Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Ivka3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 19, 2013 1:20 am

Re: Roaccutan!

Post od Ivka3 »

p.s Zanima me je li neko koristio arganovo ulje??
Cula sam da je jako dobro za kosu,kozu i nokte pa sam ga razmatrala zbog moguceg perutanja i sl.
ArtInna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 11, 2013 12:12 am

Post od ArtInna »

Mil0s napisao:Pozdrav svima!
Nije me bilo odavno na forumu pa reko da se javim i postevim jedno pitanje.. Terapija napreduje super, lice se skroz ocistilo. :D
Ne mogu da stupim u kontakt sa mojim dermatologom posto je na odmoru, pa mi treba mala pomoc..
Holesterol i trigliceridi su mi poviseni
Holesterol 5.27
Trigliceridi 1.77
Koliko je to alarmantno? :S
Koliko si dugo na terapiji?

Meni je holesterol bio isto toliko i trigliceridi su mi bili skoro 2 . Doktorka je rekla da to nije nista strasno i da je pod uticajem leka. Vazno je da ti je enzim jetre dobar, a sve ostalo ce da se resi posle terapije! ;)
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

Ivka3 napisao:Pa prema njemu to je i jedini put :) sta da radim, samo zelim da mi se lice vrati u normalu i da izdrzim terapiju.
Javljam se cim prodje prva nedjelja koriscenja da podijelim neke utiske ako ih bas tako rano i bude :D
Ono sto vidim je da se vecini u prvih nekoliko nedjelja vec pocne cistiti lice, mada sam procitala negdje da zna biti i mnogo gore.?.
Ja tih potkoznih upalnih imam nekoliko samo po ivicama brade, i mozda 2,3 po obrazima, ostalo su vise neke papule i sitne kvrzice mada ne u tolikoj mjeri zato sam se i iznenadila da odmah startujem s Roaccutanom.
Ono sto me je preplasilo jeste jedna medicinska sestra, porodicni prijatelj koja kaze da ni u snu ne koristim te tablete zbog mogucih posledica nakon par god.
Ipak,mislim da je dokt taj koji ga ne bi masovno prepisivao pogotovo mladim ljudima da je tako strasno.
Vjerovatno ljudima koji su koristili sad i zvuci ovo smijesno, ali sam jos uvijek pomalo u iscekivanju i nadanju :)
Cujemo se skoro ;)
Hey :)))
Srecno ti sa terapijom :)
Ja sam evo na kraju terapije, 5 meseci i 15 dana ukupna, meni je ostalo jos 5 dana.

Na pocetku sam koristila pantenol krem gel i La Roch posay Effeclar H krem za lice, Effeclar H penu, jer mi dove sapun nije bas odgovarao, a onda sam presla na ovseni sapun koji se pravi u apotekama i evo koristim ga vec 3.5 meseca i prezadovoljna sam .

S obzirom da pocinjes s koriscenjem terapije sada, moja preporka je La ROch Posay Krem sa zastitnim faktorom 50 . TO je krem za telo i lice.

S obzirom da si devojka, mozes da koristis skminku koje je ne komedogena, onda tu po mom izboru opet dolazi La Roch Posay... puder tecni, u kamenu, tonirana krema, kao i Micelarna voda za skidanje sminke.
Licno ja puder i sinku uopste nanosim samo kad moram. ALi La Roch je super. Jeste da je malo skuplja , ali sta je tu ...
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

Drugariiii, jos 5 dana i kraj! :)
Ukupna terapij mi je 5 meseci i 15 dana!

Imam crvenilo povremeno po licu, i vide se oziljci, bar su meni primetni...ali doktorka je rekla da cemo tek za mesec dana videti pravo dejstvo leka, tako da mi je kontrola krajem avgusta. a od septembra krecem sa tretmanima. Sve u svemu, ja sam zadovoljna. :)

Nadam se da svi lepo napredujete i da se klonite Sunca koliko toliko . :) -ne znam tacno ko je pitao da li da ide na more, moja doktorka to nikako ne preporucuje u toku terapije. Cak je skeptik i po tome da idem tek krajem septembra, tako da je i to znak pitanja jos uvek. Ali dobro, jedno leto gore dole.

Sta jos da vam kazem, a da bude pametno..... A da, evo kozmetike koju trenutno koristim:

1. Ovseni sapun za lice , napravljen u apoteci . (izgleda kao krema :) )
s obzrom da je on pri kraju, a moja kozmeticarka na odmoru, doktorka mi je preporucila seba med sapun / penu ili
2. La Roch Posay Effeclar Purifying foaming gel for oily sensitive skin ( Soap free - pH 5.5 )
3. La Roch Posay Effeclar DUO krem za lice
uzela sam i
4. La Roch Posay Effeclar MAT
Kreme nanosim obavezno ujutru i uvece, dok kada izlazim napolje zbog Sunca
5. Heliocare spf 50 za lice ( nekad imam osecaj da mi se lice malo vise znoji na Suncu kada nanesem ovu kremu)
s obzirom da mi je Heliocare pri kraju, dobila sam na poklon
6. Avene spf 50 krem za lice, vrat i predeo grudi ( probala sam i okay je skroz)
7. La Roch Posay spf 50 Anthelios XL za telo i lice ( njome sam prezadovoljna)

ZA DEVOJKE :

1. La Roch Posay Micelarni rastvor za skidanje sminke ( nekomedogen i savrsen )
2. La Roch Posay tecni puder, u kamenu i BB kreme u boji , isto tako savrsene - probala sam sve sa testera, trenutno imam tecni puder , koji koristim samo u special prilikama :)

I jos jedna INFO :
U LiLLY-u na Banjici, Crnotravska kod Ethno Gym-a, bila je akcija na 2 kupljena La Rosh proizvoda maska na poklon, isto tako La Roch! :)
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

Drugariiii, jos 5 dana i kraj! :)
Ukupna terapij mi je 5 meseci i 15 dana!

Imam crvenilo povremeno po licu, i vide se oziljci, bar su meni primetni...ali doktorka je rekla da cemo tek za mesec dana videti pravo dejstvo leka, tako da mi je kontrola krajem avgusta. a od septembra krecem sa tretmanima. Sve u svemu, ja sam zadovoljna. :)

Nadam se da svi lepo napredujete i da se klonite Sunca koliko toliko . :) -ne znam tacno ko je pitao da li da ide na more, moja doktorka to nikako ne preporucuje u toku terapije. Cak je skeptik i po tome da idem tek krajem septembra, tako da je i to znak pitanja jos uvek. Ali dobro, jedno leto gore dole.

Sta jos da vam kazem, a da bude pametno..... A da, evo kozmetike koju trenutno koristim:

1. Ovseni sapun za lice , napravljen u apoteci . (izgleda kao krema :) )
s obzrom da je on pri kraju, a moja kozmeticarka na odmoru, doktorka mi je preporucila seba med sapun / penu ili
2. La Roch Posay Effeclar Purifying foaming gel for oily sensitive skin ( Soap free - pH 5.5 )
3. La Roch Posay Effeclar DUO krem za lice
uzela sam i
4. La Roch Posay Effeclar MAT
Kreme nanosim obavezno ujutru i uvece, dok kada izlazim napolje zbog Sunca
5. Heliocare spf 50 za lice ( nekad imam osecaj da mi se lice malo vise znoji na Suncu kada nanesem ovu kremu)
s obzirom da mi je Heliocare pri kraju, dobila sam na poklon
6. Avene spf 50 krem za lice, vrat i predeo grudi ( probala sam i okay je skroz)
7. La Roch Posay spf 50 Anthelios XL za telo i lice ( njome sam prezadovoljna)

ZA DEVOJKE :

1. La Roch Posay Micelarni rastvor za skidanje sminke ( nekomedogen i savrsen )
2. La Roch Posay tecni puder, u kamenu i BB kreme u boji , isto tako savrsene - probala sam sve sa testera, trenutno imam tecni puder , koji koristim samo u special prilikama :)

I jos jedna INFO :
U LiLLY-u na Banjici, Crnotravska kod Ethno Gym-a, bila je akcija na 2 kupljena La Rosh proizvoda maska na poklon, isto tako La Roch! :)
Mil0s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2013 8:02 pm

Post od Mil0s »

ArtInna napisao:
Nije me bilo odavno na forumu pa reko da se javim i postevim jedno pitanje.. Terapija napreduje super, lice se skroz ocistilo. :D
Ne mogu da stupim u kontakt sa mojim dermatologom posto je na odmoru, pa mi treba mala pomoc..
Holesterol 5.27
Trigliceridi 1.77

Meni je holesterol bio isto toliko i trigliceridi su mi bili skoro 2 . Doktorka je rekla da to nije nista strasno i da je pod uticajem leka. Vazno je da ti je enzim jetre dobar, a sve ostalo ce da se resi posle terapije! ;)

Na terapiji sam pet meseci i dve nedelje. Vrv je skocilo sve od leka a i par dana pre vadjenja krvi nisam pazio na ishranu tako da je i to vrv ucinilo svoje. Jetra mi je sad trenutno u granicama normale AST 39 ALT 27. To su mi rezultati od 11.07. Za nedelju dana idem ponovo da vadim krv pa cemo videti kakva je situacija. :)

Hvala na pomoci :D
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

Mil0s napisao:
ArtInna napisao:
Holesterol 5.27
Trigliceridi 1.77

Na terapiji sam pet meseci i dve nedelje. Vrv je skocilo sve od leka a i par dana pre vadjenja krvi nisam pazio na ishranu tako da je i to vrv ucinilo svoje. Jetra mi je sad trenutno u granicama normale AST 39 ALT 27. To su mi rezultati od 11.07. Za nedelju dana idem ponovo da vadim krv pa cemo videti kakva je situacija. :)

Hvala na pomoci :D
Da, da, tacno.. mi smo u isto vreme krenuli sa terapijom.. :)
Koliko jos imas?
Mil0s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2013 8:02 pm

Post od Mil0s »

Da, da...
Pa sad sam na 85mg otp tako da cu jos da pijem lek.. Za dve nedelje mi je kontrola pa ce mi doktor reci kad zavrsavamo.. :) Najbitnije mi je da je lice odlicno.. Ostali su i meni neki oziljci, ponekad se zacrvenim ali to mi nije toliko strasno.. samo da sam se resio akni ovo ostalo cu lako :D
Beetlejuice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 2:50 am

Post od Beetlejuice »

Evo mene dva meseca posle terapije. Ok je sve manje više. Tu i tamo mi se pojavi neka bubuljica. Ekcem imam na jednom zglobu i između dva prsta i dalje. Bolje bi bilo da sam ispila punu dozu al šta je tu je.
Ivka3 napisao:p.s Zanima me je li neko koristio arganovo ulje??
Cula sam da je jako dobro za kosu,kozu i nokte pa sam ga razmatrala zbog moguceg perutanja i sl.
Ja ti ga ne bih preporučila. Nisam ga koristila za vreme terapije ali koristim ga sada. I stvarno jeste dobro ali ne verujem da je moguće da ti drži pod kontrolom perutanje koje te čeka. Super je za tako neke suvlje delove ali ovo je ipak nešto drugo. A nije jeftino. Ja sam između ostalog koristila Dr. Wolff Linola fett ali tada je bila zima, ne znam šta prepisuju kada terapija traje leti (ako se uopšte razlikuje). Možeš i La Roche Posay cicaplast B5 da probaš, u principu treba ti krema koja je malo masnija. Mada stvarno ne znam zašto ne sačekaš još mesec-dva da prođe leto pa da započneš terapiju.
Ivka3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 19, 2013 1:20 am

Post od Ivka3 »

iskrena da budem radije cu sjedjeti kuci i piti terapiju i u avg i sept. jer grozno izgleda,i strah me da je 2 mj dug period i da moze da bude nakazno ako budem cekala toliko, ionako rijetko izlazim i smeta mi sto ljudi pilje u mene i zapitkuju me cak i oni koje ne znam o.O nikada nisam bila ovakva niti sam imala problem vjerovatno mi je zato i tesko sad da se suocim s ovakvim licem, pa bih pristala na sve :)
u CG su prestali da voze La Roch, da li ima neka kozmetika priblizno dobra koju biste mi preporucili?
u krajnjem ,angazovala bih sestru iz BG da mi posalje La Roch,recite mi sta mi je od njih glavno i koliko kosta otprilike?
Beetlejuice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 2:50 am

Post od Beetlejuice »

Razumem te....i pretpostavila sam da je zbog toga. Ali kažeš da kratko imaš problem (čini mi se 6 meseci) i ne znam da li si uspela da za tako kratko vreme probaš sve terapije koje prethode Roakutanu. Možeš za ta dva meseca da budeš na nekoj blažoj terapiji, nisam mislila da čekaš pogoršanje. Ali ako si već odlučila onda ti je najbitnija krema za lice (uglavnom se preporučuje Avene Clean-Ac, Uriage rekonstruktivna, mislim da i Eucerin ima nešto slično), zaštitni faktor spf50 (ako izlaziš napolje), dobro labelo (npr Eucerin jedan od ona tri), mleko za telo. Gel za umivanje (npr LRP Effaclar, mada meni odgovara bilo koji). Mislim da ti je najbitnije to da ti koža i usta nisu suva sve ostalo i nije toliko jer dok si na terapiji lek sve radi (praktično možeš na kožu da stavljaš šta god i da sve bude ok). Pogledaj ArtInnine postove, ona je tu dosta navela od kozmetike. Mislim da sa bilo kojom medicinskom kozmetikom nećeš pogrešiti. Inače sve ovo je trebalo dermatolog da ti objasni. Vidim da ti je rekao da koristiš samo pantenol i mnogi su tako uradili i bilo im je sve ok. Dakle i nije nužno da kozmetika bude skupa. Na tebi je da odlučiš. Sve ostale pojave (ekcemi, suve oči itd) se rešavaju usput dodatnom nabavkom proizvoda koji su za tu namenu. :)
MickoSAS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 21, 2013 3:09 pm

Post od MickoSAS »

Da vas pitam da li se dugo ceka kada se zakaze na VMA??? Ovako ja sutra trebam da idem kod opsteg lekara da probam da uzmem uput jer ne daju mi se 3000 za pregled,realno skupo je bas... E ako bih uspeo da uzmem uput ja bih zvao u petak,da zakazem odmah sledece nedelje za sredu jer tad radi doktor sa kojim sam pricao... da li je moguce da mogu tako brzo na pregled?
Ravnodushna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 02, 2013 12:54 pm

Post od Ravnodushna »

Pozdrav svima.

Eto doslo je vrijeme i da ja pocnem sa roaccutanom. Imam 30 godina i problæeme sa bubuljicama koje vucem jos od 21 godine zivota.

Sve sam probala, totalno izmijenila ishranu ali nista mi ne pomaze. Lice se smiri pa bukne i tako u krug a moja koza trpi ostecenja.

Imam nekoliko pitanja:

1. Da li ce mi se pojaviti bore od roaccutane-a?
2. Da li cu imati glavobolje?
3. Krvarenje iz nosa?
4. Neraspolozenje, depresija?
5. Perutanje koze, fleke?
6. Da li da koristim neku kremu protiv bora t.j. za nas koji imamo trideset da bih usporila pojavu istih?

Unaprijed hvala na odgovorima.
MickoSAS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 21, 2013 3:09 pm

Post od MickoSAS »

Nije lose da procitas nekoliko stranica unazad i uocis sta mozes da ocekujes od nus pojava. Medjutim to je sve indvidualno od osobe do osobe

Zakazao pregled u sredu idem da vidim sta ce mi reci :)
AlexAlbek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 19, 2013 2:44 pm

Post od AlexAlbek »

Da li su oni koji žele da koriste ovaj preparat sigurni da su pročitali njegovo dejstvo i nuz pojave? Ako nisu evo linka

http://www.alims.gov.rs/ciril/files/201 ... ijente.pdf

Pored ovakvih neželjenih efekata, ne želim ni da znam za ovaj lek.
Ali zato znam za određene biljne preparate koji su 100% efektni u roku od 1 do 3 meseca.
Kome treba savet, neka mi se javi [email protected]
Odgovori