza izbacuje na povrsinu sve necistoce, tako da mozes ocekivati crvenilo, bol, najvece upale u toku citavog lecenja. takodje koza ti se moze jako perutati. kako vreme bude odmicalo, tvoje stanje ce biti bolje. ne ocekuj neko znatnije poboljsanje pre treceg ili cetvrtog meseca terapije, uglavnom su iskustva takva. od side effect najcesci su suve usne (koje su indikator da ti je doza dobra) i moze se reci da su suve usne u terapiji roakutanom obavezne, citava koza na telu ti moze biti dehidrirana, moze se javiti umor, bolovi u kostima, krvarenje iz nosa, bolni uglovi usana. to je ono sto sam za ova tri meseca iskusila. takodje neki ljudi imaju poremecaj sna, suvocu ociju koja moze dovesti do privremenog zamucenja vida, opadanje kose, deformaciju noktiju i slicno. tako bih mogla do jutra da ti nabrajam ali ti nezeljeni efekti su retki. takodje bih ti napomenula da se dosta ljudi zali na glavobolje.
sto se tice onih prica o depresiji ili samoubistvu, to se ne brini...
vidis da smo ovde svi zivi i zdravislobodno pitaj ako ti jos nesto treba, ovde ima dosta nas koji smo raspolozeni da pomognemo novim roakutancima
branislava napisao:da li se nekom desavalo da ima ispucale kapilare u ocima tokom terapije?meni su oci ovih dana strasno crvene i zamucene,a sitna mreza kapilara je jako vidljiva?sta da radim?smanjila sam dozu na 10 mg dnevno,ali se stanje ne popravlja?! Uvek neki problem,uffuf