Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm
iz iksa u iks
nego ljudi,ajde na stranu sa tim roacc.,koji cu svakako probati,nego jel ima ko iskustava s laserim za ulanjanje akni i oziljaka?gdje god da pogledam na netu,svi ga hvale,i kazu da pomaze i cak poslije prvog tretmana!ako je iko od vas/nas kozoproblematicnih probao to,molim ga da napise gdje,i koliko ga je kostao tretman.hvala a sto se tice roac.,mislim da ga je bolje i uzeti,nego trpjeti ovo svaki dan,vec godinama.prvi put kad uletim u * SPAM *,uzimam ga,ali isto tako cu uraditi i sa laserom.cao,pisite!
E pa ljudi nakon dvomesecnog svakodnevnog smaranja dermatologa uspeo sam da ga nateram da mi prepise roacc
.E sad posto sam kod istog doktora ta dva meseca proveo na terapiji hemomycinom rekao mi je da moram da sacekam bar 1 do 2 sedmice da mi se malo organizam oporavi od tolikih antibiotika. Da bi nalazi bili ok. Sta vi mislite o tome? I da vas pitam posto sam ja mlad i volim da izadjem vikendom a znate sta to nosi
...da li ja uopste mogu imati ok nalaze? Sada evo ko da sedim na iglama ove dane dok cekam da odem ponovo kod doce..

-
- Aktivan član
obavezno sacekaj,jer je roaccutan kontraindikovan sa tetraciklinom,a verovatno i sa drugim antibioticima.alkohol se ne preporucuje,ali mislim da nije skodljivo mozda u 15-ak dana popiti 1-2 pica.
za prethodni post sve je individualno,neko ce reci da mu je ovo super lek,dok ce ga neko drugi proklinjati,stvarno nema pravila.
ja dobro napredujem,nadam se da ce se zauvek zadrzati ovakva situacija,mada moram da budem na dozi od 20 mg,jer mi vece doze dnevno ne prijaju pojavi se crvenilo koze i kapilari u ocima...srecno!!!!
za prethodni post sve je individualno,neko ce reci da mu je ovo super lek,dok ce ga neko drugi proklinjati,stvarno nema pravila.
ja dobro napredujem,nadam se da ce se zauvek zadrzati ovakva situacija,mada moram da budem na dozi od 20 mg,jer mi vece doze dnevno ne prijaju pojavi se crvenilo koze i kapilari u ocima...srecno!!!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 21, 2007 8:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ah ti muskarci...Izgleda da smo mi zene mnogo jace nego vi.
Za pet dana zavrsavam terapiju, lice mi je cisto, imam mozda 5 mitisercica za koje se ne brinem.
Isla sam na razne rodjendane, slave i svuda sam po malo pila, mozda sam se 3 puta u toku terapije bas napila, nisam imala glavobolje, vrtoglavice, da kucnem u drvo nista mi se nije desilo.Osecam se normalno, jedino me nervira sto su mi usta suva, ali moje labelo je uvek uz mene tako da je i taj problem resen.
A da uzimala sam 1 mg/kg.Doktor mi je rekao da ne moram da vadim krv, zato sto sam mlada i nisam debela, da ne postoji mogucnost da dobijem holesterol. Mladima i da se desi nesto ne daj boze, posle terapije se sve vrati na staro, tako kaze moj doktor
Za pet dana zavrsavam terapiju, lice mi je cisto, imam mozda 5 mitisercica za koje se ne brinem.
Isla sam na razne rodjendane, slave i svuda sam po malo pila, mozda sam se 3 puta u toku terapije bas napila, nisam imala glavobolje, vrtoglavice, da kucnem u drvo nista mi se nije desilo.Osecam se normalno, jedino me nervira sto su mi usta suva, ali moje labelo je uvek uz mene tako da je i taj problem resen.
A da uzimala sam 1 mg/kg.Doktor mi je rekao da ne moram da vadim krv, zato sto sam mlada i nisam debela, da ne postoji mogucnost da dobijem holesterol. Mladima i da se desi nesto ne daj boze, posle terapije se sve vrati na staro, tako kaze moj doktor

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 11:03 am
evo mene opet ,bok svima
, ja san evo već u 4 mjesecu i biće koji dan lice je vidljivo bolje ali još uvijek mi zna izaći koji prišt ...pa... zar nebi trebalo već da prestane to,a što se tiće nastavka s terapijon dermatolog mi je reka da pijen još 4 tjedna,ali me strah da će mi se vratiti sve na staro upravo zato što još uvijek mi izlaze novi pa help?
kako je vama bilo u 4 mjesecu,jeli treba da mi zlaze još uvijek novi?thanks unaprid! 

-
- Aktivan član
pa ja sam pocela sa 30 mg,vidi kako ces da reagujes na tu dozu,ako budes dobro podnosio mozes i da ides do 60-70 mg dnevno,potrebno je da uneses 120-150 mg po kilogramu telesne tezine,pa izracunaj koliko je to i vidi koliko ti treba vremena da to uneses.dakle nije toliko bitno koliko se dnevno unosi vec je najbitnije da se unese ta kumulativna doza... ja koristim aloja vera gel i linoderm melem za lice,apaisac imam isto tako,nije ni on los za dan,koristim obicnu grozdjanu mast,a nekad kad mi je lice bas suvo stavim naturabel masku od moraca i med,i bude super.na pocetku ti se mozda stanje pogorsa i to traje oko 20-ak dana,a u tom periodu lice i oci ti mogu biti malo crvenkaste!takodje na pocetku,dok se ne priviknes mozes osecati umor i povremene glavobolje al to brzo prodje...eto,srecno
-
- Aktivan član
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 10:42 pm
Yo,people
E,pa ovako..ja ga koristim vec neka 2 i po meseca i u prvom naletu je izaslo sve nemoguce i moguce iz mene a sada se vec smiruje.. a fleke blede..imam jos mnogo preda mnom..ali videla sam ljude koji su zavrsili sa terapijom i ne mogu vam opisati koliko dobro izgledaju. Lek jeste radikalan,ali mi je doktorka dermatolog jako otvorena i stabilna i po njenoj prici ukoliko si zdrav(relativno) ne moze doci do ne znam kako nezeljenih efekata..krv proveravam redovno i sve je u redu. Sunce se kako sam razumela izbegava jer ne prija kozi u smislu crvenila i isusivanja..
Ali moje pitanje je solarijum? Da li bi mi stetio? Doktorka zivi u drugom gradu..broj sam zaturila..zna ga cale,ali ne bi da me on smara..ako neko ima iskustva neka pomogne...
Ali moje pitanje je solarijum? Da li bi mi stetio? Doktorka zivi u drugom gradu..broj sam zaturila..zna ga cale,ali ne bi da me on smara..ako neko ima iskustva neka pomogne...