Da, jeste 150mg po kilogramu, to je tacno.
Ali recimo moj primer, imam 80kg putta 150 = 12000mg
I ako podelimo tih 12000 sa 30mg dnevno, ispada da treba oko 400 dana za kompletnu terapiju. Da nije malo mnogo? Ako se ide na 80mg to je onda 150 dana, ili 5 meseci, sa vecom dozom, smanjijemo vreme trajanja lecenja.
Nije isti efekat kumulativne doze na 400 dana ili na 100 dana.
Kao ekser, udaraj ga cekicem od 1gram 1000 puta, nece uci u drvo ni 1cm, a udari ga jedan put cekicem od 1000gr zakucaces ga 2cm.
Isto je i sa Roacc. cilj je postici kumulativnu dozu od 120-150mg u sto kracem roku, to jest najbolje sa dozom od 1mg/kg (ako je proizvodjac leka tako propisao i preporucio kao najefektivnije, a imao je godine ispitivanja i hiljade ljudi, sto dobrovoljno, sto na pacijentima) ne bi trebalo sumnjati u njega.
Naravno, ima slucajeva, koji su blazi, kojima ce kumulativna od 80 pomoci, i koji ce uzimati 0.5mg/kg (to je donja granica u kojoj lek deluje), ali ima i onih gorih, kao sto sam bio ja, gde sam morao tih 150-160 kumulativnu dostici za tih par meseci. Posto sam u pocetku uzimao prvi mesec 40, morao sam nadoknaditi sa 120mg dnevno da bi zadovoljio kumulativnu dozu.
Kako god, sve se svodi na kraju na to, da je uspelo..i da sam ja srecan covek, kao sto ce uskoro biti i svi clanovi odavde koji su na terapiji