Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
mango
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 2:19 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

VJEZBANJE

Post od mango »

Ljudi molim vas da mi netko sto prije odgovori,, Ja sam vec mjesec i pol na terapiji,,evo stanje se popravi na dan, dva, pa se opet pogorsa i sve tako to..no svjestan sam da sam u pocetnoj fazi kad se koza jos uvijek cisti pa je rano za vidljive i brze rezultate..Uglavnom, malo sam frustriran radi svega toga i to mi utjece na raspolozenje...Posto ne radim trenutno radi obveza na faksu treba mi nesto da mi zaokupi vrijeme a mislim da bi fitness tj, teretana bilo najbolje rjesenje... E sad, je li mi to pametno..mislim negdje sam citao da se ne preporuca....mislim, znam da bi se znojio al bi li mi to utjecalo na izlazak novih akni..MOLIM VAS VASA ISKUSTVA I STO BRZI ODGOVOR..THANK U IN ADVANCE :-)
Jeanne
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 2:46 pm

Post od Jeanne »

Evo i mene opet, hocu opet da se zahvalim svima koji su mi dali savete, podrsku i koji su bili voljni da mi pomognu!
Sto se tice roakutana, koji, podsecam niko nije hteo da mi prepise, jos uvek ga ne uzimam. Jednom slucajnoscu upoznala sam jednu doktorku sa vma koja me je primila na razgovor i pregled. Saslusala me je dobro, razumela, objasnila mnoge stvari vezano za moj problem i za lecenje roakutanom, a i drugim lekovima. Svidela mi se njena odgovornost, kriticki stav prema leku, ali i to sto nije negativna prema njemu kao sto su bili drugi koji su me samo glupo mucili godinama. Rekla mi je da da sam musko, odmah bi mi dala lek, upravo ima 10 pacijenata koji imaju odlicne rezultate sa njim, ali da zbog vec pomenutih opasnosti za devojke, ona bi to ipak ostavila kao poslednje resenje. Njen predlog je nekoliko meseci uzimanja tableta za kontracepciju diane 35 i eventualno uzimanje dovicina, od lokalne terapije tu su airol uvece za lice i ihtiol za nezgodno mesto. Za lice takodje vichy krema za izuzetno suvu kozu zaboravila sam tacan naziv. Za nedelju- dve pocinjem da pijem lekove. Nadam se da ce ova terapija imati uspeha, ali sam i svesna da postoji mogucnost da na kraju opet nema drugog resenja osim roakutana. Zelim da isprobam sve, a nada da postoji sigurna alternativa u vidu roakutana ako ovo ne uspe pruza mi dodatni motiv. I dalje pratim vasa iskustva i zelim vam svima puno uspeha u 2007., da resite ovaj problem koji vas toliko muci i da konacno pocnete da uzivate u sebi! :-)
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

@mango
Ne bi ti preporucio teretanu.
Puno njih kaze da je to u redu, iskoristava se visak hormona, znojenjem cistis lose tvari iz organizma itd.
Ali...iz mog iskustva, bolje ne...ali probaj pa ces vidjeti.
Akne izlaze od stresa...fitnesom dolazi do stresa i u misicima a i u zivcima.
Pogledaj na netu o tome sta se dogada u organizmu prilikom vjezebanja i kakva su to opterecenja za cijeli organizam, bez obzira sto mi svi uzivamo u tome.
Da bi se misicna skupina odmorila, znas da je potrebno 48h da bi je npr. mogao ponovo raditi...e isto tako ima sve veze i sa zivcanim sustavom.
I on se mora odmoriti da bi se rijesio tog stresa...isforsiras fitnes, napijese se i padne ti imunitet itd. isto sr*nje...svakako nam se odrazi na licu.
Druga stvar, obavezno zaobilazi u sirokom luku suplemente...Oni su mi i najvise problema izazvali, ali o tom jednom drugom prilikom.
Treca stvar, na Roaccutanu postoji velika mogucnost bolova u misicima.
To je jedna od nuspojava. Meni se to dogada. Nista strasno, ali otrcim 3-4 km i treba mi malo vise da se oporavim.

Nadam se da sam ti barem malo pomogao, ako ne, pitaj...
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

Gde se u Beogradu moze kupiti Roaccutan,bez recepta,neko je nesto spominjao na forumu?Moj doktor nece da mi ga prepise???
santo_25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 3:30 pm

Post od santo_25 »

ja nisam iz BG ali dok sam bio zainteresovan za terapiju roacc. mislim da se apoteka sv. Marko ili tako nesto spominjala da ima najpovojniju cijenu. ipak lijek nije jeftin kad se kupuje pogotovo cijela teraoija
inace ako si iz Srbije mozes da ga dobijes na recept, jedino ne znam kako to ode kod privatnog dr. da li oni mogu da ti prepisu.
pozdrav
branislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od branislava »

a da li se u toj apoteci moze dobiti Roaccutane bez recepta i koliko otprilike kosta?
hvala
santo_25
Aktivan član
Aktivan član

Post od santo_25 »

mislim da moze cim je privatna apoteka a cijena mu je negdje oko 35 do 40 eur za kutiju od 20 mg, racunaj da ce ti ih trebati petnestak.
zar ti nisi prosla terapiju
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

Roa
branislava napisao:a da li se u toj apoteci moze dobiti Roaccutane bez recepta i koliko otprilike kosta?
hvala
: :D roacutan sam ja kupila u apoteci Sveti sava u Nemanjinoj 40 eura 20 mg pozdrav :wink:
Jeanne
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 2:46 pm

Post od Jeanne »

branislava napisao:Gde se u Beogradu moze kupiti Roaccutan,bez recepta,neko je nesto spominjao na forumu?Moj doktor nece da mi ga prepise???
Zasto nece da ti ga prepise? Zar nisi ti vec ranije bila na terapiji roakutanom, ili sam ja nesto pobrkala?
mango
Novi član
Novi član
Kontakt:

NE BEZ RECEPTA

Post od mango »

OVAKO.,,ZA ROACCUTANE TI OBAVEZNO TREBA RECEPT JER SPADA U TU SKUPINU LIJEKOVA KOJA NIKAKO NE IDE BEZ RECEPTA..
I NE ZNAM KAKO NEKOME MOZE PASTI NAPAMET DA TAKO JAK LIJEK MOZE ICI BEZ RECEPTA..ZNACI PLATIO TI NJEGA ILI NE ON IDE NA RECEPT!! A SAD AKO IMAS ZDRAVSTVENO NE PLACAS NEGO 3Oak kuna po kutiji (bar u Hrvatskoj ne znam koliko je u odnosu na srpsku valutu) A AKO NE ONDA JE CIJENA ZNATNO VECA..UGLAVNOM, BEZ RECEPTA NISTA
karloman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 30, 2006 1:21 am

Post od karloman »

Da li je neko ranije vec koristio roaccutan pa se izlecio. To me zanima. Ja sad ulazim u peti mesec. Inache to za recept,njega moras da dobijes kod lekara opste prakse i on se ne placa. Naopako da se placa,bankrotirao bi. Samo moras da se raspitas u kojoj apoteci mozes da ga nadjes. Tako ja bar u ns-u radim.
branislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od branislava »

ma nisam koristila roaccutan,sve nesto razmisljam,na kraju ce mi to biti zadnji izlaz.

mirja,jesi li ti kupila roaccutane bez recepta,jesu li ti pravili neke probleme sto nemas recept?
mango
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od mango »

kaj je ovo? vidim da su neki ljudi full glupi, kaj ne? ne znam koliko puta se treba ponoviti da se roaccutane ne moze dobiti bez recepta??????
nemaju ti sto praviti problema ako nemas recept, nego ti ga jednostavno nece prodati..jao
santo_25
Aktivan član
Aktivan član

Post od santo_25 »

mozda to tako ide u lijepoj vasoj al posto smo mi jos glupi balkanci kod nas mozemo kupiti i bez recepta...
Ps. nemoj vrijedjati ljude, ovdje smo svi da pomognemo jedni drugima.
mango
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od mango »

MOOOLIM? Cekaj, ti to ozbiljno da se moze tako jak i relativno rizican lijek kupiti bez recepta??? Tako i prodajete Normabele i Voltarene??
Svasta..mislim u pozitivnom smislu, blago vam se.. I jako mi je zao za maloprije sto sam onako reagirao..istina,tu smo da pomazemo svima zato sorry!
Ja ga pijem vec mjesec i pol i iskreno receno nista mi nije pomogao..
Znam kao treba strpljenja jer sam cuo da pocne vidljivo djelovati nakon 3, 4 mjeseca i vise al nije lako..koza mi se lagano ljusti, ponekad mi tece krv iz nosa i sto je najgore psihicki me poljuljaon totalno. Nikad nisam bio vise depresivniji i razdrazljiviji nego sad.,,samo mislim o aknama i svaka promjena na gore me tjera da ostanem doma na kaucu i prezderavam se umijesto da se trgnem. Uzas, ne znam vise sto da radim. Recimo stanje se popravilo prije par dana a danas je uzas..maloprije sam se obrijao i vidim da imam hrpu novih malih akni i cijelo lice me pecka.. i sve me zivcira.. nisam ikad mislio da cu imati problema sa samopouzdanjem uzrokovan aknama!osjecam bijes i potistenost u isto vrijeme.
i sto me najvise zivcira kao da je glavni problem suhoca koze a ne akne__- pa nek se cijeli oljustim ako treba ako nemam akni super!!!!
Odgovori