Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Roaccutan!

Post od Predrag78 »

aa aca napisao:Можда ће некоме да значи информација до које сам дошао пре неколико дана. Прилично поуздан човек ми је рекао да проблеми са кожом који нису споља изазвани, имају свој узрок у неком од следећих унутрашњих органа: желудац, јетра, слезина, гуштерача. Покушаћу то на себи да установим.
Nije me bilo 4 meseca ovde i ti i dalje trujes ovu temu i ljude koji ucestvuju ? Jbt zivot zasto svaki forum mora da ima svog trolla...... Alo covece , ostavi ljude na miru i ne mrachi vise bez potrebe , 99 % ljudi koji zavrse terapiju ovim lekom - zavrse je USPESNO !!!
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

POOOOOOOZDRAV staroj i novoj ekipi rokijevaca :)) Evo me , nakon dugo vremena , setim vas se s' vremena na vreme i nikako da ugrabim vremena da banem malo na temu koja je i meni puno pomogla.

Pre 4 i po meseca sam zavrsio terapiju roakutanom , uspesno , sve je ok , i dalje koristim La roch Effaclar H kremu posto mi je kozha malo suvlja posle rokija. Nemojte da vas kojekakvi likovi , pa i doktori starog kova plase ovim lekom , uz sve njegove moguce nus pojave - pomaze !! Nemojte ni da vas plase stvari koje BRRRR opasno zvuce , kao npr " poviseni enzimi jetre , kreatinin povisen , trigliceridi!! Sve to vidite na mesecnim kontrolama laboratorijskim , pa ako i postoji neki problem - lako cete u saradnji sa Vasim dermatologom uciniti sta treba !!

Pozdrav ekipo , drzh'te se , trudicu se malo cesce da budem tu :))
Grasshopper
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 07, 2013 6:02 pm

Post od Grasshopper »

Pozdrav ekipo! :) evo i mene, dan 81. Iako sam rekao da imam malo moram da priznam da me terapija iznenadila, sad sam vec u taj poslednji proces gde se konstantno prave one goleme bubuljice samo na odredjena mesta :oops: nadam se da je krajnje vreme da vec jednom povuče. Za dva dana krecem u skolu, zanima me dali mogu da koristim neki blagi puder ? nesto kao bb cream, treba mi za crvenilo a uostalom da se malo zastitim od sunca. Sta mislite, neki savet ?
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

Grasshopper napisao:Pozdrav ekipo! :) evo i mene, dan 81. Iako sam rekao da imam malo moram da priznam da me terapija iznenadila, sad sam vec u taj poslednji proces gde se konstantno prave one goleme bubuljice samo na odredjena mesta :oops: nadam se da je krajnje vreme da vec jednom povuče. Za dva dana krecem u skolu, zanima me dali mogu da koristim neki blagi puder ? nesto kao bb cream, treba mi za crvenilo a uostalom da se malo zastitim od sunca. Sta mislite, neki savet ?
Nadam se burazeru da si se do sada stitio od sunca onako kako treba :)) Ja sam ovo poceo da koristim u decembru i zavrsio u aprilu , upravo da bih izbegao ovakve situacije , tako da ne znam odg na ovo pitanje , ali ono sto znam je da moras da se stitis faktorom 50 i da se pritom i dalje minimalno izlazes suncevom zracenju. A to kapiram da si i radio i da znas , obzirom da koristis Roa vec 81 dan :D
Grasshopper
Novi član
Novi član

Post od Grasshopper »

Predrag78 napisao:
Grasshopper napisao:Pozdrav ekipo! :) evo i mene, dan 81. Iako sam rekao da imam malo moram da priznam da me terapija iznenadila, sad sam vec u taj poslednji proces gde se konstantno prave one goleme bubuljice samo na odredjena mesta :oops: nadam se da je krajnje vreme da vec jednom povuče. Za dva dana krecem u skolu, zanima me dali mogu da koristim neki blagi puder ? nesto kao bb cream, treba mi za crvenilo a uostalom da se malo zastitim od sunca. Sta mislite, neki savet ?
Nadam se burazeru da si se do sada stitio od sunca onako kako treba :)) Ja sam ovo poceo da koristim u decembru i zavrsio u aprilu , upravo da bih izbegao ovakve situacije , tako da ne znam odg na ovo pitanje , ali ono sto znam je da moras da se stitis faktorom 50 i da se pritom i dalje minimalno izlazes suncevom zracenju. A to kapiram da si i radio i da znas , obzirom da koristis Roa vec 81 dan :D
Brate uostalom i nista nisam koristio :( imam samo labelo za usne i neka krema od eucerin, koja jos nisam ni otvorio. Sad dok se snadjem sta da kupim, ode mi pocetak skolske godine :cry:
MickoSAS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 21, 2013 3:09 pm

Post od MickoSAS »

Shomy napisao:@ Nemanja
Zaista ne znam nista o toj doktorki, ali opet verujem da Svetlana ne bi zaposlila bilo koga.
Moram priznati da sam zbunjen, znam da je Belmedic generalno papren, ali koliko sam upoznat hemijski piling tamo, kod pomenute doktorke je bio 7000, ako se radi celo lice. Kod Svetlane je 8000, a kosultacije u vezi procedure su bile besplante kod obe doktorke. Da li je se nesto promenilo u skorije vreme ili?

@ Micko

Kakvi su ti tacno ti mitiseri? Veliki? Zatvoren/otvoren vrh? Imaju li crnu "kapicu" na vrhu?

pa nisu bas veliki... ne znam sada kako izgleda mitiser kada je otvoren, a kada zatvoren....:/ Nemaju crnu kapicu na vrhu... tesko izlaze kao da su urasli u kozu...
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

Grasshopper napisao:
Predrag78 napisao:
Brate uostalom i nista nisam koristio :( imam samo labelo za usne i neka krema od eucerin, koja jos nisam ni otvorio. Sad dok se snadjem sta da kupim, ode mi pocetak skolske godine :cry:
Ili si na blagoj terapiji ili si fenomen brate , sta da ti kazhem :) Ja sam imao reakciju na sunce kad je temp bila -10 , kad sam bio direktno izlozen. Labelo sam bukvalno jeo , eto to ti je dovoljno da stvori sliku :)
Mil0s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2013 8:02 pm

Post od Mil0s »

Ja sam veci deo terapije koristio Anefug simplex, ne znam koliko stiti od sunca ali crvenilo odlicno prekriva, cena mu je oko 1400din. Meni je jadna tuba trajala nesto malo manje od 3 meseca. Posavetuj se dodatno sa tvojim dermatologom. Poz
Mil0s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2013 8:02 pm

Post od Mil0s »

Evo i ja da se nadovezem na temu oko zastite od sunca. Meni je dermatolog jos na pocetku proleca posavetovo da ne planiram more zbog jakog sunca i da ne moram da koristim nikakve zastitne faktore. Ja sam skoro celo leto proveo napolju a nisam nista stavljao na lice osim anefug kreme-pudera koji sam stavljao do pre mesec dana. Sve zavisi od osobe do osobe vrv, meni se koza mozda samo par puta zacrvenela vise nego obicno. Nisam se izlagao suncu, samo sam izbegavao da sedim dugo na suncu i to je to.. :D
Grasshopper
Novi član
Novi član

Post od Grasshopper »

Predrag78 napisao:Ili si na blagoj terapiji ili si fenomen brate , sta da ti kazhem :) Ja sam imao reakciju na sunce kad je temp bila -10 , kad sam bio direktno izlozen. Labelo sam bukvalno jeo , eto to ti je dovoljno da stvori sliku :)
50mg/dan a imam oko 70 kg, na pocetku nisam imao ko zna sta, msm nisu bile neke cisticne zato i me cudi :-? evo vec 82 dan a jos mi se prave :cry: nadam se da ce uskoro da prestane vec jednom....
Mil0s napisao:Ja sam veci deo terapije koristio Anefug simplex, ne znam koliko stiti od sunca ali crvenilo odlicno prekriva, cena mu je oko 1400din. Meni je jadna tuba trajala nesto malo manje od 3 meseca. Posavetuj se dodatno sa tvojim dermatologom. Poz
Hvala puno, pitacu sutra u apoteci. Nadam se da ne sadrzi previse sastojaka. :)

Molim vas ako ima jos neko ko je bio na terapiju, mozda neko koristio zastitni faktor + puder ? hvala puno!
drumnbassukf
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 03, 2013 12:20 pm

Post od drumnbassukf »

Pozdrav,trebao bi od ponedeljka da pocnem da pijem Roaccutan,imam 85kg i visok sam 187cm pa da li neko strucan moze da mi odredi dozu na moju visinu i tezinu. Hvala
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

drumnbassukf napisao:Pozdrav,trebao bi od ponedeljka da pocnem da pijem Roaccutan,imam 85kg i visok sam 187cm pa da li neko strucan moze da mi odredi dozu na moju visinu i tezinu. Hvala
Moze , dermatolog ! :roll:
drumnbassukf
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 03, 2013 12:20 pm

Post od drumnbassukf »

Ne mogu da idem kod dermatologa posto sam u drugoj drzavi,svestan sam svih posledica,puno sam cito o leku,i resio sam da ga uzmem,koristio sam 100cuda i nista mi nije pomoglo,tako da ako ima neko strucan ovde da mi napise kako da ga pijem i u kojim kolicinama bio bi mu zahvalan...
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

@Micko
Treba 2,3 meseca da se vidi neki pomak.Ako ga ne bude, treba da se doda nesto da malo "sljusti" povrsni sloj, da lek ode dublje i da to lakse izadje. Verujem da ce to biti ok.

@Grasshopper
Smes da koristis bilo 'medicinski' puder, bilo da je tecni, bilo da je kameni.
Mislim na provizvidjace tipa La roshe, Avene, Vichy..Moze i Acnefug, ali ljudi uglavnom nisu zadovoljni njegovom bojom.
Najblaza varijanta su kameni ili mineralni, kako li se vec zovu:)
Sto se tice zastite od sunca, puderi ovih brendova obicno imaju i zastitni faktor koji je dovoljan za ovo vreme.
Beetlejuice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 2:50 am

Post od Beetlejuice »

drumnbassukf Pa valjda ta druga država ima dermatologa.....U svakom slučaju da si zaista proučio lek znao bi i kako obično ide terapija i kolika je početna doza. Moj ti je savet, ako si već rešio da uzimaš, da proučiš to bolje. Sve je ionako već ispisano. I onda ovakva pitanja nećeš postavljati na nekom forumu.
Nemoj pogrešno da me shvatiš. Mislim da se ovde javio neki dečko koji je sam sebi prepisao terapiju i rešio se napasti. I to je ok. Videlo se da je dečko proučio sve. Znači moguće je i sam da vodiš terapiju. Ali onda je i vodiš TI a ne neko levi. Po tvom pitanju vidi se da si neozbiljno shvatio.
Odgovori