Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
MickoSAS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 21, 2013 3:09 pm

Re: Roaccutan!

Post od MickoSAS »

Shomy napisao:Izvni Micko, zbunio sam se, citao sam tvoj post,a posle neki drugi, te sam permutovao polove :).

Slobodno se umivaj jednom dnevno obicnom, plavim dove sapunom. S obzirom da efekat adaplena traje dok se koristi, suludo je da prestanes da se umivas toliko dugo:). Ujutru koristi pantenol krem gel (crystal derma), jako je lagan, a opet hidrirace kozu.
Da bubuljice su verovatno posledica terapije, to je to pocetno pogorsanje. U sustini uz adapelen zbog toga treba da se da i nesto od terapije( bar klindamicin) sto ce smirivati to pogorsanje, ali hajde nije strasno.
Ma nista Shomy opusteno....

Pricao sam sa doktorom i rekao mi je da se umivam nekim neagresivnim sapunom ili nekim losionom... sad ne znam koji sapun spada u neagresivne????

a sto se tice hidratacije koze rekao mi je da koristim Toleriale krem...

A koliko traje to pocetno pogorsanje?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Za umivanje mozes obican, plavi dove ili ima dove bez parabena i parfema koji je jos blazi. Postoje i vrlo blagi sapuni/ gelovi brednova Avene, La roshe posay, Urage, ali mislim da nema potrebe da dajes 1000 ili 2000 za sapun.

Toleriane je odlicna, nije jeftina, a nisam siguran da ti je neophodna, mislim da ce pantenol biti sasvim dovoljan.

Pogorsanje obicno traje mesec ili dva, sve to zavisi.Ako bude nesto intezivnijeg pogorsanja, zovi doktora, moze se to srediti.
nemanja45
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 10, 2012 1:29 pm

Post od nemanja45 »

Cao svima,
hteo bi da odem na pregled kod dermatologa radi ukljanjanja oziljaka od akni. A posto je hvaljena dr.Svetlana Djurišić duze vreme odsutna a klinika se rasformirala na dve odvojene klinike pa je pola doktora ostalo u jednoj a drugi deo osnovo novu zanima me ko kod mi doktora savetujete da odem iz vasih iskustava.
Imao sam problema sa aknama kao mladji i dalje mi izlaze ali vise nije tako strasno ali su mi ostali oziljci na licu.
Sad bi to hteo da saniram pa me interesuje i koja je metoda najbolja. Vidim da se ovde dosta hvali TCA pilinzi ali nazalost zbog posla kojim se bavim nisam u mogucnosti da odsustvujem sa posla preko 1 dana.
Cini mi se da bi meni najvise odgovarao tretman Fraxel laserom zbog najlakseg oporakva posle tretmana. Zbog njegove cene ne verujem da bi mogao da priustim preko 3 tretmana ali se plasim da to nece biti dovoljno i da cu dzabe baciti pare.Sta mi vi savetujete iz iskustva.
Hvala.
MickoSAS
Novi član
Novi član

Post od MickoSAS »

Shomy napisao:Za umivanje mozes obican, plavi dove ili ima dove bez parabena i parfema koji je jos blazi. Postoje i vrlo blagi sapuni/ gelovi brednova Avene, La roshe posay, Urage, ali mislim da nema potrebe da dajes 1000 ili 2000 za sapun.

Toleriane je odlicna, nije jeftina, a nisam siguran da ti je neophodna, mislim da ce pantenol biti sasvim dovoljan.

Pogorsanje obicno traje mesec ili dva, sve to zavisi.Ako bude nesto intezivnijeg pogorsanja, zovi doktora, moze se to srediti.
Sapun jedan 1000 dinara do 2000 ??? pa iskreno to mnogo skupo

ja sam koristio dok sam se lecio kos Sera onaj zuti dove energies tako nesto pise...
A pantenol krema koliko kosta, on mi je preporucio Toleriane jer je kao dobra za osetljivu kozu... Meni trenutno nije suva koza omasti se tokom dana...

Ne znam nije nesto bogzna kakvo pogorsanje ali postaoji uocava se...

Hvala Shomy na savetima razumes se bolje od mene pa izvini ako sam dosadan :)
MickoSAS
Novi član
Novi član

Post od MickoSAS »

E da jos jedno pitanje Shomy prilikom brijanja da li ti je dolazilo do jos vece iritacije koze? i sta si koristio posle brijanja?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Ja bih ipak koristio ili plavi ili bez parabena, ali nije mnogo vazno.
Pantenol krem gel, ali vodi racuna da bude krem gel (Crystal derma) je jeftin, nekih 200 dinara.Toleriane je super, ali mozes da probas i sa pantenolom, verujem da ce biti dovoljan.

Sad za iritaciju, da li si je imao pre? Ukoliko pre nisi imao problema, ne bi trebalo da ih imas ni ubuduce.
A ako imas iritaciju posle brijanja, onda je bitno kako to izgleda, da li je samo crvenilo ili dan posle brijanja izbijaju bubuljice sa gnojavim vrhom ili tecnosti? Urastanje dlaka? I tako:)
Generalno, brij se posle tusiranja blagom penom (jeftinija varijanta- bela nivea, skuplja varijanta pene koje imaju benozil peroksid), ostavi je par minuta da omeksa bradu, pronadji brijac koji ti odgovara, ja najvise volim gillette blue 2 excel. Posle brijanja umijes se hladnom vodom i mozes da stavis neku kremicu sa cink oksidom.
Ako ti izlaze bubuljice posle brijanja onda treba jos nesto od terapije:)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

@Nemanja

Svetlana je odlicna, ali nije jedina. Mada koliko sam upucen, onda uskoro pocinje da radi.
TCA mozes da radis i kod Lidije Kandolf Sekulovic. Onda radi i TCA cross.
Efekti dobrog TCA i fraksela ne mogu da se mere. U sustini, ni tri klasicna TCA nisu dovoljna,a pogotovu ne tri tretmana frakselom.
Oporavak od fraksela, ako je dobro uradjen ne moze biti samo jedan dan, ali jeste kraci od oporavka TCA.
Ako uzmem u obzir da ne mozes da odvojis vreme za oporavak, onda ti preporucujem da odes na konsutlaciju kod pomenute doktorke.
Pa da vidis da li bi problem mogao da se resi sa TCA cross pilingom ili mozda hijaluron filerima.
TCA cross je duboki piling, oporavak je duzi, ali on se obicno radi samo jednom.
Ako su oziljci ovalni, siri, plici onda mogu da se lepo srede i sa filerima.
Samo nemoj na fraksel :), krajnje dobronameran savet:).

Da morao bi da dobijes i nesto od terapije za akne, ne bi bilo lose da to uradis sada, da bi se to sve sredilo do jeseni/ zime kada pilinzi mogu da se rade.
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Post od Stejsi »

Shomy evo ja izračunala i tačno još ovu kutiju što treba da popije od 7 septembra to je to...eto nisam znala.Sad sam i mirnija,jeste da on dugo to uzima ali ipak su bile početne doze male i mi tek sad stižemo do te doze koje treba da popije.Hvala puno čujemo se opet za ista ste divni
nemanja45
Novi član
Novi član

Post od nemanja45 »

Shomy, prvo da ti se zahvalim na odgovoru i imam jos jedno pitanje...
Bio sam na pregledu i receno mi je da je najbolja varijanta TCA piling za moje oziljke, kao sto sam rekao u skripcu sam sa vremenom i slobodnim danima, koliko iz tvog iskustva ako uradim TCA piling necu moci da obavljam poso koji radim. Non stop sam u kontaktu sa ljudima tako da nema sanse ako mi lice izgleda lose da radim, a sa druge strane nece mi dati puto da izostajem sa posla. Nesto sam sa doktorkom pricao da odradimo tretman u cetvrtak, ona tvrdi da cu moci da radim cetvrtak i petak, i onda preko vikenda da se koza pocinje ljustiti i da bi u utorak - sredu mogao da pocnem da radim. Da li je to stvarno tako?
Hvala...
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Kod koga si isao? Zavisi kako se radi, tj koliko puta prelazi.
Jesi li video za cross?
Ja sam radio i kod doktora koji zna kako se radi i kod onoga koji ne zna :).
Ako je piling dobro uradjen, oporavak izgleda ovako:
prvih nekoliko minuta budes crveno beo, zatim samo crven i posle nekih sat i to crvenilo se povuce, a koze je zategnuta i nekako iritirana.
drugi dan moze da bude samo zategnuta i suvo da izgleda, ali tamo gde su oziljci( tu je dublje radjeno) vec pocinje da bude tamno i postaje sve tamnije kako vreme prolazi. Onda polako krece perutanje i to je manje vise to.
Mozda bi i mogao da se provuces da uradis cetvrtak posle posla, pa u petak nekako da se kamufliras :). U utorak/sredu bi vec bio spreman.
Ja sam se relativno brzo oporavljao posle pilinga, neki peti dan je to bilo sasvim ok.
Kod onih pilinga koji mi nisu dobro uradjeni bilo je samo zategnutosti i perutanja, znaci da su bili previse plitki.
Vodi racuna kod koga radis, ne zbog nekih kompikacija, vec samo zbog sto boljeg efekta.
nemanja45
Novi član
Novi član

Post od nemanja45 »

Isao sam u DermaTim kod doktorke Sladjane Cvejic, jer je Svetlana kao sto smo procali na bolovanju. Druga doktorka koju si ti preporucio je malo skupa ako hoces da ides provatno jer cak i prvi pregled i savet papreno naplacuju :D Sad ne znam da li imas informaciej o ovoj doktorki i kako radi, ako znas nesto znacilo bi mi dosta...
Hvala...
MickoSAS
Novi član
Novi član

Post od MickoSAS »

Shomy jedno pitanje

kada ja mogu da ocekujem reakciju uklanjanja mitisera sa sonom..evo ja vec mesec dana ne vidim da mi se sta ocistilo... :roll:
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

@ Nemanja
Zaista ne znam nista o toj doktorki, ali opet verujem da Svetlana ne bi zaposlila bilo koga.
Moram priznati da sam zbunjen, znam da je Belmedic generalno papren, ali koliko sam upoznat hemijski piling tamo, kod pomenute doktorke je bio 7000, ako se radi celo lice. Kod Svetlane je 8000, a kosultacije u vezi procedure su bile besplante kod obe doktorke. Da li je se nesto promenilo u skorije vreme ili?

@ Micko

Kakvi su ti tacno ti mitiseri? Veliki? Zatvoren/otvoren vrh? Imaju li crnu "kapicu" na vrhu?
nemanja45
Novi član
Novi član

Post od nemanja45 »

Ako idem na VMA cena pregleda je 3000din a ako se ide u Belmedic cena pregleda bi bila 6000 din, tako je meni receno kad sam se raspitivo u vezi zakazivanja i pregleda. Mozda je tretman jeftiniji ali meni vise znaci da pregled bude free. Mislio sam da posetim obe doktorke pa da se onda odlucim, ali kako mi se cini radicu tretman u DermaTim-u kod pomenute doktorke.
Odgovori