Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm
branislava napisao:koristim roacutane 7 dana,i vec nekoliko dana lice mi gori,imam osecaj kao da sam izgorela na suncu.inace lice mi se pogorsalo,mada je to kao normalno na pocetku?

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja sam isto tako bio crven prvih 10ak dana...branislava napisao:koristim roacutane 7 dana,i vec nekoliko dana lice mi gori,imam osecaj kao da sam izgorela na suncu.inace lice mi se pogorsalo,mada je to kao normalno na pocetku?
A onda kao da se smiri...a koze ti se moze ljustiti a i ne mora!!!
Sve ovisi o dozi koju si uzela!
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 21, 2007 8:03 pm
Zdravo svima.Meni je danas 20. dan terapije sa roacutanom.Lice mi je buknulo i imam osecaj da se u skorije vreme nece smiriti.Zanimame koliko terapija treba da odmakne da bi meni lice pocelo da se smiruje?I ako moze neko sa iskustvom da mi kaze koje su to sve reakcije koje prate ovu terapiju i kada se javljaju?Unapred HVALA 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am
kao prvo, moras da znas da je sve individualno 
sada si u pocetnom pogorsanju, to je ono sto na sajtu www.acne.org nazivaju IB. koza izbacuje na povrsinu sve necistoce, tako da mozes ocekivati crvenilo, bol, najvece upale u toku citavog lecenja. takodje koza ti se moze jako perutati. kako vreme bude odmicalo, tvoje stanje ce biti bolje. ne ocekuj neko znatnije poboljsanje pre treceg ili cetvrtog meseca terapije, uglavnom su iskustva takva. od side effect najcesci su suve usne (koje su indikator da ti je doza dobra) i moze se reci da su suve usne u terapiji roakutanom obavezne, citava koza na telu ti moze biti dehidrirana, moze se javiti umor, bolovi u kostima, krvarenje iz nosa, bolni uglovi usana. to je ono sto sam za ova tri meseca iskusila. takodje neki ljudi imaju poremecaj sna, suvocu ociju koja moze dovesti do privremenog zamucenja vida, opadanje kose, deformaciju noktiju i slicno. tako bih mogla do jutra da ti nabrajam ali ti nezeljeni efekti su retki. takodje bih ti napomenula da se dosta ljudi zali na glavobolje.
sto se tice onih prica o depresiji ili samoubistvu, to se ne brini...
vidis da smo ovde svi zivi i zdravi
slobodno pitaj ako ti jos nesto treba, ovde ima dosta nas koji smo raspolozeni da pomognemo novim roakutancima 

sada si u pocetnom pogorsanju, to je ono sto na sajtu www.acne.org nazivaju IB. koza izbacuje na povrsinu sve necistoce, tako da mozes ocekivati crvenilo, bol, najvece upale u toku citavog lecenja. takodje koza ti se moze jako perutati. kako vreme bude odmicalo, tvoje stanje ce biti bolje. ne ocekuj neko znatnije poboljsanje pre treceg ili cetvrtog meseca terapije, uglavnom su iskustva takva. od side effect najcesci su suve usne (koje su indikator da ti je doza dobra) i moze se reci da su suve usne u terapiji roakutanom obavezne, citava koza na telu ti moze biti dehidrirana, moze se javiti umor, bolovi u kostima, krvarenje iz nosa, bolni uglovi usana. to je ono sto sam za ova tri meseca iskusila. takodje neki ljudi imaju poremecaj sna, suvocu ociju koja moze dovesti do privremenog zamucenja vida, opadanje kose, deformaciju noktiju i slicno. tako bih mogla do jutra da ti nabrajam ali ti nezeljeni efekti su retki. takodje bih ti napomenula da se dosta ljudi zali na glavobolje.
sto se tice onih prica o depresiji ili samoubistvu, to se ne brini...
vidis da smo ovde svi zivi i zdravi

-
- Aktivan član
lice mi je jos uvek crveno,pece me,isto ko da imam opekotine?! Nadam se da ovaj osecaj nece trajati tokom cele terapije,jer je uzasno!Zna li ko zasto se ovo javlja i hoce li uskoro prestati,ne bi bas volela da budem crvena ko rak do kraja terapije? Inace imam i ja neko pogorsanje,nije mnogo strasno,ali je ipak pogorsanje!!!Eto pored akni sad imam i crvenu kozu:)
inace koristim 30 mg dnevno i nemam problema,osim sto me malo glava boli,a mozda je to i od ovog vremena
inace koristim 30 mg dnevno i nemam problema,osim sto me malo glava boli,a mozda je to i od ovog vremena
-
- Aktivan član
branislava, to crvenilo je na pocetku sasvim normalno. koristi termalnu vodu avene i dosta apaisaka i bice sve u redu. posle drugog meseca crvenilo ce ti se uglavnom potpuno povuci, mozes da ocekujes samo flekice posle toga. a sto se glavobolje tice, svi se ovih dana zale tako da je verovatno u pitanju ovo vreme... svakako to mozes leciti nekim brufenom ili necim slicnim
-
- Aktivan član
-
- Novi član
Hvala ti puno.Ja sam prvih 10 dana imala nesanice i bolove u ledjima,za sada je sve to prestalo,usne non stop mazem nekim melemom koji sadrzi neven i med.Sada je sve OK,ali do kraja moje terapije je dug period.
Zanima me jos nesto.Negde na ovom forumu sam procitala da posle terapije devojke nesmeju da zatrudne dok ne prodje godinu dana od kraja terapije,a u uputstvu pise da mora da prodje mesec dana,sto je i misljenje mog doktora.Ne planiram porodicu ali me zanima jos necije misljenje koliko vremene treba da prodje da roakutan skroz izadje iz organizma.
Zanima me jos nesto.Negde na ovom forumu sam procitala da posle terapije devojke nesmeju da zatrudne dok ne prodje godinu dana od kraja terapije,a u uputstvu pise da mora da prodje mesec dana,sto je i misljenje mog doktora.Ne planiram porodicu ali me zanima jos necije misljenje koliko vremene treba da prodje da roakutan skroz izadje iz organizma.

-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
kao sto je doktorka gorana jednom prilikom rekla ovde, opreznost je majka mudrosti. trebalo bi da roaccutane ostaje u organizmu dva meseca nakon terapije ali je najbolje sacekati do dve godine nakon terapije za planiranje trudnoce. bolje sacekati ako ne i vise od tog perioda kako bi bili sigurni da cemo imati zdravo i normalno dete, pogotovo mi kojima se ne zuri 

-
- Novi član
Hvala na savetu,upravo se psihicki pripremam da naredne dve godine brinem:sta ako se desi...
Ja sam u apoteci trazila APAISAK(URIAGE),a oni su mi dali URIAGE,ROSELIANE,DECONGESTIONNANTE APAISANTE, ja sad ne znam da li je to ta krema,ali je ona protiv crvenila,fizioloske PH vrednosti,hidrantna i odgovara mi.
Branislava,ja posle ove kreme mazem DERCOM SIMLEX(tonizirana krema),ona mi super prekriva crvenilo i moje lice znatno bolje izgleda nakon nje.Na ovom forumu se komentarisalo o ovoj kremi,posto nisam procitala sve strane(stigla sam do 18.),ne znam da li moze da se koristi u terapiji.Meni odgovara jer kad je namazem manje mi se susi lice i samim tim me i manje svrbi.
Ja sam u apoteci trazila APAISAK(URIAGE),a oni su mi dali URIAGE,ROSELIANE,DECONGESTIONNANTE APAISANTE, ja sad ne znam da li je to ta krema,ali je ona protiv crvenila,fizioloske PH vrednosti,hidrantna i odgovara mi.
Branislava,ja posle ove kreme mazem DERCOM SIMLEX(tonizirana krema),ona mi super prekriva crvenilo i moje lice znatno bolje izgleda nakon nje.Na ovom forumu se komentarisalo o ovoj kremi,posto nisam procitala sve strane(stigla sam do 18.),ne znam da li moze da se koristi u terapiji.Meni odgovara jer kad je namazem manje mi se susi lice i samim tim me i manje svrbi.

-
- Aktivan član
uz adekvatnu kontracepciju nemas sta da brines u narednih dve godine
inace na apaisacu pise emulsion emolliente et restructurante, iako ne znam francuski cini mi se da je to to
bar slicno ako ne isto
a sto se tice dercome sipmlex kreme, naravno da se ona moze koristiti u terapiji jer je prvenstveno namenjena za terapiju akni. ona odlicno pokriva iritacije, hidrira kozu a ne masti je, non comedonic je ali ima samo jednu manu, ne poseduje uv zastitu. sto bi znacilo, ukoliko je koristite kao dnevnu kremu ispod treba staviti u tankom sloju neku kremicu sa vecim zastitnim faktorom. to mozes naci ovde, mislim da se uglavnom koristi kremica branda uriage. sa tim nemam iskustva posto kad izlazim napolje koristim puder koji ne zacepljuje pore, savrseno pokriva, vodootporan je, non comedonic, hypoalergenic i totalno blokira sunceve zrake. svima vam ga toplo preporucujem, kao jednu stvar koja je po meni obavezna u terapiji roaccutanom. u pitanju je puder coverderm. www.coverderm.com

a sto se tice dercome sipmlex kreme, naravno da se ona moze koristiti u terapiji jer je prvenstveno namenjena za terapiju akni. ona odlicno pokriva iritacije, hidrira kozu a ne masti je, non comedonic je ali ima samo jednu manu, ne poseduje uv zastitu. sto bi znacilo, ukoliko je koristite kao dnevnu kremu ispod treba staviti u tankom sloju neku kremicu sa vecim zastitnim faktorom. to mozes naci ovde, mislim da se uglavnom koristi kremica branda uriage. sa tim nemam iskustva posto kad izlazim napolje koristim puder koji ne zacepljuje pore, savrseno pokriva, vodootporan je, non comedonic, hypoalergenic i totalno blokira sunceve zrake. svima vam ga toplo preporucujem, kao jednu stvar koja je po meni obavezna u terapiji roaccutanom. u pitanju je puder coverderm. www.coverderm.com
-
- Aktivan član
Ja sam kupila apaisak,ali mi je lice i dalje suho,doduse koristim ga samo uvece,a po danu koristim nivea young moist on kremu. Posle stavim pupin puder,sta znam,nije nesto da izgleda savrseno,ali sta je tu je.Primetila sam da mi je koza mnogo osetljivija otkad sam na roaccutanu,i da crvene fleke sporije prolaze. A mitisera cini mi se ima jos vise nego pre!
Sto se tice trudnoce ne brinem,moze se sacekati 2 godine,samo da rezultati ovog budu OK!
Sto se tice trudnoce ne brinem,moze se sacekati 2 godine,samo da rezultati ovog budu OK!
-
- Novi član
Veeeliki problem je u tome sto sam ja protiv anti bebi pilula(ne volim da se igram sa hormonima kada mi je sve u redu sa organizmom),a moj decko MRZI kondome i nema sanse da ga nateram da to koristimo.Spavamo vec dve godine i nista se nije desilo,a koristimo tehniku 5 sekundi pre...Od kako sam na roacutanu ne spavamo kada su mi plodni dani.Zbog toga se plasim i molim boga da sve bude kako treba.