Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od fic1984hr »

makarije napisao: Meni se koza peruta bas mnogo, a koristim Apaisak u velikim kolicinama...
Jos mi je doza smanjena na 20 mg dnevno. I moram reci da u zadnje vrijeme nisam ni zadovoljan stanjem lica, nekako se mnogo crveni problematicna zona, i malo "boli", kao da radi opet... Pojavljuju se i neke neravnine, a sto dan odmice, to je sve opisano izrazenije. Mozda smo previse smanjili dozu, ne znam. Sutra kontrola...
Ma vec mi je dosta svega...volio bi sto prije zavrsiti sa terapijom i da mi akne vise ne izlaze a onda da se mogu posvetiti rijesavanju tog crvenila i flekica...
Samo da se koza vrati u normalu...
Iako se ne bi trebao zaliti, ne peruta mi se koza bas jako.

Samo, znate sta sam primjetio...na onoj strani lica na kojoj spavam imam vise crvenila i tamo gdje bas i nisu bile akne.
Vjerojatno koze dehidrirana, peruta se, onda jos mehanicki osteti prilikom spavanja i eto crvenila.

Ali dobro...ljudi moji, ne trebamo pretjerivati!
Samo kad pogledam slike od prije nekoliko mjeseci...pa bolje i crvenilo i flekice nego izrazene akne, jel tako?!?!

Ako ce poslije Roaccutana to zacjeljivanje ici brze, pa onda cu jos izdrzati...a iskreno se nadam da cu do ljeta imati lijepo lice :D
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

ma do leta ce nam svima biti ok :) 8) :lol: :wink: :roll:
makarije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 6:02 pm

Post od makarije »

fic1984hr napisao:
Ali dobro...ljudi moji, ne trebamo pretjerivati!
Samo kad pogledam slike od prije nekoliko mjeseci...pa bolje i crvenilo i flekice nego izrazene akne, jel tako?!?!
To ne osporavam, napredak je evidentan. Valjda sam se navikao iskljucivo na napredak, pa ovo nazadovanje dozivljavam lose...
mango
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 2:19 pm
Kontakt:

ROACCUTANE MI NE POMAZE ILI..?

Post od mango »

Opet sam upao u krizu..Vec mjesec dana koristim Roaccutane i nisam zadovoljan. Ovako, nakon dva, tri tjedna mi se koza bas onako dosta ocistila da su to i primjetili svi moji prijatelji i meni je hvala Bogu bilo jako drago radi toga.. Napredak se primjetio... Istina da je koza bila suha i ljustila se ali sve zajedno je izgledalo ok..nije bilo crvenila, akne su se pretvorile od suhoce u krastice koje su otpadale i sve je bilo bas onako na dobrom putu,,,
Logicno bi bilo da se sve nastavilo jos nabolje ali zadnjih par dana- kaos. Prvo sto primjecujem je da problemi pocinju kad god mi naraste brada..Onda pocinju i problemi sa aknama.. Nakon napretka koza mi i dalje nije masna kao prije teraprije al svejedno mi je zadnja dva dana na licu u predjelu brade i vrata izislo mnogo novih akni... I na moje zgrazanje ima ih svih vrsti..onih malih bijelih gnojnih, onih crvenih peckavih i onih kao potkozne kvrzica koje su jako isticu na svjetlosti i zbog kojih mi je postalo neugodno gledati ljude u oci i izlaziti iz kuce..Jednostavno mi je svega dosta,, Ne znam sto da radim vise ako mi ovako jakim lijek ne pomaze..pijem ga redovito 40mg dnevno i za dan, dva mi je kontrola kad ce mi lijecnik povecati valjda dozu il nesto..
Treba mi savijet..
-kao prvo jel se vama s roaccutanom dogadjalo na pocetku da vam se tijekom terapije stanje popravi pa pogorsa?
-kad se pocinje lice cistiti tj,. kad nastupaju pravi prvi vidljivi znaci napretka?
-koja je logika da dan nakon sto se obrijem lice se poboljsa a tri cetiri dana kad brada pocne rasti opet mali kaos..al ovo sam fakat primjetio
- i treba mi neka podrska !!!!!!!!
makarije
Novi član
Novi član

Post od makarije »

Polako mango, tek si na pocetku terapije. Dodao bih i u idealnom periodu za pogorsanja :wink: Ne traje dzaba terapija sest mjeseci (otprilike). Meni se cini da pogorsanja koja su mi djelovala strasno u tom periodu dosta brzo prodju, otprilike brzinom kojom nastupe.
Citajuci kako je bilo ostalima, neki je opsti stav da poslije drugog mjeseca nece biti nekih drasticnih pogorsanja. I moje iskustvo je takvo.

Evo ja npr. sam nezadovoljan stanjem koje je trenutno, bio sam na kontroli i doktorka kaze da je sve ok, sjajno itd. Kaze, nema ni govora o povecanju doze, strpljenja. Nisam ti pomenuo da sam vec puna cetiri mjeseca na terapiji.

Pitanje za ostale:
Jel vam se cini da ovo hladno vrijeme dosta utice na crvenilo?
mango
Novi član
Novi član
Kontakt:

moje muke

Post od mango »

Makarije iskreno ti hvala na podrski... evo ja nesto malo vise od mjesec dana koristim roaccutane kao sto sam i rekao...i najvise me zivcira to sto je bilo poboljsanja ali trenutno se situacija u par dana izokrenula.
Jos uvijek vidim bijele tragove od toga koliko mi se koza isusila al to sto je koza suha ne sprijecava pojavu novih akni,,evo sad si gledam lice i izgleda katastrofalno...i to me uzasno zivcira..imao sam razne akne u predjelu brade vrata i oko usana al nikad na celu i obrazima..tu je uvijek bilo cisto,,, a sada???? jao meni, celo mi je puno malih bijekih akni a obrazi potkoznih crvenih..ne mogu doc k sebi,,mislim, ja?? osoba koja je uvijek brinula o svom fizickom izgledu i sve to...i onda mi se kao kazna dese ove akne i sad nemam uopce volje za nista.. osjecam se ruzno i depresivno... mogu bit i visok i crn i zgodan al radi akni ja sam sebi NULA
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Re: moje muke

Post od fic1984hr »

mango napisao:Makarije iskreno ti hvala na podrski... evo ja nesto malo vise od mjesec dana koristim roaccutane kao sto sam i rekao...i najvise me zivcira to sto je bilo poboljsanja ali trenutno se situacija u par dana izokrenula.
Jos uvijek vidim bijele tragove od toga koliko mi se koza isusila al to sto je koza suha ne sprijecava pojavu novih akni,,evo sad si gledam lice i izgleda katastrofalno...i to me uzasno zivcira..imao sam razne akne u predjelu brade vrata i oko usana al nikad na celu i obrazima..tu je uvijek bilo cisto,,, a sada???? jao meni, celo mi je puno malih bijekih akni a obrazi potkoznih crvenih..ne mogu doc k sebi,,mislim, ja?? osoba koja je uvijek brinula o svom fizickom izgledu i sve to...i onda mi se kao kazna dese ove akne i sad nemam uopce volje za nista.. osjecam se ruzno i depresivno... mogu bit i visok i crn i zgodan al radi akni ja sam sebi NULA
Da, da...ista prica i za mene...bio prezadovoljan sam sa sobom i onda akne...Boze sacuvaj...ali proci ce i to!
mango
Novi član
Novi član
Kontakt:

HM...

Post od mango »

E pa mene je strah da ce mi proci akne kad mi prodje mladost a onda sve to nece imati smisla.. Da, bas me sve to nervira jer ovako nemam volje za nista kad mi je lice cas ok cas lose pa nikad ne znam na cemu sam... ne mogu niti vjezbati u teretani jer se ne preporuca radi znojenja,,
uglavnom nadam se toplo da ce mi se do iduceg ljeta rijesiti ovaj problem s aknama jer mi tad zavrsava terapija..pa da cu se onda moci konacno dovesti u red i biti u top formi,,,i da ce mi lice biti o.k zivim za taj dan..eto do cega je doslo :-)
karloman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 30, 2006 1:21 am

Post od karloman »

Tek sad sam skontao da postoje ljudi koji se dopisuju o problemu koji je i mene zadesio. Roaccutan sam dobio na koriscenje pre 4 meseca i jos ga koristim. Ja imam ove skrnave akne konglobate,ali nisam imao po celom licu,vec uvek samo na jednom obrazu i ne u tolikoj meri. Ali za leto mi se to pogorsalo i trajalo je dugo. Tada sam uzeo Roaccutan. Pogorsanje je naravno krenulo u prvih mesec dana,ali se smirilo. Sada mi je ostala jedna poveca upala na drugom obrazu,koja se vec vidim smiruje. Na ovom prvom obrazu ostale su fleke. Sad imam pitanje:da li je neko laserski odstranjivao te fleke? I da li smem za Novu Godinu da stavim puder,cisto samo to vece?
Jedva cekam da prodje sve ovo. Moji simptomi su susenje koze,suva usta,ponekad krv iz nosa i mucnina,ali prezivljavam. Ostalo mi je jos najmanje 2 meseca. Za sada pijem 7 komada od po 10mg na dan.

E sam sam sebe smorio duzinom poruke!
mango
Novi član
Novi član
Kontakt:

evo ga...

Post od mango »

naravno da mozes staviti puder al samo ako je onaj tip pudera koji ne zacepljuje pore, meni je najbolji dercome simplex instant cover koji kupis u ljekarni i preporuca se uz terapiju aknama...
naravno da ima rjesenja za fleke mada bi i se i to trbalo smiriti tijekom terapije roaccutanom..svakako postoje laseri, kozmeticari, tretmani,,neka ti netko drugi kaze vise detalja...
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Re: ROACCUTANE MI NE POMAZE ILI..?

Post od bobo001 »

mango napisao: -koja je logika da dan nakon sto se obrijem lice se poboljsa a tri cetiri dana kad brada pocne rasti opet mali kaos..al ovo sam fakat primjetio
to se i meni dogadja.takodje ne razumem zasto ali tako je
karloman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 30, 2006 1:21 am

Post od karloman »

Hvala ti Mango. Poslusacu tvoj savet. Imam jos jedno pitanje; Da li se uz roaccutan sme konzumirati alkohol ili neka energetska pica?
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Re: ROACCUTANE MI NE POMAZE ILI..?

Post od makki »

bobo001 napisao:
mango napisao: -koja je logika da dan nakon sto se obrijem lice se poboljsa a tri cetiri dana kad brada pocne rasti opet mali kaos..al ovo sam fakat primjetio
to se i meni dogadja.takodje ne razumem zasto ali tako je
Evo par saveta koje sam sakupio, koje primenjujem i koji su se pokazali kao svrsishodni:)

Kada se brijati, koliko cesto?
Ne cekati da brada puno poraste, znaci cim izraste dovoljno da dok se brijete ne osecate cupanje, iritaciju, kod mene je to svaki drugi dan, kod jacih brada verovatno svaki dan
Kako se brijati?
1. Mlaku vodu koristiti za kvasenje lica i nakon brijanja za umivanje lica.
2. Hladnu vodu za brijac, znaci nemojte mlakom vodom ispirati brijac dok se brijete, vec iskljucivo hladnom. Razlog je jer vruca voda omeksava i ostricu i onda je brijanje losije, a i zilet brze otupi.
3. Dakle, prvo pokvasite lice mlakom vodom, stavite npr. Gillete Gel za brijanje, pa se obrijte u smeru dlake, zilet ispirati samo pod hladnom vodom, zatim opet Gillete gelom zapenusati lice, i onda se podbrijati, suprotno od smera rasta dlake, onda se umijete mlakom vodom, obrisete lice i stavite kolonjsku vodu npr. Peer. Nakon najvise 2h umijete lice, kako losion ne bi izazvao mascenje lica.
4. Ja koristim Gillete Sensor Excell i razlicite ostrice za brijanje i podbrijavanje.

@karloman
Normalno da alkohol ne smes konzumirati, roakutan slabi jetru, alkohol takodje, ako vec lek moras uzimati, ne moras alkoholom dodatno pogorsavati stanje. Izdrzi i budi disciplinovan i tih par meseci, bolje nego da posle zbog losih rezultata krvi, prekidas terapiju, ili da ostetis jetru.
makarije
Novi član
Novi član

Post od makarije »

Dodao bih i ja nesto oko alkohola, iz licnog iskustva...
Naime, kad god sam malo pretjerao, obavezno je slijedilo pogorsanje stanja na licu. Obavezno! Da me ne shvatite pogresno, nisam to cesto radio, mozda tri ili cetiri puta za ovih 4,5 mjeseci terapije.
A prije neki dan sam bas pretjerao... Rekao bih samo da sam se prepao za sebe poslije susreta sa ogledalom... toliko o tome.
Inace, jetra se uvijek pokazala ok na analizama, ali sam odlucio da totalno iskuliram najstariji drustveni stimulans do kraja terapije :lol: 8)
Znaci, strpljenja i bez pretjerivanja.
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

Evo mene na 130. danu.
Izasle mi neke dvije male bubuljice...i uklonim ja njih ali ostane na oba mjesta dosta crvenila!
Bas mi je jako osjetljiva koza!
Necu vise ni dirati nista...neka same izadu!
Odgovori