Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
santo_25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 3:30 pm

Post od santo_25 »

mango preporucio bi ti da procitas komplet temu posvecenu Roaccutanu znaci od prve strane. Ne znam jesi li ali ako nisi obavezno predji sve temeljno pa ces shvatiti da sve kroz sto prolazis normalno. bio bi bolje pripremljen ja sam citao danima iskustva desetak ljudi koji su prosli terapiju, osim SARAh nikog vise nema na forumu sto znaci da su se rijesili akni.
Tako i ti gledaj na to da treba biti strpljiv izdrzati sve to...
nemoj prije isteka pola godine praviti nikakve analize jer to je vrijeme potrebno da lijek djeluje na organizam.
pozdrav i opet kazem tu smo da pomognemo jedni drugima iskustva su od neprocjenjive vrijednosti.
mango
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 2:19 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

THANKS

Post od mango »

Santo puno ti hvala na potpori :-) Duboko u sebi vjerujem da ce se sve to rjesiti za pola godine s tim vise sto su iskustva skoro svih 100% pozitivna...ipak nije lako prelaziti preko svih tih stvari u javnosti..da ne ispadne sad dramaticno, nije mi lice cijelo sad u aknama al oko usana brade, da! najgore od svega sto sam uvijek imao cisto i lijepo lice i uvijek se volio sprdati na racun tudjeg izgleda jer sam ja bio kao good looking al bas vidim kako mi se lijepo vratilo. naucio sam lekciju :) what goes around, comes around... dobro necu filiozofirati, sretno svima u lijecenju i da vam (tj. nam) ova godina bude prekretnica,da se rjesimo akni u ovoj 2007 svi :)
kneginja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2004 2:00 am

Post od kneginja »

Hola svim roakutancima i onima koji se zanimaju za temu!

Evo mene opet posle duzeg vremena

poslednji put sam se javljala i pomalo zalila sto moram da ponovim terapiju roakutanom iako to nije bila prava terapija nego vise postterapija-prepisano mi je da 4 meseca uzimam celu jednu nedelju po 40 mg dnevno, sto je oko 0,66mg po kg. elem, ja sam to ispostovala 3 meseca i vise nije bilo potrebe tako da vam eto sada javljam dobru vest da je moje stanje odlicno i da je taj trenutni problem verovatno bio izazvan time sto sam se zaposlila itd. tj. bila pod pozitivnim, ali ipak stresom...

pozdrav
i samo napred
makarije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 6:02 pm

Post od makarije »

@kneginja

Ako sam dobro razumio, jednu nedjelju u mjesecu si uzimala Roak, a ostale kulirala, pa tako opet sljedeci mjesec ili kako?

I jos jedno pitanje, obzirom da bih trebao zavrsiti terapiju u februaru.
Poslije koliko vremena se moze na more, sta su ti rekli?

Pozdrav
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

evo i mene posle nekog vremena :) danas mi je 65. dan, sto znaci da mi je do kraja ostalo nesto vise od mesec dana (ukoliko kumulativna doza bude 120mg/tt) odnosno dva meseca ukoliko bude doza od 150 mg/tt.
u zadnjih par dana lice mi se skoro u potpunosti ocistlio a sitne flekice su vec pocele dosta da blede. kakva su vasa iskustva sa flekama, posle koliko vremena blede? trenutno nemam vise od 5-6 sitnijih akni a zadnjih par meseci ih je bilo mnogo vise.
sta je sa ostalima? kako napredujete i koliko ste zadovoljni? mirja? :wink:
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

pogresila sam :D danas mi je 75 dan. da li ste primetili kako vreme brzo leti kada pijete roaccutane :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kneginja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2004 2:00 am

Post od kneginja »

@makarije,
dobro si razumeo. Tako je bilo. jedna nedelja na rokautanu pa 3 pauza. Ali to je bilo posto sam pre godinu dana (septembar 2005) zavrsila punu terapiju. na more sam isla odmah u oktobru sa visokom zastitom. I 2006 sam bila na moru. Mislim da je rizicno neposredno po terapiji ukoliko je sunce izuzetno jako, kao u julu i avgustu.
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

koje vrednosti u krvi se trebaju proveravati kad se pije roacutane?
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

nisam_luda napisao:evo i mene posle nekog vremena :) danas mi je 65. dan, sto znaci da mi je do kraja ostalo nesto vise od mesec dana (ukoliko kumulativna doza bude 120mg/tt) odnosno dva meseca ukoliko bude doza od 150 mg/tt.
u zadnjih par dana lice mi se skoro u potpunosti ocistlio a sitne flekice su vec pocele dosta da blede. kakva su vasa iskustva sa flekama, posle koliko vremena blede? trenutno nemam vise od 5-6 sitnijih akni a zadnjih par meseci ih je bilo mnogo vise.
sta je sa ostalima? kako napredujete i koliko ste zadovoljni? mirja? :wink:
:wink: Evo mene! Bila sam 10 dana u Maroku! Kod mene varira cas je super cas nesto bas i nije! Neznam vise sta da mislim! ali ajde izdrzacu do kraja marta. Rezultati su mi dobri to mi je najvaznije! :wink: pozdrav!
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

Zanima me jel netko imao problema sa glavoboljom dok je na terapiji Roaccutanom?!
Mene nesto uhvatilo zadnjih dana, sad ne znam od cega je to...
Moze biti 100 razloga...
santo_25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 3:30 pm

Post od santo_25 »

ma pogledaj vrijeme i sta ces vise.
ja ne pijem pa opet nikako nisam dobar.
nesanica, umor...
dok ne dodje malo zime izgleda nista.
pozdrav
mirja
Aktivan član
Aktivan član

Post od mirja »

fic1984hr napisao:Zanima me jel netko imao problema sa glavoboljom dok je na terapiji Roaccutanom?!
Mene nesto uhvatilo zadnjih dana, sad ne znam od cega je to...
Moze biti 100 razloga...
:wink: Mene je u pocetku strasno glava bolela! sada vise ne! nebrini procice! :wink:
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

U pocetku...ja sam vec na 140+ danu.
mirja
Aktivan član
Aktivan član

Post od mirja »

fic1984hr napisao:U pocetku...ja sam vec na 140+ danu.
:D Pa kazem ti hoce to kad imas glavu! he he! malo sale. Pa i ja sam tu negde sa terapijom pa se desava da me ponekad boli glava i bas se lose osecam, ali kazem ti nema potrebe za panikom ako redovo kontrolises krv i td...... Meni je sada panika prehladila sam se pa pijem bactrim i neznam dali smem ujedno i roaccutan?? pozdrav :wink:
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

poz mirja, evo i ja pijem par dana uz roakutan baktrim i sve je ok :roll: za sada, ko prezivi pricace :roll: :evil:
Odgovori