Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
ivanbgd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 9:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ivanbgd »

Zadržava se mnogo duže nego što piše u prospektu.
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

hahahahahaha ovaj covek svakog dana u svakom pogledu sve vise napreduje :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
cvija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 21, 2007 8:03 pm

Post od cvija »

Za "nisam luda":
Da li si zavrsila sa terapijom i da li si zadovoljna?

Uzasno me nervira to sto niko ne zna tacno koliko se roakutan zadrzava u organizmu. :-?
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

imam jos 10ak dana, nisam sad u potpunosti zadovoljna ali nekih 99% jesam... mada mi jos uvek izadje poneka sitna bubuljica koja prodje za dan - dva :o u medjuvremenu sam se ugojila nekih 3-4 kg tako da cu piti dok ne ispunim kumulativnu dozu od 150 mg po kilogramu tezine.
sada sam smanjila dozu na 60 mg, do danas sam bila na 80mg. neko mi je rekao da mi se mozda jos uvek nove pojavljuju zato sto mi je doza veca od 1mg/tt, tako da cu sada da pijem tacno 1mg/tt. idem na kontrolu uskoro pa cemo da vidimo :roll:
kako ti napredujes?
cvija
Novi član
Novi član

Post od cvija »

Meni je sada dva meseca.Mislim da je najgore proslo.Ima ih jos, cak i neke potkozne.Poslednjih nekoliko dana sve je nekako stalo, ne izlaze nove ali se i ne povlace stare.I uzasno me nervira sto svaka bubuljica za sobom ostavi fleku. :(

Dvoumim se, da li da predjem na 70mg, posto sam se ugojila na 63-64kg ili da ostanem na 60mg. :-?

Posto si sada na kraju,da li su ti se fleke skroz povukle?
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

fleke mi se nisu skroz povukle, mislim da ce im trebati minimum jos dva meseca da se povuku u potpunosti. i ja imam sada nekih 63-64 kg i sada sam na 60 mg. ako dobro podnosis lek i nemas puno nezeljenih efekata posavetuj se oko povecanja doze. :wink:
mari :)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 11:03 am

Post od mari :) »

pozdrav svima evo čitajući vaše poruke vidila sam da vi svi pijete uglavnom 60,70,80 mg dnevno a ja pijem 30 mg pa sad sam za koji dan u drugom mjesecu terapije a nekakve veće promjene još nema pa dali da povećam dozu,svako koliko se povećava uopće doza,jeli to individualno? :-?
hvala na odgovoru! :)
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

mari :) napisao:pozdrav svima evo čitajući vaše poruke vidila sam da vi svi pijete uglavnom 60,70,80 mg dnevno a ja pijem 30 mg pa sad sam za koji dan u drugom mjesecu terapije a nekakve veće promjene još nema pa dali da povećam dozu,svako koliko se povećava uopće doza,jeli to individualno? :-?
hvala na odgovoru! :)
Moj prijedlog je da ostanes na toj dozi.
Ja sam na 6. mjesecu.
Ovako, bio sam 5 mjeseci na 30 mg i imao jaaako dobre rezultate.
Doktor mi je rekao da smanjim dozu na 20 mg i da zavrsim na 7 mjeseci.
E sad sam ja na svoju ruku napravio ovo:
6. mj 40 mg (odradio)
7. mj 30 mg (vracam se na dozu)
8. mj 20 mg (smanjujem za 10 mg)
9. mj 10 mg (zavrsavam time u svibnju /maju/)

Ovo sam radio cisto iz tog razloga da ne zavrsim terapiju sa 85 mg/kg nego sa 115 mg/kg.

Da li je bilo to potrebno ili ne - ne znam ali ja sam ipak to napravio!

Zelim se toga rijesiti zauvijek!

(kao neka doza za uspjesnu terapiju je 120-150 mg/kg iako ljudi i sa puno manjom dozom imaju odlicne rezultate)

Ali definitivno ostani na 30 i bit ces zadovoljna, pogotovo u 3. i 4. mjesecu...
makarije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 6:02 pm

Post od makarije »

Zavrsih sestomjesecnu terapiju. Unio sam nekih 65 mg/kgtt.
Sad Boze pomozi!
Ako ne bude problem rijesen, eto mene ponovo na jesen.
Pozdrav
vigilant
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 10:29 am

Post od vigilant »

ja sam na sestom mesecu i sav sam u crvenim flekama! neznam sta da radim, a nigde nemogu da nadjem liv52 za zastitu jetre!
cvija
Novi član
Novi član

Post od cvija »

Ljudi, sta da radim?
Na pocetku terapije sam imala nesanice.Bila sam budna do 4h, pa se probudim u 13h.Tada sam bila na raspustu i odgovaralo mi je.A sada kada su pocela predavanja, legnem u 6h, a budim se oko 15h i uzasno me boli glava.Pokusavala sam da navijem sat u 10h, da bih presekla sve to.Ali uzalud, ne mogu da otvorim oci pre 14h.

Da li smem, posto sam na roakutanu, da uzmem bensedin za spavanje da bih pre zaspala i samim tim se i pre probudila.

Za mari: Sto vecu dozu uzmes time se pre zavrsi terapija.I moras da imas u vidu da terapiju moras da zavrsis do leta, tako da ti ne preostaje nista drugo nego da povecas dozu na 1mg/kg
mango
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 2:19 pm
Kontakt:

MOJE ISKUSTVO

Post od mango »

Evo dragi roakutanci, da podjelim svoje iskustvo.
Ovako, problem sa aknama sam poceo imati nakon srednje skole sa q8 godina. Prvih godinu dana je bilo kriticno, ruzni crveni pristevi u predjelu brade, vrata i zatiljka. Ne mogu reci da je bio najtezi moguci oblik al bilo je ruzno. Koristio sam sve moguce kozmeticke preparate i savijete al nista nije pomoglo. Kad sam poceo koristiti Eucerin stanje se malo smirilo i nekih godinu dana je lice bilo relativno podnosljivo s tim da bi mi svako maloo izasla neka ruzna akna. Najgore se pocelo od devetog mjeseca 2006 kada su akne poludjele. Pocele su mi izlaziti svugdje i svih vrsta....na celu sam imao debele crvene, na vratu bijele pristice, na ledjima potkozne i tako to... Nisam vise znao sto da radim, lice mi je bilo sve vise katastrofalno i to je pocelo djelovati na moje samopouzdanje.

Sredinom novembra sam odlucio da tako vise ne moze i htio sam rjesiti ovaj problem jednom zauvijek. Otisao sam kod privatnog dermatologa i on mi je prepisao roaccutane 40 mg dnevno....
Prvih mjesec dana nije bilo nikakve promjene osim da koza vise nije bila masna. Bez obzira na to, akne su i dalje izlazile.. Nakon dva mjeseca stanje je bilo bolje al ne mnogo...Kada bi izasla neka nova akna onda bi se i brzo osusila i nestala.
Tijekom prva dva mjeseca stanje je bilo totalno promjenjivo sto je i normalna stav jer se tada koza cisti pa je to razlog zbog kojega bez objasnjenja jedan dan bude bolje a drugi dan opet navala akni.
SADA NAKON TRI I POL MJESECA MOGU RECI DA SAM ZADOVOLJAN KAKO IDE OVA TERAPIJA. LICE MI IZGLEDA SKORO PA SASVIM CISTO, I NE MOGU VJEROVATI KAKO JE DOBAR FEELING PROCI RUKOM PO CISTOJ I GLATKOJ KOZI. OD AKNI IMA JOS NEKOLIKO SITINH FLEKICA U OBLIKU TOCKICA AL NEZAMJETNO...
OD NUSPOJAVA SAM PRIMJETIO RAZDRAZLJIVOST I NAGLE PROMJENE RASPOLOZENJA NO SVE JE U GRANICAMA NISTA EKSTREMNO.
KOZA MI SE CAK TOLIKO I NE SUSI AL KORISTIM UJUTRO I NAVECER OBICAN DOVE SAPUN I NIVEA SOFT KREMU,
SVIMA PREPORUCAN ROA I SRETNO
cvija
Novi član
Novi član

Post od cvija »

Ljudi, gde ste, sta vam se desava? :( Kako napredujete?
Wucko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 3:32 am

hm

Post od Wucko »

Evo jos 1 gost...
To sto nespavas je normalno,ali ne zbog leka,vec zbog navike,i sam nemogu otvoriti oci,ali ni zaspati,jedini spas je u tome sto radim oko 14h pa uspevam... :D Potpuno isti simptomi kao kod tebe,samo sto ja nekoristim lek,niti sam ga koristio. :(
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

cvija:

evo me na skoro samom kraju terapije :roll: jedino sto sada imam su blede flekice i jedna mikroskopska upala :roll: :roll: :roll: ono sto me brine su kako ih nazivaju na acne.org dve tri zatvorene pore na celu :o bas me zanima sta ce sa njima da se desi, posto stoje tako vec nedelju dana :roll:

kako ti napredujes?
Odgovori