Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
mari :)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 11:03 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mari :) »

ola,evo ja san na 106-om danu lice je bolje ima još di koji ali uglavnom su fleke i ožiljci,ide to na bolje napokon! :D pozdrav svima! :) :)
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

Vec kad brojimo...ja sam na 246 danu.
Krajem 5. mjeseca prestajem...napokon.
Stanje-predobro!!!
Obavjestavat cu vas o stanju i poslije...
Samo da bude dobro i nitko nece biti sretniji od mene!!!
Bas mi to puno znaci da lice bude cisto...a zapravo, sta ja vama to pricam kad svi koji smo ovdje imamo istu zelju.
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

cao narode

i ja sam negde 4 meseca na roaccutanu...stanje je super,koza se ne masti,mada je malo crvenkasta,ali to se moze prekriti puderom

ja sam smanjila dozu na 10 mg dnevno,posto ide leto i ne bi ove vece doze da koristim leti ,a i oci su mi malo bile crvenkaste,cini mi se da je to od roaacutana,inace nosim i sociva

sve u svemu,stanje je dobro,daj Boze da se i posle terapije ovako zadrzi..

svima toplo preporucujem,lek uopste nije tako opasan kako se prica..a pomislite samo koliko bi manje kozmeticka industrija zaradjivala na beskorisnim kremama koje proizvode kad bi se ovaj lek puno koristio!!!
branislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od branislava »

cao narode

i ja sam negde 4 meseca na roaccutanu...stanje je super,koza se ne masti,mada je malo crvenkasta,ali to se moze prekriti puderom

ja sam smanjila dozu na 10 mg dnevno,posto ide leto i ne bi ove vece doze da koristim leti ,a i oci su mi malo bile crvenkaste,cini mi se da je to od roaacutana,inace nosim i sociva

sve u svemu,stanje je dobro,daj Boze da se i posle terapije ovako zadrzi..

svima toplo preporucujem,lek uopste nije tako opasan kako se prica..a pomislite samo koliko bi manje kozmeticka industrija zaradjivala na beskorisnim kremama koje proizvode kad bi se ovaj lek puno koristio!!!
cvija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 21, 2007 8:03 pm

Post od cvija »

Cao svima, meni je sada 5. mesec i krajem maja zavrsavam sa dozom oko 125-130.
Zamolila bih vas za jedan savet.Lice mi je sada cisto, ali imam jedno desetak sitnih, sitnih kao mitisera koji jednog dana buknu u bubuljice.
Ja sam mislila da ih istisnem pre zavrsetka terapije da mi ne bi to buknulo onda kad vise ne budem uzimala roakutan.
Volela bih da cujem vase misljenje pre nego sto se usudim to da uradim :D :wink: :D :wink: :P :D :D
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

to sam i ja uradila, nece ti nista biti :) mada moras da znas da ce ti par tih zatvorenih pora ostati i posle roakutana ali to je nesto sto samo ti vidis :D
makarije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 6:02 pm

Post od makarije »

Evo da se i ja javim.
Danas je 68. dan poslije zavrsetka sestomjesecne terapije, tokom koje sam unio oko 65mg/kgtt. Jednostavno, iako mi se cinilo da je to malo i iako nisam bas bio najzadovoljniji stanjem u vrijeme zavrsetka terapije, nisam htio da na svoju ruku povecavam dozu. Od treceg mjeseca terapije sam isao ne tretmane Muradovim enzimima jednom mjesecno, sto radim i sada.
Stanje je vrlo dobro, cak mi se cini da se jos uvijek poboljsava, iako sam odavno zavrsio terapiju. Jedino imam malo crvenila u oblastima koje su bile problematicne, koje se nekada jasno vidi (mozda moj trip), dok se nekada ne vidi uopste. Imam osjecaj da lice stalno "radi" u tim oblastima, malo i "boli", sto mi stvara odredjen strah od povratka na lose, ali nadajmo se najboljem :D
Inace, u zadnjih pet mjeseci nisam uopste dirao lice (a maksimalno sam se kontrolisao i od pocetka terapije), jer nije bilo nikakve potrebe, sto vjerujem da je zasluga i ovih tretmana enzimima. Za mene je nevjerovatno da nisam cackao po licu ovako dugo i da je samo to, ja sam zadovoljan Roakutanom.

Imajte strpljenja. Rezultati su sigurno dobri, a koliko su trajni u mom slucaju, javljam naknadno. 8)

Pozdrav i svako dobro.
branislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od branislava »

cao narode,

moze li mi neko reci koliko kosta roaccutan u Beogradu(ako je moguca cena u eurima) i od koliko je to mg pakovanje.

hvala :)
I B M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 2:52 pm

Post od I B M »

nisam_luda napisao:kao prvo, moras da znas da je sve individualno :)

sada si u pocetnom pogorsanju, to je ono sto na sajtu www.acne.org nazivaju IB. koza izbacuje na povrsinu sve necistoce, tako da mozes ocekivati crvenilo, bol, najvece upale u toku citavog lecenja. takodje koza ti se moze jako perutati. kako vreme bude odmicalo, tvoje stanje ce biti bolje. ne ocekuj neko znatnije poboljsanje pre treceg ili cetvrtog meseca terapije, uglavnom su iskustva takva. od side effect najcesci su suve usne (koje su indikator da ti je doza dobra) i moze se reci da su suve usne u terapiji roakutanom obavezne, citava koza na telu ti moze biti dehidrirana, moze se javiti umor, bolovi u kostima, krvarenje iz nosa, bolni uglovi usana. to je ono sto sam za ova tri meseca iskusila. takodje neki ljudi imaju poremecaj sna, suvocu ociju koja moze dovesti do privremenog zamucenja vida, opadanje kose, deformaciju noktiju i slicno. tako bih mogla do jutra da ti nabrajam ali ti nezeljeni efekti su retki. takodje bih ti napomenula da se dosta ljudi zali na glavobolje.
sto se tice onih prica o depresiji ili samoubistvu, to se ne brini...
vidis da smo ovde svi zivi i zdravi :lol: slobodno pitaj ako ti jos nesto treba, ovde ima dosta nas koji smo raspolozeni da pomognemo novim roakutancima :wink:
mene zanima koliko traju ovi nezeljeni efekti ako se vec pojave valjda traju sve dok proacutane ne izadje u potpunosti iz organizma ali znate li koliki je taj period???
branislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od branislava »

da li se nekom desavalo da ima ispucale kapilare u ocima tokom terapije?meni su oci ovih dana strasno crvene i zamucene,a sitna mreza kapilara je jako vidljiva?sta da radim?smanjila sam dozu na 10 mg dnevno,ali se stanje ne popravlja?! Uvek neki problem,uffuf
makarije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 6:02 pm

Post od makarije »

branislava napisao:da li se nekom desavalo da ima ispucale kapilare u ocima tokom terapije?meni su oci ovih dana strasno crvene i zamucene,a sitna mreza kapilara je jako vidljiva?sta da radim?smanjila sam dozu na 10 mg dnevno,ali se stanje ne popravlja?! Uvek neki problem,uffuf

Jel' koristis vjestacke suze?
branislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od branislava »

koristim,evo sad sam pocela koristiti i prokulin i rastvor borne kiseline,ali slaba vajda.... :(
I B M
Novi član
Novi član

Post od I B M »

imao sam jakooooooo upaljeno lice svasta sam koristio (na zahtjev dermatologa) i nekon perioda od jedne god sam se izljecio ali ne u potpunosti proslo je 2 god od toga ali meni jos uvjek na licu ima dosta sitnih a ponekad izadje po neka velika tako da sam razmisljao da pocnem sa !!!roaccutanom!!! jer nema drugog nacina svaka krema ili bilo koji spoljni utivaj na moje lice djelimicno pomogne ali samo brzem uklanjanju akni ali one i dalje se pojavljuju a najbolje godine mog zivota provodim u samoci :x nijedna djevojka nece ni da se upzna a kamoli sta drugo mada sam sam sebi odvratan sad sa ovakvim licem nekad tako privlacan i imao djevojaka a od kako su nastali problrmi sa licem djevojke kao da nepostoje za mene(dzaba si crn visok zgodan ako imas "bubuljice") dakle molio bi nekog da mi da savjet dali da prelazim na ovu vrstu ljecenja jer stvarno neznam sta bi mi drugo pomoglo masu toga sam probao a imam osjecaj da bi ovaj ljek mogao da mi promjeni zivot na bolje ????????
I B M
Novi član
Novi član

Post od I B M »

imam 19 god!
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

naravno da predjes na ovu vrstu lecenja

evo nas koji smo zavrsili terapiju, jos uvek smo zivi i zdravi :)

samo napred! to je zaista jedini lek za bubuljice koji ce ti promeniti zivot!
Odgovori