Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

imam 60 kg a pijem 80 mg zadnjih dva meseca. pre par dana mi je bio stoti dan. inace preporuceno mi je da pijem 40 mg ali sam ja to samovoljno povecala da bih terapiju zavrsila do marta i pojavljivanja prvog sunda :wink: nemam nikakvih negativnih efekata osim suvih usana :roll:
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

prvog sunca htedoh reci :oops:
Lenon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 14, 2004 2:12 pm

Post od Lenon »

Izvinjavam se, ogromna je tema, nemam vremena da procitam sve.

Kakvo je trenutno stanje sa cenama roaccutana?
Ako sam dobro razumeo ide na recept ali se placa u potpunosti?
Zahvalan na svim informacijama u tom smislu.
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

Lenon napisao:Izvinjavam se, ogromna je tema, nemam vremena da procitam sve.

Kakvo je trenutno stanje sa cenama roaccutana?
:cry: ja sam ga letos kupila u apoteci S.Sava u nemanjinoj kosta sest hiljada i nesto jedna kutija ako me pamcenje nevara 20mg :wink:
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

mirja, moze biti da si nesto pomesala, posto ja kutiju od 20 mg placam 3100 dinara :o
mirja
Aktivan član
Aktivan član

Post od mirja »

nisam_luda napisao:mirja, moze biti da si nesto pomesala, posto ja kutiju od 20 mg placam 3100 dinara :o
:wink: upravu si ja sam platila 2 kutije sest i nesto, opet mnogo jeftinije nego ovde gde ja zivim ovde je 90 eura jedna kutija! pozdrav :wink:
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

poz mirja, kako napredujes? :wink:
makarije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 6:02 pm

Post od makarije »

Lenon napisao: Kakvo je trenutno stanje sa cenama roaccutana?
Ako ga dobijes na recept - ne placas nista.
Ja sam tako izgurao citavu terapiju.
mirja
Aktivan član
Aktivan član

Post od mirja »

nisam_luda napisao:poz mirja, kako napredujes? :wink:
:D Neznam ni sama nije lose a nije bas ni kako bih ja zelela! Krajem februara sam gotova sa trapijom ali mislim da cu posle leta opet da pocnem ma videcu niko mi nije kriv sto sam perfekcionista a ogledalce mi je nocna mora! uvek nesto pronadjem pa onda znas kako to vec ide ceprkam i napravim s.........!!! Kako ide kod tebe jel si zadovoljna? kada ti prestaje terapija? pozdrav :P
cvija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 21, 2007 8:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cvija »

nisam_luda napisao:imam 60 kg a pijem 80 mg zadnjih dva meseca. pre par dana mi je bio stoti dan. inace preporuceno mi je da pijem 40 mg ali sam ja to samovoljno povecala da bih terapiju zavrsila do marta i pojavljivanja prvog sunda :wink: nemam nikakvih negativnih efekata osim suvih usana :roll:
Sad mi je mnogo lakse, mislila sam da sam jedina koja ce povecati na 1mg/kg.Ako mi se nista ne desi na 60mg i ja cu povecati na 80mg.Meni je tek mesec dana,i po nekim mojim proracunima trebalo bi da zavrsim sa terapijom sredinom maja najkasnije do sredine juna.

Sada kada si na 80mg, da li pijes roacutan dva puta dnevno ili tri puta? :P
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

ostalo mi je jos nekih 7 dana do kumulativne doze od 120mg/tt ali bih ja isla na dozu od 150 mg/tt tako da je to negde do pocetka marta. inace lek pijem pomalo na svoju ruku kao sto rekoh vec. prepisano mi je da pijem 30 mg dnevno samo tri meseca, sto nije ni blizu minimalne kumulativne doze. doktorka je garantovala da posle toga vise necu imati potrebe da ga pijem. :roll: inace specijalizirala je u americi tako da sam imala pravu srecu da dodjem do nje da mi uopste prepise lek (iako ga sama kupujem, tako da od toga nisam ni imala neke koristi :roll: ). nisam bila na kontroli tako da ne znam sta bi ona kao ``strucnjak`` rekla ali ja idem do kumulativne doze od 150mg/tt sve dok se osecam potpuno dobro.

pijem tablete od 20 mg tako da te cetiri tablete dnevno pijem kako-kad. uz najveci obrok u toku dana, najcesce rucak popijem dve. ukoliko sam prilicno jela i znam da cu za veceru eventualno da gricnem nesto, onda popijem tri ako ne i sve 4 tablete odjednom. ponekad popijem jednu uz casu punomasnog mleka, ako bas ne mogu da jedem. i tako, opusteno :wink:
bar koliko sam procitala na acne.org iz iskustva drugih ljudi ovakav nacin je najbolji i meni je za sada ok :)
cvija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 21, 2007 8:03 pm

Post od cvija »

Od danas si moj uzor sto se tice doze :P
Ja zasada koristim 50mg dnevno,ali cim zavrsim sa ispitom povecavam na 60mg,pa ako mi se nista ne desi sigurno cu povecati na 80mg,da bih sto pre zavrsila sa terapijom.
Jedino sto me nervira kod ovog roacutana je to sto ponekad imam nesanice(legnem u 2,a zaspim u 5 ujutru),a ponekad mi se po ceo dan spava, slabija mi je koncentracija dok ucim i tako to.Sve u svemu nije lose.
Sada kada si pri kraju, kakvo ti je lice?
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

sad kada sam pri kraju lice mi je hmmmmmmmmmmmmmmm :roll:
pa ovako, flekice i crvenilo se svakog dana smanjuju, imam par onih ``rupica``, mozda 3-4 ali su i one svakim danom plice, mislim da ce se za ovih mesec dana i one izravnati u potpunosti. jos uvek mi svaki dan izadje po jedna ili dve nove upale koje su male i prolaze za dan-dva. ne dobijam neke vece potkozne upale nego nesto sto i nije zabrinjavajuce. medjutim, ja jos uvek nisam zadovoljna. iako se koza poboljsava i dva meseca nakon terapije, ukoliko sa 9 000 mg, odnosno za mesec dana ne budem u potpunosti zadovoljna povecacu i kumulativnu dozu bar za jos nekih 1000 - 2000 mg.
kazu da je cetvrti mesec najvecih promena na bolje. ja sam pre 10ak dana usla u cetvrti mesec :o :o :o kao da sam trudna :oops:
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

Ja cu isto na "svoju ruku" napraviti neke izmjene u terapiji.
Umjesto 7 mjeseci - 9!
Umjesto 85 mg/kg - 105 mg/kg.
Dare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 05, 2006 6:39 pm

Post od Dare »

ljudi, znam da ste nestrpljivi , ali ne morate da dizete doze na svoju ruku, pogotovo ne posle tek 4 meseca terapije...
ok, znam da niste zadovoljni, i meni se cinilo da mi je mala doza, hteo ja vecu da zunem, al dr. kaze nema potrebe...i nije bilo. 20 mg dnevno 6 meseci, i onda rebound doza od po 10mg jos mesec dana, nakon meseca pauze...
za sada sam zadovoljan rezultatom, proslo je 7 meseci nakon pilule, mada uvek postoji strah da ce se vratiti, ali u tom slucaju uopste se ne bih libio da opet krenem sa 20mg, jer nisam ni osetio tu terapiju..mada sam uveren (pu pu) da nece biti potrebe...
rock on
Odgovori