Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Odgovori
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

nisam_luda napisao:mirja, koliko ti mg pijes?
:wink: Ja pijem 20mg vec 4 meseca :wink:
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

ako se ne varam, tebi je ovo drugi put da pijes roakutan? koliko si mg pila prvi put? sorry ako davim :) 8)
makarije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 6:02 pm

Post od makarije »

nisam_luda napisao:samo obrati paznju na to da svakog meseca vadis krv i vodi racuna o dozi koja prvog meseca treba da bude 0,5 mg po kilogramu tezine a nadalje 1mg/tt
:o
Ovo za doze je malo prehrabra izjava... Vise puta je receno da doza od 1mg/kgtt smije da se koristi kratko. Ne treba pretjerivati na svoju ruku.
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

imas americki i evropski nacin doziranja ako nisi znao, vecina ljudi je bila na americkom nacinu koji izgleda tako kako sam ga navela. uostalom devojku niko ne tera da radi nesto sto ne zeli, sto se mene tice neka pije i celu kutiju na dan, samo sam htela da joj naglasim da ne sme preterivati sa dnevnim unosom a u sustini kumulativna doza je bitna. evo npr ja imam manje od 60 kg a vec mesec dana pijem po 80mg dnevno pa sam ziva i zdrava :)
mirja
Aktivan član
Aktivan član

Post od mirja »

nisam_luda napisao:ako se ne varam, tebi je ovo drugi put da pijes roakutan? koliko si mg pila prvi put? sorry ako davim :) 8)
:P Jao davno je bilo! mislim da sam pila 40mg ali nisam sigurna a mozda cak i vise, znam da je reakcija bila ogromna! i lice se perfektno ocistilo, ali zato posle 3 do 4 meseca ponovo je pocelo da se masti, nisu izlazile neke bubuljice ono da bude po celom licu kao ranije vec izadju dve do tri ali ogromne i nikad da se sasuse uzas! :wink: Pozdrav
Alex4ex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 3:55 pm

Post od Alex4ex »

Eh,da su mi ga prepisali kad sam imao one grozne akne sto ostavljaju oziljke...al` nije ni ovako mnogo opasno,jos kad bih uradio jednu kvalitetnu dermoabraziju...nego odoh ja na drugu stranu,
kad bih pio sad roacc, da li bi mi smanjio postojece oziljke?
mirja
Aktivan član
Aktivan član

Post od mirja »

Alex4ex napisao:Eh,da su mi ga prepisali kad sam imao one grozne akne sto ostavljaju oziljke...al` nije ni ovako mnogo opasno,jos kad bih uradio jednu kvalitetnu dermoabraziju...nego odoh ja na drugu stranu,
kad bih pio sad roacc, da li bi mi smanjio postojece oziljke?
:wink:Da :P Iz iskustva ti mogu reci da bi ti se oziljci smanjili nekih 30% :wink:
Alex4ex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 3:55 pm

Post od Alex4ex »

[quote="mirjaquote] :wink:Da :P Iz iskustva ti mogu reci da bi ti se oziljci smanjili nekih 30% :wink:[/quote]

Cak i oni stari oziljci?
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od fic1984hr »

Nemoj previse racunati na oziljke.
Nemam iskustva s tim previse (sa oziljcima mislim).
Ali nezgodno je pricati o oziljcima dok se lice POTPUNO ne ocisti.
Tek kad se ocisti (meni djelomicno, uglavnom crvene fleke - glupe) i onda se vise vidi...nisu veliki ali ima ih dosta, onako sitnih.

Ja samo zelim da to meni prode i da mi se nikad vise ne vrate!
Za sada je dobro. :)
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

a kakvi oziljci ostaju posle roaccutana? zna li neko? uglavnom na svim onim slikama u galeriji na acne.org ljudi nakon roaccutana imaju savrsenu kozu.... :-?
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

Meni uskoro ide 120. dan...

Koza mi se peruta lagano.
Iz razloga sto ne mazem hidratantnom kremom.
Sta mislite, to perutanje, da li je to dobro za crvenilo i te fleke ili ne?!
Vise ni sam ne znam?!?!

Sad cu vise mazati Apaisac pa cu vidjeti kroz tjedan dana hoce doci do ikakve promjene.
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

na www.acne.org sam procitala da oziljci nastaju upravo od tog perutanja koze kada se ne koriste kreme za hidrataciju. koliko je to tacno zaista ne znam ali ti mogu reci da si pogresio sto od prvog dana nisi koristio apaisac ili nesto slicno. mada, ni sada nije kasno ako ti perutanje nije pre bilo tako izrazeno.
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

Ma nije bilo nikad strasno.
Ipak sam na 0.4 mg/kg tjelesne tezine, sto smatram nije puno.
Ali preko dana mi "face" bolje izgleda kad nemam kreme nego kad stavim Apaisac.

Reci mi jel mislis na oziljke ili na crvenilo i te fleke!?
Nemam problema sa onim rupama i pravim oziljcima, sve nesto sitno!
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

ni ja nemam iskustva sa oziljcima ali cu te mozda razocarati. iz iskustva ljudi na acne.org, te crvene flekice koje se perutaju upravo prelaze u oziljce odnosno rupice. e sad, veliki broj tih rupica se popuni dok ne popijes kumulativnu dozu, tako da nemoj da brines. samo to redovno hidriraj i nemas o cemu da brines.
pijes li nesto od dodataka ishrani? preporucujem ti, ukoliko ne pijes, omegu 3 i cink. oni su odlicni za te flekice i crvenilo
makarije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 6:02 pm

Post od makarije »

fic1984hr napisao:Meni uskoro ide 120. dan...

Koza mi se peruta lagano.
Iz razloga sto ne mazem hidratantnom kremom.
Sta mislite, to perutanje, da li je to dobro za crvenilo i te fleke ili ne?!
Vise ni sam ne znam?!?!

Sad cu vise mazati Apaisac pa cu vidjeti kroz tjedan dana hoce doci do ikakve promjene.

Meni se koza peruta bas mnogo, a koristim Apaisak u velikim kolicinama...
Jos mi je doza smanjena na 20 mg dnevno. I moram reci da u zadnje vrijeme nisam ni zadovoljan stanjem lica, nekako se mnogo crveni problematicna zona, i malo "boli", kao da radi opet... Pojavljuju se i neke neravnine, a sto dan odmice, to je sve opisano izrazenije. Mozda smo previse smanjili dozu, ne znam. Sutra kontrola...
Odgovori