Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
mari :)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 11:03 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mari :) »

pozdrav svima, evo opet mene leđa me bole već neko vrijme pa jeli to možda od lijeka,nisan kod nikog čula za takvu nuspojavu ali isto samo provjeravam? p.s. evo za koji dan ulazin u drugi mjesec čini se da ide na bolje! :)
cvija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 21, 2007 8:03 pm

Post od cvija »

Meni je sada neki 70. dan i sve je nekako stalo.Nemam neka velika pogorsanja, a ogromne potkozne bubuljice koje su mi jos odavno izasle nikako da se povuku.

Mene su prvih mesec dana bolela ledja, ne mora da znaci da je to od leka.Sada me nista ne boli, niti mi se peruta lice.Sve mi je OK, za sada.
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

da li je pametno u toku, da ne kazem na kraju terapije roaccutanom nositi kontaktna sociva? na upustvu pise da se osobama koje nose sociva preporucuje nosenje naocara u toku terapije zbog suvoce ociju i nemogucnosti nosenja sociva. upravo sam stavila sociva u boji sa kojima nisam imala problema pre terapije i ne primecujem da mi nesto smetaju... posto je ipak u pitanju hir a ne nesto sto je neophodno, sta mislite, da li da sacekam kraj terapije ili da ih nosim posto mi ne smetaju? :roll:
mari :)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 11:03 am

Post od mari :) »

možda ipak pričekaj kraj terapije s obziron da je hir u pitanju,ili pitaj dermatologa da te savjetuje što je sigurno,sigurno... :)
Telepatic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 8:38 pm

Post od Telepatic »

Pozdrav svima!
Huh kako citam ovu temu, cini mi se da sam konacno pronasao ono sto mi treba. Ali danas sam otisao kod privatnog dermatologa tj. zensko je i ona mi je rekla da ona ne moze da mi prepise ROACCUTANE. Vec moram da idem u Beograd kod prof. Nikolic Milosa. E sad to ne bi bio prob da ja ne zivim 120km od Bg-a. Zaista me interesuje ko moze da mi prepise taj lek, i koliko on kosta, da li zdravstveno pokriva troskove kao i da li mogu sve to da obavim u bolnici.
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

Kod nas u HR mozes to obaviti u bolnici na dermi...
Ne znam zasto ne bi moglo kod vas...
Pokusaj se jos raspitati, a u krajnjem slucaju sta te kosta otici kod dermatologa u bolnicu...
Ali prije toga moras kod dr opce prakse po uputnicu pa onda kod specijaliste koji ti JEDINO moze prepisati Roaccutan.
Telepatic
Novi član
Novi član

Post od Telepatic »

Pa ja ljudi ne mogu da verujem!!!!
Upravo sam se vratio iz bolnice, isao sam misleci da ce mi se smilovati da mi prepisu lek. Medjutim kada sam otisao doktorka me pita sta ti je, ja jok kazem kao sto vidite dosao sam zbog velikog problema sa aknama, ako bi mogao da se posavetujem sa vama da mi prepisete roacccutane. Ona mi na celu moju pricu koliko se vec dugo mucim sa tim kaze pa necu ja da ti prepisem to pa ja da snosim odgovornost ako ti nesto bude. Jos kao ako si tako pametan idi pa ga kupi sam pa pij. :o :o :o :o . Kao dodji u ponedeljak sa roditeljima da ja njima kazem cime oces da se kljukas. Iako sam punoletan.
makarije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 6:02 pm

Post od makarije »

Nemoj da se nerviras, vec idi dalje i trazi dermatologa koji ce ti dati lijek.
Inace, Roac dobijas za dz, ako ti ga propisu u drzavnoj bolnici.
Ja sam upravo zavrsio terapiju i nisam ga placao.
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

Meni je to strasno kad se tako ljudi (a da ne pricamo o doktorima) ponasaju!!!
Nekad stvarno ima slucajeva kad nema realne potrebe za Roaccutanom a nekima od nas izgleda da nista drugo ne moze pomoci!
A ne brine ih to sto cemo imati psihicke posljedice - al ozbiljno!
Meni se zivot promjenio 100% od kad vise ne mucim muku s tim stalno, nego povremeno!
U ove 2-3 godine to mi je nabilo komplekse za popizditi...sva sreca da mi je ostalo sve 5 pa tome vise i ne pridajem toliku vaznost!
Ali opet se vracam na pocetak...omalovazavanje tog PROBLEMA - sto i je - PROBLEM a ne neki hir (bar kod vecine sto su na ovom forumu)!
Telepatic
Novi član
Novi član

Post od Telepatic »

Ne vredi ljudi nema sanse da neko prepise u ovom glupom gradu. A meni sve gore!! Jel moze neko od vas koji vec uzima na recept da pomogne meni pri nabavci? Posto da kupujem nemam sredstava kao i vecina nas. POMOZITE MOLIM VAS!!
cvija
Novi član
Novi član

Post od cvija »

A zasto ne trazis od svog doktora da ti da uput za neki drugi grad?Socijalno ti pokriva troskove puta i mozda ti tamo prepisu lek.
cvija
Novi član
Novi član

Post od cvija »

Svi ste negde pobegli?! :cry:
Ako ima neki drugi forum o roakutanu, javi te mi.Bas se osecam usamljeno.
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

cao narode.
ja sam negdje 60 dan posto sam bila malo prekinula sa roacutanom,nisam nesto bila dobro,al sad sam opet nastavila,stanje je super,koza se ne masti,a nemam ni novih napasti. jedino mi je koza malo osetljiva. imam malo problema,jer nosim kontaktna sociva,pa su mi oci malo crvenkaste,vide se kapilari,dali je neko sa ovim imao iskustv.koristim vestacke suze,ali ne pomaze bas. i dalje koristim 30 mg dnevno,i necu to menjati do kraja terapije,jer imam osecaj da bi sa vecim dozama imala pojacane one negativne efekte koji se spominju...nadam se da cu do 21 septembra zavrsiti terapiju a onda cemo videti...puno pozdrava svim raoaccutancima
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

samo da podignem temu posto ima zainteresovanih :wink: :wink: :wink:
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

gde ste roakutanci, bivsi i sadasnji? :lol:

kako napredujete? :wink:

evo mene na nekom mozda desetom danu posle roakutana :) lice cisto, sa po kojom bledo ruzicastom flekicom i par oziljaka na obrazima koji su svakim danom sve manje vidljivi :wink:
cudna stvar je kako prvih 3-4 meseca na roakutanu brojis dan za danom....... a posle kada ti je lice cisto nemas pojma ni koliko si dugo vec na leku :o :D
Odgovori