Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Neve97
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 24, 2014 12:04 am

Re: Roaccutan!

Post od Neve97 »

Da znam da je normalno, i meni je pojavilo veliko pogoršanje prvi mjesec, pa se onda smirio, pa mi se sad nakon 2 i po mjeseca opet pojavilo. Sad sam blizu trećeg mjeseca i čini mi se kao da se smiruju. Valja neće biti više pogoršanja :)
milica:)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 21, 2014 9:39 pm

Post od milica:) »

Biće to sve super, samo nikako da prodje ovo vreme. Ja još 6 nedelja :)
Neve97
Novi član
Novi član

Post od Neve97 »

Ma da, hoće, fino je kad imaš sa nekim pričati ko ima isti problem :D
Kad si ti počela piti? Ja sam Roaccutane počeo piti 12.12. prošle godine, a na zadnjoj kontroli mi je rekao da ću najvjerovatnije morati piti duže od 4 mjseca, ali da ne zna koliko.
Novi član
Novi član

Daaa, to je stvarno olaksanje, posto me ovako niko ne razume :)
Ja sam pocela 27. decembra, na kontroli sam bila prosle nedelje i rekla mi je da je sve super, da ona nije ocekivala da ce biti tako dobri rezultati i da ne bi trebalo duze od 4 meseca da budem na terapiji. Tako da zavrsavam krajem aprila :D Koliko pijes dnevno?
Neve97
Novi član
Novi član

Post od Neve97 »

Pijem 40mg (20mg poslije doručka, 20mg poslije večere) i imam 70kg. Uglavnom imaš moju priču gore. :)
Kako ti piješ?
Novi član
Novi član

Ja pijem 50 mg, 20 posle rucka I 30 posle vecere. Imam 60 kg, za 10 dana cu na 60 mg dnevno I tako do kraja terapije
hesh
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 30, 2013 10:05 am

Post od hesh »

Evo i ja da se javim. Ostalo mi je jos jedno 4 nedelje, stanje je sve bolje i bolje, u trenutku pomislim da je isto, ali onda skontam da su to sve flekice a da bubuljica sve manje i manje ima, u poslednje 2 nedelje nije mi nijedna izasla. Imam 80kg i jedan dan pijem 80mg, drugi 70mg, treci 80mg itd. Treba polako da mi se smanjuje doza, ali doktorka je otisla na bolovanje bas danas kad sam trebao da idem na kontrolu. Jos cu da vidim sta cu da radim :D Pozdrav
Grasshopper
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 07, 2013 6:02 pm

Post od Grasshopper »

Pozdrav drugari, terapiju sa roche sam zavrsio jos od novermbar ali crvenilo i temperatura su i dalje prisutni, doktor mi je prepisao neku kremu eucerin even brighter a za temperaturu reko da ce da nestane sa tokom vremena ali nije tako. Molim vas za neki savet ? jel neko imao temperaturu kasnije posle 3 meseca ? kad je nestalo crvenilo ? sta da raaaaaaaaadim :cry: :-?
Wucko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 3:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Wucko »

Cek bre, kakva temperatura? Ja ne znam da je iko imao temperaturu od roac. pogotovo posle tolikog vremena???
Jesi isao kod lekara opste prakse, krv, urin, da nije neka ifekcija, ne daj Boze bolest?
Novi član
Novi član

Ne razumem kako temperatura i to posle toliko vremena. Jesi ti siguran da je od toga? Mada, moj drug je padao u nesvest nekoliko puta od roakutana :-?
hesh
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 30, 2013 10:05 am

Post od hesh »

milica:) napisao:Ne razumem kako temperatura i to posle toliko vremena. Jesi ti siguran da je od toga? Mada, moj drug je padao u nesvest nekoliko puta od roakutana :-?
Jel ti je on potvrdio da je od roakutana pao u nesvest? Otkud on uopste zna da je roakutan kriv za to?
Novi član
Novi član

On mi je rekao. Nije pio druge lekove, krv super, zdrav je.. Nije se to stalno desavalo, par puta I njegovi se uplasili I hteli da prekine sa terapijom. Na srecu, nastavio je piti I sad mu je lice super. On je pio dosla dugo, oko 8-9 meseci bez prestanka, mozda je zato. :)
Grasshopper
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 07, 2013 6:02 pm

Post od Grasshopper »

I ja ne znam kako ali eto, sad sam previse osetljiv na toplinu a opsti doktor mi je rekao da je zbog neki x razlog krv pocinje da pumpa vise od normalu. Napravio sam test krv, urina sve ok. Sad za 2-3 dana cekam rezultate iz bakteriski test pa videcemo, jbg. Zar niko tu nije imao slican problem ?
Novi član
Novi član

Ljudi moji pa ja cu poludeti koliko su mi usne suve I ispucale. Kako vi to podnosite? Koristim eucerin lip stick, nekad I kremu mazem, al ne vredi :-?
Novi član
Novi član

Isla sam danas na kontorlu i na terapiji sam jos 3 nedelje :D
Rekla mi je da po zavrsetku terapije mogu da koristim Effacler duo kremu za fleke, da bi brze izbledele. Svako ce proci tokom leta i sam, ali ovo je ako zelim da ubrzam to :) Da li je neko koristio ovu kremu, koliko kosta i kakva su iskustva?
Odgovori