Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Re: Roaccutan!

Post od bassivity91 »

anna1705 napisao:ja bih konkretno da pitam ove clanove sto su vec bili na terapiji, jesu li imali nesto od nezeljeniih dejstava pri uzimanju, tipa depresija.. danas sam krenula sa terapijom,i ne brine me toliko hoce li biti poboljsanja u vidu akni, jer sam sigurna da hoce, mene vise brine ono sto sam procitala.. Jer sam ranije patila od neke vrste depresije tj anksiznosti, panika me hvatala i za najmnje sitnice.. Sada sam ok, ali kako sam procitala sve ono sto pise pod nezeljeni efekti, pomislih da odustanem ali sam ipak popila svoju tableticu :)
Ja licno nisam, a koliko sam pratio forum ni ostali se nisu zalili na to...Jedino sto mi je smetalo jesu jaaako ispucala usta, jedva sam se izborio sa tim..Mislim da ne treba da brines. :)
katarina prevarant
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 16, 2014 12:09 am

Post od katarina prevarant »

Zelela bih svima koji imaju problem sa aknama ili oziljcima da skrenem paznju na jednu ordinaciju koji treba u sto sirem luku izbegavati.To je salon Katarina u Jovana Rajica.Inace vlasnica se tako zove,devojka prevarant od oko 28-9 godina koju samo i iskljucivo novac intresuje.Predstavlja se kao diplomirani biohemicar (u Novom sadu navodno zavrsila),ali verujte da mislim da je i to laz.Tretmane koje radi,apsolutno nema dozvolu-jer razne vrste filera,mezoterapije,botox koji ona kaze da izbegava,ali tamo gde mora uradi iskljucivo sme da radi samo dr medicine i dr stomatologije.Krema i tonik koje daje za mesec dana izadju oko 9000-10000 din,a najobicnija su prevara.
Ako imate problema sa licem idite na Torlak(predhodno uzmite uput od lekara opste prakse-mozete videti sve na sajtu Torlaka)gde ce vam izraditi vakcinu koju pijete.Ona se pije mesecima jer se At postepeno razvijaju i koliko sam mogla da shvatim od ljudi koji su golgotu prosli,amnogoooo gore lice imaju od mene to im je jedino pomooglo.Naravno to se ne plasira u javnosti jer kosta koliko participacija(50 din),a osobe kao sto je doticna iz gore pomenutog teksta tada nebi imala koga da krade.Nadam se da sam bar nekoga postedela neprijatnosti i osecaja ovce kada se nadjete u rukama ovakvih ljudi
milica:)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 21, 2014 9:39 pm

Post od milica:) »

Cao svima! :D
Koristim roaccutane 4 nedelje i do sada imam veeeeliko pogorsanje, izaslo mi je mnogo bubuljica, nikada do sada nije bilo ovako lose :-? Znam da je to ono pocetno pogorsanje, ali me zanima kada ce to prestati, tj. kada ce roaccutane poceti da deluje. Jel neko trenutno u ovakvoj situaciji? :)
Novi član
Novi član

Jel ima nekog na ovom forumu?
milannnm
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Dec 26, 2013 10:09 am

Post od milannnm »

Administratori foruma su farmako mafijaši i sve su poizbacivali kogod je davao savete koji njima ne odgovaraju.
Pazite se foliranata.
perfect skin92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 02, 2013 11:38 pm

Post od perfect skin92 »

Milice ja sam treca nedelja..:)
Ljudi jel vam se desavalo da postanete osetljivi na mirise tokom terapije u smislu da vam bude muka od jacih mirisa?

I dal mozete da mi preporucite neku hidratantnu kremu? Koza mi je uzasno suva.. Pantenol,Exfolic rekonstruktivna,Avene Clean Ac mi ne odgovaraju..:/
Novi član
Novi član

perfect skin92 napisao:Milice ja sam treca nedelja..:)
Ljudi jel vam se desavalo da postanete osetljivi na mirise tokom terapije u smislu da vam bude muka od jacih mirisa?

I dal mozete da mi preporucite neku hidratantnu kremu? Koza mi je uzasno suva.. Pantenol,Exfolic rekonstruktivna,Avene Clean Ac mi ne odgovaraju..:/
Super, onda cemo u isto vreme zavrsiti, manje vise :D
To za mirise mi se nije desavalo, ali mi se stalno spava, ne znam da li je od leka :)
Ja koristim obicnu bademovu hidratantnu kremu, tu mi je dr preporucila, mada sam videla da je dosta njih koristilo pantenol :)
angeliste
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 31, 2014 11:43 pm

Post od angeliste »

Ja se izvinjavam,mozda pravim neke greske oko pisanja,jer sam iz Makedonije,hocu da pitam sve prisutne dali je normalno da posle 2 meseca imam skoro nevidlivih rezultata?? odnosno na licu mi se josh poljavjaju akne,uzimam 30 mg dnevno,a sam 70 kila.
Molim za upomoc!
Novi član
Novi član

Mislim da je normalno, nekima se pojavljuju nove sve do kraja terapije ili lek ponce da deluje tek po zavrsetku :) Cudi me sto ti je doza tako mala posla 2 meseca, posebno na tvoju kilazu. Meni je pocetka terapija bila 30 mg ( imam 60kg), ali sada je prove anda na 40 mg dnevno :) jel ti dermatolog odredio tu dozu?
Wucko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 3:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Wucko »

Evo da se i ja javim, posle par godina.
Lecenje zapoceto u Sept 2007.
sad se ne secam niceg, sem da je moja doza billa 90mg cini mi se na 75kg i od najtezeg slucaja, gde sam stvarno bio katastrofa sa licem i ledjima, sad sam kao nov. Od tada, nema nicega, akne se ne pojavljuju, poneka, ali otalno nebitna, prodje za dan dva.
Moram napomenuti da je meni lekar prepisao 40mg dnevno, ali sam ja prema uputstvu iz samog roacutana i sa stranih foruma uzimao 90mg, moje stanje je bilo bas tesko, da sam digao ruke od svega, i nisam zeleo da ne uspe. Meni je posle 2-3 meseca poceo odlicno da deluje na acne i u vecini su nestale u toku terapije.

Posle 6god nemam nikakvih problema, i sto se mene tice, roacutan mi je promenio zivot iz korena.

Nadam se da i ostali imaju pozitivna iskustva sa lekom.
Wucko
Stalni član
Stalni  član

Post od Wucko »

P. S.
Sto se tice jetre, meni su rezultati tokom terapije bilo odlicni, tako je ostalo i dan danas.
Za tu nervozu, i slicno, meni se nije desilo, cak naprotiv, bio sam raspolozeniji, i srecniji, jer sam znao da se resavam jednog ogromnog problema, koji sigurno odlazi u zaborav. za spavanje, pa..toga se ne secam :)

Standardno suve ruke, usne, i nos, sto je bilo reseno kremama, a za lice se meni najbolje pokazao Avene Hydrance Optimale, posle mnostva krema, ova je za mene stvarno bila kao stvorena.
Novi član
Novi član

Svima nam mnogo znaci kad procitamo ovako nesto, meni nekako ulije nadu da ce i meni tako biti za par meseci. Drago mi je sto si uspeo i sto si zaboravio sve, jer mislim da niko od nas na kraju nece zeleti da se seca ovoga. Hvala ti sto si se javio :)
Wucko
Stalni član
Stalni  član

Post od Wucko »

Ma veruj mi, za par meseci ces biti druga osoba :)
Ja znam kakav sam zivot vodio, ujutru kad ustanem, prvo ogledalo, da vidim sta mi se preko noci izdesavalo, pa u toku dana, pa problemi...
Sad, posle terapije, samo ustanem i mogu na kraj sveta, znam da nemam nista sto me muci, a to je osecaj koji menja sve.
Ne razmisljas o kremama, kako te gledaju drugi ljudi, jednostavno si zaista druga osoba. :)

Evo, koliko vidim, sto na ovom forumu, sto koliko sam sam na drugim mestima cuo, niko se nije zalio posle roacutana, tako da osmeh na lice, i znajte da je uspeh zagarantovan. :)

Kao sto sam vec rekao, najsigurnije je ici na 1mg/kg a u tezim slucajevima na 2mg/kg to daje najbolje rezultate, i dostici odredjenu kumulativnu dozu, ne secam se sad koliko je to kod mene, ali pise u postovima od pre par godina, nadam se :)

Kako god, samo sto vise dobrog raspolozenja, i ispostovati terapiju do kraja!
angeliste
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 31, 2014 11:43 pm

Post od angeliste »

milica:) napisao:Mislim da je normalno, nekima se pojavljuju nove sve do kraja terapije ili lek ponce da deluje tek po zavrsetku :) Cudi me sto ti je doza tako mala posla 2 meseca, posebno na tvoju kilazu. Meni je pocetka terapija bila 30 mg ( imam 60kg), ali sada je prove anda na 40 mg dnevno :) jel ti dermatolog odredio tu dozu?

Pa tako mi je rekao dermatolog,da se lek uzima 16 nedelja,i da uzimam dozu od 0.5 mg\kg,a ja uzimam 30 mg,kad sam bio na kontrolu posle mesec dana mi je rekao da tako produzim,i zato sad pitam kako je lek delovao na ostalim pacijenata.
blagodarim :)
Novi član
Novi član

Wucko napisao:Ma veruj mi, za par meseci ces biti druga osoba :)
Ja znam kakav sam zivot vodio, ujutru kad ustanem, prvo ogledalo, da vidim sta mi se preko noci izdesavalo, pa u toku dana, pa problemi...
Sad, posle terapije, samo ustanem i mogu na kraj sveta, znam da nemam nista sto me muci, a to je osecaj koji menja sve.
Ne razmisljas o kremama, kako te gledaju drugi ljudi, jednostavno si zaista druga osoba. :)

Evo, koliko vidim, sto na ovom forumu, sto koliko sam sam na drugim mestima cuo, niko se nije zalio posle roacutana, tako da osmeh na lice, i znajte da je uspeh zagarantovan. :)

Kao sto sam vec rekao, najsigurnije je ici na 1mg/kg a u tezim slucajevima na 2mg/kg to daje najbolje rezultate, i dostici odredjenu kumulativnu dozu, ne secam se sad koliko je to kod mene, ali pise u postovima od pre par godina, nadam se :)

Kako god, samo sto vise dobrog raspolozenja, i ispostovati terapiju do kraja!
Nadam se stvarno. Poznato mi je sve to I stvarno vise nemam zivaca da objasnjavam svima zašto je tako I da trpim njihove "savete", komentare I pitanja, a posebno uvrede. Imala sam losih iskustava I samo zelim da prodje sve to, a verujem da hoce uz roakutan :D
Odgovori