Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

nisam_luda napisao:sta ste se ucutali roakutanci? kako napredujete ? :wink:
:wink:Ja sam zavrsila sa terapijom! E sad me hvata panika! hoce li ponovo doci do katastrofe hm sve mi se cini da hoce! :evil: Pozdrav
Shomy_bgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 15, 2007 5:51 pm

Post od Shomy_bgd »

evo i mog misljenja o terapiji ROACCUTANE-om,
za pocetak: uzimam ROACC. vac 5 meseci ,tacnije od oktobra06, terapija mi traje do kraja marta07, imam 18 god, 75kg i uzimam 40mg dnevno.
Sto se tice same terapije, pre ROACC sam uzimao dovicin kao pripremu za ovaj.prva dva meseca stanje se nije poboljsavalo,cak se i pogorsavalo nekim danima.u to vreme sam imao, pa mogu slobodno reci, velikih problema sa licem.to nisu bile podkozne bubuljice, ali su izlazile svakim danom.pamtim takve dane kada bih sebe jedva naterao da sidjem do prodavnice ili sl. cesto su me ljudi gledali k'o vanzemaljca.to su vrlo neprijatne situacije,ali moze se preci preko toga.da, jos nisam spomenuo da sam pre ROACC. isao po raznim salonima u bg i koristio razne kreme, na koje sam potrosio priblizno 600€,da bi se kasnije ispostavilo da sam ih samo bacio.dakle,moj savet svima koji idu u ovakve salone,i naravno ako imaju ozbiljnijih problema,je da odmah prestanu sa tim jer im,siguran sam,nece pomoci.da se vratim na ROACC.kao sto rekoh, prva dva meseca su bila strasna ,ali kako se blizio treci, sve je nekako postajalo SVEZIJE.nisam vise svako jutro morao gledati nove bubuljice.sve se jednostavno smirilo.tokom cetvrtog meseca,imao sam osecaj da neko baca cari na mene.BRZINOM KOJOM SU SE NEKADA POJAVLJIVALE,SADA SU NESTAJALE.pravo cudo.do je dobrinelo i mom samopouzdanju,i to u velikoj meri !!!evo sada sam na jos mesec dana do kraja terapije i imam tek po neku bledo crvenu tackicu,koju i ja jedva primetim ispred ogledala.
ocekujem da ce se sledeceg meseca sve izjednaciti sa bojom koze.
vidim da se mnogi ovde dvoume oko pocetka terapije ROACC. moj savet im je da to obavezno urade, naravno uz punu saradnju dermatovenerologa.istina je da je lek opasan,kao i da devojke treba da vode racuna oko trudnoce,ali ako se malo bolje pogleda stvarno se isplati.neko je rekao da kada bi postojao najbolji lek za bubuljice ROACCUTANE bi mu bio najblizi !!!evo jos nekih stvari koje bi trebali da radite tokom terapije:
1)OBAVEZNA je provera krvi (ast,alt,holesterol i trigliceridi)svakog meseca
2)izbegavajte(ali ne sasvim) masnu hranu,slatkise i gazirane sokove
3)koristite nesto,tipa: BB akne krem-u,u prvim mesecima koko bi ubrzali proces povlacenja novih bubuljica
4)tokom terapije cete primetiti da vam se koza susi, ili cesta krvarenja iz nosa.da bi ovo izbegli mazite kremu panthenol ili sl. bukvalno u nos i na sve delove koze koji su suvi,posebno usne tu mazite sto vise kreme, inace ce vam pucati svaki dan !!!
5)izbegavajte veliki fizicki napor,sto ne znaci da morate prekinuti sa treninzima,ali nemojte ici na pripreme.
P.S. moguce da ce vam vas dermatovenerolog dati razlicite savete od ovih,ja sam napisao sta je meni bilo od velike pomoci!
6)VAZNO!!!(jos jednom)DEVOJKE PAZITE NA TRUDNOCU!!!

ETO,nadam se da ce buducim roakutancima ovo biti od neke pomoci.Sve u svemu,ako zelite cisto lice morate preci preko svih ovih problema i kriza koje ce nastati!!! i nemojte da vas prine valiki, crveni natpis na kutiji risk of malformation(to je neka druga prica)!

ROACCUTANE mozete nabaviti BESPLATNO preko recepta koji ce vam dati doktor u domu zdravlja.NE MORATE placati nista,posto je lek veoma skup.Pozdrav!
Shomy_bgd
Novi član
Novi član

Post od Shomy_bgd »

to jeste diskutabilno,slazem se.ali ne mozemo ici u krajnost i prestati sa uzimanjem cokolade.:lol:namerno sam istakao IZBEGAVAJTE(ali ne sasvim), umesto UZIMAJTE(ali po malo) !!!

sto se tice recepta,pre bih rekao da je tvoja informacija dezinformacija!!!
ja uzimam ROACC preko recepta iz doma zdravlja bez problema! ,i to vec 5 meseci !!!
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

ja sam na kraju prvog meseca,zadovoljna sam,lice se ne sija vise, stanje je super,samo sto mi je koza nekako crvenkasta.Koristim Apaisak i uobicajnu sminku.Da jos uvek sam na 30 mg dnevno
cvija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 21, 2007 8:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cvija »

Zdravo svima :D
Meni je danas nekih mesec ipo i kao nesto pocelo da se smiruje i BUM,pored uobicajenih jos 4 ogromne potkozne.Znam da ce sve da se sredi ali treba da prodje vreme,a ja sam po prirodi uzasno nestrpljiva.

Znam da ce ove bubuljice da nestanu,a sta je sa flekama?Meni kad prodje neka bubuljica na istom mestu mi ostaje crvena fleka koja se ne povlaci.

I jedno pitanjce :P .Da li smem dva meseca posle terapije da idem na more?
Shomy_bgd
Novi član
Novi član

Post od Shomy_bgd »

u tom periodu od pocetka terapije pa do drugog ili treceg meseca se desavaju velike oscilacije po pitanju lica, tako da bi trebalo da se naviknes na to!
sto se tice flekica, one ce ti ostati sve do cetvrtog ili eventualno petog meseca kada ce polako poceti da blede i da se izjednacavaju sa bojom koze.Jos kad se budes vratila sa mora neces imati nista.naravno pre toga se obavezno savetuj sa svojim dermatovenologom.
p.s. sve sam napisao iz licnog iskustva
Shomy_bgd
Novi član
Novi član

Post od Shomy_bgd »

*dermatovenerologom
mirmar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 9:38 pm

Post od mirmar »

Moze li neko da mi preporuci nekog dermatologa u Novom Sadu ili Beogradu.
mari :)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 11:03 am

Post od mari :) »

ola,evo ja sam tek započela terapiju roakutanom ima mjesec dana, nekakvi znaci poboljšanja se još uvijek ne vide pa san vas tila pitati kad će nastupitit poboljšanje bar neko veće,e i pred menstruaciju mi je uvik lice užasno bukne neznam još ništa ne vidim pa imam osjećaj da ne djeluje... :-?
santo_25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 3:30 pm

Post od santo_25 »

procitaj prethodne 43 strane o ovom lijeku i postaces strucnjak za isti :D
karloman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 30, 2006 1:21 am

Post od karloman »

Imam poruku za onog ko je pitao za dermatologa u Novom Sadu. Doktorka se zove Milica Subotic,na Poliklinici u odseku za dermatovenerologiju. Ja sam na roaccutaneu 6 meseci. Zavrsavam ovaj mesec sa dozom od 50 mg. Nemam vise upalnih na licu,niti ovih,ali imam dosta velike fleke. Ma kontam da ce se to na leto popraviti,ako ne i ranije.
Pablo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:01 am

Post od Pablo »

Evo ja imam par pitanja za nekog ko je upuceniji...
Procitao sam 43 strane ove teme, i na roacc. sam vec dva dana :D
Inace mi je ok situacija sa aknama al nikako da ih se resim u potpunosti..imam pomalo i na grudima i na ledjima....(pored lica).
Doktor mi rece da nisam za roacc. al sam insistirao posto me nervira i izgleda da jedino to izleci....
Doza mi je 0.5g/tt. Sta mi sve treba od "dodatne" opreme?
Procitao sam sve ali na kraju ne znam sta je za sta i cemu sluzi posto sam malo odsecen od kozmetike i tih stvari...
Kapiram da treba da uzmem Apaisac firme URIAGE....to su svi rekli da je najbolje...e sada zasta to sluzi nisam siguran.....
takodje se pominje neka termalna voda i bog te pita sta jos....
ok za vestacke suze mi je jasno cemu sluze :D
Ako bi mogao neko da mi kaze sta treba da kupim od tih stvari, bilo bi super...
Drugo, treniram 5-6 puta nedeljno i stvarno ne mogu da prestajem sa treninzima. Doktor mi rece da nema veze, da mogu slobodno da treniram. Znam da su neki govorili kako to nije bas nabolje...
Jel ce imati to neke negativne posledice na terapiju?
I trece, zbog treninga pijem vitamine&minerale "dual tabs". To je jaca doza i zanima me da li to nesto smeta mojoj terapiji??

Hvala na bilo kakvoj pomoci!
Shomy_bgd
Novi član
Novi član

Post od Shomy_bgd »

evo ovako,ja cu ti napisati sta sam ja koristio tokom trapije i sta mi je veoma pomoglo.
1)redovno sam koristio BB Akne krem-u, tj. uvece pre spavanja bih ja stavio ali samo na upaljene bubuljice
2)obzirom da lek sam po sebi susi celokupnu kozu tela pa samim tim i lice nebi bilo lose da preko dana koristis Eucerin (crvenu) kremu ,koja daje hidrataciju kozi!
3)takodje pre spavanja OBAVEZNO mazi neku kremu(preporucujem pantenol)na usne kako ti nebi ispucale. ukoliko primetis cesta krvarenja iz nosa mozes je blago namazti i U nos!!!
4)sto se tice treninga i vitamina! ja sam u istoj situaciji kao i ti. nastavio sam da treniram bez problema, a za tablete moras da se posavetujes sa dermatovenerologom,ali verujem da ce ti reci da prestanes da ih uzimas dok si na terpiji !!!
Pablo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:01 am

Post od Pablo »

Hvala na odgovorima...
Kupicu Euricin kremu i pantenol....
Nego posto nemam bas neke upaljene bubuljice, ima li potrebe da uzimam BB akne kremu??

Dosao bi da cujem profesorku Medenicu sta ima da kaze o roakutanu bas me zanimalo, al zbog obaveza na faxu nisam mogao da stignem...
Ako je neko bio, ako ga ne mrzi, nek rokne par recenica ako je cuo nesto interesantno na tom sastanku.....
cvija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 21, 2007 8:03 pm

Re: obavestenje

Post od cvija »

Ja nisam iz Beograda tako da nikako nisam mogla da dodjem.Jedino sto mene zanima je to, koliko se roakutan posle terapije zadrzava u organizmu?Moj doktor kaze 5 nedelja,kao i sto pise u prospektu.A doktorka Gorana tvrdi da se moze i mnogo duze zadrzati.Zato bih volela da cujem jos neko strucno misljenje.
Odgovori