Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 2:46 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Prosto ne mogu da poverujem da bas niko nije imao nikakav komentar na cinjenicu da devojka (izvinjavam se, ne mogu da trazim stranu na kojoj je doticna poruka) koja bi morala da se 100 posto zastiti od trudnoce za vreme uzimanja roakutana i ko zna jos koliko posle, koristi metod "prekinemo 5 sekundi pre"!!
Mislim da je takvo ponasanje ekstremno neodgovorno i nezrelo, pa cak cu biti smela i da kazem glupo!
To sto se pomenuti metod 2 godine pokazao delotvornim ne znaci da ce i sutra ili prekosutra, a i izbegavanje seksa u periodu plodnih dana svakako ne stiti od nezeljene trudnoce! Decko koji "mrzi" kondome, a ne mrzi da svoju devojku stalno izlaze opasnosti da ostane trudna i podvrgne se uzasnom abortusu ili da, ne daj boze, rodi unakazeno i deformisano dete je po mom misljenju skandal i olicenje sebicnosti i licemerja!
Molim devojku o kojoj je rec da mi ne zameri na ostrini, jer cilj ovog komentara nije da nekome solim pamet i drobim o zivotu, na kraju krajeva, svako ima pravo da radi sa sobom sta hoce, pa cak i da se upropasti, vec da skrenem paznju, koja je vidim neophodna, na moguce posledice ovakvog neodgovornog ponasanja i cisto je dobronamerne prirode!!!
Ja sam i sama imala istu dilemu kada je trudnoca posle terapije u pitanju i to je jedan od glavnih razloga zasto jos nisam na terapiji roakutanom, koju ostavljam kao krajnje resenje ako ova sadasnja ne uspe....
Zelim i ostalima da skrenem paznju na ovo, jer mislim da je to mnogo vaznija stvar od saveta koje cete labelo koristiti za suvocu usana....
Ne bih zelela da zapocinjem novu diskusiju, ali ne mogu da se otrgnem utisku da zene i dalje sebe dovode u ponizavajuci polozaj time sto rizikuju sopstveno zdravlje kao i zdravlje potomstva zbog muskarcevog hira i "neprikosnovenog prava na pun seksualni uzitak"! Meni je to tuzno, ali kao sto rekoh, svako ima pravo da radi sa sobom sta hoce....
POzdrav svima!

To sto se pomenuti metod 2 godine pokazao delotvornim ne znaci da ce i sutra ili prekosutra, a i izbegavanje seksa u periodu plodnih dana svakako ne stiti od nezeljene trudnoce! Decko koji "mrzi" kondome, a ne mrzi da svoju devojku stalno izlaze opasnosti da ostane trudna i podvrgne se uzasnom abortusu ili da, ne daj boze, rodi unakazeno i deformisano dete je po mom misljenju skandal i olicenje sebicnosti i licemerja!
Molim devojku o kojoj je rec da mi ne zameri na ostrini, jer cilj ovog komentara nije da nekome solim pamet i drobim o zivotu, na kraju krajeva, svako ima pravo da radi sa sobom sta hoce, pa cak i da se upropasti, vec da skrenem paznju, koja je vidim neophodna, na moguce posledice ovakvog neodgovornog ponasanja i cisto je dobronamerne prirode!!!
Ja sam i sama imala istu dilemu kada je trudnoca posle terapije u pitanju i to je jedan od glavnih razloga zasto jos nisam na terapiji roakutanom, koju ostavljam kao krajnje resenje ako ova sadasnja ne uspe....
Zelim i ostalima da skrenem paznju na ovo, jer mislim da je to mnogo vaznija stvar od saveta koje cete labelo koristiti za suvocu usana....
Ne bih zelela da zapocinjem novu diskusiju, ali ne mogu da se otrgnem utisku da zene i dalje sebe dovode u ponizavajuci polozaj time sto rizikuju sopstveno zdravlje kao i zdravlje potomstva zbog muskarcevog hira i "neprikosnovenog prava na pun seksualni uzitak"! Meni je to tuzno, ali kao sto rekoh, svako ima pravo da radi sa sobom sta hoce....
POzdrav svima!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am
ljudi, znam da ste nestrpljivi , ali ne morate da dizete doze na svoju ruku, pogotovo ne posle tek 4 meseca terapije..
kao prvo, nisam povecala dozu posle 4 meseca terapije nego od samog pocetka a kao drugo bolje i samovoljno povecati dozu (sami najbolje prepoznajemo signale svog tela i kako ono reaguje na odredjenu dozu) nego saslusati savet lekara koji ti kaze da je za tvoje lice dovoljna kumulativna doza od nekih 50 mg/tt a ti ni posle 120mg/tt nisi 100%cist a pritom ne mislim na flekice nego par malih i cak jednu potkoznu bubuljicu koja ti izadje ``zadnji dan`` terapije, onosno dana kada ispunis kumulativnu dozu od 120mg/tt
i sada neka mi neko pametan kaze da ne idem do ispunjenja od 150 mg/tt, da bacim sav ulozen trud a pored toga i novac i da mi se sve vrati na staro sada kada sam blizu cilja 
kao prvo, nisam povecala dozu posle 4 meseca terapije nego od samog pocetka a kao drugo bolje i samovoljno povecati dozu (sami najbolje prepoznajemo signale svog tela i kako ono reaguje na odredjenu dozu) nego saslusati savet lekara koji ti kaze da je za tvoje lice dovoljna kumulativna doza od nekih 50 mg/tt a ti ni posle 120mg/tt nisi 100%cist a pritom ne mislim na flekice nego par malih i cak jednu potkoznu bubuljicu koja ti izadje ``zadnji dan`` terapije, onosno dana kada ispunis kumulativnu dozu od 120mg/tt

Ja sam bas nezadovoljan trenutnim stanjem, ne znam sta da radim. Sad sam na skidanju sa Roakutana (svaki drugi dan po 20 mg) i skroz sam postupao po upustvu doktorke, ali mi se ne svidja ovo sad stanje. Kao da opet pocinje. Kako prije?!fic1984hr napisao:A i ja nesto razmisljam da poslusam doktora, ali muci me ova kumulativna doza...
Bas bi mi bilo krivo da mi ne uspije terapija!
Vidjet cu u iducih par dana sta cu i kako cu!
Uhhhh!
Ne znam sta da radim...
Nije mi muka opet na Roakutan, ali sam se nadao da cu nekako lakse pregurati do jeseni i racunao sam da je to najgora moguca varijanta.
Savjeti iskusnijih?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 21, 2007 8:03 pm
Za JEANNE:Ne zameram ti na poruci,naprotiv.Puno ti hvala sto mi skreces paznju.Meni je doktor jos pre 7 meseci predlozio roacutan,tada nisam htela ni da cujem za to iz razloga sto se plasim da ne zatrudnim.Zatim mi je prepisao neku terapiju koja nije pokazivala nikakve rezultate.
Posle hiljadu ozbiljnih razgovora sa deckom odlucila sam se da krenem sa terapijom,jer drugog resenja za moje bubuljice nema.
Psihicki sam otisla u aut,stalno razmisljam sta ako...,ovog meseca mi je kasnilo tri dana i sva tri dana sam preplakala,non stop razmisljam o tome i sad ova tvoja poruka...Od danas okrecem nov list,jer ako ovako nastavim ili cu zavrsiti na abortusu ili u ludnici.
Jos jednom,HVALA
Posle hiljadu ozbiljnih razgovora sa deckom odlucila sam se da krenem sa terapijom,jer drugog resenja za moje bubuljice nema.

Psihicki sam otisla u aut,stalno razmisljam sta ako...,ovog meseca mi je kasnilo tri dana i sva tri dana sam preplakala,non stop razmisljam o tome i sad ova tvoja poruka...Od danas okrecem nov list,jer ako ovako nastavim ili cu zavrsiti na abortusu ili u ludnici.
Jos jednom,HVALA

-
- Aktivan član
za makarija
makarije napisao:Ja sam bas nezadovoljan trenutnim stanjem, ne znam sta da radim. Sad sam na skidanju sa Roakutana (svaki drugi dan po 20 mg) i skroz sam postupao po upustvu doktorke, ali mi se ne svidja ovo sad stanje. Kao da opet pocinje. Kako prije?!fic1984hr napisao:A i ja nesto razmisljam da poslusam doktora, ali muci me ova kumulativna doza...
Bas bi mi bilo krivo da mi ne uspije terapija!
Vidjet cu u iducih par dana sta cu i kako cu!
Uhhhh!
Ne znam sta da radim...
Nije mi muka opet na Roakutan, ali sam se nadao da cu nekako lakse pregurati do jeseni i racunao sam da je to najgora moguca varijanta.
Savjeti iskusnijih?

Sada sam na kraju terapije (drugi put na roacc.) ali opet nije kako bi trebalo da bude, koza se nemasti ali i dalje ima onih beli sitnih potkoznih koje me izludjuju. Ja mislim da je jedina osoba koja je resila svoj problem sa roacc. SAHRA! citajuci njene postove devojka je stvarno resila problem i prezadovoljna je blago njoj! Ja samo znam ako bude po starom opet ga na jesen uzimam jer kad se proracunam koliko sam para dala na kozmeticare i njihove mazalice roacc. varijanta mi je jeftinija a normalno i efikasnija bar nema onih odvratnih crvenih gnojavih fuuuujjj!!!

@mirja
Ja nikada nisam imao neke katastrofa probleme, ali godinama me muce, jos sam u zadnje vrijeme imao najteze stanje ikad i imao sam ih i po kosi i po ledjima i onda krenuh na terapiju. Kad je krenula terapija, krenulo je skoro idealno. No kako smo poceli smanjivati dozu, cini mi se da je pocelo da se, ako nista drugo, ono smanjuje napredak. Sad, ima neko vrijeme, pojavi se po neka (zapravo koza se zacrveni, vidi se da se nesto desava, ali ne izlazi i dosta brzo se povlaci). Sad sam nas 20 mg svaki drugi dan i imam jos oko 15 dana do kraja terapije.
Da se razumijemo, stanje je daleko bolje nego prije terapije, ali jednostavno nisam ocekivao ovakav kraj. I ponovo cu na Roakutan, ako bude trebalo.
Ja nikada nisam imao neke katastrofa probleme, ali godinama me muce, jos sam u zadnje vrijeme imao najteze stanje ikad i imao sam ih i po kosi i po ledjima i onda krenuh na terapiju. Kad je krenula terapija, krenulo je skoro idealno. No kako smo poceli smanjivati dozu, cini mi se da je pocelo da se, ako nista drugo, ono smanjuje napredak. Sad, ima neko vrijeme, pojavi se po neka (zapravo koza se zacrveni, vidi se da se nesto desava, ali ne izlazi i dosta brzo se povlaci). Sad sam nas 20 mg svaki drugi dan i imam jos oko 15 dana do kraja terapije.
Da se razumijemo, stanje je daleko bolje nego prije terapije, ali jednostavno nisam ocekivao ovakav kraj. I ponovo cu na Roakutan, ako bude trebalo.
makki napisao:Mirja, a sto se ne raspitas o americkom nacinu primene, oni mislim nakon terapije imaju period odrzavanja, pa piju po jednu tabletu nedeljno. Nemoj me drzati za rec, ali mozda da izguglas malo po netu, pa se posavetujes sa svojim doktorom oko toga.

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 2:46 pm
Nema na cemu!!! Ako neko moze da razume situaciju, onda je to zensko... Jako mi je drago da okreces drugi list, treba prvo da brines o sebi, a ko brine o sebi, umece i o drugima... Narocito je bez veze danas da se stresiras kada mozes (i moras) da se zastitis. Ja sam htela da uzmem roakutan (pisala sam ranije), ali mi nisu dali zbog raznih predrasuda i realnih opasnosti sve zajedno... Sada pijem diane35, i popila sam 2 kutije dovicina. Znam da ovo nije trajno resenje, ali to je jos jedina stvar koja mi je preostala pre nego sto uzmem roakutan... Ako do toga dodje, bar cu biti upoznata sa svim pozitivnim i negativnim stranama. Jedino sto znam to je da cu se resiti ovog problema kad-tad. A to i tebi i ostalima zelim! Samo bezbedno...i pisi kako ide...cvija napisao: Posle hiljadu ozbiljnih razgovora sa deckom odlucila sam se da krenem sa terapijom,jer drugog resenja za moje bubuljice nema.![]()
Jos jednom,HVALA

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 21, 2007 8:03 pm
Jeanne ja sam pre ove terapije pila dovicin mesec dana po jednu kapsulu dnevno i stanje mi se uopste nije menjalo.A kada sam doktoru saopstila da nema sanse da pijem roakutan,rekao je "mozes da pijes dovicin, koji ce mozda da ti pomogne, mozes i eritromicin sa kojim imas jos manje sanse,a i svi lekovi ti mogu stetiti a ne samo roakutan".Volela bih da ti uspe ta terapija,ali nemoj mnogo da ocekujes.
Za nisam_luda:mozda ti se to desava zato sto si se na neki nacin preforsirala.Mozda si trebala postepeno da smanjujes dozu.Mozda roakutan deluje tipa:nema pogorsanja, a velika doza?Pa ajde da se malo pogorsa stanje da bi ta silna doza imala cime da se bavi.Nisam uopste strucna, ali moj savet je da pocnes da smanjujes dozu i iskreno mislim da ce sve biti u redu.A sto se tice ciklusa, meni je prosli mesec kasnilo tri dana,ne znam kako ce biti ovog meseca, ali samo znam da mi se sekret povecao i da me na sredini ciklusa bole jajnici.Mozda to nije zbog roakutana, ali sta god da me zaboli ja krivim njega.
I jedno malo pitanjce.
Da li mogu da idem na zatvorene bazene,mozda ce hlor lose da utice na moje lice?
Za nisam_luda:mozda ti se to desava zato sto si se na neki nacin preforsirala.Mozda si trebala postepeno da smanjujes dozu.Mozda roakutan deluje tipa:nema pogorsanja, a velika doza?Pa ajde da se malo pogorsa stanje da bi ta silna doza imala cime da se bavi.Nisam uopste strucna, ali moj savet je da pocnes da smanjujes dozu i iskreno mislim da ce sve biti u redu.A sto se tice ciklusa, meni je prosli mesec kasnilo tri dana,ne znam kako ce biti ovog meseca, ali samo znam da mi se sekret povecao i da me na sredini ciklusa bole jajnici.Mozda to nije zbog roakutana, ali sta god da me zaboli ja krivim njega.
I jedno malo pitanjce.

-
- Aktivan član
-
- Aktivan član