Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

jos jedno pitanjce:mora li koza biti ovako suha i perutati se tokom cele terapije?
cvija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 21, 2007 8:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cvija »

Meni je doktor dao dozu od 0.66mg/kg i rekao je ako mi se koza ne bude mnogo perutala i susila povecace na 1mg/kg.Meni je suva ali mi se ne peruta,tako da cu za nedelju dana povecati na 1mg/kg.Kolika je tvoja doza?
branislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od branislava »

30 mg dnevno,nije velika,ali ne znam otkud ovolika suhoca koze,jos koristim i apaisak ali uzalud
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

cvija napisao:Meni je doktor dao dozu od 0.66mg/kg i rekao je ako mi se koza ne bude mnogo perutala i susila povecace na 1mg/kg.Meni je suva ali mi se ne peruta,tako da cu za nedelju dana povecati na 1mg/kg.Kolika je tvoja doza?
U SADa je cesto nacin upotrebe 1 mg/kg, dok kod nas u Europi 0.5 mg/kg.
A mi na Balkanu smo posebna prica. hahaha :D :D :D
santo_25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 3:30 pm

pozzz

Post od santo_25 »

ma sve ti to dodje na isto. Bitno je da uneses kumulativnu dozu i mozda je i bolja ta evropska varijanta jer manje opterecujes organizam jakom dozom lijeka ali u tom slucaju lijecenje duze traje. Meni je Karadaglic preporucio 60 mg. i da to traje nekih 6, 7 mjeseci ali posto sam tad odustao sad sam zakasnio, jer bi usao u ljeto sa njim sto mi nikako nije pametno.
U februaru cu poceti sa dermabionom, on se pije tri mjeseca isto je pozeljno da se terapija zavrsi pred ljeto zbog sunca pa cu znati kad zavrsim je li vrijedilo... i prenjecu vam utiske.
p.s. Fic jesi ti vec pola godine na ROA. zavrsavas uskoro?
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

Na 5 mjesecu sam.
Sutra cu znati jel idem na 9 mjeseci.
santo_25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 3:30 pm

aloha

Post od santo_25 »

ok, znaci devet mjeseci... samo znas upozorenja cuvaj se da ne ostanes trudan u tom periodu :D
makarije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 6:02 pm

Post od makarije »

Ja sam usao u sesti mjesec. Zavrsim njega i to je to. Nadajmo se najboljem...
branislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od branislava »

meni je danas lice katastrofa,tako je suho i peruta se,da razmisljam da na nekoliko dana prekinem tretman,a i jos je crveno!!!! jedino se vise ne masti,ako mi je neka uteha.Apaisac mi se nesto ne cini kao najbolje resenje za vlazenje koze?
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

ne preporucujem ti da prekidas terapiju na svoju ruku nikako!
to je strogo zabranjeno!
ako ti je bas toliki problem, konsultuj svog dermatologa
ali inace da znas da je to potpuno normalno i znaci da roaccutane radi
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

branislava napisao:meni je danas lice katastrofa,tako je suho i peruta se,da razmisljam da na nekoliko dana prekinem tretman,a i jos je crveno!!!! jedino se vise ne masti,ako mi je neka uteha.Apaisac mi se nesto ne cini kao najbolje resenje za vlazenje koze?
:wink: Pa zar ti nije doktor rekao da kad dodje do perutanja moras blagim pilingom da skidas sloj koji ti se pruta? pa onda na tu mladu kozu ili vec kako bih rekla na taj novi sloj koze stavljas apaisak ili vec neku vlaznu kremu bar sam ja takvo uputstvo dobila od mog lekara jer onda neces imati osecaj zategnutosti i bice ti mnogo lakse! :P Pozdrav
cvija
Novi član
Novi član

Post od cvija »

branislava napisao:meni je danas lice katastrofa,tako je suho i peruta se,da razmisljam da na nekoliko dana prekinem tretman,a i jos je crveno!!!! jedino se vise ne masti,ako mi je neka uteha.Apaisac mi se nesto ne cini kao najbolje resenje za vlazenje koze?
Kojim sapunom se umivas?Meni je danas 24. dan,lice mi je suvo ali mi se uopste ne peruta.Ja se umivam seba med belim sapunom koji ni malo ne isusuje kozu,nakon toga namazem apaisak i preko njega dercome simlex.Uvece sve isto samo bez dercom-a.A ako nije do toga mozes da smanjis dozu za 10 mg.Znaci ako si uzimala 30 mg dnevno sada uzimaj 20 mg.,ali nemoj da prekidas terapiju.
cvija
Novi član
Novi član

Post od cvija »

Zanima me jos nesto.Da li sam ja jedina ovde koja ce preci na 1 mg/kg?
I volela bih da znam koliku dozu moji sagovornici uzimaju i sta vam je doktor rekao koliko ce da traje vasa terapija?
branislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od branislava »

danas je stanje vec bolje,lice mi se ne crveni.koristim sebamed zeleni sapun,znaci nista agresivno. kupila sam i neki melem i aloja veru pa sam sinoc mazala,i danas je stanje vec bolje,kuc kuc.
ja ostajem do daljnjeg na 30 mg dnevno
branislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od branislava »

danas je stanje vec bolje,lice mi se ne crveni.koristim sebamed zeleni sapun,znaci nista agresivno. kupila sam i neki melem i aloja veru pa sam sinoc mazala,i danas je stanje vec bolje,kuc kuc.
ja ostajem do daljnjeg na 30 mg dnevno
Odgovori